Holy Pokrovsky Goloseevsky Biara

Dan kemusnahan mulia rakyat Mordovia, tanah Penza, ibu bapa anak perempuan yang berakhlak mulia, kota kudus Kiev, yang dipilih oleh Ratu Syurgawi untuk diri mereka sendiri, diterima dari penangkapan dan pencapaian yang besar dari Kristus demi kebodohan yang akan diterima oleh Ratu Syurgawi; kerja-kerja dan doa anda, kami menyanyikan pujian dan puji-pujian seperti itu: Salam, ibu yang diberkati, Alipios kami, di padang rumput Ibu Allah, mencapai perbuatan baiknya.

Ikos 1

Dan Pencipta Ngelov dipilih dari tahun-tahun kanak-kanak, bolehkah anda melayani penyebab menyelamatkan jiwa-jiwa manusia, dengan banyaknya akan mencurahkan rahmat Roh Kudus kepada anda, dan mungkin anda sakit dan berduka, dianiaya dan ditekankan penghiburan dan peringatan, seorang doktor yang cepat dan bebas. Kerana kerja-kerja ini dan doa-doa anda, dengan sukacita, dengan penghormatan, ini adalah kata kerja yang sama: Bergembirakan dengan imej cinta, iman dan ketakwaan; Bersukacitalah, kelembutan, kelembutan dan kesabaran yang telah diperoleh; Bersukacitalah, sagu hati! Bersukacitalah, sakit, penyembuhan! Bersukacitalah, dianiaya demi kebenaran; Bersukacitalah, bantuan yang lemah! Bersukacitalah, orang-orang yang telah mengerti kesilapan! Gembira, miskin dalam semangat pengumpan; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 2

Di dalam Vassa yang setia, setia, ibumu, kasih sayang kamu yang besar kepada orang miskin dan orang miskin, setelah menghantar kamu ke rumah mereka, menyampaikan sedekah dan makanan ke meja mereka. Tetapi anda masih mempunyai beberapa tahun yang kurang baik. Di dalam hatimu, anda telah membentuk anda, menyanyikan nyanyian merah kepada Allah: Alleluia.

Ikos 2

Tuhan yang di syurgawi di atas Tuhan memberkati anda, Tuhan yang dipilih, dari sisi fikiran, pemikiran syurga dan sorga, dan dengan cinta gereja Allah melawat bumi dan berkabung untuk orang jahat pada hari ketujuh. Tetapi kita, melihat cinta awal anda untuk Tuhan, menyanyikan tacos: Salam, anak-anak perempuan yang mulia orang tua yang saleh; Bersukacitalah, kebaikan ibu yang diwarisi! Gembira, tujuh tahun kehilangan ibu bapa; Bersukacitalah, setelah membaca semua Mazmur untuk berdiri malamnya; Bersukacitalah, kerana cinta Tuhan, rumah bapa telah pergi; Bersukacitalah, kami telah membawa buruh anda kepada rakyat! Bersukacitalah, orang yang mempunyai dedikasi yang rajin untuk bersekolah! Bersukacitalah, anda telah mengubah doktrin ini untuk kebaikan anda; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 3

Dari lumpur Vyshnyago dari belia anda, anda benar-benar jatuh ke atas badan anda, terus dan bersemangat untuk doa, pengampunan dan belas kasihan, dengan kata lain untuk meniru ibubapa dan Tuhan yang saleh dan menyanyi: Alleluia.

Ikos 3

Dan Maya vnaniyu tentang tempat tinggal Engels Setara, mengalir di seluruh negara besar negara kita, melangkau bandar-bandar dan bandar-bandar, melawat biara-biara dan kuil-kuil untuk menyembah kuil-kuil mereka. Melakukan hidup adalah pelik, mahir tentang daging anak lalainya, toleran kekurangan dan kekurangan makanan dan pakaian, kepada sahabat setianya. Mazmur Davidov dengan saya sentiasa menghiburkan diri dengan nyanyikan nyanyian. Tetapi kita, melihat cemburu doa ini, menangis untuk tee: Bersukacitalah, ditekan dengan penuh perhatian di puncak gunung; Bersukacitalah, kesibukan dan kesibukan dunia; Bersukacitalah, Engkaulah yang mengasihi Kristus dengan sepenuh hati! Bersukacitalah, penuh kesabaran yang sempurna; Bersukacitalah, kesucian jiwa dan jiwa; Bersukacitalah, kerana sejak kecil, Tuhan kamu berpegang; Bersukacitalah, sebab Tuhan Allah sejak masa mudanya telah mempersembahkan kebaikannya; Bersukacitalah, kerana dengan takut kepada Tuhan dan semangat bait Allah dan pelayanan gereja, adakah kamu mempersalahkannya? Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 4

Tuhan memberkati kemelaratan, kemalangan, dan penganiayaan sengit gereja yang suci. Bagi dosa umat, menyimpang dari iman Bapa dan perintah-perintah Tuhan yang tidak bertahan. Banyak anak-anak yang setia kepada gereja untuk Kristus, lyutya yang menderita dari pihak berwajib yang tidak berdosa, mati dan mati syahid yang akan diberikan, menjaga cinta dan kesetiaan kepada tanahair kepada Ortodoks dan Tuhan Kristus yang menyanyi: Alleluia.

Ikos 4

Dengan kehidupan yang lebih menyenangkan dan mesra anda, pihak berkuasa tidak menyimpang secara tidak senonoh, sebuah biara yang tidak rapi, di penjara bawah tanah untuk perompak dalam satu pertempuran kecil untuk penolakan dan penodaan. Tetapi anda, dengan harapan yang besar dalam Tuhan, hastleh melayang di pangkuan penjara selama sehari, mengeraskan tawanan untuk penghinaan, penyalahgunaan dan pemukulan, dan hanya mulut tanpa henti berdoa kepada Tuhan untuk anda. Penjaga penjaga, yang ingin mencela kamu, lihatlah kemuliaanmu yang luar biasa: cahaya surga akan melihat kepalamu. Dia menghampiri, dengan kepalanya, ke kepala anda, dengan keinginan, seolah-olah cahaya akan datang kepadanya. Melihat malu pengawal anda, malu yang kejam, mengembalikan pakaian anda kepada anda dan memindahkan anda ke penjara yang lain. Melihat kepadaku, aku memeliharanya oleh Allah, aku menyanyi bagimu seperti ini: Bersukacitalah, tawanan di penjara; Bersukacitalah, di dalam penjara banyak nafsu yang kamu alami; Bersukacitalah, dengan meletakkan hanya harapan dan kepercayaan kepada Allah yang percaya; Bersukacitalah, mereka adalah satu dan belas kasihan dengan yang diselamatkan dari penodaan dan penodaan; Gembira, terkejut dengan banyak kesabaran; Bersukacitalah, dalam kerendahan hati umatmu, seperti serigala lyutya, ukroschayuschaya; Bersukacitalah, dikunjungi oleh Rasul Petrus di penjara; Bersukacitalah, Engkau wabak dari Rasul yang Pertama dari penjara; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 5

Cahaya yang diberkati Osia Riza adalah milikmu, yang selalu keluar dari penawanan yang berjalan-jalan di jalan orang marah, dan seperti pahlawan, mereka berusaha keras melakukan hal-hal yang mereka ingin melakukan kejahatan. Tetapi anda, seperti merpati lembut, lemah lembut, menangis, melindungi Ratu Syurga dan berdoa untuk anda dan rendam kepada jerami, dan melemparkan diri dengan punggung anda, ingin menyembunyikan diri anda. Orang-orang di sekeliling timbunan berjalan dan tidak melihat, dengan cahaya kain yang tidak wajar, velm dan memarahi, meninggalkan tanpa menyebabkan kemudaratan. Kami, untuk rahmat sedemikian, kami menyanyi gembira dengan Ratu Syurga: Alleluia.

Ikos 5

Dalam menangis dan menangis di rumah ktitor gereja, di bandar Chernihiv, ketika anak mereka mati di atas dapur dari kemarahan, doa kami yang penuh belas kasihan dan berlutut kepada Tuhan menawarkan jiwa gadis itu dalam tubuh. Engkau memercikkan anak itu dengan air suci, dan anak itu hidup semula sebelum kesedihan orang tua yang sangat menderita, dan begitu juga kesedihan untuk kegembiraan. Ingin ktitor terima kasih, minta saya tinggal dan tinggal di rumahnya. Anda, tidak mahu kemasyhuran rakyat, diam-diam berlepas ke negara lain. Tetapi kami, mengagumi mukjizat anda, bernyanyi seperti itu: Bersukacitalah, kerana cinta kebesaran bagi mereka yang menderita dalam hatinya adalah; Bersukacitalah, engkau telah menghiburkan Velelmi dengan hatimu bagi semua orang yang berduka; Bersukacitalah, setelah menegakkan doa untuk mereka kepada Allah; Bersukacitalah, sebab Tuhan telah mendengar doa-doamu! Bersukacitalah, wahai salah seorang penyembahmu dengan doamu! Bersukacitalah, mengubah kesukaran orang ramai menjadi gembira! Bersukacitalah, kamu yang tidak mencari kemuliaan bumi; Bersukacitalah, kamu yang telah habis daging dan rahmat Roh Kudus yang telah memperoleh daging! Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 6

Tuhan Kudus memberitakan hidup Tuhan, mulia ibu kita, karena sesuai untuk menghormati Kristus Tuhan kita, Ibu Paling Murni para suci dan kudus-Nya. Bagaimana hendaknya seseorang mencintai bait Tuhan, mematuhi perintah-perintah, mematuhi puasa, memperingati orang yang telah meninggalkan, mencintai sesamanya. Banyak mukjizat yang dilakukan oleh tindakan dan karunia Roh Kudus. Ajarlah dan petisyen kepada Tuhan yang baik kepada Pemberi: Alleluia.

Ikos 6

Kepada Ozzy, kehidupan Tuhan yang menyenangkan Allah, seperti fajar yang cerah, memanggil semua orang untuk melakukan kerja mereka dengan tekun, marilah kita mengikuti kamu, mendesah: Bersukacitalah, mengajar kita untuk menghormati Kristus, Tuhan kita. Bersukacitalah, kamu yang mengajar kita untuk mencintai Theotokos dengan segenap hati kita. Bersukacitalah, kamu yang mengajar kita berdoa tanpa henti ke Syurga untuk mengangkatnya. Bersukacitalah, kamu yang mengajar kita semua orang kudus untuk beribadah. Bersukacitalah, kamu yang mengajar kita Bait Tuhan, berkunjung. Bersukacitalah, kamu yang mengajar kita, bukan hanya kepada jiran kita, tetapi juga untuk menyinggung perasaan kita dengan cinta. Bersukacitalah, kamu yang mengajar kita kesedihan dan penyakit, kesukaran dan pelanggaran yang bertolak ansur dan berterima kasih kepada Allah untuk semua. Bersukacitalah, kamu yang mengajar kita untuk menjalani hidup kita dengan sungguh-sungguh. Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 7

H otya Kekasih Manusia Tuhan muncul di dalam anda, Reverend Alipiy, lampu baru, membawa Kiev suci ke Pechersk Lavra, idealnya anda dengan penghormatan yang hebat, kerja keras, berlutut, dan perbuatan yang memburukkan anda, terus menyanyikan Tuhan dan lagu pujian: Alleluia.

Ikos 7

Tetapi, melihat seorang yang dipilih Tuhan, dalam anak rohani, pendeta Lavra Archimandrite Kronid gembira. Bapa kerohanian, penyembah puasa dan puasa, buku doa dan pembawa keghairahan, di jalan dekat keselamatan memberkati anak anda. Dengan tanda yang sama, kita menangis untuknya: Salam, ayah rohani yang dikasihi! Bersukacitalah, kekasih rohani ayahmu! Bersukacitalah, dengan cara yang sempit dan sedih hidup yang diberkati oleh duniawi! Bersukacitalah, taat dalam segala hal kepada bapa rohani kamu! Bersukacitalah, yang mengeksploitasi kebodohan untuk Kristus, dengan berkatnya, di perkhemahan; Bersukacitalah, perbuatan tiang di Pechersk Lavra yang melahirkan; Bersukacitalah, dengan rantai, bahawa dengan kalung sayang mereka menghiasi payudara mereka; Bersukacitalah, kejayaan para penatua anda mengejutkan Lavra; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 8

Dengan koyak kamu lihat, dalam tubuh lemah kamu, kuasa Tuhan adalah manusia baru yang menciptakan kamu. Oleh Roh Kudus saya memberikan rahmat kepada anda untuk melihat pemikiran orang, pemberian wahyu, ramalan dan penyembuhan. Siapa yang boleh mengucapkan perjuangan anda dengan roh-roh jahat, daging dan dunia, dari mana anda ingin menolak, kerana nyanyian tanpa henti kepada Allah: Alleluia.

Ikos 8

Dalam pujian duniawi, anak rohani anda, Ibu Reverend, Alipy kami, yang melihat di tengah-tengah badai kehidupan di dunia yang memijak mereka dan yang memberkati orang-orang kudus Gereja, tidak menghormati anda, akan memuliakan anda dalam domain itu. Menginginkan saksi anda kepada Kristus Tuhan kita, bapa rohani anda, Archimandrite Kronid, pangkat malaikat bertaraf tinggi dalam penghormatan dan ingatan ikon pelukis ikon dan pekerja ajaib Pechersk Alypus. Tetapi kami, dengan kegelapan dan hiruk pikuk, dengan gembira menyanyikan lagu: Salam, dihormati dengan pangkat malaikat; Bersukacitalah, setelah ditarik dari tangan bapa rohani, Bersukacitalah, dalam penghormatan dan ingatan pelukis ikon yang dihormati dan ahli sihir Alipius Kegemaran; Bersukacitalah, dalam menggambarkan eksploitasi orang duniawi kita kepada Wahyu Alypus, yang telah menjadi seperti; Bersukacitalah, jangan meninggalkan Pechersk Lavra ke Nicolas; Bersukacitalah, berdo'a untuk tempat kediamanmu dengan lututmu dengan tanganmu yang diangkat, berdoa dengan menangis; Bersukacitalah, rahmat karunia Roh Kudus; Bersukacitalah, setelah membayangi yang baru, dibakar di tempat tinggal Ratu Syurgawi; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 9

Di dalam hatimu, gemetar, bijaksana Allah, oleh pihak berkuasa yang tidak berilmu, Lavra suci Kudus Kiev Pechersk akan beralih ke muzium. Dengan kata-kata yang kita dapat menegur kesedihan anda, Ibu Alypius: membunyikan loceng, kuil-kuil ditutup, lampad dipadamkan, sel-selnya kosong, para penatua dan rahib memasuki dunia. Tiada seorang pun, setelah mendapati petit di Lavra. A Red Carol: Alleluia.

Ikos 9

Di İtia, kebijaksanaan lidah manusia tidak akan dapat menegur kesedihan hati, ibu yang penuh kasih sayang kita, selalu pergi ke dunia, mencari perlindungan diri sendiri, dan di mana pun dia mendapati diri anda. rumah-rumah bumi; Tuhan yang penuh belas kasihan adalah segala-galanya di padang gurun Goloseevsky dekat biara Lavrskago, ideologi banyak penatua yang telah melakukan perbuatan baiknya. Berkah Alipias, kagum dengan usaha Allah tentang kamu: Salam, bersoraklah di padang gurun berhampiran pertapaan Lavra; Bersukacitalah, dengan doa-doa kamu padang belantara peluh yang kering dan hancur Bersukacitalah, engkau melihat gereja yang dimusnahkan oleh malaikat penjaga melihat; Bersukacitalah, kubur yang ditinggalkan disebelah; Bersukacitalah, Pendeta Alexia Shepeleva yang dihormati; Bersukacitalah, anak-anak rohani kamu, berdoalah kepada-Nya untuk dihantar ke kubur; Bersukacitalah, bapa kami Theophilus, yang adil adil; Bersukacitalah, Dositheus yang bersendiri adalah sama; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 10

Dari hawa nafsu anda, ketinggian yang telah diperoleh oleh anda, ibu pelbagai inklusif, sentiasa membuka pintu untuk orang, dan mereka akan melihat kepada anda untuk penghiburan dan penyembuhan semua orang yang menyedihkan dan sakit, orang berdosa dan khayalan dan pencari keselamatan. Tetapi kami, O cinta yang besar untuk rakyat, Tuhan, kami menyanyi: Alleluia.

Ikos 10

Oleh kerana Tena tidak dapat ditahan, perlindungan dan penghiburan, penghiburan dan sukacita adalah anda, diberkati ibu kami, kepada anda semua yang mengambil jalan. Oleh itu, demi mengatakan: Bersukacitalah, setelah berkhidmat dengan semua bakat yang berkenan dari Roh Kudus; Bersukacitalah, wahai Roh Kudus, orang-orang yang telah memberi petunjuk kebenaran yang kudus! Bersukacitalah, kamu telah menyembuhkan orang-orang untuk penyakit yang tidak dapat diubati ke tiang! Bersukacitalah, kerana makananmu telah banyak dikalikan; Bersukacitalah, kerana makanan anda adalah ubat anda; Bersukacitalah, engkau membawa orang tawanan untuk pagar, dan dengan demikian menyelamatkan mereka; Bersukacitalah, kerana meletakkan tangan mereka di leher mereka untuk keselamatan mereka; Bersukacitalah, dari kunci orang-orang dengan rantai, seperti mutiara yang tidak ternilai, adorning yourself; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 11

Nyanyian dan sembahyang suci tanpa henti ditawarkan kepada Triniti Yang Maha Suci, Yesus yang Maha Mulia, Ibu Yang Paling Mulia Allah dan semua orang kudus, Alypieu yang bahagia dan semua makhluk hidup yang asyik muncul histeris dan paling berkuasa. Lampu anda, menyala dengan terang, memegang tinggi melalui seluruh kehidupan orang yang tidak dapat dibawanya membawanya. Kami, berterima kasih kepada Tuhan atas belas kasihan kepada kami, kami menyanyi mengikut: Alleluia.

Ikos 11

Anda telah muncul dengan lampu veterinar, Blessed Alypieu, semua yang datang kepada kamu dengan iman. Piously hidup adalah sokongan yang kuat. Seorang imam dan seorang sami adalah budak yang adil. Dalam kegelapan dosa, terperosok, tertipu, dan dari jalan penyimpangan sejati - pengertian adalah lemah lembut. Tetapi kita, sudah tentu, suka perkara yang hebat ini untuk menenangkan anda Tacos: Bersukacitalah, anda berdoa dengan kuat pada ikon suci; Bersukacitalah, anda telah menerima berkah dari ikon suci! Bersukacitalah nasihat yang bermanfaat; Bersukacitalah, setelah menebus penghakiman orang-orang yang zalim; Bersukacitalah! Bersukacitalah, dalam kerja keras, pembantu; Bersukacitalah, dalam perkhidmatan ketenteraan diadakan pertahanan yang kuat; Bersukacitalah, kamu yang telah ditebus dari kematian tiba-tiba, menyerahkannya; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Contaction 12

Semoga Tuhan memberkati anda dan berani di hadapan Tuhan, kami berdoa dengan sukacitanya: berdoa kepada Tuhan, semoga jemaat memelihara kudusnya dan menyelamatkan anda daripada perpecahan dan bidaah, dia akan dengan bijak memerintah, dan anda akan memperoleh kembali kebanggaan dan keberanian, khayalan dan pemberhentian dari iman keagamaan, dari peperangan, gangguan dan mata akan menyelamatkan. Semoga bumi memberikan kesuburan, kebaikan di udara, mengamalkan iman orang-orang Ortodoks, berdiri teguh dan berani, mari kita bernyanyi kepada Allah memberkati kita: Alleluia.

Ikos 12

Penghormatan kami adalah menyenangkan, kami menghayati anda, sebagai pendeta, sebagai doa-perempuan simpanan, penghibur, pelindung, banyak yang berkuasa tentang kami, berseru kepada kami dengan cinta: Bersukacitalah, melawat Allah yang Maha Bijaksana; Bersukacitalah, Ratu Syurga, yang dilihat dengan mata tubuh; Bersukacitalah, yang telah memberikan anak-anakmu kepada Ratu Syurga; Bersukacitalah, semua kedai Pechersk yang menghormati! Bersukacitalah, banyak perkara kudus yang datang kepada awan yang telah masak; Bersukacitalah, meramalkan kematianmu dalam setahun! Bersukacitalah, maut dan tenang pada hari Ahad, vouchsafed; Bersukacitalah, Theophilus Blessed, mengumumkan kematiannya kepada anaknya sendiri, aroma buku itu; Bersukacitalah, dari negara-negara yang jauh, yang telah berkumpul secara ajaib dan menyampaikan banyak mukjizat dari negara-negara yang jauh ke penguburan; Bersukacitalah, ibu yang diberkati kami Alipio, di padang rumput Ibu Allah, yang telah mencapai perbuatannya yang baik.

Kenalan 13

O Pendeta dan Ibu Berbahagialah, Alipiy kami! Terima doa kecil kami untuk memuji kepada anda yang diangkat, berdoa kepada Tuhan Yesus Kristus dan IbuNya Theotokos Yang Maha Suci untuk memberikan seorang Kristen Ortodoks atas musuh-musuh kemenangan dan kekuatan yang kuat, keamanan dunia, pernyataan kami; bagi kita, dosa-dosa yang ditinggalkan, hidup pembetulan, tetapi marilah kita menjadi pewaris Kerajaan Syurga, dengan para malaikat, Tuhan akan menyanyi: Alleluia.

Doa

Oh, ibu yang diberkati dan terhormat Alipius, Kiev-Pechersk Lavra, pujian, kecantikan dan kegembiraan, buku doa hebat untuk kami; penyakit rohani dan karuni, penyakit. Semoga Tuhan memberikan kita pengampunan dosa-dosa kita dan rahmat Roh Kudus, Tuhan Pemberian Kehidupan, mengingati kenabian kita dan musuh-musuh kita.

Mengenai misteri yang indah! Ulurkanlah doa anda kepada Takhta Yang Maha Tinggi, semoga Tuhan dunia menyelamatkan kita dari neraka neraka, dari serigala kejahatan mental, pelbagai dan kemalangan.

O Ibu Pendeta, Alipias, dan selepas kematian, janganlah meninggalkan anak-anak anda, yang dikumpulkan dari semua hujung negara, dan saya melepaskan kamu dari semua fitnah musuh. Biarkan minda kita bersinar dengan terang wajah Tuhan, menguatkan kasih karunia Tuhan dengan hidup kita, mari kita tentukan dalam hukum Allah, jalankan perintah perintah orang-orang kudus. Pada musim gugur, dengan berkat-berkat ibu kita, kita semua dalam kesedihan dan kesedihan benda-benda, penyakit mental dan tubuh. Mintalah kami lagi semangat kesejahteraan, kesabaran dan cinta, kebijaksanaan dan taubat. Mengundurkan diri dari iman Ortodoks dan bidaah dan perpecahan yang dibinasakan oleh sebab. Dalam perkahwinan untuk hidup, bangunlah cinta dan damai kepada pemberi, bayi yang kuat dan berkembang dengan baik, seorang budak lelaki dan seorang gadis dalam penolong mengajar dan pikiran tambahan. Young - seorang mentor dan pengawas kesucian dan kesucian yang boleh dipercayai. Lama kelabu - sokongan dan kebijaksanaan yang baik. Untuk mengembara - dari kematian tiba-tiba, pembebasan. Di tahanan tahanan - tidak lama lagi dari resolusi bon. Semoga Tuhan menghantar doa kita, Ibu Alipios, sebuah kerja yang baik untuk kita. Dalam urusan sehari-hari, kami bijak kaunselor yang bijak. Perumahan penjaga kami kuat dan boleh dipercayai. Pemula dan isterinya adalah wanita pemberian sedekah yang murah hati dan kaya. Kita semua tegas memegang iman Ortodoks, dalam mengasihi satu sama lain, kekal, menghormati ingatan anda dan untuk semua pujian Allah, sekarang dan untuk yang baik dan yang sentiasa dan selama-lamanya. Amen.

Gereja Akathist ke St. Alipia

Di Gereja Ortodoks terdapat pertapa yang dekat dan dapat dimengerti oleh semua dan menikmati cinta istimewa di kalangan orang Kristian yang mempercayai. Salah seorang wakil dari kategori orang saleh ini adalah pada masa dan ibunya Ibu Alipia. Walaupun wanita tua yang suci ini meninggalkan dunia ini pada tahun 1988, ke kuburnya ada aliran orang percaya yang tidak berkesudahan yang kecewa dengan kesukaran setiap hari, miskin, pengemis dan anak yatim yang ingin mendapat perhatian dan bantuannya. Pada 30 Oktober, pada hari peringatan Ibu Alipia, perkhidmatan Ortodoks diadakan di gereja-gereja Ortodoks dengan bacaan wajib akathis Alipia Goloseevskaya, di mana dia dimuliakan sebagai "dinding, tempat tinggal dan kegembiraan yang tidak dapat dihancurkan." Dalam doa suci yang diberkati Alipia, dia dihormati sebagai guru yang muda, sokongan yang baik untuk orang tua, mengembara - penyelamat dari kematian tiba-tiba, tahanan - sebagai pembantu awal pembebasan, dan dalam perniagaan - sebagai seorang kaunselor yang bijak.

Akathist kepada ibu suci yang diberkati Alipii

Cinta untuk St. Alipia terus ke hari ini. Buku-buku yang ditulis mengenai kehidupannya dan keajaiban yang dilakukannya semasa hidupnya disimpan di dalam hati dan kenangan orang percaya Ortodoks yang telah menerima rahmat yang diberkati. Dalam Akathist Ortodoks Ibu Alipia, mereka dengan tulus memanggilnya sebagai "seorang pertapa yang saleh" dan memuji perbuatannya, memanggilnya sokongan yang kuat untuk semua penghuni saleh. Kehidupan wanita tua yang suci itu dilucutkan dari kemuliaan yang diberkati oleh yang lain selepas kematian mereka. Dia malu pujian dan mengelakkan kemuliaan. Selalunya, kebodohan adalah perlindungannya. Sepanjang hidupnya, dia tidak mempunyai tempat perlindungan, rehatnya tidak asing, jadi dia menguatkan hidupnya dengan banyak kesungguhan rohani.

Membaca ahli akuti Kristian Alipia, orang percaya dengan tulus percaya bahawa melalui doa wanita tua yang diberkati kepada Tuhan, mereka akan dapat menerima apa yang mereka minta. Keterangan mukjizat yang dilakukan melalui doa St. Alipios Goloseevskaya telah disusun ke dalam buku "Cinta yang Memiliki Kasih Sayang", di mana frasa bahwa ketaatan di atas puasa dan doa telah menjadi bagi banyak orang yang beriman sebagai pesan rohani untuk sepanjang hidup mereka. Seorang wanita tua dikebumikan di Kiev di Tanah Perkuburan Hutan, tetapi pada tahun 2006 peninggalannya telah dipindahkan ke biara Goloseevsky di dalam kubur di bawah kuil sebagai penghormatan terhadap ikon Perawan Pembawa Perawan.

Teks ortodoks akathis diberkati Alipii

Dipilih daripada banyak berat sebelah Rejimen yang Syahid baru, pada zaman baru-muncul untuk keselesaan dan menyedarkan rakyat sesat, hujan batu Kiev berterusan syafaat, memuji orang yang rendah hati, seperti cinta amat besar propertied berani untuk membawa anda menangis: Bersukacitalah, ibu Alípio kami, suka memperoleh hati veliyu anda.

udivishsya Angeli, kako imej lemah bapa isteri pada zaman dahulu, ini maruah baru ditiru art Engkau, menggabungkan hadiah Roh Kudus, yang nyata untuk berkhidmat kepada Church of Christ, kami gembira berteriak untuk anda:

Bersukacitalah, diterangkan dengan perkataan kebijaksanaan!

Gembira, kata pengetahuan yang menunjukkan.

Bersukacitalah, diperkuat dengan kekuatan iman.

Bersukacitalah, hadiah penyembuhan yang mulia.

Bersukacitalah, pekerja ajaib hebat!

Bersukacitalah, nabi yang baik.

Bersukacitalah, setelah mencurahkan Kristus di dalam hatimu;

Bersukacitalah, setelah merendahkan hidup anda.

Bersukacitalah, anda bersenang-senang dengan puasa daging anda!

Bersukacitalah, menguatkan jiwa doa.

Bersukacitalah, sedekah dalam peraturan itu sendiri dihitung;

Bersukacitalah, engkau telah menutupi cinta pelanggaran orang-orang yang lemah.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Melihat di hadapan kita gambar Kristus, Tuhan kita, dituangkan dengan segenap nyawa kepada dirinya sendiri dan kepada dirinya sendiri, berkhidmat dengan melihat kata-kata rasul, seolah-olah mereka tidak mengakuinya dengan hujan es yang kekal. Semua yang sama, nivostobno duniawi diperhitungkan kepada ekstasi, tanahair Syurgawi diikuti, menyanyi ecstat: Alleluia.

Keberatan Ilahi Enlightened, dari mudanya di dalam hatinya kepada takhta Tuhan Allah telah menyediakan bagi Engkau, tidak takut Engkau ostaviti tanahair dan keturunannya, melarat dan penyalahgunaan, mengembara dari rumah ke rumah, napitavayas senyap Bozhestvennyya dan meniru segala orang kudus yang telah gembira Allah, yang seluruh dunia adalah menjadi layak di padang pasir yang mengembara dan abysses bumi. Tetapi kita membingungkan, menangis:

Bersukacitalah, gereja kemenangan mulia!

Bersukacitalah, gereja, syafaat duniawi dan pujian.

Bersukacitalah, rahmat dari manifestasi Ilahi.

Bersukacitalah, orang-orang yang lemah dengan kejutan yang tidak terkatakan!

Bersukacitalah, kamu yang telah menerima Roh Kudus sejak muda!

Bersukacitalah, lihatlah jiwa manusia!

Bersukacitalah, untuk kemurahan Tuhan, Tuhan kehormatan;

Bersukacitalah, diberkatiilah mereka kerana kebodohan.

Bersukacitalah, anak sulap Penza yang dipilih oleh Tuhan!

Bersukacitalah cawangan saleh yang suci.

Bersukacitalah, berdoalah demi perintah ibu bapa anda.

Bersukacitalah, setelah menanggung salibmu untuk doa ibubapa kamu.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Oleh kuasa chudodeystvuyuschey Tinggi di Most, tiada siapa yang mengalir kepada anda, Reverend Mother, otyde tdk dpt dihiburkan: penyakit yavlyaeshsya penyembuhan, bersedih keselesaan ibumu, berdosa dan berputus asa keselamatannya - pembetulan dan tidak lama lagi Tuhan untuk pengampunan. Yang jika tidak kepada anda pritetsem mee menangis bertaubat kepada Allah: Alleluia.

hatimu dengan Roh Kudus, yang kasih sayang Tuhan boleh mengetahui jam kubur dan hari ujian Gereja Federation, apabila engkau callings hierarchs Tuhan dan pastor, Monas dan mirstii membawa diri, seperti dara untuk disembelih, maka anda, Reverend Mother, iklan Engkau dengan Hagia syahid baru Engkau tidak kesedihan, atau kesusahan, mahupun kematian dari kasih Allah, tidak anda vozmogosha razluchiti. Walau bagaimanapun, teh tidak layak dipuji oleh humor kita:

Bersukacitalah, anak yang setia kepada Jemaat Kristus;

Bersukacitalah, dipenjarakan demi Kristus untuk penjara.

Bersukacitalah, engkau yang mencintai para syuhada para syuhada!

Bersukacitalah, jangan malu kehormatan Kristian.

Bersukacitalah, engkau berdoa dengan lemah lembut di penjara bawah tanah!

Bersukacitalah, para penganiaya tidak menjawab.

Bersukacitalah, kebaikan kemenanganmu!

Bersukacitalah, malulah kesabaran musuh.

Bersukacitalah, berserah diri kepada martir;

Bersukacitalah, dengan selamat diselamatkan dari penderitaan anda.

Bergembiralah pada saat perbicaraan membantu kami;

Bersukacita dalam keputusasaan yang memberikan keselesaan.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Badai menghina musuh umat manusia tidak digoncangkan oleh anda, Ibu Reverend Alypieu, dalam seluruh hidup anda rasa malu yang menginginkannya. Melalui semua godaan, diluluskan secara tidak jujur. Tetapi sekarang syurga yang tenang dan kegembiraan syurga telah diperoleh dengan perkataan: "Kepada orang yang menang, aku akan memberi makan dari pohon kehidupan." Pimpin anak-anak rohani anda juga, mengajar kita dengan satu mulut dan satu hati kepada Tuhan: Alleluia.

Apabila mendengar apa yang kamu orang-Mu cinta kepada penderitaan anda, yang mengalir kepada anda dan kesuraman senyap dan putus asa hilang hati berdosa dalam keuntungan kesedihan ketenangan, mengucapkan terima kasih kepada Tuhan untuk itu molitvennitse itu. Indahlah pekerjaanmu, ya Tuhan, sama, bersukacita, memanggil:

Bersukacitalah, sagu hati penghiburan!

Bersukacitalah, hilang kesedihan.

Bersukacitalah, belas kasihan!

Bersukacitalah, tepu hunky.

Bersukacitalah, semuanya di dalam hati anda adalah bekas anda!

Bersukacitalah, sukakan semua api.

Bersukacitalah, buku doa hangat;

Bersukacitalah, iman kepada cita-cita Ortodoks,

Bersukacitalah, bersabarlah dengan hati;

Bersukacitalah, ibu berbilang ibu kami.

Bersukacitalah, mengutuk belas kasihan semua.

Bersukacitalah, penyampai untuk kita di hadapan Allah.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Miracle mulia Tuhan dilakukan untuk anda, Reverend Mother Alípio satu, apabila di dalam penjara, lima suschu menyatakan diri-Nya kepada Petrus dan cha ack, miloserdstvuya untuk dirimu bersama rasul itu sendiri seperti malaikat Tuhan telah disimpan. Oleh kerana itu dalam semua kehidupan seni dihormati suci Rasul, bersyukur menangis: Alleluia!

Setelah melihat belas kasihan Tuhan atas dirinya sendiri, setelah melihat keselamatan dari penjara sebagai tanda - mulai sekarang, hiduplah rahmatmu untuk memperingati dan berkhidmat kepada orang-orang lemah. Oleh itu, demi merendahkan diri memohon kepada Tuhan, membawa kebangkitan kematian wanita muda dan kebebasan dari keamanan orang-orang yang memerlukan dengan menyembuhkan ternak mereka. Kewujudan penyakit, yang mana hatimu tidak menyakitkan, dan kesedihan yang tidak kamu berduka. Demi kami, dari semua jiwa kami, kami berkenan kepada anda:

Bersukacitalah, kerana keajaiban kebangkitan yang telah didedahkan;

Bersukacitalah, kerana ia seperti ini yang diasimilasikan kepada St Sergius!

Bersukacitalah, kerana luka sembuh anda melalui doa anda!

Bersukacitalah, kerana tumor dengan berkahmu telah hilang.

Bersukacitalah, kerana penyembuhan rahmat itu menyembunyikan arti;

Bersukacitalah, engkau yang lari dari kemuliaan bangsa.

Bersukacitalah, penyembuhan penyembuhan sodavuyuschee;

Bersukacitalah, dia yang melayani penyembuhan anda hari ini.

Bersukacitalah, sebab bukanlah hadiah ini yang akan kamu terima, tetapi kamu telah berusaha agar Allah menghiburkan Allah;

Bersukacitalah, kerana karunia Tuhan yang telah diberikan kepadamu.

Bersukacitalah, pelaku banyak keajaiban yang ajaib;

Bersukacitalah, kerana doa kamu kerana cintamu mendengar kepada kamu adalah Tuhan.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Perkataan Injil, landak vozlyubiti blizhnyago, Engkau samago diri mereka sendiri dan landak lagi menyebarkan kasih tidak ada orang yang mempunyai sesuatu itu, tetapi yang meletakkan jiwa untuk rakan-rakan beliau - yang benar Persembahan pelaku seni Engkau, ya Reverend Mother, siang dan malam truzhdayasya blizhnyago manfaat, sedih molyasya TUHAN, Allah membantu kanak-kanak yang hilang kepada mereka sendiri, berkhasiat dan penyembuhan, memerintahkan dan menghiburkan. Dengan bibir bersyukur kita menangis: Alleluia.

Negara kita bersinar melahirkan seorang cahaya mulia suci yang dipunyai oleh-Mu, seperti hujan batu Petersburg - Berbahagialah Xenia, seperti sebuah bandar Moscow - Blessed Matrona, taco dan bandar raya kita Kiev tidak meninggalkan TUHAN dan menunjukkan kepada kita hal ehwal peniru bapa terhormat Caves. Love bo suci-Mu Pechersk Lavra, idezhe Engkau telah membuat feats besar. Kami bergembira dalam ayat ini:

Bersukacitalah, kerana imej orang bodoh sepanjang hidup anda telah diterima oleh anda;

Bersukacitalah, kerana Xenia of Petersburg meniru anda.

Bersukacitalah, sebab dia memanggil anak lelaki anaknya;

Bersukacitalah, kerana dalam semua hidup anda di atas katil anda tidak berbaring.

Bersukacitalah, dengan rantai bebanmu, dagingmu yang tidak dapat dimakan;

Bersukacitalah, kunci pada leher anak anda menandakan yang baru.

Bersukacitalah, kerana itu adalah kunci yang telah membuka jiwa kepada manusia;

Bersukacitalah, Engkau akan mengasihi Tuhan Allah, Engkau telah dihormati.

Bersukacitalah, kerana rahmat Tuhan, jiwa-jiwa orang berdosa kepada penyembuh penyesalan telah menghantar mereka;

Bersukacitalah, engkau yang berbicara dengan para malaikat.

Bersukacitalah, kamu yang makan sedikit makanan;

Bersukacitalah, jangan makan makanan pada hari Rabu dan Jumaat.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Yang ingin melihat wasiat tvoriti Allah, engkau mengkhianati dirinya dalam ketaatan kepada Kronid tua dan Damian, kehendak otsekayuschi, dengan itu menguruskan untuk menanamkan ke dalam kayu berongga, dan telah Tamo sedang dibina bersama-sama untuk kebaikan Engkau. Kami tertanya-tanya tentang prestasi seperti itu lebih daripada memahami, dengan kuat menyanyi: Alleluia

cha baru dalam persembahan stolpnitseh revnitelnitsu Tuhan di Laurel Pecherstey, idezhe penderitaan boleznuya badan dan, oleh Roh Kudus untuk memenuhi Engkau, puasa dan daging sejuk kekerasan hati beliau, Engkau semangat naik ke gereja Reverend bapa, melalui menguatkan mereka dengan ketinggian hast rohani dicapai. Mengingati bahawa cemburu, menangis:

Bersukacitalah, berpakaian pangkat malaikat oleh penatua Cronid;

Bersukacitalah, hamburkan kebijaksanaan duniawi.

Bersukacitalah, engkau yang mengalahkan doa untuk pencobaan!

Bersukacitalah, anda telah mengurangkan kesabaran anda.

Bersukacitalah, engkau yang berdoa kepada Allah;

Bersukacitalah, doa yang disayangi.

Bersukacitalah, hai orang-orang yang membasmi debu pada manusia

Bersukacitalah, setelah berjaya dalam kerendahan hati!

Bersukacitalah, yang telah memimpin hidupmu dalam kehidupan kayu yang sempit;

Bersukacitalah di dalam kediaman yang kekal;

Bersukacitalah, jangan memberi perdamaian kepada tubuh anda.

Bersukacitalah, penafian diri yang sempurna, sempurna.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

keajaiban pelik dan mulia kini dalam ochiyu yang taat - sabar dan berlimpah Tuhan tidak marah terhadap kami sehingga akhir kederhakaan dan pomyanuv rahmat-Nya, Seperti pada taco purba dan kini, hadiah kepada kami, anda dostochudnaya Ibu, syafaat dan consoler, pozhivshuyu dengan Kita tahu kelemahan kita. Dan dengan itu memenuhi hati harapan dan kegembiraan kami, menangis: Alleluia.

Semua cinta kepada Tuhan bersinar, Pendeta Alypie, selalu penganiayaan baru yang dibesarkan kepada Gereja Kristus, tetap di tempat, ayah Golosiivsky meneruskan pelayanannya, menyinari dunia dengan cahaya iman dan ketakwaan. Manusia mnosi berduyun-duyun, biarlah rahmatmu diterima. Tetapi kamu, seperti di padang gurun, tetap tinggal tamo hingga akhir hidupmu dan sekarang datang kepadamu dengan bantuan orang-orang yang memanggil:

Bersukacitalah, rapt dan bukit, setelah memilih tempat berdoa!

Bersukacitalah, bersaing dengan roh-roh jahat.

Bersukacitalah, padang belantara berdiam diri untuk kekasih!

Bersukacitalah, tempat penjaga kudus.

Bersukacitalah, dia yang meminta kepada Tuhan untuk mendapatkan penyembuhan;

Bersukacitalah, air yang disucikan kepada doa ini.

Bersukacitalah, kamu yang menyembuhkan airmu!

Bersukacitalah, berusaha untuk keselamatan.

Bersukacitalah, menjaga kuil-kuil yang hancur!

Bersukacitalah, engkau yang menasihati malaikat Arasy.

Bersukacitalah, padang pasir Goloseevsky, pujian yang hebat;

Bersukacitalah, yang telah memberikan kepada kemuliaan,

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Semua orang datang kepada anda, Reverend Mother, doa dan selawat demi pelbagai duniawi Dela, napastmi dan skorbmi teruk dan utisnennyh, taco terhibur, Sebagai ibu bapa anak-anak mereka sendiri dalam kesusahan yang menimpa obstoyanii dan penyakit saguhati selesa untuk mereka jagaannya memberi makan dan lucah kesedihan penuh kasih sayang tahap berkurangan. Thee dan kafir dan kehebatan mengalir ke intinya Tuhan. Kami dengan rendah diri memohon kepadamu: dan kami berada di zaman kesusahan, godaan, kekeliruan dan keraguan mengalir kepada anda, perkataan vozglagoli keselesaan, bimbingan, dan dorongan, kami boleh menyanyi kepadamu oblagodetelstvovannii bersyukur kepada Allah: Alleluia.

VITY mulut manusia tidak akan kebesaran opisati dapat daripada rahasia Allah, apabila engkau lalu dan masa depan, seperti seni meramalkan sebenar Engkau, ya Engkau pemikiran manusia, Aki turun menulis, membaca art Engkau, ya Engkau dari penyembuhan stuzhaemym jahat tidak lama lagi memfailkan Engkau, seperti Mu doa lega penghidap penyakit itu sendiri lebih arif kerana suara orang Zemnesit mematuhi suara anda, oleh itu kebingungan untuk memeluk bekas, dengan kata kerja:

Bersukacitalah, anda telah menerima hujan dua minggu untuk bumi!

Bersukacitalah, hujan tidak diperintahkan.

Bersukacitalah, masalah Chernobyl yang diramal meramalkan had;

Bersukacitalah, kerana melalui doa-doa kamu dari bencana, Tuhan datang ke pembantaian.

Bersukacitalah, penderitaan tanah kita dan makhluk-makhluk yang bodoh bodoh itu belas kasihan kepadamu;

Bersukacitalah, dalam Minggu Passion ini, sim ini memberi amaran kepada anda untuk menjadi kesengsaraan.

Bersukacitalah, engkau telah mendedahkan perpecahan menjadi.

Bersukacitalah, seperti yang dikutuk oleh orang jahat.

Bersukacitalah, kerana pengenalan gaya baru secara kiasan mengutuk anda;

Bersukacitalah, Engkau, sebagai kata-kata bodoh dan kiasan tentang misteri Tuhan.

Bersukacitalah, seolah-olah oleh kegilaan gila imaginasi dunia mendedahkan anda;

Bersukacitalah, hamba yang setia, ramah dan sejati Tuhan.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Perbuatan salvif dipenuhi dengan buah-buahan, yang paling penting, dalam kerendahan hati, telah dipakai oleh anda, Pendeta Ibu Alypieu, yang terkejut dengan segala pengagakan, pelayanan kepada rakyat, semuanya dengan mengkhianati dirinya sendiri. Marvelous Býšť melihat engkau dalam Vets dan pakaian mnogoshvenney hodyascha, mata terang sekali - kaya dan miskin, bos dan mudah, hanya dengan kasih sayang, dan telah diambil perkataan koemuzhdo memihak kepada jiwa melafazkan Engkau. Tetapi sekarang adalah suara yang hebat dari semua jiwa kita yang menangis: Alleluia.

Dinding tak terkalahkan dan syaitan kota Kiev muncul, ibu Alypie yang baik-baik. Tidak sia-sia doa kami, marilah kita hidup dalam berkat anda. Seperti tidak ada imam adalah buku doa yang penuh belas kasihan, seperti kamu kepada Tuhan Allah. Kami akan membunuh anak-anak anda, bersabarlah kepada ibu kami, walaupun anda dan oleh penghakiman yang benar dari Allah adalah hukuman yang patut, kami percaya lebih banyak, seperti yang anda boleh berdoa kepada Tuhan untuk kita, tetapi dari banyak hati kita dengan gembira berkata:

Bersukacitalah, mengasihi dan menghormati pempetisyen keselamatan!

Bersukacitalah, kamu yang memberi kesihatan dan tubuh kepada jiwa!

Bersukacitalah, pengkhotbah rendah hati Injil Kristus!

Gembira, tradisi apostolik penjaga yang bersemangat.

Bersukacitalah, karena teguran orang berdosa dengan rendah hati membuatmu terserah;

Bersukacitalah, Engkau tidak terlibat dalam penerimaan orang ramai.

Bersukacitalah, kerana engkau diberi pahala dengan rupa orang-orang kudus di dalam sel anda;

Bergembiralah, kononnya kerana cinta orang-orang dari musuh nasib itu telah melakukannya.

Bersukacitalah, anda tidak meninggalkan eksploitasi anda untuk Nicolas!

Bersukacitalah, kuil kepada Demiyevsky dengan tekun bersebelahan.

Bersukacitalah, kerana dalam kuil ikon ini menghormati ikon rasul-rasul kudus Peter dan Paulus!

Bersukacitalah, anda telah menyimpan kuil ini dengan doa anda!

Bersukacitalah, kerana menurut firman-Mu kamu berdaftar di dalam bait ini.

Bersukacitalah, sebab Engkau telah membawa kegembiraan ke bait suci ini.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Menyanyikan maha maha Mahakudus yang Maha Suci dibawa kepadamu pada akhir gandum Mu dan Yako, pengiklanan yang matang dengan Rasul: "Rasanya seperti masa keberangkatan saya sampai sekarang. Pelaksanaan perbuatan baik, jalan maut, pemeliharaan iman. " Dan sekarang mereka telah menyediakan untukmu mahkota kebenaran, bahkan diberikan kepadamu oleh Tuhan, Hakim yang benar. Kami, orang-orang berdosa, bergembira dalam kemuliaan anda di syurga: Alleluia.

Anda adalah lampu pencahayaan, Alypieus adalah All-Glorious, tidak diletakkan di bawah gantang, tetapi di kerani dan bersinar kepada semua orang. Jadi biarlah terangmu diberkati di hadapan manusia, karena segala perbuatanmu yang baik dilihat dan memuliakan Bapa kita yang ada di surga. Kepada anda, kami memaksa cinta, kami panggil:

Bergembiralah, kerana, selepas kematian anda, anda tidak dapat dipisahkan dari kami;

Bersukacitalah, sebab Engkau telah memberkati salib dengan salibmu atas kematianmu.

Bersukacitalah, sebab engkau telah mempercayakan berkat ini dengan engkau,

Bersukacitalah, seolah-olah anak-anak yatim tidak dijanjikan untuk pergi.

Bersukacitalah, dengan tulus bertaubat kepada Tuhan;

Bersukacitalah, berwaspada kepada Perawan Maria

Terimalah kasih sayang dan belas kasihan fenomena yang banyak;

Bersukacitalah, wahai baik jiwa kita.

Bersukacitalah, dikatakan bahawa dengan nama anda anda cuai;

Bersukacitalah, untuk menuai buah-buah kegembiraan yang kekal.

Bersukacitalah, dengan wajah bapa Pechersk pujian, kehormatan dan kemuliaan Tuhan, membawa;

Bersukacitalah, kerana kamu telah menyanyikan lagu baru di Kerajaan Syurga.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Rahmat Allah vospriyala Engkau nastavlyati kami di jalan kebenaran dan tidak Dati jiwa kita akan binasa dan umolyaeshi TUHAN, maka Ia akan menyelamatkan kami imizhe takdir berita dan memberikan kita ke hidup yang kekal selamat tinggal gembira dengan anda, dan kami akan doa anda sampai ke kerajaan Raja segala raja, dan kepada-Nya kami berseru: Alleluia.

Nyanyian kematian anda dan Assumption mulia dengan Saints, provozhdashe kanak-kanak rohani anda yang diwahyukan kepadamu imeyashe mnogovozdyhanno dan mnogoskorbno tetapi Mengetahui adalah perkataan anda bahawa Engkau tidak umiraeshi perintah-Mu, datang ke peninggalan suci hatimu dan menangis usty anda:

Bersukacitalah, engkau yang mengungkapkan banyak mukjizat dari peninggalanmu;

Bersukacitalah, kanak-kanak baru dari seluruh perhimpunan.

Bersukacitalah, mengagumkan menghidangkan citarasa!

Bersukacitalah, melayang-layang di atas peninggalan-peninggalan yang hebat.

Bersukacitalah, bersinarlah dengan cahaya surgawi!

Bersukacitalah, untuk kanak-kanak doa baru untuk kesedihan mereka diberikan kepada kamu dengan sungguh-sungguh.

Bersukacitalah, kerana air matanya memancarkan air mata;

Bersukacitalah, kerana dunia yang harum itu kehabisan daripadanya.

Bersukacitalah, kerana banyaknya tamo menyembuhkan;

Bersukacitalah, kerana pertolongan anda akan datang kepada mereka tidak lama lagi.

Bersukacitalah, dari kedalaman maut izmlachayuschaya dengan mudah;

Bersukacitalah, sebab hati-hati mukjizat-mukjizat yang tidak beriman oleh imanmu bersinar.

Bersukacitalah, ibu kami Alipia, yang telah mendapat kasih sayang yang besar di hatinya.

Oh, ibu Alipie yang paling indah! Terima pujian ini dengan pujian dengan hati anda yang dinyanyikan kepada anda, cinta anda untuk anda panas. Dan seperti dahulu, berikan taco dan sekarang bantu ibu anda dengan kita semua menuntut syafaat anda di hadapan Tuhan. Dan seolah-olah anda adalah kesedihan kami, anda sendiri adalah Vedaeshi, begitu juga dengan pembebasan berat. Kita layak untuk menyanyikan Tuhan kita: Alleluia.

/ Ini kondak dibaca 3 kali, kemudian Ikos № 1 dan Kondak № 1 /.

Doa Ortodoks kepada Ibu Alipii yang Diberkati

Oh, ibu yang diberkati dan terhormat Alipius, Kiev-Pechersk Lavra, pujian, kecantikan dan kegembiraan, buku doa hebat untuk kami; penyakit rohani dan karuni, penyakit. Semoga Tuhan memberikan kita pengampunan dosa-dosa kita dan rahmat Roh Kudus, Tuhan Pemberian Kehidupan, mengingati kenabian kita dan musuh-musuh kita.
Mengenai misteri yang indah! Ulurkanlah doa anda kepada Takhta Yang Maha Tinggi, semoga Tuhan dunia menyelamatkan kita dari neraka neraka, dari serigala kejahatan mental, pelbagai dan kemalangan.
O Ibu Pendeta, Alipias, dan selepas kematian, janganlah meninggalkan anak-anak anda, yang dikumpulkan dari semua hujung negara, dan saya melepaskan kamu dari semua fitnah musuh. Biarkan minda kita bersinar dengan terang wajah Tuhan, menguatkan kasih karunia Tuhan dengan hidup kita, mari kita tentukan dalam hukum Allah, jalankan perintah perintah orang-orang kudus. Pada musim gugur, dengan berkat-berkat ibu kita, kita semua dalam kesedihan dan kesedihan benda-benda, penyakit mental dan tubuh. Mintalah kami lagi semangat kesejahteraan, kesabaran dan cinta, kebijaksanaan dan taubat. Mengundurkan diri dari iman Ortodoks dan bidaah dan perpecahan yang dibinasakan oleh sebab. Dalam perkahwinan untuk hidup, bangunlah cinta dan damai kepada pemberi, bayi yang kuat dan berkembang dengan baik, seorang budak lelaki dan seorang gadis dalam penolong mengajar dan pikiran tambahan. Young - seorang mentor dan pengawas kesucian dan kesucian yang boleh dipercayai. Lama kelabu - sokongan dan kebijaksanaan yang baik. Untuk mengembara - dari kematian tiba-tiba, pembebasan. Di tahanan tahanan - tidak lama lagi dari resolusi bon. Semoga Tuhan menghantar doa kita, Ibu Alipios, sebuah kerja yang baik untuk kita. Dalam urusan sehari-hari, kami bijak kaunselor yang bijak. Perumahan penjaga kami kuat dan boleh dipercayai. Pemula dan isterinya adalah wanita pemberian sedekah yang murah hati dan kaya. Kita semua tegas memegang iman Ortodoks, dalam mengasihi satu sama lain, kekal, menghormati ingatan anda dan untuk semua pujian Allah, sekarang dan untuk yang baik dan yang sentiasa dan selama-lamanya. Amen.

Doa Alipia Goloseevskaya

Kata-kata yang ajaib: doa Alipy Goloseevskaya dalam keterangan penuh dari semua sumber yang kami dapati.

APAKAH MEMBANTU MENJAGA DENGAN IBU IBU ALIPIA

Alipiya wanita yang diberkati (Avdeeva) adalah salah seorang saudara yang diwahyukan pada abad ke-20, yang dengan doa mereka menyokong orang-orang yang beriman dalam masa yang tidak berhati-hati. Saint Alipia dilahirkan (namanya ialah Agathia di dunia) pada tahun 1905 di wilayah Penza. Ibu bapanya sangat saleh, dan membesarkan anak perempuan dalam kasih Tuhan. Sejak kecil, aktiviti kegemaran Agathia adalah doa dan membaca Mazmur. Gadis itu sangat laconic dan menyendiri kesunyian. Revolusi 1917 menjadikan kehidupan Agafia terbalik - pada tahun 1917 lelaki Tentera Merah menembak ibu bapanya, dan dia ditinggalkan yatim piatu. Dia sendiri terselamat secara ajaib, kerana pada masa ini tidak hadir di rumah. Ibu Berbahagialah Alipia mengalami banyak kesedihan dan ujian. Pada usia 30-an dia berada di penjara kerana menjadi seorang yang percaya, semasa perang dia dihantar ke kem tahanan Jerman. Walaupun banyak ujian, doa St. Alipia dan cintanya dan rasa syukur untuk Allah hanya dipergiat.

Doa-Doa Ortodoks Alipia melakukan mukjizat semasa masih hidup.

Monastikisme Suci mengambil di Kiev-Pechersk Lavra. Di tempat yang sama, dia mengambil alih tugasnya: di dalam lubang besar pohon linden yang tumbuh di wilayah Biara, dia berdiri siang dan malam, dalam keadaan dingin dan panas, hanya dalam kes-kes kecemasan. Selepas penutupan Lavra pada tahun 1961, Sv. Alipia kembali menjadi tidak bermotivasi. Selepas pengembaraan yang panjang, dia datang ke wilayah biara Goloseevsky yang musnah di Kiev, di mana dia menetap sehingga akhir hayatnya. Doa-doa Alipia semasa hidup mereka menjadi ajaib. Mendengar ibu, pengunjung menjangkau kepadanya dalam penggantian yang tidak berkesudahan, dan dia menerima semua orang, walaupun dia masih tua. Melalui solat Alipia, Tuhan melakukan banyak penyembuhan dan mukjizat yang lain. Ibu Rahmat meninggal pada 30 Oktober 1988. Peninggalan St Alipia terletak di dalam kuil untuk menghormati ikon Spring yang memberikan Perawan Diri di biara Goloseevsky.

Doa kepada ibu Alipia Goloseevskaya melegakan kesedihan, membantu dalam keperluan sehari-hari

Dengan kesedihan yang tidak datang kepada ibu yang diberkati! Alypia berdoa untuk semua orang, dan Tuhan membantu semua orang melalui doanya. Hari ini, seperti semasa kehidupan Alipia, solatnya membantu menyembuhkan dari onkologi, ketidaksuburan, hernia, penyakit tulang dan lain-lain penyakit serius.

Ibu membantu dia mencari pekerjaan, mencari perumahan, untuk membayar hutang dan pinjaman, walaupun dia sendiri telah menjadi pengembara dan menyimpang sepanjang hidupnya. Jumlah besar penyembuhan berlaku di dekat kuil dengan peninggalannya, dan semuanya dicatatkan dalam buku kuil. Antara lain, doa-doa Alipia memimpin orang untuk iman, melipatgandakan mereka cinta Tuhan dan satu sama lain, untuk mencari perkahwinan yang cepat.

Main pada doa kuat video St. Alipia

Teks doa pendek kepada Ibu Alipia tentang kesihatan dan penyembuhan dari penyakit

Oh, Ibu Reverend, Alypie kami!

Hantarkan kepada kita golongan miskin, tidak berdaya dan dipermalukan kerana kasih sayang dan belas kasihan yang tidak berubah bagi kamu, bahkan sedikit limpah kurnia dari Tuhan Allah, menerima petisi dan syafaat kamu, dari semua kemalangan dan penyakit sengit, dosa-dosa kita, ampun, tanya kita dan rilekskan kita,, jangan biarkan kami, hamba-hamba yang tidak layak (nama), mati sampai akhir, bangunlah kami sebagai tempat perlindungan, jangan biarkan kami tidak bahagia, semoga kita semua memuliakan nama Bapa yang Maha suci dan Anak dan Roh Kudus, sekarang dan selama-lamanya. Amen.

Teks doa panjang kepada ibu suci Alipii Goloseevskaya tentang perkahwinan yang bahagia

Oh, pujian Kristus yang besar, kota Kiev, dinding dan penghiburan, Reverend Mati Alipie!

Kami berpaling kepada anda dan berdoa kepada anda - berwaspada kepada Tuhan kita kepada Kristus, berwaspada, seperti yang kita percayai, jika anda meminta Tuhan Lover of God untuk mencintai anda, semuanya akan diberikan kepada anda dari laut kebaikan-Nya. Dan seperti Allah adalah penyayang manusia, ada juga kamu, yang memohon kepada kita orang berdosa, jangan menghina petisyen kita, karena kita sendiri tidak memiliki keberanian untuk banyak dosa kita.

Kerja anda, suci, syafaat bagi orang berdosa, kerja Tuhan adalah untuk mengampuni terdesak. Tanya, Pendeta, untuk siapa dia perlukan:

Dalam kesakitan sesuatu, tidak lama lagi mereka akan dihiburkan dan sembuh, seperti sekarang dalam penyembuhan banyak orang sodelaeveshi seperti kata kerja nemya, secara buta melihat, anda memulihkan tulang yang rosak dari tempat tidur. Apa yang anda boleh dapatkan dari Tuhan, Reverend, jika anda berdoa kepada-Nya untuk kami.

Tumor lyutya tidak dilakukan. Bagi mereka yang menderita luka bakar, sembuh penyembuhan cepat, seolah-olah seorang pemuda muncul di tempat tidur yang sakit, dan ahli waris kepada doanya. Walau bagaimanapun, keajaiban penyembuhan yang hebat ke seluruh dunia telah diturunkan kepada anda.

Pada hari-hari kemenangan kejahatan dan ketidakadilan ini, tersinggung dan tidak adil dikutuk, dalam tahanan banduan, iri hati, kebohongan dan kepentingan diri untuk yang dianiaya, maafkan diri anda daripada menyingkirkan fitnah dan musibah, sebagai anugerah bagi anda untuk memberikan kepadamu dari Tuhan.

Perkahwinan yang baik memberkati dan berhubung. Materem melahirkan resolusi yang selamat, menyelamatkan anak-anak mereka dari sebarang bahaya. Mendengar doa panas ibu bapa, kesedihan untuk yang sakit yang lelah, dan anak-anak mereka akan hilang ke dalam kesadaran kebenaran, setelah mengelakkan jaring yang licik akan menemukan keselamatan abadi. Menerima doa untuk ibu bapa anak-anak mereka yang bersedih hati, bahawa doa-doa anda akan mengetahui terang Injil Kristus. Juga, selesaikan yang tidak adil dan berikan mereka buah kandungan, dan kemukakan orang-orang Kristian sejati yang baru kepada Tuhan dengan berkat dan keibubapaan anda. Mereka yang memerlukan bantuan anda dalam perkahwinan Kristian sovrecheniyu selepas berkat mereka dari teman Tuhan dalam kehidupan mereka, biarkan gereja kecil anda berkhidmat dalam kesatuan keluarga dengan menjaga Kristus anda kepada Tuhan. Pertama sekali, berikan kedamaian, diam dan kasih sejati, marilah kita menjadi murid Kristus yang sejati.

Untuk menghidap penyakit mabuk dan ketagihan dadah dan kepada orang-orang yang tidak mempunyai kekuatan minda, biarlah kejahatan yang merusak ini, berikan kekuatan roh dan pencerahan pikiran, seperti yang kamu lihat kepada seseorang, dari mabuk, kematian penerimaan kepada mereka yang memilikinya dan dengan berkahmu yang telah sembuh dari penderitaan ini.

Kesepian dan tidak berdaya dengan doa-doa anda yang tidak dapat dilihat dari Tuhan yang menghiburkan dan pengetahuan tentang cinta sejati Kristus, mungkin mereka dibawa pergi, seperti kawan-kawan, penyembah dan malaikat, secara tidak sengaja menjaga kita.

Petisyen orang miskin dan menderita menerimanya dan memberikan doa mereka kepada penjagaan yang tidak dijangka, kerana mereka mungkin memiliki dermawan dalam kehidupan duniawi mereka.

Sering hati, terdesak untuk hidup mereka, bangun penghibur ambulans, seolah-olah anda menyelamatkan isteri anda, dalam kesedihan, membunuh diri anda yang mengandung dan gadis, dalam kejatuhan dari ketinggian yang diselamatkan dari bahaya. Walau bagaimanapun, jiwa-jiwa abysses mereka yang menyelamatkan telah menyelamatkan mereka.

Juga, kami berdoa kepada anda, berhasrat, kecuali dari kematian secara tiba-tiba, seolah-olah budak itu telah diamalkan dengan pantas, pukulan dahsyat di jalan itu datang.

Dalam pengajaran kepada mereka yang datang, tuangkan bantuan ibu dan beri mereka peningkatan kecerdasan, dan kursus yang tidak mudah ajaran mereka tetap tidak berbahaya.

Dalam pelbagai kehidupan seharian, masalah dan kesukaran, berikan peranti cepat dan kesimpulan yang baik.

Mendengar doa-doa penyembah bagi penipu, yang berada di luar tabut kehidupan Gereja Ortodoks, dan Tuhan, Segala Bijak Segera, mesej takdir akan menyelamatkan mereka dan membawa mereka kepada pengetahuan kebenaran-Nya.

Kepada para prajurit, kekuatan dan kekuatan roh dalam pencapaian pelayanan Tuhan yang menyenangkan kepada Tuhan, semoga Tuhan menyelamatkan mereka dari semua kejahatan.

Monastik mengajar hak untuk berperang di sepanjang jalan Tuhan, menguatkan anda di dalam subdepartmental dan mortal bearing anda salib, sama seperti anda juga mengejar keselamatan cinta kepada Tuhan dan kepada umat-Nya.

Uskup dan imam memberikan kedudukan sebenar dalam iman Ortodoks, tetapi kawanan Kristus menggenggam dengan setia dan tidak berperikemanusiaan, yang memerintah kanan dan berjalan di hadapan Tuhan.

Dengan kepimpinan dan kuasa orang bijak kerajaan kita, ya, dalam kesatuan dengan Gereja, negara kita berada dalam keadaan aman dan tenang.

Buka pintu rahmat Tuhan kepada kami dengan doa-doa anda dan selamatkan kami dari semua kejahatan. Beri kami mengelakkan rangkaian licik. Berdoalah, Yang Maha Mulia, Maha Penyayang Tuhan bagi kita yang bertobat, ampunkanlah kesalahan kita atas banyak kebaikan-Nya. Dan bahkan sampai akhir dengan doa-doa anda, selamatkan kami, tetapi selamatkan petisyen dan bantuan anda, kami akan selalu menghantar kemuliaan, pujian, kesyukuran dan penyembahan kepada Tuhan Yang Maha Esa kepada Pencipta semua. Amen.

BACA PADA TOPIK:

ARTIKEL YANG BERKAITAN:

27 komen

Teks itu adalah salah kata "Ibu meninggal pada 30 April... ". Keperluan yang betul untuk 30 Oktober.

Ya, pada 30 Oktober.. sumber cahaya dan panas!.. Ibu Alipiya, pembantu ambulans kepada kita berdosa!..

Alhamdulillah Ibu Alipiya, tolonglah kami kepada hamba Allah yang berdosa, Alexander, Tatiana dan Anna. Jangan tinggalkan kami tanpa doa anda kepada Tuhan Yesus Kristus, mintalah dia untuk rahmat dosa kami. Kami telah jatuh ke kedudukan yang sukar dan tidak melihat jalan keluar. Kami ditinggalkan tanpa tempat tinggal, dan kehidupan kita sekarang berlalu dengan ketakutan dan kesibukan yang berterusan. Sekiranya kita tidak membayar tepat pada masanya, kita akan berada di jalan. Tiada siapa yang mahu menolong kami. Hanya Tuhan yang dapat menolong kita. Berdoalah Ibu, berdoa sayang, bahawa Tuhan akan menunjukkan kepada kita jalan, membantu kita mencari jalan keluar dan mencari rumah kita sendiri. Terima kasih, Ibu Alipiya, untuk syafaat anda di hadapan Tuhan, untuk doa anda untuk kami berdosa. Dengan nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus. Amen.

Ibu membantu anak perempuan saya Daria untuk mempunyai bayi yang sihat

Ibu Berbahagialah Alipia, sila mohon kepada Tuhan Yesus Kristus untuk mencari saya kerja dan supaya peperangan di Donbas akan berakhir. Andrey

Ibu Alipia! Sila berdoa di hadapan tahta Tuhan untuk anak perempuan saya Christina

MOTIF ALIPIA! SILA BERPAKAIAN SEBELUM TUHAN YANG KETIGA UNTUK ELENA PAKAIAN AKU

Ibu Alipia! Bantu saya dan orang tersayang untuk keluar dari situasi kewangan yang sukar. Banyak hutang. Ibu Alipia berdoa kepada Allah untuk kita, pengampunan dosa kita. Simpan, Tuhan!

Ibu Alipia, dengarlah saya berdosa, jangan menolak, tolong, tolong, anak saya Artemy, John, Allah menyelamatkan kita orang berdosa

Ibu Suci Alipia! Saya mohon rahmat dan doa anda di hadapan takhta Tuhan! Selamatkan jiwa berdosa saya, saya meminta bantuan anda untuk keluar dari lingkaran kredit dan kekurangan uang. Saya meminta anda dibawa ke robot esok, saya berdoa tentang hal ini, dan saya meminta doa untuk hamba Allah, Helen, Diana, Brigitte dan Sergey! Terima kasih atas syafaat anda di hadapan Tuhan untuk doa dan bagi kita orang berdosa. Dengan nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus, Amen!

selamatkan saya pada bila-bila masa dan sentiasa dari penyeksaan, dari penyakit yang buruk, dari kemiskinan, dari kesulitan, dari siksaan, menjadikan hidup lebih mudah, tolong biarkan saya banyak syurga.

Alipia Ibu Yang Maha Suci. Saya mohon rahmat dan doa anda di hadapan takhta Tuhan. Hantarkan saya semangat, baik hati, bijak, semangat yang kuat dalam tubuh dan semangat, berani, penuh cinta, penyayang dan disayangi oleh saya. Semoga Yang Mahakuasa menghantar saya seorang yang akan menerima saya seperti saya, menawarkan saya tangan dan hati, dan anak perempuan saya juga menerima dan mencintai dia, dan dia sebagai anak perempuannya sendiri. Dan kita akan bersama dengannya melalui kehidupan bersama dalam cinta dan keharmonian, menjaga satu sama lain, berkongsi kegembiraan dan kesusahan. Terima kasih atas kesihatan yang dihantar. Untuk rakan sejati dan pelanggan murah hati dan aktiviti saya. Semoga Allah memberikan mereka kemakmuran. Ia akan menjadi kehendak anda untuk hidup di seberang laut, di belakang air besar, dengan kapten dan melukis gambar dan memberi cinta dan kegembiraan. Ya, hantar saya, Ibu Alipia, untuk merasai kegembiraan ibu sebagai seorang lelaki dan lelaki saya yang bersebelahan dengan saya, yang membantu dan melindungi saya dengan cintanya dan kekuatannya. Cinta adalah apa yang bermakna kepada saya dan sekeliling dalam hidup. Hanya cinta. Cinta sejati. Ini begitu. Terima kasih. Amen

Ibu Suci Alipia! Tolong dengarkan saya berdosa, rahmat dan doa anda di hadapan takhta Tuhan! Jangan tinggalkan kami tanpa doa anda kepada Tuhan kita Yesus Kristus, mintalah dia untuk menyelamatkan nyawa anak lelaki saya, Artemy. Berdoalah Ibu, berdoalah sayang, bahawa Tuhan akan menunjukkan kepadanya jalan, membantu mencari jalan keluar dan keluar dari lingkaran kredit dan kekurangan wang dan perisai dia dari godaan-godaan yang jahat. Terima kasih, ibu Alipiya, untuk syafaat anda di hadapan Tuhan untuk doa untuk kita berdosa. Dengan nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus, Amen!

Ibu saya Alipia, berdoa kepada Allah untuk anak perempuan saya Olga untuk menyelamatkannya dari penyakitnya, berdoa kepada Tuhan untuk mencari kerja tetap dan mencipta keluarga Ortodoks dengan cinta, ikhlas, kesetiaan. kanak-kanak yang sihat dilahirkan dalam perkahwinan, saya berterima kasih kepada prodstatelstvo anda di hadapan Tuhan untuk kita berdosa Amen

Ibu Suci Alipia, berdoalah kepada Tuhan untuk keluarga saya, supaya Tuhan boleh memaafkan dan mengasihani saya seorang yang berdosa...

Berdoalah kepada Allah untuk Brigitta kecil saya, supaya dia mendengar dunia..

Saya mengucapkan terima kasih kerana syafaat anda di hadapan Tuhan untuk doa dan bagi kita berdosa. Dengan nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus, Amen!

Ibu Suci Alipia, tolong bantu saya sembuh dari penyakit dan penyakit maafkan saya atas dosa saya. Bantu saya hamil dan melahirkan anak yang sihat. Terima kasih, Alipia manis.

Ibu Suci Alipia! Berdoalah kepada Allah untuk anak Maxim saya, bahawa giginya meletus tanpa kesakitan. Terima kasih sayang Alipia.

Ibu Alipa, saya bersyukur kepada anda, berdoa agar Tuhan dengan bantuan kepala saya dan cholovik dapat hamil ditinku.

Prisvjataja Matushka Alipija.Izbavj menja greshnuju ot bolezni.4j god boleju.Poprosi u Gospoda za rabu boziju Marinu.Blagodarju Matushka Alipija.

Ibu Alipia! Saya memohon kepada anda, sayang. Sebelum takhta Tuhan, berdoalah kepada hambamu, Tamara. Mintalah Tuhan kami untuk mengasihani saya, hamba Tuhan yang berdosa! Tuhan memaafkan saya, hamba Tuhan Tamara, semua dosa saya adalah sukarela dan sukarela. Saya menderita dan menderita begitu banyak. Jiwa hanya koyak dari kesedihan, kesedihan dan keputusasaan! Bantu ibu sayang saya, Alipia! Ambil masalah dari rumah saya dari orang-orang terdekat saya. Lindungi saya, ibu Alipia! Biarlah selamat datang di atas tempat perlindungan saya, biarkan saudara-mara dan sahabat saya hidup dalam kebahagiaan, kesihatan dan kesejahteraan. Dengar saya, maaaaaaaatushka. Bantuan Amen.

Ibu Suci Alipia! Bantu suami saya dan saya mendapat kesihatan. Sebelum takhta Tuhan berdoa untuk hamba Allah Alla dan hamba Tuhan Igor. Bantu suami saya menghadapi alkohol, dapatkan pekerjaan. Ambil masalah dari rumah kami. Berdoa untuk saudara-mara kita untuk kesihatan mereka. Pada lutut anda, tolong bantu kami. Terima kasih, sayang, ibu Alipiya. Dengan nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus. Amen.

Ibu Suci Alipia! Saya memohon kepada anda, sayang saya, berdoalah kepada Tuhan kita kerana pengampunan dosa sukarela saya dan tidak puas hati. Saya memohon kepada anda, Ibu Alipia, berdoa kepada Tuhan untuk kehamilan saya yang mudah dan kelahiran bayi yang sihat. Dengan nama Bapa dan Anak dan Roh Kudus!

Ibu Alipia Saya minta maaf, saya seorang yang berdosa besar, tetapi anak saya menderita penyakit mabuk, Ibu Alipiya, mintalah Tuhan kita untuk membantu anak saya mendapatkan pekerjaan Saya benar-benar meminta pertolongan Tuhan memaafkan kita yang berdosa Ibu Alipia membantu saya datang ke biara.

Alhamdulillah Ibu Alipia! Berdoalah kepada Tuhan untuk penyembuhan hamba Tuhan Anna, untuk penyembuhan kepulannya, untuk penyembuhan sista, perekat yang tidak invasif. Berdoalah kepada Tuhan untuk konsep semula jadi seorang anak perempuan oleh dewi Tuhan Anna dan hamba Tuhan Andrew! Bantu untuk mengandung, melahirkan dan melahirkan seorang anak yang sihat! Berdoalah kepada Allah untuk mengampuni dosa-dosa kita, sukarela dan sukarela. Mintalah Tuhan untuk hamba Tuhan, Eugene, untuk menyelesaikan studinya tanpa masalah, menghantar sesi, supaya dia tidak akan diusir. Untuk mencari pekerjaan yang baik, menjadi pelayar dan kapten yang baik. Bantu ibu! Saya berdoa.

Ampunilah ibu bawa tanda-tanda yang salah pada akhir doa, itu terjadi secara kebetulan. Bantu kami, hamba Tuhan, Anna, Andrew, Eugene.

Ibu Alipiya, belas kasihan kepada saya, seorang yang berdosa, menyelamatkan saya dari rasa malu dan selamatkan keluargaku dan lupa segala yang buruk sebagai mimpi, saya berdoa untuk kesihatan dan kesejahteraan seluruh keluarga saya.

Ibu Alipia - bagaimana untuk meminta pertolongan

Biarawati Kiev, ibu Alipia, walaupun semasa hidupnya membantu orang, seseorang hanya dengan nasihat, seseorang dengan doa, seseorang memerlukan perlindungan dan makanan, pendukung rohani. Dengan apa-apa masalah, seseorang boleh datang ke wanita tua, pintu selnya sentiasa terbuka untuk orang yang memerlukan. Selepas kematiannya, dan sampai hari ini, orang percaya pergi ke kubur Ibu Alipia untuk meminta pertolongan dan berdoa untuk orang suci. Mereka membaca wanita tua itu sebagai pembantu dalam perniagaan, mentor di jalan yang betul, penyelamat dari kematian, dan sebagainya. Orang percaya bahawa jika anda dengan tulus meminta bantuan dari Ibu Alipia dalam doanya, dia pasti akan membantu.

Bagaimana untuk meminta bantuan daripada Ibu Alipia?

Orang membuat permintaan yang berbeza kepada Ibu Alipia, berharap dapat didengar, dan menurut banyak kajian, doa membantu. Mereka memintanya untuk menyembuhkan penyakit serius, mencari perumahan, kesejahteraan kewangan, dan sebagainya. Ramai yang berminat dengan tepat bagaimana meminta bantuan daripada Ibu Alipia, jika ada doa yang istimewa, atau anda boleh meminta pertolongan dalam kata-kata anda sendiri. Terdapat beberapa peraturan yang tidak dinyatakan:

 1. Semasa doa seseorang tidak boleh terganggu, "tukul" kepala dengan pemikiran lain.
 2. Sebelum anda mula membaca doa, mintalah ampun untuk semua dosa anda.
 3. Anda perlu memikirkan orang yang anda meminta pertolongan.
 4. Mengucapkan doa, jangan tergesa-gesa, katakan dengan keras atau berbisik.
 5. Kata-kata anda tentang bantuan harus didengar, jadi bacalah doa dengan "perasaan"; jangan katakan kata-kata itu secara mendadak.
 6. Doa harus dibaca beberapa kali sehari, sebaiknya pagi dan malam sebelum tidur.
 7. Selepas solat, terima kasih kepada Ibu Alipia.

Sudah tentu, anda boleh berdoa dengan cara yang berbeza, selagi ucapan anda ikhlas, tetapi doa khas juga ada. Sebagai contoh, terdapat doa pendek kepada ibu Alipia, yang membantu mengatasi penyakit yang serius:

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan pautan terus dan diindeks ke sumbernya

Pengumpulan jawapan kepada soalan anda

Alypia Goloseevskaya melakukan banyak mukjizat, yang mana orang-orang masih saling bercerita. Hadiah penglihatannya adalah kekuatan yang tidak mungkin dia dapat mencari contoh yang serupa. Ramai orang yang beriman baru-baru ini berminat dengan Ibu Alipia, bagaimana untuk meminta pertolongan daripadanya dan mengapa mereka yang memerlukan berpaling kepadanya? Kami akan memberitahu anda mengenai artikel ini.

Alipia yang bahagia: Biografi

Tarikh sebenar kelahiran Alipii tidak diketahui, hanya dikatakan bahawa dia dilahirkan sekitar tahun 1905. Ia berlaku di rantau Penza, keluarga yang patuh kepada Tuhan Avdeevs. Dalam pembaptisan Ortodoks, gadis itu diberi nama Agafya.

Ibunya adalah orang baik dan sentiasa membantu mereka yang memerlukan. Bapa mengisytiharkan dirinya berpuasa dan hanya makan keropok dan merebus jerami. Tradisi ini diteruskan kepada Agafya yang sedikit. Sehingga akhir hayatnya, dia berpuasa tegas dan menghiburkan orang yang dibebani, yang sakit.

Semasa revolusi 1917, ibu bapa terbunuh. Gadis itu menjadi pengembara, tiada apa-apa kecuali salib, dia berjalan di sekitar banyak biara dan hanya berdoa untuk keselamatan orang yang menderita. Dia bermalam di jalan, makan apa yang dia dapati.

Semasa penindasan besar-besaran orang percaya, Agafya dipenjarakan, di mana dia menghabiskan masa 10 tahun. Tetapi ini tidak memungkiri kepercayaannya kepada rakyat, dan di sini dia sentiasa berdoa untuk keselamatan sekutu. Secara ajaib, dia dibebaskan dan dia kembali ke kehidupan yang mengembara.

Semasa Perang Patriotik, dia ditawan, dari mana dia melarikan diri. Dengan kehendak nasib, dia terlindung oleh keluarga asing. Pada 20-an Agafya mengambil tudung dari seorang mentor di Lavra Kiev-Pechersk dan menerima tiang itu. Setiap hari dia memanjat ke dalam lubang pokok besar dan di sana dia berdoa, hanya memakan serbuk roti. Jadi dia tinggal selama 15 tahun, sehingga penutupan kuil.

Dan sekali lagi biarawati itu tinggal di sana sini sehingga dia menyewa sebuah bilik di jalan Goloseevskaya. Di sini orang datang kepadanya dengan petisyen untuk bantuan. Mereka datang kepadanya di Gereja Ascension, ahli paroki yang dia menjadi. Di sini ibu saya menghabiskan 9 tahun hidupnya yang terakhir. Staritsa menyembuhkan salep penyembuhan, mereka merawat pesakit. Walaupun kebaikan dan kedermawanan itu, dia sentiasa diganggu oleh pihak berkuasa tempatan dan cuba merobohkan selnya.

Keajaiban Ibu Alipii

Hadiah ajaib Alipia dimanifestasikan awal. Berikut adalah beberapa peristiwa yang tidak dapat dijelaskan yang dibuktikan oleh arkib dan rekod:

 • Pembebasannya dari penjara tidak dirancang oleh sesiapa, tetapi dia sendiri mengatakan bahawa Rasul Petrus muncul dan memimpinnya melalui pintu belakang ke laut. Dia memanjat tebing pantai selama 10 hari, jatuh, bangkit dan berjalan lagi. Oleh itu, mendapat di bawah Novorossiysk.
 • Sekali-sekala, beberapa orang mengejarnya dalam perjalanan dan memberitahu bahawa mereka sedang dikejar oleh penyamun. Ibu memberitahu mereka untuk bersembunyi di dalam rumput kering, dan dia mula berdoa untuk perlindungan mereka. Penyamun-penyamun itu berjalan mengelilingi tumpukan, dikutuk dan dikutuk, tetapi tidak dijumpai.
 • Seorang wanita memberitahu bagaimana penyakit yang mengejutkan datang kepadanya. Ibu mengulikan salapnya dengan doa, dan mengatakan bahawa dia makan terlalu banyak sel-sel kanser. Jadi itu berlaku. Wanita itu sembuh dan hidup lama.
 • Perkara yang paling menarik ialah ramalan Alipia dari bencana Chernobyl. Malah 5 tahun sebelum dia, wanita tua itu bercakap tentang kemalangan besar loji kuasa nuklear.

Menurut banyak saksi mata, biarawati melanda dengan pemberian penyembuhan dan kekuatan doa yang berkesan. Malah dalam kes mahkamah, doanya menurunkan syarat orang yang tidak bersalah.

Siapa yang benar-benar membantu Alipiya Kiev: ulasan

Sehingga hari ini, abbot biara Goloseevsky mengumpul bukti keajaibannya. Kebanyakan orang menulis tentang penyembuhan dari pelbagai penyakit selepas melawat kuburnya:

 • Irina, 43, Izhevsk: "Saya mempunyai tumor rahim dan ditolak operasi kerana sakit hati. Selepas melawat makam, Alipia muncul kepada saya dalam mimpi. Seminggu kemudian, ahli onkologi saya berkata bahawa tumor telah menyusut, dan setahun kemudian mereka telah dikeluarkan dari kecacatan. "
 • Olga, 34 tahun, Krasnodar: "Kaki saya sakit dan knot saya terikat pada urat saya. Sebaik sahaja saya membuat pakaian dan menyentuh nodul, darah dituangkan daripadanya. Saya duduk di atas lantai dan cuba menghentikan pendarahan dengan kapas, saya berdoa kepada Blessed Alypia. Selepas solat, saya mengambil tampon dari luka, tetapi tidak ada lagi darah. Ambulans berdering di pintu, para doktor terkejut bahawa pendarahan vena yang banyak telah berlalu dengan sendirinya. "
 • Elena, 52, Rostov: "Suami saya tidak dapat mencari pekerjaan untuk masa yang lama. Sekali kawan memanggil saya di Tanah Perkuburan Hutan. Saya meminta Svetlana untuk meninggalkan saya sendiri di kubur Alipia dan berdoa untuk suaminya dan karyanya. Selepas 3 hari, dia mendapat pekerjaan dan terus mempromosikannya dengan segera. "

Ibu Alipiya: bagaimana untuk meminta bantuannya?

Biarawati Kiev ditangani dengan pelbagai permintaan: mengenai penyembuhan, tentang kesolvenan kewangan, tentang membantu anak-anak yatim atau mereka yang tidak dapat memulakannya. Perkara utama dengan doa adalah menjaga pemikiran dan kepercayaan yang murni. Terdapat hanya beberapa kaedah rawatan yang tidak tertulis:

 1. Menghidupkan, anda tidak perlu bercakap kuat, membaca doa dalam bisikan atau kepada diri sendiri.
 2. Mintalah pengampunan.
 3. Adalah perlu untuk berdoa, jika boleh, tiga kali sehari. Tetapi jika anda datang ke kubur Ibu, itu akan mencukupi. Anda boleh mengulanginya di rumah sebelum imej.
 4. Jika anda meminta seseorang, fikirkan orang itu, panggil namanya.
 5. Selepas bertanya jangan lupa terima kasih.

Ibu Alipiya: bagaimana untuk mendapatkannya?

Kubur biarawati terletak di wilayah Gurun Goloseevskaya di Kiev. Anda boleh pergi ke sana dengan cara yang berbeza:

 • Dari stesen metro Goloseevskaya ke biara ada bas khas.
 • Dari Stesen Kereta Api Kiev, stesen metro Vokzalnaya, pergi ke Khreschatyk. Kami pergi ke stesen "Maidan Nezalezhnosti" dan kita sampai berhenti "Golosevska".
 • Di atas kereta anda, anda mesti bergerak sepanjang ulang tahun ke-40 Revolusi Oktober ke hotel Goloseevskaya, di mana kita berpaling ke Heroes of Defense jalan. Kami sedang menuju ke Jalan Radimtsev. Di sana anda akan melihat tanda-tanda untuk biara itu.
 • Juga dari stesen keretapi pergi nombor bas 507 dan nombor 726 ke stesen metro "Golosevska".

Di wilayah biara berdiri Chapel of Mother Alipii, dan peninggalan terletak sedikit lebih jauh berhampiran Gereja Sumber Kehidupan Hidup. Di sebelah kanan dia turun ke bawah, yang akan membawa kepada jenazah biarawati. Orang membawa makanan, makanan dan segala yang mereka dapat. Mereka meninggalkan semua di atas meja di pintu masuk - hadiah untuk biarawati Kiev.

Banyak buku telah ditulis mengenai hidupnya, tetapi tidak ada tempat di dalamnya untuk menerangkan semua mukjizat wanita tua itu. Dia membantu beribu-ribu orang menghilangkan pelbagai penyakit dan masalah. Sekarang anda tahu bahawa Ibu Berbahagia Alipia tinggal di bumi, bagaimana meminta pertolongan dari seorang wanita tua, jika kadang-kadang ada jalan lain.

Video mengenai cara berdoa kepada Alipia

Dalam video ini, Bapa Savely akan memberitahu anda bagaimana untuk berdoa kepada orang suci ini, bagaimana untuk meminta bantuan daripada Ibu Alipii: