Diagnostik

Distensi abdomen dan kesakitan

Seringkali, distensi abdomen dan rasa tidak sengit muncul apabila makan berlebihan. Gejala-gejala ini hilang dalam masa sejam. Kali ini diperlukan agar perut sebahagiannya membebaskan dirinya dan sebahagian makanan untuk memasuki duodenum, di mana proses pemisahan berterusan dan penyerapan bermula.

Baca Lebih Lanjut

Apa yang anda boleh makan dengan pankreatitis (senarai produk)

Pancreatitis mengganggu cara hidup yang biasa, memaksa untuk membina semula jadual anda sepenuhnya. Terutamanya trend ini merangkumi bidang pemakanan.

Baca Lebih Lanjut

Cirit-birit selepas pembuangan pundi hempedu: bagaimana untuk kembali normal?

Pundi hempedu melakukan banyak fungsi penting dalam sistem pencernaan. Ia mengumpul 2 liter hempedu setiap hari, yang, dengan memasukkan usus, mengemulsikan lemak.

Baca Lebih Lanjut

ANAK-ANAK DAN PENYAKIT BATU DALAM KANAK-KANAK. MANUAL PENGAJARAN DAN METODOLOGI

KEMENTERIAN KESIHATAN DAN PERKEMBANGAN SOSIAL RFJabatan Pediatrik Dengan Jangkitan Pediatrikuntuk pelajar fakulti, pelatih, penduduk dan pakar kanak-kanak pediatrik.

Baca Lebih Lanjut

Apakah berbahaya E coli hemolytic? Bagaimana untuk merawatnya?

Dalam ujian untuk dysbacteriosis pada kanak-kanak berusia 5 tahun, E.coli didapati hemolitik 10 hingga 8, dengan norma sifar. Adakah ia patut merawatnya?

Baca Lebih Lanjut

Apakah akibatnya dalam badan E. coli E. coli dalam air kencing?

Dalam mikroflora badan kita terdapat sejenis bakteria seperti E. coli. Jika bilangannya normal, maka ia membantu dalam proses pencernaan dan menguatkan sistem imun badan.

Baca Lebih Lanjut

Pembebasan hempedu ke dalam perut: sebab, gejala, rawatan dan bahaya fenomena

Manusia adalah makhluk yang unik, ciri-ciri fungsinya yang difikirkan dengan teliti. Apabila makan makanan, sebagai peraturan, ia pergi dari atas ke bawah.

Baca Lebih Lanjut

Asid Ursodoksikolik

Arahan untuk digunakan:Asid Ursodoksikolik adalah agen hepatoprotective dan choleretic.Sifat farmakologi asid ursodeoxycholicAsid Ursodoksikolik adalah asid hempedu dengan asal. Sebagai tambahan kepada ciri-ciri perlindungan kolera dan hati, ia mempunyai kesan imunomodulator, mengurangkan pembentukan batu empedu dan mengurangkan kolesterol.

Baca Lebih Lanjut

Apakah analisis tinja untuk disysbacteriosis?

Analisis tinja untuk disysbacteriosis adalah kajian popular yang memerlukan kepatuhan terhadap peraturan tertentu ketika mengumpul dan mengangkut bahan. Ia adalah yang menjadi sebab untuk memulakan rawatan untuk penyakit, kewujudan yang tidak diiktiraf oleh perubatan dunia.

Baca Lebih Lanjut

Suhu asas dari A hingga Z

* Rakan-rakan yang dihormati! Ya, ini pengiklanan, berputar seperti itu!Sejarah penyakit tiroid saya (tiroiditis autoimun - penyakit HaShimoto)Simptom yang paling biasa ialah penampilan bengkak pada leher (goiter, penambahan kelenjar tiroid).

Baca Lebih Lanjut