Biografi Malyshev Yuri Igorevich

Kini Igor Malyshev berusia 59 tahun berada di bawah penyeliaan profesional perubatan. Sehari sebelum semalam, isteri penyampai TV terkenal memukul bas. Dalam kejadian itu pegawai pegawai penguatkuasa undang-undang.

Penyanyi TV suami Helena Malysheva menembak jatuh bas. Kejadian itu berlaku pada hari keenam November. Menurut data awal, Igor Malyshev didiagnosis dengan gegaran dan lebam. Pada masa ini, Malyshev berada di bawah pengawasan doktor. Bagi kemalangan tersebut, pegawai penguatkuasa undang-undang memahami isu ini.

Walaupun Malysheva tidak mengulas mengenai apa yang berlaku. Adalah diketahui bahawa sekarang dia berada di set. Ingat bahawa Igor Malyshev, seperti pasangannya yang terkenal, menumpukan hidupnya kepada ubat. Igor Yuryevich adalah profesor di Universiti Perubatan dan Pergigian Negeri Moscow.

© Courtesy of: Hearst Shkulev Publishing LLC Elena dan Igor Malyshev // PHOTO: bingkai penghantaran

Chet Malyshevs hidup dalam harmoni selama bertahun-tahun. Mereka tidak pernah memberi alasan untuk meragui keikhlasan hubungan mereka antara satu sama lain. Helen dan Igor membesarkan dua anak lelaki: Yuri dan Vasily. Yuri yang tua mengikuti jejak langkah ibu bapanya - dia memilih profesion seorang doktor, selain itu dia bekerja dengan ibunya di televisyen.

Adalah diketahui bahawa dia juga merupakan pengeluar kreatif program "Hiduplah yang hebat!". Empat tahun yang lalu, Yuri berkahwin, dan pada awal tahun 2015, dia dan isterinya, Karina, menjadi ibu bapa pertama seorang lelaki, yang, nampaknya dinamakan sempena kakeknya, Igor.

Malyshev Igor Yuryevich

Igor Malyshev dilahirkan pada 17 Januari 1959 di bandar Novokuznetsk, Wilayah Kemerovo. Pada usia sekolah, menjadi berminat dalam bidang biologi, perubatan. Beliau adalah Doktor Sains Perubatan.

Beliau juga memegang jawatan profesor di Universiti Perubatan dan Pergigian Negeri Moscow.

Beliau bekerja sebagai pakar dalam biologi molekul. Kepala laboratorium berurusan dengan topik "Reprogramming macrophages sebagai strategi baru untuk mengelola respon imun dalam berbagai penyakit".

Igor Yuryevich 6 November 2018 mendapat di bawah roda bas. Kemalangan Jalan Raya ini berlaku di Jalan Pokrovka, di Moscow.

Mangsa dimasukkan ke hospital segera ke hospital, selepas pemeriksaan oleh pakar neurologi dan traumatologist itu, MRI otak Igor Malyshev meletakkan didiagnosis dengan craniocerebral gegaran trauma otak tertutup dan lebam tisu lembut badan dan kepala.

Rawatan ini memerlukan kemasukan ke hospital, pemerhatian dan rawatan di hospital selama sekurang-kurangnya 2 minggu. Elena Malysheva sendiri tidak menutup kes itu di media. Malah, kemalangan sedang dijalankan.

Keluarga Igor Malyshev

Isteri - Malysheva Elena Vasilyevna, pengamal am, pakar kardiologi, guru, doktor sains perubatan, profesor. Memimpin program "Kesihatan".

Anak sulung - Yuri I. Malyshev (lahir 16 Mac 1988.) - doktor Pendidikan bekerja di pengeluar kreatif program "! Live sihat", berkahwin pada musim panas tahun 2014 kepada Karine Armenia.
Anak cucu - Igor Y. Malyshev (lahir 25 Januari 2015)

Anak muda - Vasily Igorevich Malyshev (lahir 21 Disember 1990) adalah seorang peguam.

Elena Malysheva: "Saya hidup hanya kerana saya seorang doktor oleh profesion"

Kepada kenyataan pesimis "Tidak ada ubat percuma di negara kita!" Akar mendapati penolakan yang optimistik: "Ya! Program malysheva. Seseorang mengkritik Malyshev, seseorang mengagumi dia, ada yang menulis jenaka tentangnya, yang lain menulis nasihatnya. Tidak ada yang peduli kepada Elena Vasilyevna - bukan sebagai doktor, atau sebagai penyampai TV, atau sebagai seorang wanita.

- Elena Vasilievna, adakah menarik apabila anda mula merasakan daya tarikan wanita anda?

- Saya tidak pernah merasakannya sama sekali. Ya, dan sekarang yakin bahawa seorang wanita dengan gelas tidak boleh cantik. Walaupun ayah sentiasa cuba meyakinkan saya. Untuk sebab tertentu, dia yakin bahawa saya adalah kecantikan yang jarang berlaku, dan sentiasa memberitahu saya mengenainya. Tetapi keindahan apa yang boleh dilihat pada murid sekolah yang bermata, yang saya, saya tidak tahu. Saya mesti mengatakan bahawa saya tidak berkahwin lama. Sehingga 26 tahun. Kini sudah tentu, ini tidak akan mengejutkan sesiapa pun. Tetapi kemudian ia dipercayai bahawa jika anda tidak berkahwin sebelum berumur 22 tahun, maka anda adalah pembantu rumah yang lama. Begitulah dia hidup. Ceria, gembira, tidak cantik, tetapi sangat bijak. Dan dengan peluang sifar untuk perkahwinan.


Dan hanya ayah yakin bahawa saya pasti akan bertemu orang yang baik. Dan hanya dalam kes, dinasihatkan: "Untuk memudahkan orang muda, adakah anda, anak perempuan saya, mengira bodoh." - "Bagaimana?" - Saya tertanya-tanya. Tetapi masih cuba. Malangnya, tanpa kejayaan. Kini saya faham bahawa ini semua tidak masuk akal. Jika seorang lelaki mencari orang bodoh, maka dia mahu anak-anaknya dibesarkan oleh orang bodoh. Oleh itu, apabila anak-anak saya membesar, saya mencipta formula kebahagiaan keluarga dan pilihan pasangan hidup. Di sini adalah: anda mesti mencintai seorang gadis, dan dia mesti mencintai anda. Dan sangat penting bahawa wanita ini dapat menjadikan anak-anak anda lebih baik daripada anda! Dan apabila seorang lelaki memilih seorang wanita pada prinsip "tidak bijak, tidak terperangkap keluar, adalah lemah lembut kambing," katanya harus sedar bahawa kanak-kanak akan bayar balik untuk pilihan sedemikian. Mereka juga akan biasa-biasa sahaja: tidak sangat pintar, kurang berpendidikan, dan boleh, dan melakukan apa-apa tidak mampu. Wanita adalah udara keluarga. Dia mentakrifkan semangat rumah, dia mempunyai misi yang hebat - untuk menjadikan kehidupan kanak-kanak itu cerah dan menarik. Jadi, untuk mendidik mereka supaya mereka dapat maka usia tua dan ibu bapa mereka untuk membuat yang baik dan selesa.

- Bagaimanakah anda menemui seseorang yang tidak takut dengan "kepandaian" anda?


- Kami belajar bersama di sekolah siswazah di Moscow. Dengan cara itu, dia mendakwa bahawa dia memutuskan untuk menikahi saya dengan segera apabila dia mula-mula melihat saya. Dan saya masih tidak percaya. (Dengan senyuman.) Walaupun mungkin ada dan menggeleng-gelengkan imaginasi beliau untuk terlibat dalam KVN siswazah kami, di mana dia menyanyikan dengan semangat yang luar biasa. Apabila kita dengan Igor Malyshev, mula bercakap, saya memberitahunya, kerana semua kanak-kanak lelaki dengan siapa untuk bertemu, membaca puisi Mayakovsky, yang sangat gemar, dan dia - satu-satunya - memberanikan diri untuk mendengar kepada mereka sehingga akhir.

- Anda membaca puisi lirikal atau patriotik?

- Bukan lirik pasti. Membaca, sebagai contoh, "Breaking the Silence!": "Yang terdapat dalam Tse Ka Ka meluas tahun cahaya, sekumpulan syair pencari diri dan pembakaran saya akan meningkatkan, sebagai tiket Bolshevik Parti, seratus jilid buku pihak saya..." Dan kerana saya tahu biografi penyair maka dia melemparkan kepalanya dan meletakkan banyak tragedi dalam barisan ini. Mimpi ngeri! Dan atas sebab tertentu, Igor tidak takut semua ini. Selain itu, selepas "Poems mengenai pasport Soviet", yang saya juga membaca berbuka jiwa, dia hanya mengambil dan mencium saya. Dan ternyata semua karut - perkara utama adalah bahawa mereka mencintai anda dengan cara anda. Itulah kebahagiaan.


- Bagaimana dia menjelaskan kepada anda dalam cinta?

- Berkeliaran dengan seruan "Jadilah isteri saya!" Tidak berlaku. Sekali pernah berkata: "Saya mahu anda menjadi ibu kedua anak saya." Pada ketika itu saya pergi ke kereta api di kereta bawah tanah, dan dia, setelah melihat saya, tinggal di platform. Saya memandang sekeliling kebingungan - pintu ditutup, dan saya dibiarkan mencerna apa yang saya dengar. Setelah memahami, saya memahami intipati: dia mempunyai anak dan tidak ada isteri. Dan saya tertanya-tanya untuk masa yang lama mengapa ia berlaku seperti ini: sama ada dia mati, atau kiri. Tetapi dalam mana-mana, dia adalah orang yang mulia.

Oleh itu, pada waktu pagi saya memutuskan untuk berkahwin dengannya, membesarkan anak-anaknya dan melahirkan anak yang lain. Pada mesyuarat itu, segera memaklumkan kepadanya tentang hal itu, meminta hanya memberitahu semua jujur ​​tentang isterinya dan tentang umur anak-anak. Pada mulanya dia tidak bersuara, dan apabila dia melakukannya, dia berkata: "Jadi saya tidak mempunyai mereka! Saya bercakap mengenai anak-anak kita yang akan datang. " (Ketawa)

- Saya memutuskan untuk berkahwin dengan Igor. Tetapi dia meminta semua orang untuk jujur ​​menceritakan tentang isteri dan umur anak-anak... Perjalanan bulan madu (1987). Foto: dari arkib peribadi Elena Malysheva

Pada umumnya, Igor Yuryevich ternyata seorang lelaki yang jarang sekali, layak mendapat pujian. Saudara-saudara saya menghargai beliau dengan serta-merta. Di majlis perkahwinan, ibu menyanyikan pujian kepadanya! Seperti, orang yang luar biasa, berbakat, dan menjanjikan muncul dalam keluarga kami - ini adalah orang yang boleh dan patut bangga! Saya juga tersinggung dengan kekaguman itu, dan saya berbisik secara senyap-senyap: "Sekiranya saya mengingatkan anda: Saya lulus dari sekolah dengan pingat emas, dan saya lulus dari institut dengan diploma merah - dan, oleh itu, saya juga mempunyai sesuatu." Tetapi dengan serius, suami saya, tanpa keterlaluan, adalah lelaki yang luar biasa. Saintis cemerlang dengan reputasi di seluruh dunia. Ahli patofisiologi, ahli biologi molekular, MD, profesor, ketua makmal bioteknologi selular. Saya baru-baru ini menulis buku yang sangat menarik dalam bahasa Inggeris, Protein Tekanan. Kanser, imuniti dan penuaan. Yang paling berpendidikan... Dan bagi saya, bertemu dengan Igor hanya nasib semangat dan semoga berjaya. Saya tahu pasti: Saya berhutang nasib saya, kejayaan hidup saya kepada suami saya. Tetapi dia tidak percaya, dia berkata: "Tidak masuk akal, anda telah mencapai segalanya sendiri" - dan dengan tulus percaya bahawa saya akan berlaku tanpa dia. Walaupun ia tidak benar. Sekiranya saya berkahwin dengan yang lain, hidup saya akan berbeza.


Apabila Yurashka dilahirkan, saya bersiap untuk mempertahankan disertasi saya. Dia sangat mengedarkan hari itu: memasak makanan, menghabiskan suaminya di tempat kerja, berjalan-jalan dengan kanak-kanak, melakukan urut untuknya dan mengukir beberapa jam untuk menulis kerja saintifik. Sepuluh bulan kemudian, bekerja. Pada mulanya dia adalah pengamal umum di hospital bandar, kemudian dia berpindah ke Institut Perubatan ke-2 ke jabatan terapi. Selepas kelahiran Vasilka (mereka mempunyai perbezaan kira-kira tiga tahun dengan Yurashi) dia terpaksa kembali ke Kemerovo. Vasilya kami menjadi sakit parah: selepas penyakit pernafasan akut, dia mengalami sesuatu yang hanya disebut penyongsangan usus, dan dengan cara saintifik - pencernaan usus. Cerita menakutkan. Dia dikendalikan, diselamatkan. Ia adalah perlu untuk jururawat, tetapi pada tahun 1991 sangat sukar: di kedai-kedai terdapat kekosongan, untuk roti dan susu dalam barisan... Dan Igor memutuskan untuk menghantar saya dengan anak-anak kepada ibu bapa saya: di sana, di bawah sayap mereka, lebih mudah untuk bertahan. Selepas Vasya pulih, saya mendapat pekerjaan di Institut Perubatan Kemerovo di jabatan penyakit dalaman. Sedikit kemudian, secara kebetulan, saya mendapati diri saya di televisyen Kemerovo: kawan lama saya, setiausaha akhbar ketua pentadbiran dan penyampai salah satu program televisyen, tanpa disangka-sangka menawarkan program perubatan. Saya cuba - ternyata. Terdapat pendapatan yang baik. Merasa sekaligus makhluk angkasa (masih, saya seorang penyampai TV!) Dan jutawan (saya membeli kot kulit domba untuk anak saya!), Saya mencadangkan kepada suami saya untuk tinggal di Kemerovo yang indah. Dia juga mendapat pekerjaan di makmal institut perubatan. Tetapi Igor tidak menghargai kesenangan saya dan dengan kata-kata: "Lenochka, anda tidak boleh memaafkan ini untuk diri sendiri" - dia berpaling saya ke arah Moscow. Dan lagi dia betul.

Di ibu negara, saya sekali lagi mula bekerja di Institut Perubatan 2 dan, tentu saja, segera pergi ke televisyen. Pada masa itu, saluran RTR dianggap paling progresif, dan di sana program itu dipercayakan kepada saya bergerak. Awesome adalah zaman, entah bagaimana semuanya berjalan dengan mudah. Kemudian hanya saluran yang dibuat "Perniagaan Rusia", yang dipimpin oleh Alexander Akopov. Dan saya menerima pengajaran pertama saya dari beliau. Dan pada tahun 1997, Channel One, kemudian ORT, menghidupkan semula program Kesihatan, dan saya menjadi pemimpinnya.

Bayangkan, baru-baru ini meluluskan ulang tahun ke-800 program hebat ini tentang ubat-ubatan yang hebat, mengenai bintang sains, membuat penemuan hebat, melakukan operasi yang luar biasa, membuat ubat-ubatan yang unik, dan tidak percaya - Untuk hidup adalah hebat! ", Walaupun ia hanya wujud selama empat tahun.

Dengan tuan rumah bersama Program "Hidup Sihat!" - Andrey Prodeus, Herman Gendelman dan Dmitry Shubin. Photo: PhotoXPress

Jadi apa yang saya ingat tentang semua ini. Kepada kenyataan bahawa suami saya tidak pernah dan tidak ada yang membatasi saya. Walaupun jika ia berlaku, di mana-mana peringkat, saya akan bertindak balas terhadap pandangannya dengan pemahaman, saya akan mematuhi dan mematuhi.


- Jadi anda bersedia untuk penyerahan dalaman?

- Dari zaman kanak-kanak, saya terinspirasi bahawa tugas seorang wanita adalah untuk melayani suami, keluarganya. Oleh itu, untuk siapa saya telah berkahwin, saya akan menjaga dan menghormati dia dalam apa jua keadaan. Hanya saja nasib itu ternyata memberi manfaat kepada saya, memberikan Igor sebagai suami. Dan saya dibesarkan dalam keluarga patriarchal, praktikal domostroevskoy, di mana ayah saya boleh berkata: "Tidak!", Dan perkataannya adalah undang-undang.

- Nasib ternyata memberi manfaat kepada saya, setelah memberikan Igor sebagai suami. Foto: PersonaStars

Ibu bapa saya adalah orang yang menakjubkan, mereka tinggal bersama selama hampir 50 tahun, sehingga ayah meninggal dunia. Kedua-dua doktor. Nenek ayah saya dilahirkan dalam keluarga yang sangat kaya, tetapi semasa rampasan revolusioner, stableman yang bekerja untuk mereka melompat dan melarikan diri dengannya. Mereka menetap di Voronezh, di kawasan Monastyrka, dengan rumah-rumah kayu lama, melahirkan empat orang anak, semuanya diberi pendidikan tinggi. Dan ibu saya juga tinggal di Voronezh, tetapi tidak di kawasan luar bandar, tetapi di rumah batu besar. Dia berasal dari keluarga yang dihormati: bapanya ialah timbalan ketua pengarah untuk personel kilang penerbangan terbesar, Ilyushinsky, mempunyai kereta sendiri - satu daripada tiga, mungkin untuk seluruh Voronezh. Terdapat empat orang anak dalam keluarga mereka juga. Ayah saya, demi mendapatkan wang, pergi ke beranda untuk menjual susu masam - susu masam.

Dan dari semasa ke semasa saya pergi ke rumah ibu saya, dan dia memandangnya dari ketinggian lantai dua dari jendela pangsapuri besarnya. Mereka bertemu di syarikat am, ketika kedua-duanya sudah menjadi pelajar: ibu - sekolah tinggi perubatan, bapa - veterinar (kemudian dia juga lulus dari institut perubatan). Tidak lama kemudian mereka berkahwin, dan akhirnya kakak saya dilahirkan (sekarang Marina adalah ahli neuropatologi). Kami berpindah ke Kemerovo, di mana mereka diberikan sebuah apartmen. Lima tahun kemudian, saudara saya dan saya dilahirkan. Dengan perbezaan 30 minit. Senior - Lesha, yang kini merupakan ketua doktor Hospital Botkin dan pakar bedah utama Moscow.

"Ibu bapa manakah yang anda kelihatan seperti lebih?"

- Secara kebetulan, saya sangat mirip dengan ibu saya, selama bertahun-tahun secara harfiah menjadi salinannya. Tetapi secara semula jadi - di dalam ayah: panas-marah, kolerik mutlak. Beliau bekerja sebagai doktor kepala klinik tuberkulosis, menyelia seluruh ubat daerah Kirovsky Kemerovo. Dia seorang lelaki yang rendah hati, jiwa syarikat itu, ia menyanyi dengan indah. Ibu, sebaliknya, sangat dihalang, tingkah laku bangsawan sepenuhnya. Doktor dan guru cemerlang, seperti yang mereka katakan: dengan huruf besar. Sebagai contoh, saya bukan seorang guru.

- Anda terlibat dalam bidang pendidikan dalam bidang perubatan - bukan pedagogi ini?


- Ya, saya setuju, saya benar-benar seorang pendidik, tetapi, saya ulangi, bukan seorang guru. Para guru adalah pelajar selepas itu. Pesakit, teliti, teliti, langkah demi langkah, memperkenalkan wad mereka kepada profesion, memahami dan merasakannya. Saya, tidak seperti ibu saya, tidak mempunyai sifat-sifat ini. Ibu tidak hanya mengajar di institut perubatan, dia tetap menjadi guru, bahkan di luar universiti. Menjadi pakar pediatrik yang hebat, dia menguruskan unit penjagaan rapi kanak-kanak di hospital Kemerovo, dan semua orang yang datang untuk bekerja untuknya masih memuliakannya dan mencintainya.

- Elena Vasilyevna, dari skrin televisyen, anda memberi kesan seorang wanita yang benar-benar sempurna, semacam corak ketepatan. Dan pendidikan, seperti yang anda katakan, menerima ketat. Adakah anda pernah menjadi hooligan?

- Apa maksud awak? Adakah saya membuang botol di tingkap atau menipu suami saya? Tindakan apa yang harus menggoncang anda dalam prestasi saya?

- Dalam anda - apa-apa. Katakanlah beberapa helah sekolah, absen dari rumah tanpa bertanya, syarikat-syarikat yang buruk...


- Apa yang kamu cakapkan? Saya berkata, saya dibesarkan dalam keluarga yang bijak dan berpendidikan. Sehubungan itu, tiada seorang pun dari kita yang pernah berkelakuan sehingga berada di dalam bilik kanak-kanak polis. Dan dengan jujur, tidak ada kekurangan organisasi primitif seperti ketidakhadiran. Di sekolah saya belajar dengan bijak, saya suka belajar, semua mata pelajaran diberikan dengan mudah. Itu jelas bukan salah seorang murid yang menetas cucunya. Sebaliknya, saya dengan cepat dan gembira melakukan kerja rumah saya dan di sekolah muzik saya juga belajar dengan gembira. Dengan cara ini, saya tidak boleh mengatakan bahawa rakan sekelas saya agak berbeza dari saya. Rugi dan pemohon untuk masuk ke tanah jajahan untuk anak-anak di bawah umur tidak ada di antara kita, tetapi keinginan untuk pengetahuan adalah sangat berkuasa. Persis sama suasana yang saya dapat di institut perubatan. Kami mempunyai kumpulan yang sangat kuat - tujuh dari 11 orang menerima ijazah merah.

- Remaja membayangkan usaha untuk mendapatkan kebebasan semacam, untuk merasa seperti orang dewasa. Apakah kaedah pendidikan yang digunakan ibu bapa anda untuk mengarahkan tenaga ke arah yang betul?

- Beberapa kekakuan dalam keperluan dan batasan tertentu. Brother terinspirasi bahawa dia mesti menjadi lelaki yang sebenar, mesti menjadi sokongan, pelindung, penganjur. Kami, gadis-gadis itu, menanamkan kesedaran bahawa perkara yang paling penting dalam kehidupan adalah kebanggaan wanita dan penghormatan girlish. Larangan cukup. Katakan apabila ayah melihat kakak saya dengan bibir yang dicat dan bulu mata, dia benar-benar terselamat kejutan. Dan apabila saya, seorang anak kelas kelapan, merapatkan keriting rambut saya pada malam itu, tidur saya yang teruk terganggu dengan selipkan selimut yang tajam - Ibu memanggil ayah saya untuk menjadi saksi kejatuhan saya. Kami membesar dengan gadis-gadis Turgenev - kami suka, tetapi kami bahkan tidak berani untuk memikirkan pengiktirafan. Satu lagi adalah era. Hanya tinggal di malam hari adalah karut. Entah bagaimana saya berkumpul untuk melawat seorang lelaki yang mempunyai ibu bapa di rumah, jadi ayah berhenti saya di pintu dan bertanya: "Siapa anda akan pergi ke keluarga orang lain?" Ternyata anda hanya boleh pergi ke keluarga orang lain sebagai pengantin perempuan, jika tidak kes perlu tinggal di rumah. Begitu juga pendidikan.


Kultus kajian memerintah dalam keluarga kita. Adalah dipercayai bahawa tanpa ini anda tidak boleh hidup. Ibu bapa sendiri sentiasa meninggalkan kursus pascasiswazah untuk doktor. Dan satu lagi kultus buruh, dalam erti kata - perniagaan, pekerjaan, kerja. Saya dan adik saya diberitahu untuk memulakan kerja selepas gred ke-7. Saya terkejut: "Adakah kita tidak mempunyai wang yang cukup?" Ibu menjawab: "Wang tidak ada kena mengena dengannya, pada umur anda walaupun anak-anak jutawan tidak menganggapnya memalukan untuk bekerja, dan karenanya masuk akal untuk anda mula membiasakan diri dengan kerja nyata." Dan dengan bantahan saya bahawa rakan-rakan kita yang lain tidak bekerja, dia berkata: "Jangan sama dengan sesiapa sahaja - anda mempunyai nasib anda sendiri." Takdir kami bekerja sepanjang hayat di hospital ibu saya. Saudara saya bekerja sebagai janitor, dan saya bekerja sebagai barmaid di unit neonatal. Tugas saya adalah untuk membawa campuran tiruan yang disediakan di dapur tenusu, memberi makan kepada bayi yang baru lahir, mencuci muka, punggung dan semua tempat kotor yang lain, letakkannya tidur, kemudian ambil kembali hidangan kotor. Kami menerima 40 Rubles sebulan dan membawa seluruh gaji kepada ibu bapa.


- Dan belum semua yang sama dari zaman kanak-kanak ditentukan dengan profesion masa depan. Seseorang, sebagai contoh, mengejar kreatif, mencari berlarutan untuk diri sendiri...

- Mana-mana usaha harus dilakukan hanya dalam proses buruh. Dan jika seseorang terletak di atas sofa dan meludah di langit-langit atau menonton program bodoh, tidak ada yang boleh dikunjungi. Cari sesuatu yang anda hanya boleh membaca dan mengalami bagasi yang besar. Dan untuk ini anda perlu belajar, bekerja, berfikir, membaca dan belajar. Kemudian anda akan mempunyai sesuatu untuk mengatakan. Jika tidak, anda adalah kosong, ruang kosong. Dan tidak mempunyai ilusi. Jika orang sibuk dan sibuk dari masa kanak-kanak, mereka membesar dengan normal. Sudah pasti seratus peratus. Oleh itu, saya sangat berterima kasih kepada ibu bapa saya kerana hakikat bahawa mereka mengajar kita bukan sahaja untuk mencintai satu sama lain, tetapi juga untuk bekerja dan membina kehidupan kita sendiri tanpa menetapkan apa-apa halangan untuk diri kita sendiri.

- Mana-mana usaha harus dilakukan hanya dalam proses buruh. Dan jika seseorang terletak di atas sofa dan meludah di atas siling atau menonton program bodoh, tiada apa yang dapat difahami dapat melawatnya. Foto: Arsen Memetov

- Adakah terdapat masalah dengan anak-anak anda?

"Kanak-kanak lelaki tidak tumbuh dengan kemas dan tenang kerana kebanyakan kanak-kanak perempuan." Mereka menguasai alam sekitar. Sudah tentu, dan saya semua. Dan pelajaran yang dilangkau - kelab itu berlari untuk bermain biliard, dan mula merokok di pintu. Oleh itu, terdapat banyak masalah. Tetapi semua orang mempunyai pengalaman sedemikian, tidak ada yang mengerikan di sini. Kita ingat ini dengan ketawa. Kini kedua-dua anak lelaki tidak merokok dan tidak minum, tetapi pada masa remaja semua orang mabuk dengan serius. Satu suami saya dan saya hanya terjebak dalam mandi dengan air es, dia duduk di sana dan berseru: "Ibu, adakah anda kehilangan fikiran?", Dan saya menjawab: "Tidak. Anda perlu ingat selamanya apa itu. " Dan yang lain, untungnya, sangat buruk. Seorang kawan, menghalangnya, memberitahu saya: "Ia adalah orang yang meracuni cendawan. Adakah anda membantunya dengan apa-apa cara? "Yang saya katakan:" Dima, beritahu saya tentang cendawan kepada orang lain, tetapi saya tidak akan membantu. Biarkan dia ingat sepanjang hayatnya apa yang bermaksud keracunan alkohol. "


Apabila anak tidur dan kesedaran kembali, suami memanggilnya ke pejabatnya. Dan panggilan kami kepada paus bermaksud bahawa lelaki itu sudah mencapai tahap kematangan tertentu. Saya masih ingat bahawa yang lebih tua menggoda yang lebih muda: "Mengapa saya perlu bercakap dengan anda jika ayah anda tidak memanggil anda ke pejabat!" Jadi, suami saya memberitahu saya supaya tidak masuk, dan ada perbualan seorang lelaki antara ayah dan anak. Dan saya mendengar, berdiri di luar pintu. Igor bertanya: "Apa yang kamu minum?" - "Vino-o-oh", - budak itu menarik. "Wain apa ?! Mark ?! Negara? "-" Saya tidak tahu. " - "Jadi kamu minum, tidak tahu apa ?! Dan apa yang berlaku seterusnya? Masha dari tiga stesen melambung di bahu anda? "Saya fikir dengan seram:" Kenapa dia bercakap tentang beberapa Masha? Sekali lagi, ketika Yura mula berkumpul di suatu tempat, saya mulai: "Anakku, adakah anda ingat alkohol...", yang dia menjawab: "Ibu, saya tidak pernah mendengar tentang Masha dari tiga stesen dalam hidup saya tidak akan lupa. " (Ketawa)

- Apa yang awak buat sekarang?

- Tahun lepas, kedua-duanya lulus dari institut. Jura berusia 26 tahun, dia seorang doktor, kini dia sedang belajar di kediaman Akademi pendidikan pascasiswazah doktor dalam pembedahan. Saya berkahwin, dan pada bulan Januari saya akan menjadi nenek. Bayi menunggu dengan kegembiraan yang besar. Pengantin perempuan adalah seorang gadis cantik dari keluarga yang cantik. Cantik, cerdas, pintar, berpendidikan. Beliau lulus dari Akademi Plekhanov, University di London, terlibat dalam pengurusan dalam bidang perhubungan awam dan pengiklanan.

- Jantung ibu tidak merosot kerana puting anak?

- Tidak. Selain itu... Malah, anak-anak kita mempunyai sikap ini: sebelum 30 tahun tidak berkahwin. Tetapi apabila saya bertemu dengan Karina, saya memberitahu Yurasha: "Anak saya, pemasangan itu adalah pemasangan, tetapi... Perlu diingat: untuk berjumpa dengan seorang gadis itu adalah jarang sekali dan kebahagiaan yang besar."


Dan Vasya berusia 23 tahun adalah peguam kami, beliau akan terlibat dalam perniagaan korporat dan modal teroka. Saya tidak faham apa itu. Tetapi saya akan faham. Apabila anak saya mengambil keputusan untuk mengambil alih perundangan, saya berkata: "Vasya, doktor mengkaji undang-undang alam semula jadi yang tidak berubah. Anda berhasrat untuk bekerja dengan undang-undang yang ditulis oleh orang - dengan kesilapan, dengan helah - dan juga dengan orang yang berubah. Adakah saya pasti anda harus pergi dengan cara ini? "Dia bersumpah bahawa dia yakin dan berjanji untuk terus kekal jujur ​​dalam profesinya. Ini menenangkan saya sedikit.


- Berkenaan dengan anak lelaki anda, adakah anda menggunakan sistem menaikkan ibu bapa anda? Sebagai contoh, di wipers menghantarnya?

- Anda tahu, entah bagaimana saya merasakan diri saya berfikir bahawa saya adalah buku quote harfiah ibu dan ayah saya, iaitu, saya bercakap dengan anak-anak saya dengan frasa dan pembinaan yang sama yang digunakan oleh ibu bapa mereka kepada kami. Nah, masing-masing, anak-anak kita, seperti dulu, sejak kecil lagi sibuk dengan sesuatu, dan ketika kita dewasa, kita mula bekerja pada hari cuti. Suami saya dan saya fikir ia adalah perlu - untuk lelaki merasakan bagaimana wang itu dibuat, untuk menyedari bahawa apa-apa kerja adalah terhormat. Penatua itu didaftarkan sebagai tertib di hospital kanak-kanak Leonid Mikhailovich Roshal. Saya sengaja membuat keputusan untuk menghantarnya ke sana. Namun, di jabatan kanak-kanak tidak ada bahagian kotor ubat yang terdapat di hospital dewasa dan kadang-kadang kelihatan menakutkan. Kanak-kanak menyentuh, mereka sentiasa mahu membantu. Malah kanak-kanak yang digambarkan menyebabkan emosi. Dan penting bagi saya bahawa budak itu tidak muncul penolakan dari profesion itu. Dan sekali, apabila Yura entah bagaimana bersalah, sebagai hukuman kami menghantarnya untuk bekerja sebagai pembantu janitor di halaman rumah kami. Masa depan "ketua" anak lelaki, ketika kami bersetuju dengannya, benar-benar terkejut. Apa yang boleh dikatakan mengenai jiran-jiran.


Tidak pernah di dalam keluarga kami telah ada cuti sedemikian, jadi sebulan untuk berbaring di pantai. Apabila kanak-kanak kecil, suami berkata: "Tidak akan ada kebohongan yang tidak berbelah bahagi, apa yang harus dilakukan!" Dan mereka pergi ke Amerika selama sebulan, ke kem sukan, di mana mereka mempraktikkan pelbagai sukan setiap jam, dan mereka belajar bahasa Inggeris dalam persekitaran semulajadi. Dan kami menghabiskan bulan kedua bersama-sama, dan suami saya mengaturkan kami hanya peristiwa-peristiwa jahat yang sama: sama ada kami pergi ke gunung di atas basikal atau mengadakan lawatan dari awal pagi hingga lewat petang. Dan jika tiba-tiba anak lelaki itu membentuk satu setengah jam rehat, mereka hanya berterima kasih kepada Tuhan untuk itu.

- Pada masa kanak-kanak, jika tiba-tiba anak lelaki membentuk satu setengah jam rehat, mereka hanya berterima kasih kepada Tuhan. Dengan Yuri dan Vasily (2010). Foto: dari arkib peribadi Elena Malysheva

- Jadi, selepas itu, tidak ada perkara seperti itu: "Semua orang ada dalam barisan! Berjalan di atas lawatan! "Segala-galanya adalah menyeronokkan, hebat, gagah dan baik. Dan dalam keharmonian mutlak antara satu sama lain. Baru-baru ini, mengucapkan tahniah kepada saya pada ulang tahun perkahwinan ke-28, ibu saya berkata: "Anak perempuan, dalam keluarga anda, saya melihat semua yang saya impikan untuk awak." Kepada yang saya jawab: "Mama, segala yang saya miliki, itulah kejatuhan terakhir, adalah buah dari pembesaran anda." Dan dia tidak berasa seperti jiwa. Keluarga saya sungguh cantik seperti ibu bapa.

Kita semua juga tidak suka kasih sayang antara satu sama lain, dan pendapat orang dewasa untuk anak-anak kita juga suci. Itulah watak-watak suami saya dan saya ternyata sebaliknya. Igor seimbang, berpengalaman, dan laconic, oleh itu setiap perkataan yang dia sebut selalu terdengar jelas dan teliti. Saya boleh jadi tidak terkawal. Dan ketidakupayaan ibu saya tidak terima. Contoh mudah. Setelah kami berada di Amerika bersama dia, dan suatu hari saya mengadakan pertemuan Skype di Moscow. Pada pukul enam pagi saya bangun, kerana perbezaan waktu adalah lapan jam. Jadi, seperti biasa, saya mengatakan sesuatu yang panas di skrin, memarahi seseorang, memarahi saya di seberang lautan. Dan kemudian ibu saya masuk. Setelah mendengarkan seruan marah saya seminit, dikatakan secara beransur-ansur berkata: "Saya akan meminta anda untuk menghentikan pergaulan ini di rumah saya!" (Dengan senyuman.) Walaupun ia berlaku di rumah saya. Sudah tentu, saya segera mematikan komputer, kerana saya tahu bahawa jika tidak, saya akan segera dihukum secara terbuka. Nasib baik, semua rakan sekerja memahami: ledakan saya, konflik adalah sifat semata-mata bekerja.

"Baru-baru ini, mengucapkan tahniah kepada saya pada ulang tahun perkahwinan ke-28, ibu saya berkata:" Daughter, dalam keluarga anda saya melihat segala yang saya impikan untuk awak. " Kepada yang saya jawab: "Mama, segala yang saya miliki, itulah kejatuhan terakhir, adalah buah dari pembesaran anda." Foto: Arsen Memetov


"Pernahkah anda mahu melakukan apa-apa selain ubat?"

- Dengan pingat selepas sekolah, saya boleh lakukan di mana sahaja. Saya memutuskan untuk pergi ke jabatan kewartawanan. Tetapi ibu mengambil sikap yang sukar. Dalam bentuk ultimatum, saya menuntut saya pergi untuk mengkaji profesion sebenar - perubatan. Tetapi selepas mendapat ijazah doktor, saya boleh buat apa-apa. Jika anda mahu.

- Dengan pingat selepas sekolah, saya boleh lakukan di mana sahaja. Amalan kejururawatan, Kemerovo Medical Institute (1981). Foto: dari arkib peribadi Elena Malysheva


Sejak itu, saya berulang kali memberitahu beliau: "Terima kasih banyak kerana menghantar saya ke institut perubatan. Saya hidup sekarang kerana saya seorang doktor dengan profesion. " Dan dalam kata-kata ini tidak ada satu gram keterlaluan. Cukuplah untuk mengatakan bahawa saya amat alergik, dan dari semasa ke semasa saya mempunyai reaksi alergi yang teruk dengan edema Quincke. Dan ini, jika anda tidak mempunyai idea mengenai langkah-langkah apa yang harus diambil, adalah ancaman sebenar kepada kehidupan, kerana keadaan seperti ini menyebabkan kematian dan kematian. Setiap kali saya menyelamatkan nyawa saya kerana saya tahu apa yang perlu dilakukan dan berapa banyak masa yang saya ada untuknya. Kerana tidak berguna untuk memanggil ambulans dalam kes angioedema, mereka mungkin tidak tepat pada masanya, saya tergesa-gesa ke hospital sendiri. Sebagai peraturan, kepada saudara lelaki. Dalam perjalanan saya menyeru: "Lesha, untuk menyelamatkan!" Dan dia berkata: "Bagaimana anda bosan dengan pembengkakan saya! Apabila anda akhirnya menyaring semua alergen! "Saya bergegas ke bilik kecemasan dengan tangan yang terulur:" Saya hormon! Segera! "-" Apa dos? "-" Maksimum! "Segera, mereka meletakkan titisan, dan bengkak mula mereda.

- Saya tertanya-tanya apa topik yang anda tulis disertasi anda?

- Calon dikhususkan untuk pengurusan tekanan. Tesis kedoktoran dipanggil Reprogramming Respons Respon Makrofag: Strategi Baru untuk Mengendalikan Proses Radang. Sekiranya ia sangat ringkas, ini adalah mengenai hakikat bahawa dalam tubuh kita terdapat sel-sel darah yang dipanggil makrofaj. Sekali dalam tisu, dan ia boleh berlaku di mana-mana kecederaan, mereka mula memakan segalanya: kuman, kepingan tisu cedera. Dan pada masa ini mereka juga menentukan bagaimana keadaan akan berkembang pada masa akan datang: sama ada keradangan akan membawa kepada kanser atau pemulihan. Kerja menarik. Secara umum, semua sains perubatan sangat menarik.

- Seringkali dalam program anda, anda secara terang-terangan, secara semula jadi menceritakan dan menunjukkan segala yang berkaitan dengan topik perubatan. Pada pendapat anda, anda boleh menyuarakan dan memperlihatkan segala-galanya?


- Saya tidak ragu-ragu bahawa doktor perlu memanggil sebatang spade. Payudara - payudara atau payudara, zakar zakar, bukan batang jed. Ini membolehkan anda menjelaskan kepada orang yang ingin mendapatkan nasihat tentang apa yang berlaku kepadanya. Dan jika doktor dan bukan penjelasan berkenaan dengan mencipta beberapa sinonim dan penyelesaian, pesakit akan menghindarinya. Semuanya sangat mudah: tidak mustahil untuk menyinggung perasaan dan memalukan orang, dan memberitahu mereka tentang peranti tubuh boleh dan haruslah. Dan untuk mengingatkan kawalan terhadap kesihatan saya, yang saya selalu lakukan. Kerana, sayangnya, saya tahu secara langsung tentang kejahilan bencana dari senegara kita dalam hal ini. Nah, sekiranya seseorang diperiksa sekali setahun, hanya perlu! Selain itu, kaji selidik yang serius yang menjawab semua soalan asas tidak lebih dari setengah hari, dan pematuhan peraturan mudah ini memungkinkan untuk hidup dengan aman. Walaupun peperiksaan mendedahkan sesuatu yang tidak menyenangkan, sebagai peraturan, ia adalah peringkat awal penyakit, apabila ada waktu untuk menavigasi dan mengambil langkah yang sesuai. Dan jika sudah, saya minta maaf, tekak darah pergi, itu bermakna perkara-perkara sudah terlalu jauh. Itulah sebabnya saya bimbang dengan semua rayuan: untuk hidup begitu sihat!

"Semua tuan bersama anda adalah lelaki." Jadi ia dimaksudkan?

- Oleh kerana wanita yang menjadi penonton utama semua saluran TV, saya sepertinya penting bahawa mereka melihat lelaki yang layak di skrin. Dididik, diadakan dalam profesion. Dalam kes ini, bukan oligarki, bukan penyamun, tetapi hanya lelaki sejati. Dia menceritakan ideanya kepada Konstantin Lvovich Ernst dan Alexey Pimanov, sahabat dan produser saya, yang saya telah bekerja selama bertahun-tahun. Idea itu diterima. Dan tuan rumah saya diluluskan - doktor yang hebat. Segera persoalan timbul: apa yang sepatutnya saya kelihatan - satu-satunya wanita dalam program ini? Mereka mula mencari gaya. Dicipta: penghujung tahun 1950-an - awal tahun 1960-an. Perang di belakang, cair, semua orang mahu bercuti - oleh itu pakaian berwarna yang indah dengan warna-warna riang, skirt lebar dengan petticoats. Selama tiga setengah tahun, saya menjahit kira-kira 100 sut!

- Sepertinya penting bahawa wanita harus melihat lelaki yang layak di skrin. Foto: Pejabat Saluran Pertama Saluran

- Adakah anda bercakap di Amerika?

- Tidak, kita semua menjahit di Rusia. Tetapi sekali setiap enam bulan kita membeli kain dan semua kelengkapan di New York, kerana pembelian ini, dengan mengambil kira penerbangan pelanggan dan penginapan mereka di hotel, banyak kali lebih murah daripada kita, dan pilihannya adalah seribu kali lebih besar.


Kemudian kami bosan dengan gaya ini dan mula mencari yang baru. Cari bukanlah mudah. Selepas skirt mewah pada tahun 1960-an, terdapat tempoh mini yang tidak sesuai untuk saya, maka Maxi secara ringkasnya menubuhkan sendiri, dan kemudian unisex terus - semua wanita memakai seluar, yang, dengan cara itu, saya suka, dan lebih daripada mereka tidak keluar. Tetapi sejak saya sendiri dalam program ini, dikelilingi oleh lelaki, kami mencari gaya feminin. Mempelajari sejarah kostum secara terperinci, mereka mula berhempas dan sampai ke penghujung tahun 1920-an. Juga era pasca perang. Perang Dunia Pertama sudah berakhir - orang menikmati kehidupan. Di Rusia - DEB, di Amerika - jazz. Dalam pakaian sulaman, appliqués, corrugation, pleated, pinggang rendah... Keindahan yang mengagumkan! Koleksi terbaru saya adalah buah kerja dua gadis cantik - pereka Alexandra Chernyshevskaya dan pakaian berjenama Olga Subbotina.


- Dan bahagian teknikal program - dengan susun atur yang luar biasa ini, percubaan yang cerdik? Siapa yang melakukan ini?


- Terdapat kumpulan yang diketuai oleh Yuri Malyshev, anak sulung saya. Ia termasuk orang yang mempunyai pendidikan cemerlang: lima daripada mereka adalah doktor muda, dua orang bukan doktor. Tiga minggu sebelum penggambaran (dan kami menembak 15 program berturut-turut) mereka mengumpulkan dan mengembangkan topik. Ia adalah pasukan muda yang terkenal dan menantang dengan tema yang paling jelas. 10 hari sebelum penembakan, kami mengadakan mesyuarat agung - dengan penyertaan artis, pengarah, pereka kostum, semua perkhidmatan program. Segalanya akhirnya dibincangkan dan diluluskan di sana: mock-up, anak patung, penyakit meniru khas meniru. Kemudian memulakan proses pengeluaran. Dalam 10 hari kira-kira 30 susun atur, 200 unit prop, sehingga 10 sanding tinggi harus siap. Kami mempunyai ahli piroteknik, seorang ahli kimia, seorang ahli silap mata yang juga datang dengan segala macam kesan khas yang asal untuk membuat cerita kami mengenai peranti tubuh yang menarik. Namun, program ini bukan hanya fungsi kognitif, tetapi juga menghiburkan. Semua jentera dan pengeluaran ini terletak pada bahu dua Atlantes dalam arti literal - artis utama kami Lesha Teletnev dan ketua pengarah Sergey Zubalov. Dan kami juga mempunyai dua caryatid (dalam seni bina - patung seorang wanita, menggantikan lajur yang memegang struktur bangunan di tangannya - Nota "TN") - ketua editor program Yevgeny Loginova dan pengarah utama Svetlana Griban. Dan ternyata: kita memegang langit program kami dalam kumpulan yang sangat kecil. Dan benar-benar gembira.

- Dengan cara ini, anda tahu bahawa jenaka sudah dilipat mengenai diet peribadi anda. Di sini, sebagai contoh, "tips dari Elena Malysheva": jika anda ingin menurunkan berat badan, jangan makan hanya tiga perkara: protein, lemak dan karbohidrat. Atau: ingat bahawa penguin menelan yang makan selepas 6:00 petang!


- Hebat! Sekali orang bergurau, itu bermakna mereka memberi perhatian, menunjukkan minat terhadap topik itu. Dan ini sudah pun memihak. Lagipun, secara serius, obesiti sebenarnya merupakan masalah besar. Dan itu bukan sekadar kecacatan kosmetik, tetapi hakikat bahawa ini adalah penyakit yang paling berbahaya, permulaan untuk kemunculan dan perkembangan penyakit yang tak terhitung jumlahnya yang sebenarnya memendekkan kehidupan. Oleh itu, kami telah membuat satu set makanan khas untuk orang yang ingin menurunkan berat badan. Dan menganjurkan penghantarannya setiap hari (!) Sepanjang Rusia. Pelbagai makanan siap sedia beku selama sebulan, dengan mengambil kira empat hidangan harian: sarapan, makan tengahari, pencuci mulut dan makan malam. Dengan arahan itu. Ya, jenis makanan, anda tidak boleh bayangkan - sihat, cantik, bervariasi! Secara harfiah satu keajaiban. Jika ragu-ragu, cuba dan pastikan.

Kami mengucapkan terima kasih kepada pameran perabot elit Baker "BVS-Interiors" atas bantuan mereka dalam menganjurkan penggambaran.

Elena Malysheva

Lahir: 13 Mac, 1961 di Kemerovo

Keluarga: suami - Igor Y. Malyshev, saintis, ahli biologi molekul; anak lelaki - Yuri (26 tahun), doktor, Vasily (23 tahun), peguam

Pendidikan: lulus dari Fakulti Perubatan Institut Perubatan Kemerovo, sekolah siswazah Akademi Sains Perubatan di Moscow

Kerjaya: Doktor Sains, Profesor di Institut Perubatan dan Pergigian Negeri Moscow. Pengarang 50 penerbitan saintifik dalam bidang perubatan. Penyampai TV. Sejak 1997, beliau telah menjalankan program "Kesihatan" (Saluran Satu), sejak tahun 2010 - "Hidup Sihat!" (Saluran Satu). Penyampai program di Radio Rusia

"Hidup hebat!" Pertama hari kerja 09:45

Elena Malysheva: biografi, kerjaya dan kehidupan peribadi doktor dan penyampai

Nama penuh: Elena Malysheva

Tarikh lahir: 13 Mac, 1961

Umur: 57 tahun

Bapa: Vasily I. Shabunin

Ibu: Galina Morozova

Tanda zodiak: ♓ Pisces

Tempat lahir: Rusia, Kemerovo

Warganegara: Rusia

Tinggi: 168 sm

Status perkahwinan: berkahwin (Igor Y. Malyshev)

Kanak-kanak: Yuri, Vasily

Aktiviti: Penyampai TV, pengamal am, pakar kardiovaskular

Rangkaian sosial: @ malysheva.live malishevae malysheva.live @malishevae

Kandungan:

Biografi Elena Malysheva

Profesor, doktor sains perubatan, ahli kardiologi dan pengamal am Elena Malysheva selama bertahun-tahun telah dengan mudah dan mudah menjelaskan kepada Rusia di mana penyakit itu datang dan bagaimana untuk menangani mereka. Dia benar memenangi gelaran tidak rasmi telerach utama negara itu.

Doktor dan penyampai TV Elena Malysheva

Elena berseloroh mengatakan bahawa Masha Rasputina menyanyikannya dalam lagu terkenalnya "Saya dilahirkan di Siberia". Dalam kelebihan yang sejuk dan keras ini, biografi pelajar perempuan Lenochka Shabunina bermula.

Keluarga Malysheva: ibu dan bapa

Malysheva Elena Vasilyevna dilahirkan pada 13 Mac 1961 dalam keluarga perubatan yang dihormati di ibu kota Kuzbass, kota Kemerovo. Ayah Elena, Shabunin Vasily Iosifovich, lahir pada tahun 1930, berasal dari Yahudi. Beliau bekerja sebagai ketua doktor di salah satu hospital bandar Kemerovo.

Elena Malysheva dengan ibu bapanya, saudara lelaki dan adik perempuannya

Ibu, Morozova Galina Aleksandrovna - Rusia oleh kewarganegaraan, juga seorang doktor oleh pendidikan, mengetuai wad penyakit berjangkit di hospital. Keluarga itu mempunyai tiga anak, dan semua mengikat hidup mereka dengan ubat.

Saudara perempuan dan saudara kembar Elena Malysheva

Kakak perempuan, Kostenko Marina Vasilievna, tinggal di Tuapse, mempunyai pengkhususan ahli neuropatologi, dan mengetuai cawangan biro kepakaran perubatan dan sosial. Elena mempunyai saudara kembar, yang 10 minit lebih tua daripada dia - Shabunin Alexey Vasilyevich, tinggal di Moscow, mempunyai pengkhususan pakar bedah, bekerja sebagai ketua doktor dari Hospital Klinik Botkin.

Foto bayi Elena dengan abang kembar Alexey

Sekolah Menengah Kemerovo No. 19 Lena lulus dengan pingat emas. Dia berkumpul untuk mendaftar di jabatan kewartawanan di Moscow State University, tetapi ibunya mengenakan pantang larangan terhadap kewartawanan, malah melarang putrinya meninggalkan rumah. Oleh kerana Brother Lyosha akan belajar untuk seorang pakar bedah di sebuah institut perubatan, Elena pergi ke universiti dengannya untuk syarikat itu.

Kerjaya: bagaimana Elena Malysheva mendapat di Channel One

Sekarang, dari tahun-tahun yang lalu, Elena menyedari bahawa profesion perubatan adalah pilihan terbaik dalam hidupnya. Beliau telah datang ke kerja penyampai TV dan pengarang programnya dengan banyak pengetahuan profesional doktor.

1978-1987: pendidikan perubatan

Pada musim panas 1978, Lena lulus peperiksaan pertamanya di Kemerovo Medical Institute untuk cemerlang dan, sebagai seorang pemenang, segera didaftarkan. Pada tahun 1984, beliau mendapat diploma merah dari fakulti perubatan.

Elena Malysheva pada masa mudanya (gambar kanan)

Beliau melanjutkan pelajarannya di sekolah siswazah Akademi Sains Perubatan di Moscow. Beliau mempertahankan tesisnya pada tahun 1987, menerima ijazah sains perubatan perubatan. Pada masa ini, Malysheva adalah profesor di Universiti Perubatan dan Pergigian Moscow.

1989-1992: permulaan kerjaya di televisyen

Selepas tamat pengajian dari sekolah siswazah, Elena nyaris satu demi satu melahirkan dua anak lelaki. Kehidupan keluarga muda di asrama Moscow sangat rumit sehingga Malysheva mendapat pekerjaan sebagai doktor bertugas di hospital nombor 51 hospital. Pada siang hari dia bersama anak-anak, dan pada waktu malam dia sedang bertugas di bilik kecemasan. Kemudian anak muda itu menjadi sakit parah, dan Elena terpaksa pergi ke ibu bapanya di Kemerovo.

Elena Malysheva pada permulaan kerjayanya

Apabila kanak-kanak itu menjadi lebih baik, dia mula mengajar di Institut Perubatan Kemerovo dan secara tidak sengaja mendapat televisyen tempatan. Seorang kenalan lama membawa Malyshev kepada ketua editor saluran TV, dia berkongsi idea-ideanya dan menerima jemputan untuk mengadakan program perubatan. Pada tahun 1992, program "Resipi" mula muncul di saluran TV "Kuzbass".

1993-1997: jalan ke saluran TV pusat negara

Pada tahun 1993, anak lelaki Malyshev akhirnya pulih, suami Elena datang untuk keluarganya dan membawa mereka dari Kemerovo ke Moscow. Walaupun dia menawarkan suaminya untuk tinggal di Siberia, selepas itu, sudah ada kerja dan program TVnya sendiri.

Igor kemudian memberitahu isterinya: "Jika kita tidak kembali ke Moscow sekarang, walaupun di asrama, anda tidak akan memaafkan diri untuk ini nanti!"

Kembali ke ibu kota, Elena mula bekerja sebagai pembantu di Jabatan Penyakit Dalaman di Institut Perubatan Pirogov ke-2. Dia mengajar pelajar, merawat orang sakit, tetapi pemikiran TV tidak memberikan rehat. Namun, dia sudah terjun ke dunia ini, jadi dia pergi ke pusat televisyen.

Elena Malysheva pada set program "Adakah anda memanggil doktor?"

Saya dapati rakan-rakan pengarah Kemerovian saya, yang saya menawarkan konsep saya tentang program perubatan. Dan pada tahun 1993, isu pertama program pengarang Malazheva, Lazaret, dikeluarkan pada saluran 6 dari syarikat Severnaya Korona TV. Sejak 1994, saluran "Business Russia" (RTR) telah menjalankan program harian "Doktor yang dipanggil?".

1997-2017: kerja di Saluran Satu

Pada tahun 1997, ORT memutuskan untuk memulihkan program "Kesihatan", Dr. Elena Malysheva telah dijemput untuk projek itu sebagai pemimpin, penyampai dan pengarang. Program ini dia masih pada hari Ahad di udara pagi. Sebagai sebahagian daripada program pada tahun 2009, Elena melancarkan projek "Drop the excess", di mana peserta menurunkan berat badan di hadapan penonton TV.

Elena Malysheva dalam program "Kesihatan"

Pada tahun 2007, beliau menyertai Akademi Televisyen Rusia, mempertahankan tesisnya, menerima ijazah Doktor Sains Perubatan. Sejak 2010 - pemimpin program mingguan pagi di Channel One "Live is great!".

Elena Malysheva dalam projek "Hidup sihat!"

Sejak 2012, beliau telah mempromosikan projek "Diet Helena Malysheva" di TV. Di banyak bandaraya Rusia, klinik "Pusat Perubatan Elena Malysheva" dengan pelbagai perkhidmatan telah dibuka. Juga, negara sedang mengembangkan rangkaian klinik penurunan berat badannya.

Kehidupan peribadi dan suami Elena Malysheva

Dalam kehidupan peribadi Elena Malysheva semuanya stabil, jelas dan berjaya. Dia gembira dengan perkahwinan tunggal dengan Igor Yuryevich Malyshev. Walaupun belum berkahwin sebelum 26 tahun. Seperti yang dikatakan Elena mengenai dirinya, "peluang untuk berkahwin adalah sifar untuk gadis yang tidak cantik, tetapi sangat pandai." Dan hanya bapa yang pasti bahawa Lena pasti akan bertemu lelaki yang baik.

Perkahwinan Elena Malysheva

Dia bertemu dengan Igor di sekolah siswazah Moscow. Ironisnya, Malyshev ternyata menjadi seniman Elena, dia berasal dari kota Novokuznetsk di Wilayah Kemerovo. Apabila mereka mula berjumpa, Lena membaca puisi penyair kegemarannya, Mayakovsky kepada suaminya yang akan datang, dan dia dengan sabar mendengar segala-galanya. Ibu bapa Igor sangat menyukainya.

Elena Malysheva dengan suaminya Igor Malyshev

Elena sendiri selepas 30 tahun kehidupan keluarga tidak bosan mengulangi bahawa suaminya adalah orang yang jarang dan layak. Dia yakin kejayaannya dalam hidup hanya disebabkan suaminya. Igor Yuryevich - MD, profesor, ahli biologi molekular, mengetuai makmal bioteknologi selular. Bagi kertas penyelidikan beliau beberapa kali dia menerima anugerah - Hadiah Presiden Persekutuan Rusia.

Anak-anak Elena Malysheva: Yuri dan Vasily

Pasangan Malyshev dua anak lelaki, perbezaan usia mereka kurang dari tiga tahun. Saudara-saudara ini saling mirip dengan satu sama lain dan telah mengadopsi ciri-ciri ciri wajah bapa.

Yuri I. Malyshev

Pada bulan Mac 1988, pasangan tersebut mempunyai anak sulung, seorang anak lelaki, Yura. Elena kemudian bersedia untuk mempertahankan tesis, dan merancang sepanjang hari pada saat itu. Untuk strok, basuh, suami suami, urut anak, bermain dan berjalan dengannya, dan pastikan untuk melakukan beberapa kerja saintifik selama beberapa jam.

Elena Malysheva dengan anak-anak Yuri dan Vasily

Apabila anak saya berusia sepuluh bulan, saya pergi bekerja di hospital bandar sebagai terapi tugas. Yuri meneruskan dinasti perubatan, dia seorang doktor dengan latihan, kini bekerja pada program "Untuk hidup sihat!" Sebagai pengarah kreatif.

Vasily Igorevich Malyshev

Pada bulan Disember 1990, anak kedua Vasily dilahirkan. Selepas kelahirannya, Elena terpaksa kembali kepada ibu bapanya di Kemerovo. Kanak-kanak itu menderita penyakit pernafasan akut, akibatnya dia mengalami pergerakan usus. Budak itu dikendalikan dan diselamatkan. Hanya sukar untuk keluarga muda wujud di Moscow pada awal tahun 1990-an - rak-rak kedai kosong dan barisan besar untuk bahan makanan.

Elena Malysheva dengan anak bungsunya, Vasily

Suami Elena menghantarnya bersama anak-anaknya ke tanah air mereka, lebih mudah di bawah sayap ibu dan ayah. Apabila Vasily pulih sepenuhnya, Malyshevs mula hidup bersama di Moscow. Anak lelaki yang lebih muda tidak mengikuti jejak langkah ibu bapanya, dia memilih profesion peguam.

Berapa cucu Elena Malysheva

Yura, anak sulung penyampai TV, pada musim panas tahun 2014 berkahwin dengan seorang gadis bernama Karina, seorang graduan Akademi Plekhanov. Helen memuja pengantin perempuan dan dengan lembut menyebut Karishka. Dengan ibu mertuanya, dia banyak bertepatan - dalam pandangannya tentang kehidupan, bertanggungjawab untuk keluarganya, dalam keupayaannya bekerja.

Cucu Elena Malysheva - Igor

Apabila Yura berkahwin, ibunya tidak mempunyai semangat cemburu, tetapi hanya membanggakan bahawa anaknya memilih pasangan hidup pintar, serius dan berpendidikan. Pada 25 Januari 2015, Yuri dan Karina mempunyai anak lelaki, Igor, dan buat kali pertama Elena Malysheva menjadi nenek.

Ketinggian dan berat Elena Malysheva

Para penonton telah melihat Elena Malysheva di layar selama lebih dari dua puluh tahun, tetapi beberapa orang menyadari bahawa sepanjang masa ini dia telah melawan berat badan yang keras kepala. Sejak zaman kanak-kanak, Lena adalah gadis gemuk, dia tidak pernah menganggap dirinya cantik. Tetapi sekarang dia kelihatan hebat untuk usianya, sehingga berjuta-juta penonton mendengar nasihatnya.

Parameter angka Elena Malysheva:

  • Umur: 57 tahun (sehingga Disember 2018)
  • Tinggi: 168 sm
  • Berat: 63 kg
  • Dimensi: 86/65/92
  • Saiz kaki: 38
  • Warna mata: coklat muda
  • Warna rambut: coklat muda

Elena telah membangunkan satu sistem keseluruhan di mana para peserta projek "Reset semula berlebihan" menurunkan berat badan dan yang pemimpinnya sendiri mengikutinya. Malysheva menasihatkan supaya tidak kelaparan, kerana anda boleh mencetuskan obesiti organ-organ dalaman. Anda perlu memakan makanan anda, tetapi hanya sihat, tidak berkhasiat, makanan semulajadi.

Elena Malysheva mempunyai angka yang tipis

Antara makanan utama, pastikan anda mempunyai makanan ringan, badan perlu diberi makan setiap 2-3 jam. Jangan lupa untuk mengira kalori. Untuk wanita yang kurus, Malysheva mengira nilai tenaga setiap hari - 1200 kcal. Doktor menasihati untuk minum banyak air setiap hari. Kadar minimum setiap hari - 8 gelas.

Asas diet dari Elena Malysheva

Setiap sekeping makanan mesti dikunyah sebanyak 12 kali. Pastikan anda mengatur hari puasa seminggu sekali (soba, buah, nasi atau sayuran). Bergerak lebih banyak. Tiada diet memberi 100% hasil tanpa latihan fizikal tambahan.

Elena memberitahu bagaimana menurunkan berat badan dengan cepat

Dari segi komposisi makanan: keluarkan karbohidrat cepat (soda, gula-gula, pastri, makanan mudah) dan makanan berlemak dari catuan harian. Makan lebih banyak protein (ikan tanpa lemak, daging, ayam, makanan laut, produk tenusu dan telur ayam). Mulakan hari dengan segelas air minuman panas, ia akan membantu badan untuk bangun dan memulakan proses metabolik.

Elena Malysheva, 2018

Pada tahun 2018, Malysheva muncul dalam imej baru, kerana dia kehilangan berat badan. Sekarang dia dapat dilihat bukan hanya dalam pakaian yang rimbun dan rok, tetapi juga dalam pakaian seluar yang elegan. Pemimpin kehilangan berat badan semata-mata kerana kuasa pecahan, dalam jadual kerjanya tidak ada ruang untuk aktiviti fizikal, dan kadang-kadang dia dan keluarganya memilih untuk pergi ke kolam renang.

Bagaimana Elena Malysheva hidup hari ini

Kenaikan harian Helen pada pukul enam pagi, pada sepuluh dia sudah bekerja dengan penuh. Pemindahan "Hidup sihat!" Tidak akan kehilangan penilaian, tetapi sebaliknya, setiap tahun meningkatkan penontonnya.

Elena Malysheva dengan pasukan Channel One

Helen mempunyai akaun peribadi di Instagram. Dia menerbitkan Konsultasi dalam video Minit, di mana doktor terkenal menjawab soalan daripada penonton. Bantuan praktikal kepada rakan-rakannya dalam program "Live is great!" Disediakan di konsultasi di klinik "Elena Malysheva Medical Centre".

Salah satu Pusat Perubatan Elena Malysheva

Program televisyen Elena mempunyai lawan, tetapi masih terdapat lebih banyak penyokong. Berjuta-juta penonton bersyukur kerana dia mempelajari asas perubatan. Tidak mustahil untuk tidak mengakui fakta bahawa Malyshev adalah kerja keras yang hebat. Moto beliau: "Kehidupan yang lebih sukar adalah, semakin sukar untuk menjadi gila."