Bagaimana untuk menetapkan masa pada multicooker redmond

Selama bertahun-tahun, kami telah terbiasa dengan multicookers hampir seperti telefon bimbit. Dan kelebihan seperti program "Multipovar", sebilangan besar program, dua pemasa permulaan yang tertunda tidak mengagumkan kami. Dan keburukan. Di sini juga perkara yang rumit. Secara umum, jika perkara itu sesuai untuk pedalaman anda, kemudian ambilnya.

Sekiranya tuan rumah bersiap sedia untuk anda mengikut 34 program yang terdapat di RMC-M4502 (9 program adalah asas, manakala yang lain adalah pelbagai, dengan kemungkinan menyesuaikan masa dan suhu), maka terima kasih kepada mod terbina dalam, rebus, masak makaroni dan ladu, masak nasi dan soba, nasi, bubur susu, sup, minuman buah, jeli, dan panggang kaserol, omelet, muffin, biskut dan pai. Terima kasih kepada mod "pemasak", dia boleh membuat keju dan yogurt, memasak roti, membuat kentang goreng dan nugget. Jika tidak, tukar pemilik. Nah, dan jika tidak ada wang untuk semua kekayaan ini, maka kita menukar pemiliknya. Dengan surcaj.

Arahan video kami

Lihat butang. Tiga pertama, Masa Memasak, Masa Menetapkan, dan Mula Tertunda, semuanya berfungsi dengan pelbagai fungsi dan dikaitkan dengan tetapan sementara.
Butang Pegang Cancel adalah salah satu yang paling diminta, kerana membatalkan segala-galanya. Tetapi ia juga boleh membantu memanaskan hidangan sejuk.
Butang: Menu Paparan Produk dan Memasak membolehkan anda memilih mod dan submod.
Butang Suhu mengawal suhu dalam mod auto-muncung.
Butang permulaan, kita mula memasak.

Jadi kita bekerja. Multicookers mempunyai jam, mereka perlu ditetapkan Sebagai contoh, masa 17 jam dan 12 minit adalah salah. Kami bekerja dengan tiga butang. Kami menekan bahagian bawah - Mula terlambat selama 3 saat dan keluar ke mod pemasangan. Dua teratas melakukan tugas itu. Kami sedang menunggu. Kami menetapkan semula jam kepada 20 jam dan 15 minit.

Multivarki mempunyai program Steem yang berikut: - Steamed, Fry-roasting, Fry t - Tetapan suhu bebas atau manual, Pasta - pasta, Rise - tiga jenis memasak nasi, Stew - stewing, Sup - sup,
Pergi ke masakan. Pilih butang Menu salah satu mod - Steam, Frying, atau pemilihan suhu manual. Terdapat pilihan produk. Pilih contoh Par dan pilih Daging. Program ini menawarkan kita 5 MINIT memasak, dan kami menggunakan dua butang sementara atas untuk menetapkan yang lain, jika kita mahu. Kami menetapkan 15 minit. Saya menyukainya - klik Mula. Tidak suka - klik Dipanaskan Batal. Kami masuk lagi
Terdapat fungsi permulaan yang tertangguh, walaupun ia hanya terdapat dalam Steam, Cooking, alias Nasi, Quenching dan Mod Soup. Anda boleh mendapatkan hidangan pada masa yang ditetapkan.

Katakan anda mahu memasak nasi pada jam 8-40 pagi. Kami mempunyai dua pemasa. Katakan yang pertama sudah ditetapkan untuk makan malam, dan anda tidak mahu mengubahnya. Tetapkan yang kedua pada 8-40 pagi.
Pilih Memasak dia beras, set Grilling, Kami menawarkan 1 jam 30 minit memasak. Butang dua masa, jika ada keperluan, tukar masa memasak dari 1 jam 30 contohnya kepada 1 jam 50 minit, klik Mula Terlambat, hentikan pada Preset 2, pemasa 2, tetapkan butang dua kali yang sama 8-40, jika sesuatu tidak jadi, anda boleh membatalkan, tetapi kami tekan Mula.
Pada akhir memasak, pemanasan automatik diaktifkan dalam hampir semua mod untuk menjaga suhu pada kira-kira 70 darjah.

Anda mahu memanaskan hidangan sejuk - terdapat butang yang dipanaskan / Batal. Diklik - proses telah bermula. Sekali lagi ditekan - dimatikan. Anda boleh memanaskan sehingga 70 darjah.
Terdapat beberapa ciri dalam program Pasta. Jangan tergesa-gesa untuk meletakkan apa-apa. Kami menambah kepada 8 minit sebagai contoh dua lagi, Mula, pemanasan dan mendidih air telah hilang, kita mendengar isyarat, sudah tiba masanya. Berhati-hati membuka dan meletakkan pasta, telur, ladu, sesuatu yang lain dalam air mendidih. Tutup, klik Mula semula dan tunggu selama 10 minit. Isyarat, Dipanaskan Batal. Boleh dialihkan. Tidak ada permulaan yang tertangguh.

Bagaimana untuk membolehkan periuk perlahan

Multicooker - alat dapur moden dengan sebilangan besar program memasak automatik dan manual untuk pelbagai hidangan. Sebagai tambahan kepada mod standard, pengeluar sering kali datang dengan fungsi dan resipi baru, yang memudahkan proses memasak dan membolehkan anda mendapatkan hasil yang memuaskan. Untuk menggunakan teknik ini dengan faedah maksimum, perlu memahami semua keupayaan dan mod fungsinya.

Bagaimana untuk menghidupkan periuk perlahan untuk kali pertama

Sebelum memilih model tertentu, perlu mengkaji semua ciri-cirinya dan menentukan sama ada semua fungsi yang tersedia adalah mencukupi dan siapakah yang akan digunakan dengan kerap. Memilih pilihan terbaik, anda harus membiasakan diri dengan peraturan pengendalian peranti dan cadangan asas untuk memasak.

Set lengkap multicooker biasanya terdiri daripada mangkuk dalaman untuk produk, mekanisme elektrik dan aksesori khas (sudu khas, tangki untuk mengukus, dan aksesori lain). Set khusus bergantung kepada model dan jenama peranti terpilih.

PERHATIAN! Jika anda membawa peralatan elektrik baru dari fros di rumah, maka jangan hidupkannya sehingga ia menghangatkan pada suhu bilik.

Maklumat lebih terperinci mengenai model tertentu harus dijelaskan dalam manual arahan atau dari pengilang. Kosmetik kos yang lebih tinggi biasanya mempunyai lebih banyak fungsi tambahan, dan buku resipi khas dilampirkan kepada mereka, yang membolehkan walaupun tanpa pengalaman menyusun dan memasak sebarang hidangan.

Proses ini adalah langkah demi langkah untuk pemula.

Selepas membeli peranti baru, anda perlu memastikan bahawa ia berada dalam keadaan baik dan bersedia untuk digunakan selanjutnya.

Untuk mendayakan multicooker buat kali pertama, anda mesti melakukan langkah-langkah berikut:

 1. Keluarkan pembungkusan dari peranti dan keluarkan kertas pelindung antara unsur pemanasan dan mangkuk multikuat. Keluarkan semua filem plastik dari semua unsur.
 2. Bilas bekas dalam di mana produk diletakkan. Ini akan membantu mengeluarkan semua bau kilang. Selepas itu, lap peranti kering.
 3. Hidupkan peranti di soket.
 4. Isikan tangki dengan air ke paras minimum, tutup dengan tudung dan tetapkan mod pemanasan.

Selepas proses selesai, isyarat bunyi khas diberikan. Sesetengah multicookers kemudian bertukar kepada kawalan suhu automatik dan harus dihentikan dengan butang penutupan.

BANTUAN! Sesetengah model tidak mempunyai butang penutupan, kerana apa yang anda perlukan untuk menariknya keluar selepas digunakan dari outlet setiap kali. Perlu diberi perhatian semasa pemilihan dan pembelian peranti.

Anda juga boleh menetapkan masa dengan segera, biasanya butang untuk menetapkan ia berada di menu utama peranti.

Cara memilih dan menggunakan mod multicooker

Semasa proses memasak, mungkin perlu menggunakan beberapa mod yang berbeza. Untuk beralih di antara mereka, hentikan satu program dengan butang kuasa dan pilih mod yang dikehendaki seterusnya menggunakan menu. Selepas memasak, matikan perkakas atau biarkan dalam mod pemanasan.

Produk dimuatkan di dalam dan diisi dengan air ke paras maksimum yang dibenarkan. Biasanya mangkuk boleh ditanggalkan dan boleh diisi sebelum dipasang ke peranti. Sekiranya anda melebihi jumlah ramuan yang disyorkan, apabila dipanaskan, mereka hanya dapat menumpahkan bekas atau menyumbat injap stim.

Untuk menyimpan penutup dalaman mangkuk multicooker, disarankan untuk melincirkannya dengan minyak sayur atau lemak. Sekiranya produk dibakar, permukaannya akan lebih sukar untuk dibersihkan dan ia mungkin akan merosakkan atau menggaru.

Kebanyakan multikooker moden mempunyai mod standard berikut:

 • pengukus;
 • stewing dan baking;
 • bubur memasak;
 • baking;
 • yogurt;
 • sup;
 • mod manual.

Untuk membakar roti dan kek, pasangkan permukaan mangkuk dengan mentega, taburkan dengan tepung, tuangkan adunan yang dimasak mengikut resipi dan hidupkan mod Baking atau Bread.

Sekiranya terdapat fungsi yang sama dalam periuk perlahan, anda boleh memasak yogurt di dalamnya. Dalam balang kecil membentuk semua bahan yang diperlukan: susu, masam, gula. Segala-galanya menggabungkan dan menghidupkan "Yogurt" selama 8 jam. Untuk membuat bubur yang lazat, bijirin dan cecair hanya dicampur dalam semangkuk multicooker dan memakai mod khas untuk memakan porridges.

Apabila menggunakan program automatik, hidangan disediakan mengikut arahan yang tertutup dan hanya pematuhan dos tepat yang diperlukan. Untuk kawalan bebas proses memasak, terdapat mod "Multipovar". Dengan itu, anda boleh menyesuaikan suhu, menetapkan masa dan memasak hidangan mengikut resipi apa-apa.

Banyak peranti moden telah melambatkan mod permulaan dan pemasa. Mereka membolehkan anda untuk menetapkan bila-bila masa untuk memulakan program dan bersiap sedia atau dipanaskan oleh tarikh yang tepat. Sebagai contoh, periuk yang perlahan akan menghidupkannya pada waktu pagi dan menyediakan sarapan pagi, atau memanaskan makan malam untuk ketibaan tetamu.

Setelah menangani semua peraturan dan saranan umum untuk bekerja dengan pembuat periuk, anda boleh dalam waktu singkat belajar cara memasak apa saja hidangan menggunakan mod memasak automatik dan disesuaikan. Dalam kes ini, jangan lupa tentang keselamatan. Jangan tinggalkan alat kerja tanpa pengawasan untuk masa yang lama dan berhati-hati menjaga permukaan mangkuk batin. Sekiranya perlu, kemungkinan untuk membeli bekas kedua untuk memasak dan tidak membuang masa untuk menyediakan bekas untuk menyediakan hidangan seterusnya.

Redmond multicooker: bagaimana menetapkan waktu dan undur

Peralatan dapur perkakas moden menjadikan kehidupan lebih mudah. Multivarka membolehkan anda memasak hidangan kegemaran anda tanpa membelanjakan banyak usaha. Salah satu ciri khas multicookers moden adalah keupayaan untuk menangguhkan permulaan memasak untuk masa yang tertentu.

Dish multicooker

Menetapkan jam dan minit untuk pemasa adalah mudah. Terdapat beberapa nuansa menetapkan hitung mundur, tanpa mengetahui yang mungkin kelihatan bahawa multicooker tidak berfungsi atau tidak berfungsi dengan betul.

Cara menetapkan masa dan kiraan detik menggunakan contoh multicooker Redmond

Multicookers dari pengeluar yang berbeza mempunyai panel kawalan yang sama dan logik menu, jadi pertimbangkan proses penetapan masa di multicooker Redmond.

Untuk model yang berbeza, proses pemasangan mungkin sedikit berbeza, bergantung kepada perisian, jenis butang.

Menurut arahan pengilang, pesanan tersebut adalah seperti berikut:

 • Sambungkan produk ke sumber kuasa.
 • Tekan dan tahan butang tiga saat "Mula Kelewatan". Sensor minit masa semasa harus mula berkelip.
 • Apabila anda menekan butang "Masa memasak", bilangan minit ditetapkan. Apabila anda memegang butang, perubahan masa. Selepas minit ditetapkan dalam program, anda perlu menetapkan jam dengan cara yang sama. Selepas menetapkan masa yang betul pada pemasa, anda perlu mengklik "Penyelenggaraan Haba / Batal". Anda hanya boleh menunggu 4-5 saat. Tetingkap elektronik berhenti berkelip, masa ditetapkan.

Perlu diingatkan bahawa pemasa mod memasak bermula undur hanya selepas suhu di dalam mangkuk sepadan dengan yang diprogramkan. Iaitu, jika memasak dirancang pada 100 darjah Celsius, maka undur akan pergi tepat dari saat pemanasan. Jika tidak ada air yang mencukupi di dalam mangkuk dan multicooker mempunyai banyak kuasa, anda tidak akan memerlukan banyak masa. Jika terdapat banyak air, dan kuasa kecil, maka undur akan ditunda selama 15-20 minit. Ini harus diingat apabila mengira masa untuk memasak.

Menetapkan permulaan masa dan lambat

Undur

Fungsi permulaan yang tertunda berguna jika tiada masa atau keinginan untuk meletakkan produk ke dalam periuk perlahan sebelum permulaan memasak, tetapi kali ini adalah beberapa jam sebelum proses bermula. Pada awal pagi saya ingin tidur sedikit lebih lama, tetapi pada sebelah petang sebelum itu cukup mungkin untuk mencari beberapa minit untuk menandai produk.

Hidangan sedia untuk tarikh yang diingini.

Untuk menetapkan pemasa untuk menangguhkan permulaan memasak, anda perlu memahami berapa lama masa yang diperlukan.

Sebagai contoh, bubur harus siap untuk sarapan pagi, yang dijadualkan pada pukul tujuh pagi. Sebagai contoh, bubur dimasak selama satu jam, dan produk diletakkan pada jam 20 hari sebelum hari. Iaitu, kelewatan 10 jam diperlukan.

Sekiranya anda meletakkan kelewatan lebih lama, bubur tidak akan mempunyai masa untuk disediakan. Harus diingat bahawa tidak selalu tempoh memasak yang ditawarkan oleh pengilang akan menjadi mudah untuk pengguna akhir. Mana-mana hidangan boleh dimasak pada suhu yang lebih tinggi atau lebih rendah, lebih lama atau kurang daripada yang ditunjukkan oleh resipi. Bergantung pada produk yang digunakan, rawatan haba yang lebih lama mungkin diperlukan.

Oleh itu, sebelum anda mula memasak hidangan dalam mod automatik permulaan yang tertangguh, tidaklah buruk untuk memasaknya sekali di bawah kawalan, untuk memastikan ia akan dimasak sepenuhnya dan tidak akan dicerna.

Untuk menubuhkan penangguhan, anda mesti:

 • Sambungkan produk ke sesalur kuasa.
 • Muatkan produk ke dalam mangkuk multicooker.
 • Pilih program memasak.
 • Tekan "Pemasa" dan butang "+" dan "-" tetapkan masa tunda, kemudian tekan "Start".

Pelbagai masa yang anda boleh melambatkan permulaan memasak berbeza dari sepuluh minit hingga hari.

Produk mudah rosak dalam periuk perlahan

Ia tidak disyorkan untuk menangguhkan penyediaan makanan mudah rosak untuk masa yang lama. Semakin lama mereka berada di luar peti sejuk, semakin besar kemungkinan mereka akan merosot.

Sekiranya keadaan permulaan yang tertangguh cenderung untuk berulang (sebagai contoh, produk sarapan pagi selalu dimasukkan ke dalam peranti pada malam sebelumnya, atau produk makan malam diletakkan di dalam periuk perlahan pada waktu pagi, sebelum pergi ke tempat kerja), maka anda boleh membuat beberapa pilihan standard.

Untuk melakukan ini, pilih mod memasak dalam menu, kemudian pilih "Started Delayed". Kemudian dua sel akan muncul untuk dua pilihan permulaan yang tertunda. Anda perlu menetapkan masa tunda yang diperlukan dan simpan perubahan. Pada kali seterusnya anda tidak perlu menetapkan pemasa sekali lagi, anda boleh memilih satu daripada parameter yang disimpan.

Harus diingat bahawa fungsi ini tidak tersedia apabila memilih mod "menggoreng" atau "pasta". Ia juga mustahil untuk menangguhkan permulaan, jika anda merancang untuk membakar roti, memasak dalam mod lemak dalam atau baking pizza. Pengilang tidak menerangkan sebab kekurangan fungsi, tetapi mungkin berkaitan dengan kemungkinan memasak dengan tudung terbuka.

Kesimpulannya

Sistem pengaturcaraan peralatan rumah moden, terutama multicookers, agak mudah dan logik. Biasanya ia mesra pengguna. Kesukaran timbul apabila, disebabkan bilangan kecil butang, beberapa nilai dilampirkan pada butang yang sama, bergantung kepada algoritma yang dilaksanakan. Sesetengah tuan rumah mula menjadi keliru apabila menetapkan masa pada periuk perlahan anda tidak perlu menekan butang "Tetapkan masa", yang akan menjadi logik, tetapi "Mula terlambat", dan kemudian tetapkan masa. Tidak semua mod serasi dengan fungsi permulaan yang tertunda. Sebelum menggunakan peranti, baca dengan teliti petua operasi dari pengilang.

MULTIVARKA.RU - laman web utama mengenai multicookers

www.multivarka.ru - forum masakan utama tentang multicookers, resipi, petua, pertukaran pengalaman

Telefon di Moscow: 8- (495) -509-60-80
8- (495) -509-60-90

 • Senarai forum
 • Tukar saiz fon
 • Untuk percetakan
 • Soalan Lazim
 • Pendaftaran
 • Masuk

Prinsip operasi dan pilihan mod multivarok REDMOND

Bagaimana untuk menambah masa memasak tanpa mengganggu?

madinka »3 Sep 2012, 2:17 petang

Re: Bagaimana untuk menambah masa memasak tanpa mengganggu?

Levitan »03 Sep 2012, 15:26

Ini hanya boleh dilakukan di Orson - tambah tekanan untuk bersiap sedia lebih cepat. Dalam selebihnya tidak ada perkara seperti itu. Bergantung pada keadaan peribadi - atau mengganggu program (dengan menekan butang berhenti) dan memasang semula, atau menunggu akhir dan menambah lebih banyak masa.
Sekiranya saya perlu pergi dan pada masa akhir program saya tidak akan berada di rumah - Saya menghentikan kerja MB dan berjalan di tempat yang baru
Sekiranya saya di rumah, biarkan program selesai sehingga akhir, setelah selesai saya akan menilai tahap kesediaan dan, jika perlu, saya akan melancarkan yang baru. Sekiranya masa minimum pada mod adalah lebih daripada perlu, maka saya meletakkannya pada bila-bila masa dan mematikannya lebih awal.

Sial, sekali lagi saya mendapat topik orang lain. maaf

Menetapkan pemasa di REDMOND-4502 dan M70

Navrik »04 Sep 2012, 12:25

Re: Redmond 4502. "Tertunda Mula" tidak termasuk :-(.

Yana "04 Sep 2012, 12:56

Anna Vladimirovna, bukannya menetapkan penangguhan dalam memasak, anda perlu menetapkan jam dengan betul - arahan 9. muka surat.

Re: Redmond 4502. "Tertunda Mula" tidak termasuk :-(.

Yana "04 Sep 2012, 12:59

Re: Redmond 4502. "Tertunda Mula" tidak termasuk :-(.

Navrik »04 Sep 2012, 13:37

Re: Prinsip operasi dan pilihan mod multicooker REDMOND

Lelya2701 "11 Sep 2012, 08:52

Re: Prinsip operasi dan pilihan mod multicooker REDMOND

Tapa "19 Sep 2012, 07:56

Masa memasak Bagaimana untuk mengira?

cuppy »21 Sep 2012, 20:09

Re: Prinsip operasi dan pilihan mod multivarok REDMOND

Lusek1 »10 Okt 2012, 09:34

Re: Prinsip operasi dan pilihan mod multivarok REDMOND

Irina G. »10 Nov 2012, 14:26

Re: Bagaimana untuk memeriksa suhu di REDMOND M4502

Optimistka »19 Nov 2012, 14:20

Hello, Yana. Saya sangat berminat dengan fungsi ini, tetapi atas sebab tertentu ia tidak berfungsi untuk saya. Mungkin saya melakukan sesuatu yang salah? Dengan menolak pendek, saya cuba dan dipegang selama beberapa saat, tetapi tidak berhasil.

Re: Prinsip operasi dan pilihan mod multivarok REDMOND

Libushe »19 Nov 2012, 21:34

Re: Prinsip operasi dan pilihan mod multivarok REDMOND

Optimistka »20 Nov 2012, 00:32

Terima kasih atas balasannya. Tetapi saya sudah fikir ada sesuatu yang salah dengan mulechka saya.

Re: Prinsip operasi dan pilihan mod multivarok REDMOND

Unison "01 Jan 2013 5:22 petang

Peluang dan penggunaan mod permulaan "tertunda" dalam multicooker

Walaupun hampir semua multicooker mempunyai permulaan yang lambat, ramai yang belum mempunyai masa untuk menghargai peluang ini. Dan selepas itu, fungsi mudah ini hanya diperlukan untuk orang-orang kerja yang digunakan untuk bijirin pagi dan makan malam yang panas selepas bekerja. Jika pada waktu petang anda pulang dari kerja letih, dan pada waktu pagi anda hampir tidak membuka mata anda, fungsi ini baru dicipta untuk anda!

Apa itu

Fungsi "permulaan lambat" membolehkan anda melambatkan permulaan memasak untuk masa yang tertentu, tetapi tidak lebih daripada 24 jam. Oleh itu, tidak perlu kehadiran peribadi di dapur untuk menghidupkan program memasak dalam periuk perlahan - permulaan yang ditangguhkan akan melakukannya untuk anda.

Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk mengambil kira satu nuansa - fungsi ini hanya berfungsi apabila memilih program memasak automatik, di mana keseluruhan proses ditetapkan oleh mikropemproses multicooker: dari suhu yang ditetapkan hingga tempoh memasak.

Anda hanya boleh memprogram waktu mula memasak.

Dalam amalan

Menggunakan permulaan yang terlambat dalam periuk perlahan sangat mudah. Untuk melakukan ini, muatkan mangkuk berbilang warna dengan bahan-bahan yang diperlukan dan pilih program automatik yang diingini. Sebelum menekan butang START, anda perlu menekan butang TIMER, gunakan butang "+" dan "-" untuk menetapkan masa yang anda harus menangguhkan permulaan memasak, dan mengesahkan tindakan anda dengan menekan butang START.

Harus diingat bahawa proses memasak itu sendiri juga akan mengambil masa. Oleh itu, jika anda ingin makan malam yang panas pada pukul 19.00, maka periuk perlahan harus bermula tidak lebih dari 18.00. Jika program ini memaksudkan memasak lebih lama (contohnya, pelindapkejutan), maka masa permulaan yang tertunda mesti ditingkatkan dengan banyak, atau fungsi permulaan yang tertunda mesti dimulakan sebelumnya. Ia juga tidak digalakkan untuk memasak makanan yang rosak dengan cepat menggunakan permulaan yang lambat, kerana pada masa ini mereka akan berada di dalam mangkuk periuk yang perlahan, dan tidak di dalam peti sejuk.

Menggunakan permulaan yang tertangguh adalah mudah kerana ia membolehkan anda menyediakan semua bahan apabila anda mempunyai masa untuk itu. Tidak perlu tergesa-gesa dari kerja, tetapkan jam penggera pada waktu pagi atau menangguhkan perjalanan dengan anak-anak untuk masa yang lain.

Bayangkan saja, multicooker anda akan memasak sarapan semasa anda tidur! Dan apabila anda bangun, anda tidak perlu memikirkan bagaimana untuk memberi makan kepada anak-anak atau sarapan sendiri.

Jika anda tinggal bersendirian, ini tidak bermakna makan malam yang panas tidak boleh menunggu anda di rumah. Semasa anda sibuk di tempat kerja, periuk perlahan sedang menunggu anda pulang ke rumah untuk menggembirakan anda dengan aroma yang lazat dari hidangan yang baru disediakan.

Selepas multicooker selesai proses memasak, ia secara automatik akan beralih ke mod pemanasan automatik, jadi jangan risau jika anda lewat di tempat kerja atau membuat keputusan untuk tidur lebih lama pada hujung minggu.

Turut dimulakan di Redicookers Redmond

Marilah kita mempertimbangkan dengan lebih terperinci fungsi permulaan yang tertunda oleh contoh Multicooker Redmond RMC-M45021.

Kelewatan permulaan yang paling singkat ialah 10 minit, dan maksimum mungkin - 24 jam.
]

Model multicooker ini dilengkapi dengan dua pemasa yang bekerja secara berasingan antara satu sama lain dan ingat masa di mana makanan paling sering dimasak: pemasa 1 - untuk waktu pagi, pemasa 2 - untuk waktu petang.

Untuk menetapkan fungsi permulaan yang tertunda, sediakan produk yang diperlukan dan tambahkannya ke bahagian dalam mangkuk. Selepas anda memilih program memasak yang dikehendaki, anda perlu menetapkan masa yang sesuai untuk dimasak.

PERHATIAN! Anda tidak memilih masa untuk memasak, tetapi masa memasak hidangan perlu disiapkan! Cooker yang perlahan akan mengira masa yang diperlukan untuk bermula.

Untuk menetapkan fungsi permulaan yang tertunda, ikuti algoritma ini:

 1. Menu - pilih mod memasak (kecuali program "pasta" dan "menggoreng");
 2. Dihentikan START (selepas mengklik, anda akan ditawarkan 2 sel untuk dipilih untuk menjimatkan masa). Pemasa 1 boleh digunakan untuk waktu pagi, dan pemasa 2 untuk waktu petang. Oleh itu, multicooker akan mengingati parameter yang anda gunakan, dan kali seterusnya anda tidak perlu menetapkan waktu itu sendiri, tetapi hanya pilih waktu yang sudah disimpan - pagi atau petang;
 3. Tetapan masa - tetapan masa akan bermula pada paparan multicooker;
 4. Masa memasak - anda perlu menetapkan parameter masa. Setiap akhbar meningkatkan masa dengan 1 jam;
 5. Tetapan masa - tetapan masa akan bermula pada paparan multicooker;
 6. Waktu memasak - anda perlu menetapkan parameter masa. Setiap kali ia ditekan, masa meningkat sebanyak 10 minit;
 7. START;

Periuk panci akan beralih ke mod permulaan dan memasak makanan untuk masa yang ditetapkan, kemudian memulakan mod pemanasan automatik.

Fungsi ini tidak disyorkan untuk digunakan semasa memasak menggunakan produk yang mudah rosak atau tenusu (telur, keju, daging, susu segar, dan lain-lain).

Tertunda bermula di Multicooker Polaris

Dalam model multi-cooker Polaris, ia juga mungkin untuk menetapkan permulaan yang lambat. Bagaimana untuk melakukan ini, kita akan menganalisis contoh model Polaris PMC 0512AD.

Model multicooker ini boleh kekal dalam mod "tidur", menunggu masa yang diprogram untuk memasak sehingga 24 jam. Setelah selesai memasak, multicooker secara automatik masuk ke mod pemanas.

Sebelum memulakan fungsi permulaan yang tertunda, anda perlu menyediakan semua produk dan memuatkannya ke dalam mangkuk. Sekiranya anda akan menangguhkan permulaan memasak untuk masa yang lama (lebih daripada 6-8 jam), maka lebih baik tidak menggunakan makanan tenusu atau makanan yang mudah rosak.

Untuk memasang permulaan yang lambat, ikuti arahan:

 1. Pilih salah satu program untuk memasak (Crust, stewing, sup, steamer, memasak) dengan menekan butang FUNGSI;
  • Apabila memilih mod Steamer, anda juga menentukan produk yang akan anda masak: sayur-sayuran, ikan, daging, kerana masa yang disediakan untuk memasak automatik bergantung kepadanya;
 2. Selepas itu tekan butang PROGRAM, ia akan ditetapkan masa untuk menghidupkan permulaan yang lambat;
 3. Tetapkan masa pada pemasa menggunakan butang CLOCK (1 menekan meningkatkan masa dengan 1 jam) dan MINUTES (menekan 1 meningkatkan masa dengan 10 minit);
 4. Klik "TIME" untuk memasang masa memasak, dan kemudian pada butang JAM dan MINUTES - tetapkan masa yang akan dibelanjakan untuk memasak (contohnya - anda boleh rebus 30 minit atau 50 minit);
 5. Tekan START, dan multicooker akan masuk ke mod tunggu sedia, dan pada masa yang anda nyatakan, ia akan memulakan fungsi permulaan yang tertunda.

PERHATIAN! Dalam model ini, anda memprogramkan masa mula memasak, iaitu. Untuk masa yang anda tetapkan, anda perlu menambah masa untuk memanaskan mangkuk ke suhu yang dikehendaki dan teruskan masa untuk memasak dalam mod yang dipilih.

Pada masa anda telah diprogramkan, multicooker akan mula memasak apabila suhu yang sesuai telah dicapai - pemasa memasak akan bermula pada paparan. Selepas memasak selesai, multicooker akan bip, beralih ke mod pemanasan automatik dan mulailah pemasa terbalik. Oleh itu, anda sentiasa boleh mengetahui berapa lama multicooker telah selesai memasak dan, jika perlu, laraskan masa pelancaran permulaan yang ditangguhkan.

Fungsi permulaan yang tertunda tidak mungkin untuk mod berikut:

Ciri-ciri tambahan

Bukan untuk apa-apa, semua multicookers moden mempunyai fungsi permulaan yang lambat. Keupayaan untuk memulakan permulaan memasak, tidak hadir sendiri, adalah salah satu kemahiran multicooker yang paling mudah dan berguna.

Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa periuk perlahan memasak makanan mengikut masa yang ditetapkan, dan fungsi permulaan yang tertunda tidak menyebabkan sebarang aduan, anda mesti dengan betul tetapkan masa dalam jam terbina dalam multicookers.

Walau bagaimanapun, model terbaru multicookers dapat menangani masalah sedemikian - aplikasi khusus untuk telefon dan tablet telah dibangunkan untuk mereka. Terima kasih kepada aplikasi ini, anda boleh mula mula memasak pada bila-bila masa. Apa yang perlu anda bimbangkan terlebih dahulu adalah untuk memuatkan produk ke dalam mangkuk multicooker. Dan dalam beberapa tetapan, anda boleh mematikan mod pemanasan automatik, kerana periuk perlahan itu sendiri dapat menyimpan makanan yang dimasak hangat hingga 2-3 jam.

Bagaimana untuk menetapkan masa dan pemasa di multicooker Supra MCS-4501

Bagi ramai pemilik Supra MCS-4501 multicooker, keghairahan pembelian digantikan dengan kekecewaan, hampir panik, apabila anda cuba menyesuaikan masa dan pemasa, membawa rumah periuk yang didambakan. Dalam keadilan, perlu diperhatikan bahawa apabila menulis arahan, pengeluar jelas dikalahkan. Saya sendiri, jauh dari kali pertama, berjaya memikirkan semuanya. Saya bersegera untuk berkongsi pengetahuan dan pengalaman saya, saya sangat gembira jika petunjuk saya berguna kepada seseorang.

Kami menetapkan masa semasa.

Oleh itu, untuk menetapkan masa yang betul pada multicooker Supra MCS-4501, pertama sekali kita menyambungkannya ke rangkaian. Selepas itu, tekan butang CLOCK atau MINUTES dan tahan selama beberapa saat sehingga nombor mula berkelip. Apabila angka berkedip, kami menetapkan masa yang betul, butang CLOCK - jam, dan butang MINUTE, masing-masing minit. Dan untuk menetapkan masa, tekan butang COOK / WARMING sekali, anda perlu mempunyai masa sebelum nombor berhenti berkelip.

Selepas itu, walaupun apabila terputus dari rangkaian, masa semasa akan disimpan dan ditunjukkan pada paparan.

Kami mendedahkan pemasa untuk mod "Normal" dan "Cepat"

 1. Pilih mod yang menggunakan butang MENU
 2. Tekan butang TIMER sekali
 3. Menggunakan butang CLOCK dan MINUTE menetapkan masa tamat program
 4. Tekan butang PREPARE / WARMING untuk mengaktifkan pemasa

Butang COOK / HEAT akan berkedip sementara butang TIMER dinyalakan. Untuk menyemak masa yang betul, tekan butang TIMER sekali.

Kami menetapkan pemasa untuk mod "Jumlah kecil", "Bubur", "Sup", "Pemasak lambat", "Pengukus"

 1. Pilih mod yang menggunakan butang MENU
 2. Tekan butang PREPARE TIME dan tetapkan masa memasak yang kami perlukan menggunakan butang CLOCK dan MINUTE
 3. Tekan butang TIMER sekali
 4. Menggunakan butang CLOCK dan MINUTE menetapkan masa tamat program
 5. Tekan butang PREPARE / WARMING untuk mengaktifkan pemasa

Butang COOK / HEAT tidak akan aktif, dan butang TIMER akan dinyalakan. Untuk menyemak masa yang betul, tekan butang TIMER sekali.

Saya juga ingin menarik perhatian anda kepada fakta bahawa anda perlu menetapkan waktu tepat pemasa yang harus disediakan, iaitu, jika anda ingin memasak bubur baru yang dibakar pada jam 7:30 pagi, maka anda perlu menetapkan masa pada pemasa hingga 7:30. Kemudian, dengan syarat mod "Bubur" berlangsung selama satu jam, penyediaan hidangan akan bermula pukul 6:30, butang TIMER akan keluar dan butang COOK / WARMING akan menyala.

Peluang dan penggunaan mod permulaan "tertunda" dalam multicooker

Walaupun hampir semua multicooker mempunyai permulaan yang lambat, ramai yang belum mempunyai masa untuk menghargai peluang ini. Dan selepas itu, fungsi mudah ini hanya diperlukan untuk orang-orang kerja yang digunakan untuk bijirin pagi dan makan malam yang panas selepas bekerja. Jika pada waktu petang anda pulang dari kerja letih, dan pada waktu pagi anda hampir tidak membuka mata anda, fungsi ini baru dicipta untuk anda!

Apa itu

Fungsi "permulaan lambat" membolehkan anda melambatkan permulaan memasak untuk masa yang tertentu, tetapi tidak lebih daripada 24 jam. Oleh itu, tidak perlu kehadiran peribadi di dapur untuk menghidupkan program memasak dalam periuk perlahan - permulaan yang ditangguhkan akan melakukannya untuk anda.

Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk mengambil kira satu nuansa - fungsi ini hanya berfungsi apabila memilih program memasak automatik, di mana keseluruhan proses ditetapkan oleh mikropemproses multicooker: dari suhu yang ditetapkan hingga tempoh memasak.

Anda hanya boleh memprogram waktu mula memasak.

Dalam amalan

Menggunakan permulaan yang terlambat dalam periuk perlahan sangat mudah. Untuk melakukan ini, muatkan mangkuk berbilang warna dengan bahan-bahan yang diperlukan dan pilih program automatik yang diingini. Sebelum menekan butang START, anda perlu menekan butang TIMER, gunakan butang "+" dan "-" untuk menetapkan masa yang anda harus menangguhkan permulaan memasak, dan mengesahkan tindakan anda dengan menekan butang START.

Harus diingat bahawa proses memasak itu sendiri juga akan mengambil masa. Oleh itu, jika anda ingin makan malam yang panas pada pukul 19.00, maka periuk perlahan harus bermula tidak lebih dari 18.00. Jika program ini memaksudkan memasak lebih lama (contohnya, pelindapkejutan), maka masa permulaan yang tertunda mesti ditingkatkan dengan banyak, atau fungsi permulaan yang tertunda mesti dimulakan sebelumnya. Ia juga tidak digalakkan untuk memasak makanan yang rosak dengan cepat menggunakan permulaan yang lambat, kerana pada masa ini mereka akan berada di dalam mangkuk periuk yang perlahan, dan tidak di dalam peti sejuk.

Menggunakan permulaan yang tertangguh adalah mudah kerana ia membolehkan anda menyediakan semua bahan apabila anda mempunyai masa untuk itu. Tidak perlu tergesa-gesa dari kerja, tetapkan jam penggera pada waktu pagi atau menangguhkan perjalanan dengan anak-anak untuk masa yang lain.

Bayangkan saja, multicooker anda akan memasak sarapan semasa anda tidur! Dan apabila anda bangun, anda tidak perlu memikirkan bagaimana untuk memberi makan kepada anak-anak atau sarapan sendiri.

Jika anda tinggal bersendirian, ini tidak bermakna makan malam yang panas tidak boleh menunggu anda di rumah. Semasa anda sibuk di tempat kerja, periuk perlahan sedang menunggu anda pulang ke rumah untuk menggembirakan anda dengan aroma yang lazat dari hidangan yang baru disediakan.

Selepas multicooker selesai proses memasak, ia secara automatik akan beralih ke mod pemanasan automatik, jadi jangan risau jika anda lewat di tempat kerja atau membuat keputusan untuk tidur lebih lama pada hujung minggu.

Turut dimulakan di Redicookers Redmond

Marilah kita mempertimbangkan dengan lebih terperinci fungsi permulaan yang tertunda oleh contoh Multicooker Redmond RMC-M45021.

Kelewatan permulaan yang paling singkat ialah 10 minit, dan maksimum mungkin - 24 jam.
]

Model multicooker ini dilengkapi dengan dua pemasa yang bekerja secara berasingan antara satu sama lain dan ingat masa di mana makanan paling sering dimasak: pemasa 1 - untuk waktu pagi, pemasa 2 - untuk waktu petang.

Untuk menetapkan fungsi permulaan yang tertunda, sediakan produk yang diperlukan dan tambahkannya ke bahagian dalam mangkuk. Selepas anda memilih program memasak yang dikehendaki, anda perlu menetapkan masa yang sesuai untuk dimasak.

PERHATIAN! Anda tidak memilih masa untuk memasak, tetapi masa memasak hidangan perlu disiapkan! Cooker yang perlahan akan mengira masa yang diperlukan untuk bermula.

Untuk menetapkan fungsi permulaan yang tertunda, ikuti algoritma ini:

 1. Menu - pilih mod memasak (kecuali program "pasta" dan "menggoreng");
 2. Dihentikan START (selepas mengklik, anda akan ditawarkan 2 sel untuk dipilih untuk menjimatkan masa). Pemasa 1 boleh digunakan untuk waktu pagi, dan pemasa 2 untuk waktu petang. Oleh itu, multicooker akan mengingati parameter yang anda gunakan, dan kali seterusnya anda tidak perlu menetapkan waktu itu sendiri, tetapi hanya pilih waktu yang sudah disimpan - pagi atau petang;
 3. Tetapan masa - tetapan masa akan bermula pada paparan multicooker;
 4. Masa memasak - anda perlu menetapkan parameter masa. Setiap akhbar meningkatkan masa dengan 1 jam;
 5. Tetapan masa - tetapan masa akan bermula pada paparan multicooker;
 6. Waktu memasak - anda perlu menetapkan parameter masa. Setiap kali ia ditekan, masa meningkat sebanyak 10 minit;
 7. START;

Periuk panci akan beralih ke mod permulaan dan memasak makanan untuk masa yang ditetapkan, kemudian memulakan mod pemanasan automatik.

Fungsi ini tidak disyorkan untuk digunakan semasa memasak menggunakan produk yang mudah rosak atau tenusu (telur, keju, daging, susu segar, dan lain-lain).

Tertunda bermula di Multicooker Polaris

Dalam model multi-cooker Polaris, ia juga mungkin untuk menetapkan permulaan yang lambat. Bagaimana untuk melakukan ini, kita akan menganalisis contoh model Polaris PMC 0512AD.

Model multicooker ini boleh kekal dalam mod "tidur", menunggu masa yang diprogram untuk memasak sehingga 24 jam. Setelah selesai memasak, multicooker secara automatik masuk ke mod pemanas.

Sebelum memulakan fungsi permulaan yang tertunda, anda perlu menyediakan semua produk dan memuatkannya ke dalam mangkuk. Sekiranya anda akan menangguhkan permulaan memasak untuk masa yang lama (lebih daripada 6-8 jam), maka lebih baik tidak menggunakan makanan tenusu atau makanan yang mudah rosak.

Untuk memasang permulaan yang lambat, ikuti arahan:

 1. Pilih salah satu program untuk memasak (Crust, stewing, sup, steamer, memasak) dengan menekan butang FUNGSI;
  • Apabila memilih mod Steamer, anda juga menentukan produk yang akan anda masak: sayur-sayuran, ikan, daging, kerana masa yang disediakan untuk memasak automatik bergantung kepadanya;
 2. Selepas itu tekan butang PROGRAM, ia akan ditetapkan masa untuk menghidupkan permulaan yang lambat;
 3. Tetapkan masa pada pemasa menggunakan butang CLOCK (1 menekan meningkatkan masa dengan 1 jam) dan MINUTES (menekan 1 meningkatkan masa dengan 10 minit);
 4. Klik "TIME" untuk memasang masa memasak, dan kemudian pada butang JAM dan MINUTES - tetapkan masa yang akan dibelanjakan untuk memasak (contohnya - anda boleh rebus 30 minit atau 50 minit);
 5. Tekan START, dan multicooker akan masuk ke mod tunggu sedia, dan pada masa yang anda nyatakan, ia akan memulakan fungsi permulaan yang tertunda.

PERHATIAN! Dalam model ini, anda memprogramkan masa mula memasak, iaitu. Untuk masa yang anda tetapkan, anda perlu menambah masa untuk memanaskan mangkuk ke suhu yang dikehendaki dan teruskan masa untuk memasak dalam mod yang dipilih.

Pada masa anda telah diprogramkan, multicooker akan mula memasak apabila suhu yang sesuai telah dicapai - pemasa memasak akan bermula pada paparan. Selepas memasak selesai, multicooker akan bip, beralih ke mod pemanasan automatik dan mulailah pemasa terbalik. Oleh itu, anda sentiasa boleh mengetahui berapa lama multicooker telah selesai memasak dan, jika perlu, laraskan masa pelancaran permulaan yang ditangguhkan.

Fungsi permulaan yang tertunda tidak mungkin untuk mod berikut:

Ciri-ciri tambahan

Bukan untuk apa-apa, semua multicookers moden mempunyai fungsi permulaan yang lambat. Keupayaan untuk memulakan permulaan memasak, tidak hadir sendiri, adalah salah satu kemahiran multicooker yang paling mudah dan berguna.

Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa periuk perlahan memasak makanan mengikut masa yang ditetapkan, dan fungsi permulaan yang tertunda tidak menyebabkan sebarang aduan, anda mesti dengan betul tetapkan masa dalam jam terbina dalam multicookers.

Walau bagaimanapun, model terbaru multicookers dapat menangani masalah sedemikian - aplikasi khusus untuk telefon dan tablet telah dibangunkan untuk mereka. Terima kasih kepada aplikasi ini, anda boleh mula mula memasak pada bila-bila masa. Apa yang perlu anda bimbangkan terlebih dahulu adalah untuk memuatkan produk ke dalam mangkuk multicooker. Dan dalam beberapa tetapan, anda boleh mematikan mod pemanasan automatik, kerana periuk perlahan itu sendiri dapat menyimpan makanan yang dimasak hangat hingga 2-3 jam.

Bagaimana untuk menyesuaikan masa di multicooker Redmond M4502

Bubur di Redmond 4502 | Pengarang topik: Sandra

Dan kini persoalan lain mengenai pasu)) Saya cuba membuat resipi dari buku yang tersangkut ke bahagian bawah dan pada akhirnya, semua dalam benjolan.

Vera (Rosemonde) Svetlana, lihat di tapak multivarka.ru, terdapat banyak resipi untuk porridges dan pasangan dalam album saya

Svetlana (Kirkwood) Vera, mengapa kumpulan ini? Saya mahukan resipi berkenaan dengan multicooker KAMI)). Dan di multivarka.ru, pada dasarnya semuanya adalah untuk Panasonic. Saya fikir selepas itu terdapat perbezaan.

Svetlana (Kirkwood) Vera, saya melihat resipi anda. Semuanya sangat cantik dan vkuchno)) Pastikan untuk mencuba sekarang untuk memasak semuanya!

Vera (Rosemonde) Svetlana, terdapat banyak resipi di laman web ini hanya untuk multicooker kami, mencari topik di Redmond 4502, semuanya diterangkan ke butiran terkecil.

Vera (Rosemonde) It's nice bahawa resipi saya suka, mereka, ksati, semua dari laman web ini multivarka.ru

Svetlana (Kirkwood) Vera, Kita perlu membaca semuanya dengan lebih dekat)

Olga (Wyman) Vera, anda tidak boleh menulis resipi untuk semolina, hari ini saya cuba memasak tetapi saya tidak bekerja (lari) Saya mengambil resipi dari periuk perlahan, 2 sudu semolina 2 sudu besar gula 1 hl mentega garam,

Vera (Rosemonde) Olga, tidak pernah memasak semolina dalam periuk perlahan, saya tidak dapat membayangkan bagaimana dia boleh memasak di sana tanpa benjolan.

Olga (Wyman) Vera, terima kasih

Olga (Wyman) Olga, kerana Saya pergi ke bubur memasak datuk malam ini, adakah saya menemui teks tersebut dari http://www.multivarka.ru/forum/viewtopic.php? f = 47..: sekiranya saya menyalin kepada anda

Sehingga kini, terdapat 3 cara memakan susu dalam pelbagai warna REDMOND-M4502. Saya bercakap mengenai teknologi memasak.

Pilihan 1: Muatkan semua produk dengan preskripsi ke dalam mangkuk multicooker. Pilih program "Multipovar" (FRY dengan pemasangan t-ry) 100 derajat, masa sehingga 1 jam bergantung kepada arahan dalam resipi. Selepas isyarat, biarkan bubur pada "Pemanasan" selama 30 minit. Sekiranya anda memerlukan bubur susu untuk sarapan pagi, maka tinggalkan "pemanasan" sehingga pagi. Contoh video: viewtopic.php? f = 67t = 7323

Pilihan 2: Mana-mana hidangan tahan panas yang sesuai untuk kaedah ini lebih kecil daripada diameter mangkuk multicooker. Saya menggunakan borang kaca tahan panas Simax. Anda perlu memuatkan semua bahan dalam hidangan tersebut. Masukkannya di dalam mangkuk multicooker, air sebelum mencurah di sana ke bawah. Pilih program "Sup" dan masa memasak. Pada program ini, anda boleh menetapkan pemasa tertangguh, iaitu, bubur susu akan siap untuk masa yang ditetapkan. Pilihan ini bagus kerana sesuai bukan sahaja untuk REDMOND-M4502, tetapi juga untuk pelbagai pemasak lain dengan program "Sup" - Lacucina, Maruchi, Polaris, dll.
Contoh video: viewtopic.php? f = 67t = 7629

Pilihan 3: Hanya sesuai untuk multicookers REDMOND-4502 dan REDMOND-4503. Selepas memuat semua ramuan mengikut resipi dalam mangkuk multicooker, anda perlu memasang bekas pengukus dua sisi di atas. Pilih program yang diingini dan sediakan untuk isyarat. Ia boleh dilakukan dengan cara ini untuk memasak bubur susu pada pemasa yang tertangguh. Maklumat lanjut boleh dilihat dan dibaca di sini: viewtopic.php? p = 91369 # p91369
.
Saya tidak tahu bagaimana saya akan bermula, tetapi saya mungkin akan campurkan semolina dengan susu terlebih dahulu supaya tiada benjolan (seperti yang kita campurkan tepung dengan susu atau air)

Olga (Wyman) Olga, saya sekarang mendidih semolina untuk kali kedua, pada periuk perlahan saya potong yang saya perlukan 1 tahi lalat 1 sudu air 2 sudu semolina sah garam di atas penyaring, minyak sehingga 18 min.

Olga (Wyman) sepertinya saya satu jam untuk memasak semolina sangat panjang, dan dalam periuk selama 5 minit anda boleh memasak

Olga (Wyman) selepas 20 minit, bubur itu berair, meletakkan lagi 10 minit, ternyata saya mahu (nipis dan tidak cecair), saya fikir jika anda menuangkan sedikit cecair dan kemudian bersiap selama 20 minit

Olga (Wyman) Saya akan mencuba satu susu esok

Marina (Libya) Olga, Olga dan anda masak dengan tudung terbuka dan tidak faham apa jenis penapis di atas?

Olga (Wyman) tudung ditutup, jadi dia takut bahawa dia akan melepaskan tudung beberapa kali, penyaring adalah bentuk untuk mengukus

Marina (Libya) terima kasih

Olga (Wyman) Menyediakan semolina mengikut resipi dari buku: 40 gr. bijirin + 480 gr. Susu (3 cawan berukuran) + garam, tsp gula + 20 gram minyak. Ternyata 1 atau 1, 5 hidangan (yang mempunyai selera makan)

Saya membasuh mangkuk dengan air sejuk (seperti yang saya lakukan dengan alahan, pan dan kaca tahan haba. Mangkuk untuk memasak di dapur elektrik biasa), menuangkan bijirin + garam + gula + 1 timbunan ke dalamnya. susu sejuk (2, lemak 5%.), bercampur-campur! dan menambah residu susu dan mentega. Saya memasukkannya ke dalam mangkuk - dandang bekas-dua.
Dimasak dalam mod, seperti yang ditunjukkan dalam buku resipi -.
Ia bukan satu jam, tetapi 20 minit yang telah disediakan. Selama ini saya tidak pernah membuka tudung pada prinsipnya. Ternyata TANPA ketulan, tidak melarikan diri, tidak terbakar, hanya di bahagian bawah itu sedikit lebih padat. Campuran dan kiri dengan penutup ditutup MV. Tetapi sejak itu Saya tidak terbiasa dengan fakta bahawa selepas isyarat, MV tidak mematikannya (seperti pada dapur elektrik), maka saya terlupa untuk menekan butang itu, selama kira-kira 5 minit ia kelihatan dalam mod pemanasan.
Pada masa ini (20 ') saya menyediakan daging dan sayur-sayuran untuk hidangan kedua dan mangkuk kedua hanya berguna.

Olga (Wyman) Olga, saya memasak semolina biasa, mungkin di dapur, dalam 5 minit, bubur makanan segera kanak-kanak dimasak, dan di atas dapur elektrik, kira-kira masa yang sama dibelanjakan seperti dalam MB, dan saya sentiasa memantau pemanasan dapur (supaya susu tidak lari) dan kacau ((

Tags: Bagaimana untuk menetapkan masa pada multicooker Redmond M4502

REDMOND RMC-M4502 adalah salah satu daripada multicookers yang paling popular ini.

bagaimana untuk menterjemahkan jam di Redmond multicooker rmc-m45011 | Pengarang topik: Egor

Nina Putuskan sambungan plag dari soket dan pasangkan semula, manakala nombor pada skrin akan berkelip: 12:00 menetapkan masa yang tepat dengan butang, beralih daftar ke butang "mula" dan ia juga akan mengalihkan daftar ke kedudukan kerja selepas menetapkan masa

Bagaimana untuk menetapkan masa pada multicooker redmond

Copyright © 2012-2019 THfilm
ภาพยนตร์ คลิป - ดู ฟรี แชร์ ออนไลน์

Bagaimana untuk menetapkan masa pada REDMOND multicooker

 • Facebook
 • Twitter
 • Nelayan 69
 • ความ คิดเห็น
 • มุม มอง 10,629

เมื่อ ปี ที่ แล้ว

ความ คิดเห็น

Yana Smirnova

Terima kasih banyak, akhirnya saya menetapkan masa.

Eva Dorofeeva
Elena Fokina
Catherine Bilokoz

Terima kasih! Terima kasih! Terima kasih!

Kappaarmy

video kotoran, dari kamu taat kesombongan. bukan apa yang tidak berfungsi.dizlaik

Fungsi Multicooker Multicooker

Fungsi multicooker adalah ciri-cirinya. Pengetahuan tentang program dan fungsi multicooker akan memungkinkan untuk menyusun makanan diet terapeutik dengan betul, termasuk pankreatitis, pemakanan kanak-kanak, untuk menyediakan makanan yang enak dan sihat.

Fungsi multicooker

Saya beli periuk perlahan! Dan...

Selama beberapa hari saya terlupa tentang dapur!

Peranti yang sangat indah ini menggantikan saya dengan dandang ganda, dan oven, dan juga kuali.

Memasak dalam periuk perlahan lebih mudah, hidangan lebih cepat dan lebih enak. Penjagaan multicooker tentu sudah tentu berhati-hati (kuali mengandungi salutan tidak melekat), tetapi mudah dibersihkan.

Apakah fungsi multicooker itu?

Cooker yang perlahan adalah perkakas dapur yang indah yang bertujuan memasak hidangan dalam mod automatik. Kawalan mikropemproses multivarki. Pada teras proses memasak adalah penggunaan mikroprosesor pintar. Mikropemproses membolehkan anda mengawal suhu di dalam multicooker, jumlah cecair menguap, mengekalkan tekanan tertentu di dalam peranti dan menentukan masa memasak yang optimum, bergantung kepada berat bahan yang dimuatkan.

Selalunya, fungsi multicooker dikelirukan dengan program (mod). Bilangan program multicooker berbeza dari model 3 hingga 8. Multicooker yang paling berfungsi pada masa ini adalah Redmond RMC-110 - 55 program yang berbeza.

Program utama (mod) dari multicooker:

Fungsi-fungsi mana yang multicooker - auto pemanasan, penyejatan, pemanggangan, permulaan yang lambat. Serta fungsi yang sepadan dengan nama program - rebusan, mengukus, baking.

Permulaan yang ditangguhkan adalah ciri multicooker kegemaran saya.

Permulaan yang terlambat adalah apa?

 • Anda perlu memasak sarapan pagi yang panas. Anda meletakkan semua produk dalam periuk perlahan malam ini dan hidupkannya. Rebus keajaiban memasak akan bermula pada waktu pagi ketika anda masih tidur. Sarapan pagi bersedia untuk kebangkitan awak!
 • Anda pulang dari kerja, di rumah makan malam lazat, segar dan panas yang menanti anda. Pada waktu pagi anda meletakkan semua produk yang diperlukan dalam periuk perlahan, menghidupkannya dan pergi bekerja. Pemasak perlahan mulai memasak tidak serta-merta, tetapi pada waktu tertentu, dengan ketibaan anda.

Nota Permulaan yang tertunda boleh digunakan untuk program-program: "soba", "pilaf" dan "susu bubur", iaitu. program-program yang memasak masa ditetapkan oleh mikropemproses.

Bagaimana cara mengaktifkan fungsi permulaan Panasonic Multicooker? Saya akan menerangkan dengan contoh.

Contoh nombor 1. Sarapan pagi Bubur susu perlu disediakan pada pukul 7-00 pagi. Produk digada pada 22-00 (petang) = 9 jam sebelum makan.

 1. Saya meletakkan multicooker dalam kuali: susu, bijirin, garam, gula (jika perlu, mentega), campurkan dengan sudu khas atau kayu;
 2. Pada panel kawalan multicooker saya memilih butang - "menu", saya meletakkan - "susu bubur";
 3. Pada panel kawalan multicooker saya pilih butang - "timer", tetapkan masa mula untuk memasak: 9h-1h (untuk memasak) = 8h. Multicooker anda akan menyambung selepas 8 jam, iaitu pukul 6 pagi dan pukul 7 pagi akan siap.

Contoh nombor 2. Perjamuan Produk digadaikan pada 9-00 (pada waktu pagi). Potong stim dengan hidangan sampingan harus siap pada 19-00. Ternyata produk dibuang 10 jam sebelum makan.

Cooker perlahan berfungsi seperti termos, produk setengah jadi daging / ikan beku tidak cair dengan cepat, dan susu sejuk tidak masam.

 1. Di dalam bekas dandang berganda saya letakkan potongan-potongan, di dalam kuali-pot bahan-bahan yang dihias.
 2. Pada panel kawalan multicooker saya pilih butang - "menu", saya memilih mod - contohnya, "soba";
 3. Pada panel kawalan saya pilih butang - "pemasa", tetapkan masa permulaan memasak: 10h-1h (untuk memasak) = 9h Pemasak perlahan anda akan menyambung selepas 9 jam, iaitu, pada 18-00, potong dan hidangan sampingan akan siap pada 19-00 jam kepada mereka.

Nota Pada akhir program, multicooker secara automatik masuk ke program - "Pemanasan".

Makanan akan dipanaskan selama 1 jam.

Oleh itu, untuk membolehkan fungsi "lambat permulaan" anda menggunakan tiga butang:

 1. "MENU" - pilih mode "soba", "bubur susu" atau "pilaf";
 2. "TIMER" - tetapkan kelewatan masa. Selalunya kali ini dari kemasukan multicooker ke makan dan tolak 1 jam.
 3. "MULA"
 • Walaupun terdapat tempoh menunggu - peephole hijau menyala pada butang "TIMER"
 • Selepas multicooker dihidupkan dalam mod memasak - lampu kilat merah menyala pada butang "MENU"

Mod Multicooker PANASONIC SR-TMH18

Program ini - bubur susu.
Menggunakan program ini (mod) anda boleh memasak apa-apa susu bubur, walaupun semolina. Dalam mod ini, bijirin cepat masak disediakan. Untuk memasak bubur susu dalam periuk perlahan, gunakan jadual di bawah. Walau bagaimanapun, saya suka kurang bijirin (lebih lembut) bijirin. Untuk ini, saya meletakkan bijirin kurang dari yang ditunjukkan dalam jadual. Sebagai contoh, 2/3 kaca berbilang. Selebihnya bahan tidak berubah. Di samping itu, dalam bubur, anda boleh meletakkan sebarang pengisi (buah kering, kayu manis, dan sebagainya). Bubur dimasak selama kira-kira sejam. Susu tidak mendidih, tidak membakar, rasa seperti dari dapur Rusia. Program ini amat diperlukan untuk pemakanan dan pemakanan. Terutama saya ingin perhatikan bahawa penggunaan multicooker, dan program ini khususnya, membolehkan anda mengaturkan pemakanan anak-anak dengan betul. Tidak selalunya masa untuk ibu bapa sibuk untuk memasak begitu sihat dan lazat tidak dari semasa ke semasa, tetapi secara teratur.

Program ini adalah yang besar.
Program ini (mod) digunakan untuk memasak apa-apa bijirin (soba, beras, barli, oat, oat, apa-apa bijirin memasak lambat). Tidak seperti program sebelumnya, bijirin direbus dalam air. Titik didih lebih tinggi. Dalam mod ini, tersedia untuk memasak bijirin dengan daging, masak dua hidangan pada satu masa. Untuk ini, bekas pengukus digunakan, di mana produk separuh siap dibentangkan - ikan, bebola daging, bebola daging, dll. Dan di dalam pan multicooker dimasak hiasan.

Program ini adalah plov.
Program ini bercakap untuk dirinya sendiri. Anda boleh membuat pilaf yang sangat baik, tetapi supaya beras menjadi benar-benar rapuh, anda perlu memahami bahawa terdapat jenis (jenis) beras yang berlainan. Dari satu varieti kami memasak bubur "kentang tumbuk" - nasi rebus lembut, dan dari yang lain ternyata nasi rapuh, nasi ini untuk pilaf. Berbeza dengan mod terdahulu, dalam program Plov, di peringkat akhir memasak, mod penyejatan dan pengeringan diaktifkan, yang memberikan keruntuhan kepada kumpulan.

Dalam mod ini, anda boleh memasak dan hidangan lazat yang lain. Terutama lazat diperolehi - kentang bakar.

Program ini dikukus.
Cara ini adalah yang paling penting untuk memastikan pemakanan pemakanan. Hidangan yang disediakan dikukus lebih sihat daripada yang serupa, tetapi diperolehi apabila menggoreng dalam kuali. Dalam hidangan stim vitamin dan bahan berguna lain disimpan, tahap lemak dikurangkan dengan ketara.

Hidangan wap berguna untuk semua orang: orang yang menjalani gaya hidup yang sihat, untuk makanan bayi, dalam memerhatikan diet protein untuk penurunan berat badan. Saya terutamanya ingin melihat kepentingan program ini untuk orang yang menderita penyakit sistem pencernaan.

Program ini - pelindapkejutan.
Mod yang paling berfungsi. Dalam mod ini, ada kelonggaran makanan pada suhu di bawah 100 darjah, tetapi dalam masa yang lama. Semua bahan diletakkan di dalam periuk multicooker, mod dihidupkan dan anda boleh pergi tentang perniagaan anda, melupakan memasak untuk seketika.

Dengan program ini, anda boleh memasak:

 • sup atau borsch, sup atau sebarang sup;
 • aspic atau aspic;
 • hidangan daging: ham, ham, bakso dengan sos;
 • minuman: jus buah;
 • minuman susu: kefir dan ryazhenka;
 • saus tomat

Dalam rangka kerja projek ini, kami akan mempertimbangkan hanya pilihan hidangan makanan dalam mod "stewing".

Program ini dibakar.
Menggunakan mod ini, anda boleh memasak hidangan dalam beberapa kes - seperti dalam ketuhar, dalam yang lain - seperti dalam kuali.

 • Seperti dalam kuali: dranik dan cheesecake yang sangat lazat diperoleh, tetapi ini juga di luar skop projek kami. Tetapi zazharku sup boleh dilakukan.
 • Seperti dalam ketuhar: manna, cassero cheese casserole, charlotte, julienne, muffin dan biskut. Anda boleh membakar seekor angsa, ayam atau itik. Anda juga boleh membakar roti.

Resipi diet baru:

Baru di laman web - resipi sedang disediakan dalam potong lobak pemasak lambat. Tanpa diduga, saya dapati resipi ini dan berkongsi dengan anda. Ternyata wortel, selepas rawatan haba, memperoleh sifat yang sangat berguna dan... memperlambat proses penuaan Tentang itu di sini >>

Semua resipi untuk multicooker boleh didapati di halaman >> ini

Saya berharap artikel tentang program dan fungsi multicooker itu ternyata berguna. Pengetahuan dan kemahiran menggunakan semua fungsi multicooker akan membolehkan anda memasak makanan yang enak dan sihat dengan cepat.