Kajian: Terapi Gelombang Gelombang - Kaedah rawatan yang menarik, tetapi terlalu awal untuk saya menggunakannya.

Saya telah menulis mengenai bahu saya yang sakit, dan mengenai pejabat Samara Nahas, di mana saya diberi fisioterapi. Oleh itu, dalam salah satu teknik, ahli fisioterapi mencadangkan supaya saya menjalani terapi gelombang kejutan. Dia mengatakan bahawa satu prosedur tidak benar-benar mengubah apa-apa, tetapi saya dapat memahami apa itu dan berapa banyak yang saya perlukan. Demi rasa ingin tahu, saya lulus.
Bagaimanakah kaedah ini berfungsi? Gelombang kejutan dengan getaran menjejaskan kawasan yang terjejas. Mereka memperbaharui aliran darah ke tisu yang terjejas, dan memecahkan garam.
Untuk kes seperti deposit garam, perubahan berkaitan dengan usia, keradangan tendon-dan gunakan kaedah ini.
Saya sedang duduk dalam kedudukan yang selesa, dan gelombang kejutan memengaruhi bahu saya tanpa kesakitan, hanya di dalam bilik ada bunyi yang mengerikan :-))

Saya suka kaedah itu, sudah tentu, selepas satu prosedur saya tidak merasakan hasil yang diingini, ini dapat difahami, tetapi saya fikir jika saya telah menyelesaikan kursus, hasilnya akan berlaku.
Tetapi ahli fisioterapi berkata bahawa saya tidak mempunyai masalah yang perlu dirawat dengan terapi gelombang. Oleh itu, ia tidak berterusan. Tetapi sekarang saya tahu di mana dan bagaimana untuk memecahkan garam.

Elite Club of Bioreson Technologies

dabsys1982
Pentadbir Laman

Berdaftar: 04/29/2014
Mesej: 1305
Lokasi: Moscow

Telemak saintifik dan pengeluaran ditubuhkan pada tahun 1992. Tulang belakang pasukan terdiri daripada pakar yang berkelayakan tinggi yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam perusahaan industri pertahanan. Pada masa ini, bidang utama perusahaan adalah:

Pembangunan dan pengeluaran peralatan televisyen terestrial dan kabel.
Pembangunan dan pengeluaran peralatan perubatan.

Syarikat ini mempunyai premis sendiri (kira-kira 2000 meter persegi), pemasangan moden dan peralatan kawalan dan pengukuran. Bilangan pekerja adalah 70 orang. Peralatan yang dihasilkan mempunyai semua sijil yang diperlukan dan dibekalkan kepada mana-mana kawasan Persekutuan Rusia dan berdekatan dengan negara luar. Untuk sokongan operasi dan pembaikan produk di syarikat itu mewujudkan sebuah pusat perkhidmatan.


Mengambil seorang doktor untuk ujian, memandu dengan radiculitis, terjepit dalam bilah bahu, keradangan tempatan di belakang, cystitis, dan sebagainya.
Hasilnya amat besar.
http://www.aqua-tone.ru/images/docs/04.pdf - arahan
http://aquatone.su/ - tapak

PS - Saya mahu membeli ibu, untuk merawat sendi lutut, apa yang anda perlukan!
Dengan Peralatan Deta, ia akan menjadi lebih sukar untuk menguasai. Kemudian letakkannya selama 10 minit dan itu sahaja, sehingga masa depan.
Keadaan akut, ketegangan, keradangan tempatan mengambil segala-galanya.
_________________
Penyakit adalah perbualan dengan Tuhan.

peta tapak utama kenalan

Peranti untuk terapi gelombang mikro "Akvaton", yang dibangunkan oleh syarikat "Telemak" (Rusia, Saratov), ​​ditujukan untuk rawatan terapeutik dengan medan elektromagnet UHF pelbagai intensiti bukan termal.
Mekanisme tindakan radas ini berdasarkan kesan keadaan gelombang resonan persekitaran akuatik, yang ditemui oleh kakitangan cawangan Saratov IRE RAS pada akhir abad yang lalu.

Air adalah salah satu sebatian yang paling biasa di Bumi. Molekul air dijumpai walaupun di ruang interstellar. Semua orang tahu bahawa tanpa air di Bumi tidak akan ada nyawa.
Air sangat penting untuk fungsi normal badan manusia. Semua cecair fisiologi: cecair darah, limfa, extracellular dan intraselular, dan yang lain adalah penyelesaian berair atau sistem yang tersebar. Semua proses biokimia dan metabolik, keseluruhan metabolisme tubuh manusia berlaku di persekitaran akuatik. Telah ditubuhkan bahawa dalam air bayi yang baru lahir dapat mencapai 90% berat badan, pada orang dewasa - 70-80%. Dan angka 55% dianggap kritikal - ia hanya banyak air yang terdapat di dalam tubuh seseorang yang mati dalam usia tua. Ia bukan secara kebetulan bahawa orang sering berkata tentang orang tua: kering, kering, kering. Ternyata ini bukan metafora. Sebab itulah kajian air selalu sangat penting dan penting. Itulah sebabnya penemuan pada tahun 1995 oleh kakitangan Saratov cawangan IRE RAS mengenai fenomena pengujaan keadaan gelombang resonansi media yang mengandungi air oleh sinaran elektromagnet resonant intensiti rendah luar band EHF ternyata sangat penting.
Dalam erti kata lain, para saintis dapat menentukan frekuensi ayunan molekul air yang berstruktur dengan sempurna. Lagipun, keadaan gelombang gelombang resonans adalah disebabkan oleh ayunan osilasi struktur air molekular pada frekuensi resonan. Dalam kes ini, gelombang elektromagnet yang lemah dipancarkan dalam julat gelombang mikro. Kecekapan penukaran membawa maklumat tentang keadaan persekitaran akuatik, termasuk yang berada di dalam organisma hidup. Sejak tahun 2002, kajian mengenai kesan SPE telah diteruskan oleh Petrosyan V.I. di perusahaan Telemak (Saratov) bersama-sama dengan makmal eksperimen yang dibuka di Saratov Military Medical Institute (SarVMedI). Ia adalah radiasi "resonan" yang digunakan dalam radas terapi gelombang mikro Aquaton, pembangunan yang bermula pada tahun 2005 di Telemac.

Hasil daripada kesan ke atas organisma peranti "Aquaton", peredaran mikro darah menormalkan dan proses metabolik bertambah baik. Peranti "Akvaton" mengembalikan fungsi mekanisme molekul yang terjejas untuk mengekalkan homeostasis di semua peringkat organisasi aktiviti penting - intraselular, selular, intersystem. Memperkukuhkan keupayaan tubuh untuk menahan kesan buruk alam sekitar. Meningkatkan keberkesanan proses rawatan, membolehkan tubuh terlibat secara aktif dalam memerangi faktor-faktor yang merosakkan.

Kesimpulan mengenai kerja yang dilakukan oleh SarvMedI Institute boleh didapati di sini.
Kajian terhadap kesan tindakan biologi peralatan Aquaton juga dijalankan di institusi berikut:
→ SSMU mereka. V.I. Razumovsky (Saratov),
→ Karolinska Institute (Stockholm),
→ RNII (Rostov),
→ RCRC mereka. N.N. Blokhina (Moscow),
→ SSU mereka. N.G. Chernyshevsky (Saratov) dan lain-lain.

Kesan biologi peralatan Aquaton pada organisma secara keseluruhannya dan sistemnya dikaitkan dengan pengoptimalan interaksi sel sel, yang ditunjukkan dalam normalisasi sistem imun dan hormon, serta fungsi endothelial.
Kajian telah menunjukkan bahawa peranti mempunyai kesan terapi anti-radang, reparatif, anti-tekanan dan analgesik dan anti-tumor.
Mengikut hasil penyelidikan menerbitkan sebilangan besar karya saintifik, dan juga mempertahankan beberapa tesis.
Pada masa ini, ujian perubatan telah dijalankan ke atas peranti ini, yang menunjukkan kecekapan tinggi peranti dalam rawatan penyakit radang dan degeneratif-penyebab sendi dan tisu periartikular (arthritis, arthrosis), penyakit radang saluran pernafasan (bronkitis, pneumonia) dan kawasan urogenital (prostatitis).
Kesan negatif semasa ujian perubatan tidak dijumpai.

Pada masa ini, 4 jenis peranti "Akvaton" telah dibangunkan dan dimasukkan ke dalam operasi untuk penggunaan profesional dan rumah, serta untuk digunakan dalam perubatan veterinar.

→ Model "Aquaton - 02" bertujuan untuk kegunaan profesional. Ia berbeza dari model peranti lain dengan kehadiran antena tanduk dalam reka bentuk. Peranti ini dikawal dari bateri AA 1.5 V (4 pcs.). Antena tanduk memberikan kecekapan tinggi kesan terapeutik dan membolehkan anda mencapai kesan terapeutik yang diingini dalam masa kurang. Kawasan kerja peranti "Akvaton 02" adalah permukaan tanduk antena tanduk plastik.

→ Model "Aquaton-04" (model maju) direka untuk memberikan kesan terapeutik pada badan dengan bantuan gelombang elektromagnetik intensiti rendah dalam julat gelombang mikro. Ia boleh digunakan secara bersendirian atau digabungkan dengan agen terapeutik lain.

»Peningkatan bilangan mod pendedahan.
»Antena terbina dalam untuk terapi.
»Reka bentuk ergonomik, padat, ringan, mudah dikendalikan.
»Kuasa - bateri atau bateri boleh dicas semula.

Peranti siri Akvaton mempunyai semua permit yang diperlukan dari Kementerian Kesihatan Persekutuan Rusia.

Kontra untuk penggunaan peranti:
"Neoplasma malignan apa-apa penyetempatan
»Penyakit berjangkit dalam bentuk akut
»Semua bentuk tuberkulosis dalam peringkat aktif (CD +)
»Penyakit mental dengan perubahan personaliti
»Gangguan akut peredaran otak
"Kehadiran petunjuk mutlak untuk pembedahan atau penggunaan rawatan istimewa lain

Dengan pembuatan alat "Akvaton" peralatan pemasangan dan pengukuran yang paling moden digunakan.
Peranti "Akvaton" mempunyai saiz dan berat kecil, serta berkuasa sendiri, yang menjadikannya mudah untuk bekerja di lapangan.
Kekuatan sinaran bukan termal yang rendah (2-3 pesanan magnitud lebih rendah daripada peranti terapi EHF tradisional), ketiadaan reaksi buruk dan toleransi pesakit yang baik membolehkan penggunaan peranti Aquaton untuk kegunaan individu di rumah dan di hospital dan institusi perubatan pesakit luar. jenis poliklinik.

Peralatan terapi gelombang resonan LLC "Telemak", Rusia, Saratov "Aquaton" - Ulasan

Kami sedang dirawat di rumah dengan peranti generasi baru + banyak foto!

Ibu bapa saya, sangat tua yang telah banyak mengumpul penyakit kronik sepanjang hayatnya dan takut kepada hospital, doktor dan semua yang berkaitan dengannya, namun sangat percaya pada sifat ajaib pelbagai peralatan perubatan. Orang tua adalah mudah tertipu, naif, setiap orang diterima dengan jiwa, dibawa masuk ke rumah, seperti pada zaman dahulu.

Pada malam musim panas dua gadis cantik yang datang melawat lelaki tua itu. Dari ambang mereka segera mula mengiklankan sifat ajaib pelbagai peranti perubatan. Ibu bapa memilih satu, Aquaton, yang berjanji untuk melegakan kesakitan mereka setiap hari. Harga adalah, tentu saja, terkejut - 8800rub., Ini adalah seluruh pencen bulanan, tetapi kesihatan lebih mahal. Saya telah diarahkan untuk menyiasat dadah, yang saya lakukan dengan keseronokan.

Pada masa itu, sakit gigi, saya terpaksa mengeluarkannya. Pada waktu malam, saya bangun dari kesakitan yang teruk, pipiku telah hancur, pendarahan bermula. Atas nasihat doktor, dia mula mengambil antibiotik dan memohon "Aquaton" ke pipi selama 15 minit 2 kali sehari. Kali pertama, pada minit kelima, gigi mula pulsate, terdapat sedikit kesedihan di kawasan hubungan dengan peranti itu. Selepas lima hari penggunaan, tumor mula mereda, lubang itu diperketatkan. Saya tidak boleh mengatakan, bahawa saya lebih membantu - peranti atau antibiotik? Dan, mungkin, kedua-duanya! Menurut pengeluar:

"Penggunaan radas" Aquaton "menyumbang kepada:

-pengurangan yang signifikan dalam masa pemulihan;

-mengurangkan kemungkinan pengulangan penyakit;

-rawatan penyakit akut dan kronik penyakit;

-meningkatkan keupayaan penyesuaian badan semasa keletihan fizikal dan mental;

-pemulihan berkesan selepas proses latihan intensif.

Sekarang mengenai peranti itu sendiri. Saya membentangkan foto yang mana anda boleh membaca maklumat mengenai peranti ini. Termasuk - peranti "Aquaton",

Multiple Sclerosis - Forum

Soalan tentang pelbagai sklerosis

 • Indeks papan
 • Tukar saiz fon
 • Versi Cetak
 • Soalan Lazim
 • Pendaftaran
 • Masuk

Peralatan "Aquaton" (pengalaman peribadi)

Peralatan "Aquaton" (pengalaman peribadi)

Joaquin "03 Jun 2012, 20:55

Saya ingin berkongsi pengalaman menggunakan peranti terapi elektromagnetik "Akvaton-02".

Peranti ini dibuat berdasarkan ciptaan ahli fisika Saratov, yang menemui kekerapan ayunan molekul air yang berstruktur dengan sempurna. Saya sendiri dari Saratov, jadi saya tahu tentang peranti ini untuk masa yang lama, tetapi saya menunggu penampilan rasmi di pasaran, dan juga pergi. Seperti yang anda ketahui, seseorang adalah 80% air, yang menerangkan kesan terapeutik yang baik menggunakan peranti.

Kajian menggunakan peranti dengan PC sehingga ia (dan ia adalah jelas kita terlalu sedikit, nasib baik, dan semua yang kita ada secara individu: Saya mempunyai satu Betaferon ALT / AST 5 lima kali lebih tinggi daripada kemajuan normal dan cepat penyakit ini, hampir tidak hormon otlilsya), jadi Di sini, peranti itu menunjukkan dirinya sebagai alat anti-keradangan yang kuat (terdapat data rasmi mengenai penghapusan suhu 39 darjah tanpa antibiotik, menggunakan hanya peranti, dengan pyelonephritis).

Saya secara peribadi:
1) sepenuhnya sembuh 11 tahun otitis media kronik telinga kanan. Sekarang masalah ini tidak mengganggu saya lagi, telinga tidak lagi meletakkan hipotermia yang sedikit. Saya menjalankan kursus 10 sesi;
2) dia sembuh semua tram sukan lama (meregangkan beg artikular pada sendi bahu, jari timbul, tangan terbentang, dan sebagainya). Perkara itu sudah sampai ke lendir, kerana akibat kecederaan saya tidak dapat tidur sama ada di sebelah kanan atau di sebelah kiri. Kini tidak ada rasa sakit, luka-luka yang telah berlalu;
3) memperbaiki keadaan sistem urogenital dengan ketara (pada waktu malam saya mencapai maksimum dua kali, atau tidak sama sekali, bangun) (sebelum tiga atau empat - sekurang-kurangnya), jumlah pemindahan meningkat dengan ketara (300 - 400 ml, seperti yang sihat). Saya menghabiskan rawatan secara berterusan;
4) nampaknya kaki lebih kuat daripada keluli, tetapi boleh - ini subjektif, walaupun Popova E.V. (Pusat Perubatan MS Moscow) mengatakan bahawa: 1) pasti tidak akan membahayakan, dan 2) dengan kesan anti-radang yang kuat, kita dapat menjangkakan dinamik positif dalam penyakit yang mendasari. Saya menghabiskan rawatan secara berterusan.

Isteri:
benar sembuh bronkitis kronik berusia 15 tahun. Diadakan 20 sesi.

Kanak-kanak:
Kami tidak terlepas sekolah, kerana pada tanda awal sejuk, saya dan isteri saya merawatnya dengan alat (kami bekerja di kawasan hidung, kelenjar dan dada).

Terdapat data dari kajian klinikal yang menunjukkan bahawa perubahan positif berlaku pada tahap histones ("rentetan" di mana molekul DNA adalah "luka"), yang menerangkan kesan anti-radang yang kuat dan yang paling penting.

Sekiranya ada yang berminat, tulislah ke peti peribadi anda ([email protected]). Saya akan beritahu lebih banyak lagi.
0

Re: Alat "Aquaton" (pengalaman peribadi)

AlekseyB »Jun 04 2012, 14:18

PERUBATAN BERBAHAYA

BADBED.RU: makanan tambahan, peranti, penipu

Peranti perubatan

Akvaton peranti 02, 03, 03B, 04 - harga dan ulasan

Radio Rusia mengiklankan peranti fisioterapi Aquaton. Syarikat pengiklanan berfokus terutamanya kepada penggunaan Aquaton untuk rawatan prostatitis dan masalah kelenjar prostat, walaupun rangkaian Aquaton dicadangkan untuk rawatan arthritis, arthrosis, bronkitis, dan radang paru-paru. Oleh itu, pemaju peranti mendakwa bahawa ia membantu bukan sahaja dengan masalah urinogenital, tetapi juga sistem pencernaan, serta sistem muskuloskeletal. Ia juga berpendapat bahawa tindakan biologi Aquaton disahkan oleh kajian klinikal, walaupun rawatan dengan gelombang elektromagnetik selalu menyebabkan banyak kontroversi dalam komuniti perubatan. Malangnya, tidak ada ulasan yang benar dan tidak promosi tentang peranti ini di Internet, jadi kami dan pembaca kami akan berminat untuk mendengar maklumat daripada orang-orang yang telah menggunakan Aquaton dalam amalan.

Sementara itu, mari kita bincangkan tentang apa yang tidak disebut dalam iklan, terutamanya mengenai kontraindikasi:

Aquaton tidak boleh digunakan jika pesakit -

"Neoplasma malignan apa-apa penyetempatan

»Penyakit berjangkit dalam bentuk akut

»Semua bentuk tuberkulosis dalam peringkat aktif (CD +)

»Penyakit mental dengan perubahan personaliti

»Gangguan akut peredaran otak

"Kehadiran petunjuk mutlak untuk pembedahan atau penggunaan rawatan istimewa lain

Aquaton adalah peranti yang agak mahal, walaupun di pasaran terbuka. Aquaton 02 dijual dengan harga 13.000 rubel, Aquaton 03 menelan kos kira-kira 18,000 rubel, Aquaton 03B berharga 10,000 rubel dan Aquaton 04 berharga 9.000 Rubel. Harga peranti mungkin dilambung dengan pembelian oleh iklan radio.

"Akvaton" Alat terapi gelombang mikro dan rawatan pelbagai penyakit

Penerangan:
alat microwave Universal amat berkesan dalam rawatan saluran urogenital (prostat), saluran penghadaman, kulit, buah pinggang, mata dan Otolaringologi, proses keradangan, trauma dan lain-lain

Peranti gelombang gelombang terapi Aquaton adalah perkembangan unik saintis Rusia yang menggunakan teknologi terkini. Radas menggunakan sinaran salun, bertindak ke atas molekul cecair badan dan membawa mereka ke keadaan sempurna berstruktur. Petunjuk untuk menggunakan peranti untuk terapi termasuk banyak penyakit.

Prinsip operasi dan penggunaan radas untuk rawatan dan terapi Aquaton:
Peranti terapi gelombang mikro Akvaton dimaksudkan untuk pengaruh medis oleh medan elektromagnetik dari jarak gelombang mikro yang tidak intensitas termal. Tindakan radas "Aquaton" adalah berdasarkan kesan keadaan gelombang saliran persekitaran akuatik badan, yang ditemui oleh kakitangan cawangan Saratov dari IRE RAS pada tahun 1995.
Penemuan ini terdiri daripada penemuan keadaan di mana getaran gabungan molekul air (kelompok) diselaraskan di bawah pengaruh gelombang elektromagnetik pada tahap kuasa kejadian ultralow. Telah didapati bahawa, walaupun tahap yang rendah, gelombang elektromagnet yang resonant mempunyai kesan biologi yang kuat. Mengenai kaedah perubatan berdasarkan kesan ini, dengan penyertaan Institut Perubatan Tentera dibangunkan peralatan Aquaton.
Prinsip tindakan alat terapetik berdasarkan teori penstrukturan air, disebabkan oleh osilasi sinkronisasi struktur molekul air pada frekuensi resonan khusus, dalam proses yang mana gelombang elektromagnetik yang lemah dipancarkan. Gelombang ini mengubah struktur sebarang cecair, termasuk cairan darah, limfa, intrasel dan cecair intercellular dari tubuh manusia dan membawa struktur mereka ke keadaan yang sihat. Tubuh kita terdiri daripada air pada 70-80%, jadi pendedahan menggunakan peranti Aquaton membantu untuk mencapai kesan positif dalam rawatan banyak penyakit.
Kesan biologi dari alat gelombang mikro pada organisme secara keseluruhan dan sistemnya dikaitkan dengan pengoptimalan interaksi antara sel.
Kajian telah menunjukkan bahawa peranti untuk rawatan dan terapi mempunyai anti-radang, reparatif, anti-stres, kesan terapeutik analgesik dan keberkesanan antitumor (untuk beberapa jenis tumor).

Petunjuk untuk digunakan dan berfungsi dalam rawatan pelbagai penyakit:
Akibat menggunakan peranti ini, Aquaton menormalkan peredaran mikro dan metabolisme darah. Peranti rawatan dan terapi gelombang mikro Aquaton membantu memperbaiki badan, membantu menyembuhkan pelbagai penyakit yang berkaitan dengan sistem imun dan hormon yang merosot, serta fungsi endothelial. Peranti terapi resonan Aquaton digunakan dalam rawatan kompleks penyakit keradangan dan kronik pelbagai jenis, penyakit yang berkaitan dengan sistem imun yang terjejas. Penggunaan alat gelombang mikro membolehkan penyelesaian positif bukan sahaja akut, tetapi juga proses kronik.
Lalu radas ujian perubatan dalam SarNIITO, SavVMedI dan SSMU ditunjukkan radas kecekapan yang tinggi untuk rawatan penyakit radang dan degeneratif sendi dan tisu periarticular (artritis, osteoartritis, sakit pinggang, terseliuh), penyakit radang saluran pernafasan (bronkitis, radang paru-paru), dan dinamik positif dalam pemulihan selepas bersalin kanak-kanak berusia 1-3 tahun (pengurangan masa pemulihan dan kesan sedatif yang ketara). Penyelidikan dan Aplikasi praktikal telah menunjukkan keberkesanan yang tinggi radas terapi Akvaton dalam rawatan sistem urogenital (Prostat, cystitis), organ-organ pencernaan (gastritis, ulser gastrik dan duodenum 12), penyakit buah pinggang (pyelonephritis, glomerulonephritis), pankreas dan tiroid kelenjar, dan dalam rawatan beberapa penyakit mata (iridocyclitis, keratitis). Berkesan dalam merawat tumpuan jangkitan berikut penyakit: adnexitis, Prostat, apendiks, adenitis mesenterik, otitis media, resdung, tonsillitis, adenopathy, cholecystitis, gingivitis, stomatitis, pulpitis dan lain-lain proses keradangan cepat berkurangan suhu dan leukocytosis, normal pecahan protein serum krovi.Pri. menggunakan peralatan perubatan Aquaton dengan ketara mengurangkan aktiviti virus.

Penerangan dan amalan rawatan penyakit:
peranti perubatan terapi gelombang Akvaton membantu dalam merawat bronkitis, pneumonia, artritis, osteoartritis, ulser gastrik dan 12 ulser duodenum, keseleo, kecederaan sukan, Prostat, cystitis, trauma pembedahan, gastritis, sindrom keletihan kronik, kencing manis, migrain, kronik dan keradangan akut bagi ovari, lampiran, rahim; prostat adenoma, prostatitis, pyelonephritis, glomerulonephritis, cystitis, pankreatitis, semasa pemulihan selepas strok. Kesan sampingan daripada kesan peranti tidak dikesan. Peranti rawatan gelombang mikro Akvaton adalah satu-satunya alat yang membantu dalam rawatan prostat tanpa dihubungi, iaitu. tanpa memperkenalkan intraglobal mana-mana modul. Apabila menggunakan peranti dalam perubatan sukan, tempoh pemulihan selepas latihan dan kecederaan berkurangan, atlet berasa lebih baik, tidur dan selera makan normal, dan daya tahan meningkat.

Senarai penyakit untuk rawatan dan terapi peranti perubatan fisioterapeutik Aquaton:
Prostat, adnexitis, cystitis, penyakit pernafasan atas (otitis, tubotity), kehilangan pendengaran (vaskular, umur, virus), rinitis, sakit tekak, sinusitis, laryngitis, bronkitis, darah tinggi, pankreatitis kronik, penyakit tiroid, hepatitis kronik, apendiks, cholecystitis, gastritis kronik, penyakit ulser peptik, sakit kepala (migrain), sakit gigi (gingivitis, stomatitis, pulpitis), trauma, terbakar, ulser trofik, osteochondrosis pangkal rahim, sciatica, penyakit buah pinggang radang (pyelonephritis, pyelitis, glomerulonephritis), tidak intercostal ralgiya, myositis, neuralgia, bengkak, sakit sendi bagi kecederaan (lebam, terseliuh), gangguan selepas trauma dalam terseliuh buku lali, arthrosis sendi lutut, alahan, mengeluarkan perasaan mengantuk dan keletihan.
Penggunaan peranti untuk kesihatan haiwan Aquaton:
Apparatus Akvaton rawatan gelombang salunan juga boleh berjaya digunakan dalam perubatan veterinar untuk rawatan mastitis, sista folikel, Endometritis, penyakit sendi pada haiwan. Apabila menggunakan peranti dalam perubatan veterinar ada peningkatan dalam tidur, selera makan pada haiwan; pemulihan cepat daripada kecederaan dan pembedahan; rawatan haiwan yang berjaya dengan penyakit pernafasan, organ pencernaan.
Kelebihan utama peranti untuk rawatan dan kesihatan Aquaton:
kuasa nonthermal rendah (sehingga 100 kali lebih rendah daripada terapi EHF tradisional dan hampir 10 juta kali lebih rendah daripada Aparatur konvensional dan terapi SMV UHF) sinaran;
Tiada kesan buruk terhadap kegunaan dan toleransi yang baik;
Kemungkinan kerja jangka panjang dalam mod luar talian menjadikan prosedur mudah dalam pelbagai keadaan;
Mempunyai semua permit yang diperlukan Kementerian Kesihatan Persekutuan Rusia (Medtekhnika);
Kesan terapeutik adalah berdasarkan mekanisme sejagat "keadaan gelombang salunan" persekitaran berasaskan air, bagaimanapun, algoritma merawat pelbagai penyakit, sebagai peraturan, setanding;
Untuk meningkatkan keberkesanan rawatan, mod modulasi digunakan, yang mengandungi perkadaran "bahagian emas", kerana ia adalah ciri kebanyakan proses yang berlaku dalam sistem hidup;
Bergantung kepada kecenderungan dan penyakit pesakit individu boleh sama ada tidak merasa kesan Akvaton perkakas, atau ia rasa kehangatan atau pendek sakit dalam penyakit kronik;
Membolehkan anda mengurangkan masa dan bilangan ubat yang diambil dan mengurangkan risiko kesan alah dan sampingan;
Algoritma rawatan yang dibangunkan adalah berdasarkan kepada penyelidikan perubatan dan biologi yang banyak;
Ia mempunyai tiga tahap isyarat dan enam tahap modulasi untuk memilih kesan optimum untuk pelbagai penyakit.
Permohonan praktikal dan sesi latihan yang disyorkan:
Peranti perubatan untuk pemulihan Aquaton perlu digunakan oleh kursus rawatan selama 14 hari. Dalam proses patologi yang akut, peranti itu harus digunakan dua kali sehari selama sepuluh minit dalam kombinasi dengan penggunaan ubat-ubatan yang ditetapkan oleh doktor. Dalam penyakit kronik semasa 2 hari pertama anda perlu menggunakan peranti dua kali sehari selama lima hingga sepuluh minit, di masa depan untuk 10-20 minit dua kali sehari. Tempoh kursus sehingga 10 hari.
Bagi fraktur dan kecederaan, untuk mengurangkan tempoh pemulihan, disarankan untuk mengendalikan peranti tiga kali sehari selama dua puluh minit.
Untuk meningkatkan kesan terapeutik dan meningkatkan daya tahan (kestabilan) kepada pengaruh negatif organisma, ia adalah disyorkan untuk mempengaruhi alat lagi untuk rawatan gelombang mikro pada sebuah rantau di mana terdapat kelenjar penting - thymus, adrenal, pituitari dan hipotalamus, lima minit sekali sehari.
Apabila melakukan sesi rawatan, alat Aquaton digunakan untuk permukaan badan (melalui lapisan tipis pakaian) oleh bahagian kerja pada unjuran organ berpenyakit. Sebelum setiap sesi rawatan, permukaan kerja peranti harus dihapuskan dengan serbet.
"Akvaton" peranti ini mempunyai tiga tahap isyarat yang berbeza - Tahap 1, Tahap 2 dan Tahap 3 - dicirikan oleh dua kali (3dB perubahan langkah), dan dipaparkan oleh penunjuk.
Tahap 1 digunakan dalam rawatan dan pencegahan penyakit pada kanak-kanak.
Tahap 2 digunakan untuk pendedahan kepada tisu lembut, rawatan penyakit paru-paru.
Tahap 3 digunakan dalam rawatan penyakit kronik sistem muskuloskeletal.
Peranti mempunyai enam mod modulasi berbeza - Mod 1, Mod 2, Mod 3, Mod 1-2, Mod 1-3, Mod 2-3, yang dipaparkan oleh penunjuk yang sepadan.
Mod 1. Mod berterusan. Ia digunakan untuk keradangan akut, sakit pada sendi, dalam rawatan kecederaan dan pemulihan dalam tempoh selepas operasi.
Mod 2. Modulasi amplitudo 0.1 Hz, yang merupakan salah satu daripada frekuensi resonansi sistem peredaran darah. Meningkatkan keberkesanan pendedahan dalam penyakit keradangan kronik dan penyakit kronik sistem muskuloskeletal.
Mod 3. modulasi amplitud dengan kekerapan 8 Hz yang nada asas ionosfera bumi dan juga irama aktiviti bioelectric asas korteks serebrum manusia (alpha-irama). Penggunaan mod ini meningkatkan keberkesanan kesan terapeutik. Parameter isyarat modulasi berbeza mengikut undang-undang "bahagian emas".
Mod 1-2. Modulasi amplitud dengan kekerapan 16 Hz, yang merupakan salah satu irama cepat korteks serebrum (irama beta). Meningkatkan keberkesanan pendedahan dalam rawatan penyakit sistem muskuloskeletal, mempunyai kesan tonik. Parameter isyarat modulasi berbeza mengikut undang-undang "bahagian emas"
Mod 1-3. Modulasi amplitud 0.1 Hz. Parameter isyarat modulasi berbeza mengikut undang-undang "bahagian emas". Meningkatkan keberkesanan pendedahan dalam penyakit keradangan kronik organ-organ dalaman dan sendi dan apabila pulih dari penuaan fizikal yang teruk. Ia membantu meningkatkan kapasiti penyesuaian organisma semasa keletihan fizikal dan mental.
Mod 2-3. Modulasi frekuensi perlahan dengan sisihan kira-kira 1%. Peralihan frekuensi dan selang masa adalah perkadaran "bahagian keemasan". Meningkatkan keupayaan adaptasi organisma dalam keadaan faktor patogenik yang kurang bernasib baik semasa kerja-kerja fizikal dan mental yang kuat, keletihan fizikal dan mental, sindrom keletihan kronik, dengan kesukaran bangun pada waktu pagi dan waktu siang mengantuk, dan lain-lain
Rawatan dilakukan selama 5-10 hari untuk dua sesi, berlangsung selama 10 minit. pada waktu pagi dan petang sebelum tidur. Dalam rawatan penyakit kronik, mod Mode 3, Mode 1-3, Mode 2, Mode 2-3 bergantian dengan kekerapan 2 - 3 kali sehari. Disyorkan kesan perbelanjaan sekali sehari pada kelenjar adrenal dalam fasa yang paling aktif (5-7 pagi) selama 10 minit dengan kedua-dua zon (Mod 2 / Tahap 3 mode). Kemudian 10 minit ke tapak jangkitan.
Pencegahan dan pemulihan selepas sakit: 10 minit 1 kali sehari pada waktu petang.
Sekiranya kecederaan dan keretakan berlaku untuk mempercepatkan pertumbuhan semula, disyorkan untuk bertindak di zon kecederaan 3 kali sehari.
Selepas kursus itu, rehat 5-7 hari. Sekiranya perlu, ulangi kursus terapeutik.

Ulasan mengenai telemak ppf, llc

Saya sering berbaring di hospital dengan osteochondrosis saya. Di samping rawatan dadah, saya selalu menetapkan prosedur fizikal. Dan kali ini doktor ditawarkan untuk mencuba Aquaton peranti baru. Ternyata ia menjadikan syarikat "Telemachus" di Samare.ya bersetuju dan kesal selepas sesi ketiga untuk mengurangkan rasa sakit di leher, dan peningkatan mobiliti kursus. Doktor berkata bahawa ini adalah unit terapi magnet, tetapi adalah lebih kurang kuat memberi kesan kepada fabrik yang membolehkan anda untuk membuang beberapa kontra. Peranti ini juga boleh digunakan dengan selamat dalam rawatan kanak-kanak.

Nama saya Konstantin Sergeevich, saya bekerja sebagai pakar kanak-kanak di klinik kanak-kanak. Loji Telemak menyediakan alat terapi magnetik Aquaton untuk penggunaan bilik fizik kami. Pada mulanya kami berhati-hati kepadanya, walaupun mengikut dokumen teknikal dia lebih selamat daripada peranti lama kami. Bermula untuk merawat kanak-kanak dengan sejuk, sejuk dan alergi. Pada hari ketiga, rembesan mukus hidung berkurangan. Dan dalam membran mukus hidung mula hilang tanda-tanda keradangan dan pembengkakan. Saya ingin ambil perhatian bahawa peranti ini tidak menyebabkan reaksi negatif pada kanak-kanak dan prosedurnya mudah diterima.

Hospital kami hanya memerlukan peralatan yang ditawarkan syarikat ini. Kami menerima banyak pesakit sedemikian. Kami menelefon, kemudian berjumpa. Kami memutuskan untuk bertemu kerana kami suka perbualan dan janji-janji yang mereka berikan kepada kami. Ya, dan pada mesyuarat itu tidak mengecewakan. Hardened beberapa keping ujian dan mereka membawa kami dengan cepat. Dan bukan sahaja dibawa tetapi juga ditubuhkan dan menunjukkan bagaimana untuk menggunakan dalam semua butiran. Ya, dan berkata jika ada pertanyaan, hubungi, selalu membantu jika sesuatu tidak berfungsi atau gagal. Peralatan itu biasa dan berfungsi sebagaimana mestinya. Tanpa terhempas. Kami berpuas hati. Kami merancang untuk menempah lebih banyak lagi.

Saya berusia 49 tahun dan telah menjalani hidup saya, saya sudah cukup untuk menyelamatkan penyakit. Tiga tahun yang lalu, mendapati hernia intervertebral, kaki yang terus mati rasa. Berjalan menjadi semakin sukar. Dan sekarang, tekanan mula meningkat. Doktor mencadangkan supaya operasi itu dilakukan, tetapi saya tidak bersetuju. Saya cuba kedua-dua ubat dan kaedah rakyat, tetapi tidak menyedari sebarang penambahbaikan. Kemudian saya mengetahui bahawa peralatan Aquaton sedang dibuat di Samara di Telemak. Saya memutuskan untuk mencuba, ia tidak akan menjadi lebih teruk lagi. Selepas seminggu, kesihatan saya bertambah baik, saya tidak mengambil apa-apa ubat pada masa ini, mungkin hipnosis diri, atau mungkin peranti itu benar-benar membantu. Saya akan terus menggunakannya.

Perbincangan

Air beralkali beralkali: penipuan banal atau faedah nyata?

165 catatan

Olga, Adakah anda membaca karya-karya ini? Ia menarik bagi saya bahawa ia menjadi - saya dapati kerja "Hidup" air - mitos dan realiti

Alekhin S.A., Baibekov I.M., Garib F.Yu, Gitelman A.S. Terdapat banyak penyelidikan dalam amalan klinikal, kerja itu semata-mata saintifik, di mana nombor kering dan perbandingan. Amalan klinikal, eksperimen, kesimpulan. Dan, sesuatu yang saya tidak boleh percaya bahawa saintis Soviet telah dibayar lebih banyak oleh jurujual pengaktifan ionizer. Hakikat bahawa terdapat penipu adalah fakta. Tetapi jangan semua dalam satu longgokan. Lalat secara berasingan - potong secara berasingan.

Saya telah meletakkan buku-buku yang paling perlu dan menarik mengenai air hidup di pautan ini. Dan terdapat album foto saya dalam format buku mengenai air hidup: Air Hidup dalam Alam, Hidup dan Air Mati, Tenaga Air Hidup.

Konstantin, anda benar-benar tidak membaca ucapan perbincangan dengan teliti. Khususnya untuk anda, kami ulangi: "Dalam karya saintis domestik, elektroaktivasi larutan akueus (saline, 0.9% penyelesaian NaCl, dan sebagainya) dipertimbangkan. Pengionan air tulen menggunakan peralatan yang disebut dalam kumpulan tidak dipertimbangkan dalam karya Alekhine., tidak juga Bakhir dengan Prilutsky ".
Ya Membuktikan manfaat air yang diperolehi menggunakan ionizer Taent, KYK (perhatikan nama kumpulan), rujukan kepada karya-karya penulis yang disebut adalah sangat tidak betul.

Kedua, senarai keseluruhan kajian yang anda tulis adalah kerja pasukan penyelidikan yang sama, tidak hanya terlibat dalam kerja saintifik, tetapi juga dalam penjualan ciptaan yang semestinya berguna. Manfaat ciptaan ini dan penyelesaian elektroaktif yang diperoleh dengan bantuan mereka hanya ditulis oleh pencipta itu sendiri. Dan ini difahami - anda perlu mempromosikan produk anda, semua orang mahu makan. Bukti saintifik tidak relevan.

Terapi gelombang resonan peranti Aquaton

 • Ketersediaan: Dalam stok
 • Perkara: 10693

Pengeluaran Rosiya. Garaniya setahun.

Untuk unit ini, PENSIONERS dan DISABLED diberi diskaun.

Peranti untuk terapi gelombang mikro "Aquaton", yang dibangunkan oleh ahli sains Rusia, ditujukan untuk rawatan terapeutik dengan medan elektromagnet UHF dari pelbagai intensiti bukan haba.
Mekanisme tindakan radas ini berdasarkan kesan keadaan gelombang resonan persekitaran akuatik, yang ditemui oleh kakitangan cawangan Saratov IRE RAS pada akhir abad yang lalu.

Air adalah salah satu sebatian yang paling biasa di Bumi. Molekul air dijumpai walaupun di ruang interstellar. Semua orang tahu bahawa tanpa air di Bumi tidak akan ada nyawa.
Air sangat penting untuk fungsi normal badan manusia. Semua cecair fisiologi: cecair darah, limfa, extracellular dan intraselular, dan yang lain adalah penyelesaian berair atau sistem yang tersebar. Semua proses biokimia dan metabolik, keseluruhan metabolisme tubuh manusia berlaku di persekitaran akuatik. Telah ditubuhkan bahawa dalam air bayi yang baru lahir dapat mencapai 90% berat badan, pada orang dewasa - 70-80%. Dan angka 55% dianggap kritikal - ia hanya banyak air yang terdapat di dalam tubuh seseorang yang mati dalam usia tua. Ia bukan secara kebetulan bahawa orang sering berkata tentang orang tua: kering, kering, kering. Ternyata ini bukan metafora. Sebab itulah kajian air selalu sangat penting dan penting. Itulah sebabnya penemuan pada tahun 1995 oleh kakitangan Saratov cawangan IRE RAS mengenai fenomena pengujaan keadaan gelombang resonansi media yang mengandungi air oleh sinaran elektromagnet resonant intensiti rendah luar band EHF ternyata sangat penting.
Dalam erti kata lain, para saintis dapat menentukan frekuensi ayunan molekul air yang berstruktur dengan sempurna. Lagipun, keadaan gelombang gelombang resonans adalah disebabkan oleh ayunan osilasi struktur air molekular pada frekuensi resonan. Dalam kes ini, gelombang elektromagnet yang lemah dipancarkan dalam julat gelombang mikro. Kecekapan penukaran membawa maklumat tentang keadaan persekitaran akuatik, termasuk yang berada di dalam organisma hidup. Sejak tahun 2002, kajian mengenai kesan SPE telah diteruskan oleh Petrosyan V.I. di perusahaan Telemak (Saratov) bersama-sama dengan makmal eksperimen yang dibuka di Saratov Military Medical Institute (SarVMedI). Ia adalah radiasi "resonan" yang digunakan dalam radas terapi gelombang mikro Aquaton, pembangunan yang bermula pada tahun 2005 di Telemac.

Hasil daripada kesan ke atas organisma peranti "Aquaton", peredaran mikro darah menormalkan dan proses metabolik bertambah baik. Peranti "Akvaton" mengembalikan fungsi mekanisme molekul yang terjejas untuk mengekalkan homeostasis di semua peringkat organisasi aktiviti penting - intraselular, selular, intersystem. Memperkukuhkan keupayaan tubuh untuk menahan kesan buruk alam sekitar. Meningkatkan keberkesanan proses rawatan, membolehkan tubuh terlibat secara aktif dalam memerangi faktor-faktor yang merosakkan.

 • Sistem genitouriner: prostatitis; cystitis; adnexitis.
 • Sistem otot: arthritis; arthrosis; osteochondrosis; keseleo.
 • Pernafasan: bronkitis; pnvmoniya.
 • Organ pencernaan: gastritis; ulser perut dan ulser duodenal.
 • Dengan kecederaan operasi dan bukan operasi.
 • Pengurangan masa pemulihan yang ketara;
 • Mengurangkan kemungkinan penyakit berulang;
 • Rawatan ubat-bebas untuk penyakit ringan;
 • Rawatan penyakit kronik;
 • Menyumbang kepada normalisasi tekanan darah.
 • Daya radiasi ultra rendah, tidak termasuk pemanasan tisu (3 pesanan magnitud lebih rendah daripada tahap peralatan terapi EHF, yang dianggap "berkuasa rendah dan tidak pemanasan").
 • Aquaton membolehkan rawatan tidak invasif pelbagai penyakit jika tiada kesan sampingan negatif.
 • Dimensi dan berat kecil, pengendalian mudah, kemungkinan jangka hayat bateri jangka panjang pada bateri atau bateri.
 • Peranti ini direka untuk digunakan dalam klinikal dan di rumah.
 • Peranti Akvaton didaftarkan di Kementerian Kesihatan dan Pembangunan Sosial.
Petunjuk untuk menggunakan Akvaton peranti
 • strok
 • kegagalan buah pinggang
 • prostatitis
 • prostat adenoma
 • oophoritis
 • adnexitis
 • cystitis
 • arthritis
 • arthrosis
 • osteochondrosis
 • terseliuh
 • radang paru-paru
 • bronkitis
 • gastritis
 • ulser lambung dan duodenal
 • pankreatitis
 • kecederaan pelbagai asal
 • ulser trophik
 • perubatan veterinar
Contraindications

 • Penyakit berjangkit dalam bentuk akut
 • Tuberkulosis (semua bentuk) dalam peringkat aktif
 • Penyakit mental
Ciri-ciri teknikal peranti Akvaton

 • Kekerapan operasi adalah 1001-1020 MHz.
 • Kuasa isyarat keluaran maksimum (Tahap 3, Mod 1) - 3 μW
 • Tahap pelepasan palsu - -60 dBc
 • Kestabilan frekuensi isyarat - ± 30 kHz
 • Ketepatan menetapkan frekuensi isyarat - ± 30 kHz
 • Masa operasi berterusan pada kuasa bateri - 7 jam
 • Berat - tidak lebih daripada 0.24 kg
 • Dimensi keseluruhan peranti - 235x81.2x53 mm