Tertunda bermula di multicooker. Bubur dalam multivariate (Mula terlambat)

Ciri kegemaran ini diprogramkan oleh pengeluar dalam kebanyakan model multicooker. Tetapi apa maksud program ini dalam amalan dan apa maknanya. Kami akan cuba memahami secara teoritis dan dengan contoh tertentu.

Katakan anda merancang memasak sarapan pagi yang panas. Untuk melakukan ini, letakkan semua produk yang diperlukan dalam mangkuk multicooker pada petang dan hidupkan peranti. Sediakan hidangan di periuk ajaib akan bermula hanya pada waktu pagi ketika anda masih tidur. Tetapi untuk kebangkitan awak sarapan baru siap sedia!

Pilihan lain: anda pulang dari kerja, dan di rumah anda akan mendapati makan malam yang lazat dan panas di dalam periuk yang perlahan. Untuk membuat ini mungkin, pada waktu pagi adalah perlu untuk meletakkan semua ramuan dalam periuk perkakas, menghidupkannya dan berani bekerja. Pemasak lambat tidak akan dimasak segera - ini berlaku pada masa yang ditetapkan, sebelum ketibaan anda.

Permulaan yang ditangguhkan di multicooker digunakan untuk beberapa program. Khususnya, ia berfungsi untuk bubur Buckwheat / Beras, Pilaf dan Susu, iaitu, waktu memasak secara automatik ditetapkan oleh mikropemproses.

Bagaimanakah permulaan yang ditangguhkan dengan pemasak perlahan menghidupkan? Kami memahami contoh.

Katakan anda ingin merasakan bubur susu untuk sarapan pagi, yang sepatutnya siap pada jam 7 pagi. Untuk melakukan ini, produk diletakkan di dalam mangkuk pada pukul 22:00 pada waktu malam, iaitu, 9 jam sebelum makan.

Kocokan, susu (air, jika disediakan oleh resipi), garam, gula dan minyak diletakkan di dalam kuali radas. Segala-galanya bercampur-campur, dan kemudian butang Menu dipilih pada panel kawalan - Mod bubur Susu ditetapkan.

Selepas itu, pada panel kawalan perkakas, anda perlu mencari butang Pemasa, yang mana anda boleh menetapkan masa mula untuk memasak 8 jam (9 jam tolak satu jam untuk bubur memasak). Dalam erti kata lain, multicooker anda akan menyambung hanya selepas 8 jam, iaitu pukul 6 pagi, dan bubur susu akan siap tepat pada 7.

Dengan cara ini, periuk perlahan boleh bekerja sama dengan termos: produk separuh siap daging atau ikan yang dicairkan dalam bentuk beku tidak begitu cepat, dan susu sejuk tidak mempunyai masa untuk masam.

Sekiranya anda perlu memasak untuk makan malam, contohnya, burger kukus dengan hidangan sampingan, produk yang diperlukan perlu dibentangkan pada pukul 9 pagi. Hidangan akan siap pada pukul tujuh petang - ternyata bahan-bahan dibentangkan 10 jam sebelum makan.

Pertama sekali, produk separuh siap dari cutlet diletakkan di dalam bekas dandang berganda, dan bahan-bahan untuk hidangan sampingan diletakkan di dalam panci multicooker. Seperti dalam kes sebelumnya, butang Menu dipilih pada panel kawalan, maka mod ditetapkan - sebagai contoh, Buckwheat. Kemudian butang Timer ditekan, masa untuk memulakan memasak ditetapkan: 9 jam (10 jam tolak 1 jam untuk memasak). Perkakas anda akan menyambung tepat pada waktu sembilan jam (iaitu, pada 18 pada petang), dan pada pukul 19, potong dan pinggan mangkuk akan siap untuk mereka.

Jangan lupa bahawa jika anda atas sebab tertentu tidak mematikan multicooker, pada akhir program peranti akan bertukar secara automatik ke mod Preheat. Makanan siap akan berada dalam keadaan panas selama satu jam.

Oleh itu, untuk membolehkan fungsi Delayed Start, anda perlu menggunakan hanya 3 butang:

 • Menu (pilih mod Buckwheat / Beras, bubur Susu atau Pilaf;
 • Pemasa (menetapkan masa tunda - sebagai peraturan, ini adalah tempoh dari beralih pada peranti untuk makan dan tolak satu jam);
 • Mulakan

Tertunda bermula di multicooker. Resipi hidangan.


Permulaan yang lambat dalam periuk perlahan adalah fungsi yang sangat baik untuk orang sibuk, kerana sebelum memasak periuk perlahan, anda boleh memuatkan semua bahan yang anda perlukan untuk hidangan itu, dan apabila anda pulang ke rumah, anda perlu menunggu makan malam yang panas. : senyuman:

Permulaan yang terlambat berbeza dari satu jam hingga 13-24 jam. Sebagai contoh, anda meletakkan segala-galanya dalam periuk perlahan pada waktu pagi pada pukul 7, menetapkan permulaan yang lewat pada jam 7 malam, iaitu, anda perlu menetapkan waktu 11 jam. Pada jam 18.00, periuk perlahan akan memulakan kerja dan hidangan akan disediakan dalam satu jam. Tetapi ia bergantung kepada resipi dan mod yang mana untuk dipilih.

Pertimbangkan permulaan yang tertangguh pada contoh Panasonic multicooker

Dalam program Panasonic di sebelah kiri, mereka adalah deria dan bekerja pada permulaan yang tertangguh, ini adalah mod Buckwheat, mod Plov, dan mod bubur Susu. Sekiranya anda ingin mengetahui semua kebenaran tentang Panasonic, maka bagi anda artikel "Cunning for multicooker," anda ingin tahu banyak tentang semua model Panasonic multicookers, kemudian baca artikel "Panasonic multicooker".

Penghalusan. Semenanjung mula menjalankan program sejam sebelum masa yang dikehendaki. Tetapi jika program deria mendapati hidangan itu tidak siap, masa memasak dilanjutkan. Oleh itu, untuk mengelakkan masalah, tetapkan pemasa pada mod Buckwheat dan Plov 1.5 jam sebelum masa yang anda perlukan.

Pertimbangkan permulaan yang tertangguh pada contoh multicooker Kambrook

Permulaan yang lambat di multicooker Kambrook tidak mungkin dilakukan pada semua program, tetapi seperti "Persediaan", "Beras", "Kacang", "Bubur", "Sup", "Stewing", "Steamer", "Ikan".

Tekan butang "Menu", pilih program dari atas dan anda perlu menyediakan hidangan dalam periuk perlahan dan klik "Mula". Kemudian, dengan mengklik pada + atau -, tetapkan masa yang diperlukan, selepas itu periuk perlahan akan mula menyediakan hidangan.

Julat permulaan yang tertangguh adalah dari 2 jam hingga 23.50.

Pertimbangkan permulaan yang tertangguh pada contoh Polaris multicooker

Permulaan yang tertangguh dalam pelbagai penggemar Polaris berfungsi pada program seperti "Sup", "Pencuci mulut", "Quenching", "Steaming", "Multipovar", "Beans".

Klik pada program yang diingini. Klik pada "Pemasa", anda akan melihat tulisan "Tertunda Mula" pada skrin. Kini, dengan menggunakan butang "Jam" dan "Minit", pilih masa yang anda perlukan, yang mana permulaan ditangguhkan.

Pertimbangkan permulaan yang tertangguh pada contoh multicooker Vitesse

Dalam Multicooker Vitesse, fungsi melambatkan permulaan tidak disediakan untuk program Yoghurt, Roasting, Baking,

Pertimbangkan permulaan yang tertangguh pada contoh multicooker Philips

Resipi mula tertunda

Susu bubur pada bubur susu mod yang sama. Biasanya, produk untuk bubur diletakkan di waktu petang, pemasa ditetapkan pada waktu pagi. Satu helah kecil - untuk mengelakkan pemanasan susu, rebus selama 1 minit dalam mod "Steaming". Banyak yang telah ditulis tentang susu dan resipi susu di bawah tajuk "Kashi dalam Multicooker", baca, pilih.

Arnab dalam periuk perlahan pada permulaan yang ditangguhkan

2-3 sudu teh krim masam

5-6 ulas bawang putih

2-3 - bunga ros rosario.

Arnab dipotong menjadi sebahagian. Bawang dipotong menjadi cincin separuh, irisan bawang putih. Semua menggabungkan, letakkan krim masam dan garam. Dan perap selama beberapa jam. Kami meletakkan multicooker, pilih program "Pilaf", tetapkan permulaan yang tertunda dengan menetapkan masa (tekan butang "Pemasa"). Sejak arnab yang kita diasinkan terlebih dahulu, dan walaupun dalam periuk perlahan akan menunggu nasibnya dimasak, maka akan ada cukup waktu untuk mod "Pilaf" untuk menjadi lembut.

Babi dengan kiwi pada permulaan tertunda dalam periuk perlahan

600 gram leher babi

perasa barbeku

Mari kita mulakan dengan pengasam. Bawang dipotong menjadi cincin separuh, kiwi parut, letakkan di dalam daging yang dihiris, masukkan bumbu dan garam, tuangkan dengan jus lemon. Kami menyebarkan dalam mod "Pilaf" multicooker, permulaan yang tertunda untuk masa yang anda perlukan. Kiwi babi boleh dimasak di mod "Baking", di sini adalah resipi.

Panggang dalam periuk perlahan

500 gram daging lembu

1 boleh champignons

1 sudu pes tomato

beberapa minyak sayuran untuk pemanggang

Daging potong ke dalam jalur nipis, bawang cincang, kiwi parut, campurkan segala-galanya dan biarkan untuk mengasinkan selama sejam sekurang-kurangnya, dan anda boleh pada waktu malam jika anda masak pada waktu pagi. Jangan lupa garam dan rempah. Pada waktu pagi, goreng daging yang diasinkan. Tetapkan program "Pilaf", pilih masa yang anda perlukan dan aktifkan permulaan yang lambat.

Daging dalam periuk perlahan pada permulaan yang ditangguhkan

500 gram daging lembu

50 gram gin (atau vodka)

mentol bawang (jika anda mahu, tetapi tanpa ia juga baik).

Campurkan daging cincang kasar dengan semua bahan dan biarkan ia diasinkan dari satu jam ke atas. Bolehkah malam itu. Pada waktu pagi di dalam periuk perlahan, goreng lada Bulgaria, letakkan daging lembu. Membolehkan mod "Bubur Susu", dengan menekan pemasa untuk menetapkan masa, menghidupkan permulaan yang lambat.

Ayam dengan kentang pada permulaan yang ditangguhkan

daging ayam, anda boleh fillet, dan pinggul yang lebih baik

Pukul semangkuk minyak sayuran dengan minyak sayuran, letakkan daging ayam, kentang di atas, garam. Dayakan mod "Pilaf", pilih masa yang dikehendaki dengan pemasa, dayakan Start Delayed.

Sayur-sayuran yang ditanam Skuasy pada Mula Terlambat

zucchini muda dengan kulit lembut

daging cincang (boleh dengan nasi, seperti kubis yang disumbat)

2-3 sudu krim masam

Langkah demi langkah resipi gambar disumbat zucchini di sini. Zucchini yang dimasak dengan mengisi yang disumbat dalam mangkuk minyak sayur-sayuran, masak dalam air, krim masam yang diencerkan, garam dan tuangkan zucchini kami, pilih mod "Pilaf", tetapkan masa yang diingini dengan pemasa dan pilih permulaan yang tertangguh.

Beras dengan wortel dalam periuk perlahan

bubur nasi dengan wortel

beras - 1.5 multistack

air - 3 pelbagai gelas

1 wortel besar

Kunyit 0.5 sudu teh

Nasi dibasuh dengan sempurna dari siksaan hingga setakat mana air menjadi telus. Lay dalam periuk dari multicooker. Tambah kunyit. Bersihkan lobak merah, sapu pada kue kasar, letakkan di atas beras.

Tuang air dan garam. Kami menghidupkan mod "Buckwheat", tetapkan masa dengan pemasa, hidupkan Mula Dipadam.

Pilaf beras coklat pada permulaan yang lambat

Daging yang dihiris, bawang merah, wortel di bar panggang pada "Baking" selama 20 minit, hampir pada akhirnya menambah 1 sudu besar. pes tomato.

Sebelum saya mula mencungkil dengan daging, saya membasuh 1 beras pelbagai gelas dan diisi dengan air panas dan di bawah tudung (untuk memasak lebih lama daripada nasi yang digilap biasa).

Pemasa mencicit - tuangkan nasi, tuang 2.5 gelas multi-gelas air panas, rempah, garam dan bawang putih yang dicincang.

Dayakan mod "Pilaf", tetapkan masa dengan pemasa, dan aktifkan permulaan yang ditangguhkan.

Trout dengan beras pada permulaan yang lambat

Kami meletakkan kepingan ikan dalam kuali leper dari periuk perlahan (saya telah beku ikan), letakkan bawang cincang halus ke tempat yang sama.

Di sana kita letakkan 1.5 multi-steamed beras dan 2.5 cawan air. Taburkan dengan garam dan rempah.

Kami menghidupkan mod "Pilaf", menetapkan masa yang diperlukan dengan pemasa, dan menghidupkan permulaan yang lambat.

Hati ayam pada permulaan yang tertunda dalam periuk perlahan

300 g hati ayam

2 beras pelbagai kukus

2.5 pelbagai air

Basuh hati, potong atau potong, bersihkan mentol dan cincang halus.

Dalam periuk, tuangkan minyak sayuran sedikit, letakkan hati dan bawang di sana.

Basuh beras, tuangkan ke dalam periuk, tuangkan air, tuangkan garam dan rempah.

Tetapkan mod "Pilaf", tetapkan pemasa dengan pemasa, tekan permulaan yang tertunda.

Pork dengan soba

300 gram daging babi

2 pelbagai jenis soba

1 lada loceng

garam dan rempah-rempah untuk citarasa anda.

Pork dipotong menjadi kepingan kecil, lada Bulgaria, tomato, bawang dicincang.

Dia memasukkannya ke dalam periuk yang perlahan, mengasumsikannya, menuangkan soba di atas, menuang air pada kira-kira 2 jari tebal, asin.

Jika dikehendaki, anda boleh menambah rempah kegemaran anda. Dayakan mod "Buckwheat", tetapkan pemasa ke masa, membolehkan permulaan yang tertangguh.

Lentil dengan daging pada permulaan yang lambat

400 g daging lembu atau daging babi

1 lada loceng

1 bawang rata

2 sudu besar. pes tomato

2 lentil pelbagai cawan

2 pelbagai jenis air

3 sudu besar. minyak sayuran

Daging dipotong menjadi kiub nipis, dicincang halus bawang. Tuangkan minyak sayuran ke dalam kuali dan goreng daging, bawang dan lada dalam mod Baking. Saya meletakkan 20 minit, 5 minit sebelum memasak, letakkan pes tomato dan campurkan.

Pemasa mencicit, lentil mandi, bercampur-campur segalanya. Kini anda perlu mengisi air dan tetapkan mod "Buckwheat", kemudian tetapkan masa dengan pemasa dan tekan butang Mula Turun.

Berikut adalah pilihan resipi untuk permulaan yang lambat. Saya fikir prinsip itu jelas, hanya hidangan berbeza-beza. Dan, tentu saja, semua hidangan ini boleh disediakan tanpa permulaan yang tertangguh. Cuba. mencipta, mengejutkan orang yang disayangi dengan hidangan pelbagai dan lazat dari periuk perlahan.

Peluang dan penggunaan mod permulaan "tertunda" dalam multicooker

Walaupun hampir semua multicooker mempunyai permulaan yang lambat, ramai yang belum mempunyai masa untuk menghargai peluang ini. Dan selepas itu, fungsi mudah ini hanya diperlukan untuk orang-orang kerja yang digunakan untuk bijirin pagi dan makan malam yang panas selepas bekerja. Jika pada waktu petang anda pulang dari kerja letih, dan pada waktu pagi anda hampir tidak membuka mata anda, fungsi ini baru dicipta untuk anda!

Apa itu

Fungsi "permulaan lambat" membolehkan anda melambatkan permulaan memasak untuk masa yang tertentu, tetapi tidak lebih daripada 24 jam. Oleh itu, tidak perlu kehadiran peribadi di dapur untuk menghidupkan program memasak dalam periuk perlahan - permulaan yang ditangguhkan akan melakukannya untuk anda.

Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk mengambil kira satu nuansa - fungsi ini hanya berfungsi apabila memilih program memasak automatik, di mana keseluruhan proses ditetapkan oleh mikropemproses multicooker: dari suhu yang ditetapkan hingga tempoh memasak.

Anda hanya boleh memprogram waktu mula memasak.

Dalam amalan

Menggunakan permulaan yang terlambat dalam periuk perlahan sangat mudah. Untuk melakukan ini, muatkan mangkuk berbilang warna dengan bahan-bahan yang diperlukan dan pilih program automatik yang diingini. Sebelum menekan butang START, anda perlu menekan butang TIMER, gunakan butang "+" dan "-" untuk menetapkan masa yang anda harus menangguhkan permulaan memasak, dan mengesahkan tindakan anda dengan menekan butang START.

Harus diingat bahawa proses memasak itu sendiri juga akan mengambil masa. Oleh itu, jika anda ingin makan malam yang panas pada pukul 19.00, maka periuk perlahan harus bermula tidak lebih dari 18.00. Jika program ini memaksudkan memasak lebih lama (contohnya, pelindapkejutan), maka masa permulaan yang tertunda mesti ditingkatkan dengan banyak, atau fungsi permulaan yang tertunda mesti dimulakan sebelumnya. Ia juga tidak digalakkan untuk memasak makanan yang rosak dengan cepat menggunakan permulaan yang lambat, kerana pada masa ini mereka akan berada di dalam mangkuk periuk yang perlahan, dan tidak di dalam peti sejuk.

Menggunakan permulaan yang tertangguh adalah mudah kerana ia membolehkan anda menyediakan semua bahan apabila anda mempunyai masa untuk itu. Tidak perlu tergesa-gesa dari kerja, tetapkan jam penggera pada waktu pagi atau menangguhkan perjalanan dengan anak-anak untuk masa yang lain.

Bayangkan saja, multicooker anda akan memasak sarapan semasa anda tidur! Dan apabila anda bangun, anda tidak perlu memikirkan bagaimana untuk memberi makan kepada anak-anak atau sarapan sendiri.

Jika anda tinggal bersendirian, ini tidak bermakna makan malam yang panas tidak boleh menunggu anda di rumah. Semasa anda sibuk di tempat kerja, periuk perlahan sedang menunggu anda pulang ke rumah untuk menggembirakan anda dengan aroma yang lazat dari hidangan yang baru disediakan.

Selepas multicooker selesai proses memasak, ia secara automatik akan beralih ke mod pemanasan automatik, jadi jangan risau jika anda lewat di tempat kerja atau membuat keputusan untuk tidur lebih lama pada hujung minggu.

Turut dimulakan di Redicookers Redmond

Marilah kita mempertimbangkan dengan lebih terperinci fungsi permulaan yang tertunda oleh contoh Multicooker Redmond RMC-M45021.

Kelewatan permulaan yang paling singkat ialah 10 minit, dan maksimum mungkin - 24 jam.
]

Model multicooker ini dilengkapi dengan dua pemasa yang bekerja secara berasingan antara satu sama lain dan ingat masa di mana makanan paling sering dimasak: pemasa 1 - untuk waktu pagi, pemasa 2 - untuk waktu petang.

Untuk menetapkan fungsi permulaan yang tertunda, sediakan produk yang diperlukan dan tambahkannya ke bahagian dalam mangkuk. Selepas anda memilih program memasak yang dikehendaki, anda perlu menetapkan masa yang sesuai untuk dimasak.

PERHATIAN! Anda tidak memilih masa untuk memasak, tetapi masa memasak hidangan perlu disiapkan! Cooker yang perlahan akan mengira masa yang diperlukan untuk bermula.

Untuk menetapkan fungsi permulaan yang tertunda, ikuti algoritma ini:

 1. Menu - pilih mod memasak (kecuali program "pasta" dan "menggoreng");
 2. Dihentikan START (selepas mengklik, anda akan ditawarkan 2 sel untuk dipilih untuk menjimatkan masa). Pemasa 1 boleh digunakan untuk waktu pagi, dan pemasa 2 untuk waktu petang. Oleh itu, multicooker akan mengingati parameter yang anda gunakan, dan kali seterusnya anda tidak perlu menetapkan waktu itu sendiri, tetapi hanya pilih waktu yang sudah disimpan - pagi atau petang;
 3. Tetapan masa - tetapan masa akan bermula pada paparan multicooker;
 4. Masa memasak - anda perlu menetapkan parameter masa. Setiap akhbar meningkatkan masa dengan 1 jam;
 5. Tetapan masa - tetapan masa akan bermula pada paparan multicooker;
 6. Waktu memasak - anda perlu menetapkan parameter masa. Setiap kali ia ditekan, masa meningkat sebanyak 10 minit;
 7. START;

Periuk panci akan beralih ke mod permulaan dan memasak makanan untuk masa yang ditetapkan, kemudian memulakan mod pemanasan automatik.

Fungsi ini tidak disyorkan untuk digunakan semasa memasak menggunakan produk yang mudah rosak atau tenusu (telur, keju, daging, susu segar, dan lain-lain).

Tertunda bermula di Multicooker Polaris

Dalam model multi-cooker Polaris, ia juga mungkin untuk menetapkan permulaan yang lambat. Bagaimana untuk melakukan ini, kita akan menganalisis contoh model Polaris PMC 0512AD.

Model multicooker ini boleh kekal dalam mod "tidur", menunggu masa yang diprogram untuk memasak sehingga 24 jam. Setelah selesai memasak, multicooker secara automatik masuk ke mod pemanas.

Sebelum memulakan fungsi permulaan yang tertunda, anda perlu menyediakan semua produk dan memuatkannya ke dalam mangkuk. Sekiranya anda akan menangguhkan permulaan memasak untuk masa yang lama (lebih daripada 6-8 jam), maka lebih baik tidak menggunakan makanan tenusu atau makanan yang mudah rosak.

Untuk memasang permulaan yang lambat, ikuti arahan:

 1. Pilih salah satu program untuk memasak (Crust, stewing, sup, steamer, memasak) dengan menekan butang FUNGSI;
  • Apabila memilih mod Steamer, anda juga menentukan produk yang akan anda masak: sayur-sayuran, ikan, daging, kerana masa yang disediakan untuk memasak automatik bergantung kepadanya;
 2. Selepas itu tekan butang PROGRAM, ia akan ditetapkan masa untuk menghidupkan permulaan yang lambat;
 3. Tetapkan masa pada pemasa menggunakan butang CLOCK (1 menekan meningkatkan masa dengan 1 jam) dan MINUTES (menekan 1 meningkatkan masa dengan 10 minit);
 4. Klik "TIME" untuk memasang masa memasak, dan kemudian pada butang JAM dan MINUTES - tetapkan masa yang akan dibelanjakan untuk memasak (contohnya - anda boleh rebus 30 minit atau 50 minit);
 5. Tekan START, dan multicooker akan masuk ke mod tunggu sedia, dan pada masa yang anda nyatakan, ia akan memulakan fungsi permulaan yang tertunda.

PERHATIAN! Dalam model ini, anda memprogramkan masa mula memasak, iaitu. Untuk masa yang anda tetapkan, anda perlu menambah masa untuk memanaskan mangkuk ke suhu yang dikehendaki dan teruskan masa untuk memasak dalam mod yang dipilih.

Pada masa anda telah diprogramkan, multicooker akan mula memasak apabila suhu yang sesuai telah dicapai - pemasa memasak akan bermula pada paparan. Selepas memasak selesai, multicooker akan bip, beralih ke mod pemanasan automatik dan mulailah pemasa terbalik. Oleh itu, anda sentiasa boleh mengetahui berapa lama multicooker telah selesai memasak dan, jika perlu, laraskan masa pelancaran permulaan yang ditangguhkan.

Fungsi permulaan yang tertunda tidak mungkin untuk mod berikut:

Ciri-ciri tambahan

Bukan untuk apa-apa, semua multicookers moden mempunyai fungsi permulaan yang lambat. Keupayaan untuk memulakan permulaan memasak, tidak hadir sendiri, adalah salah satu kemahiran multicooker yang paling mudah dan berguna.

Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa periuk perlahan memasak makanan mengikut masa yang ditetapkan, dan fungsi permulaan yang tertunda tidak menyebabkan sebarang aduan, anda mesti dengan betul tetapkan masa dalam jam terbina dalam multicookers.

Walau bagaimanapun, model terbaru multicookers dapat menangani masalah sedemikian - aplikasi khusus untuk telefon dan tablet telah dibangunkan untuk mereka. Terima kasih kepada aplikasi ini, anda boleh mula mula memasak pada bila-bila masa. Apa yang perlu anda bimbangkan terlebih dahulu adalah untuk memuatkan produk ke dalam mangkuk multicooker. Dan dalam beberapa tetapan, anda boleh mematikan mod pemanasan automatik, kerana periuk perlahan itu sendiri dapat menyimpan makanan yang dimasak hangat hingga 2-3 jam.

Mula-mula tertunda (kelewatan) dan suhu pada fungsi pemanasan dalam periuk perlahan.

Mula-mula tertunda (kelewatan) dan suhu pada fungsi pemanasan dalam periuk perlahan.

Banyak model moden pelbagai periuk dilengkapi dengan ciri-ciri seperti permulaan yang lambat (permulaan tertangguh) dan pemanasan. Adakah anda tahu apakah fungsi-fungsi ini secara khusus ditawarkan kepada pemilik peranti pelbagai peranti, bagaimana untuk membolehkannya, dan cara menetapkan parameter penolakan yang betul pada peranti anda? Jika tidak, maka artikel ini adalah untuk anda.

Tertunda bermula di multicooker

Apakah fungsi permulaan yang tertangguh dan cara menggunakannya dengan betul? Bayangkan anda ingin mendapatkan makanan yang lazat untuk sarapan pagi, sama ada bubur, telur dadar, yogurt, roti atau apa-apa hidangan lain, tetapi pada waktu pagi anda tidak mempunyai masa untuk memasaknya. Jangan risau. Dandang multi-cooker boleh memasak hampir tanpa penyertaan anda tidak lebih buruk daripada koki profesional. Apa yang perlu anda lakukan ialah meletakkan produk siap di dalamnya pada petang dan tetapkan pemasa permulaan yang tertunda mengikut arahan. Masak peranti akan bermula tepat apabila anda "memberitahu" dia melalui tetapan.

Fungsi ini akan menjadi tidak berguna pada waktu petang, jika anda meletakkan produk pada waktu pagi. Bayangkan saja. Anda memutuskan untuk mencuba beberapa resipi yang menarik, contohnya, baking, tetapi selepas kerja anda tidak mempunyai kekuatan untuk memasak. Kami menyediakan produk pada waktu pagi atau pada waktu petang, jika peranti membolehkan kami menangguhkan permulaan selama 24 jam, selepas itu kami terlibat dalam pelarasan mudah pemasa mengikut jadual atau mengikut skema yang telah dikerjakan, dan tunggu hasilnya pulang! Apabila anda memasuki pangsapuri anda, anda akan disambut oleh aroma lazat hidangan siap. Saya perhatikan bahawa kelewatan dalam multicooker hanya berlaku untuk program automatik dengan penyediaan mikropemproses masa memasak. Ini adalah Pilau, Buckwheat, bubur susu, dll.

Bagaimana untuk membolehkan permulaan yang lewat?

Mari lihat contoh khusus.

Katakan anda ingin mendapatkan bubur susu sebanyak 7 pagi. Kami meletakkan produk pada jam 22, melakukan pengiraan asas dan mengetahui bahawa sehingga 7 pagi terdapat 9 jam lagi. Kami akan memerlukan data ini pada peringkat akhir. Jika anda memerlukan bubur dalam periuk perlahan dengan penangguhan, kemudian letakkan bijirin, gula, garam, susu dan mentega dalam kuali, kemudian campurkannya dengan sudu kayu atau khas. Logam, seperti yang anda tahu, tidak boleh digunakan. Pada panel multicooker, klik "Menu", kemudian pilih program Susu bubur. Seterusnya, klik pada "Pemasa" dan tetapkan 8 jam. Mengapa betul 8, bukan 9? Ia mudah. Selepas sembilan jam, semuanya perlu bersedia, tetapi peranti memerlukan satu jam untuk memasak. Oleh itu, mengikut program, peralatan bermula pada 6 dan pada ke-7 ia memberi anda bubur panas.

Di sini segala-galanya sama. Kami meletakkan produk pada jam 9 pagi, dan mengalu-alukan fakta bahawa mereka akan siap pada pukul 7 malam, iaitu, dalam 10 jam. Kami akan memasak kek stim dengan hidangan sampingan. Ingat bahawa penebat dan suhu dalam multicooker membolehkan peralatan berfungsi seperti termos, hasilnya produk semi-beku yang beku dapat disimpan dalam keadaan yang tidak dicairkan untuk waktu yang lama, dan susu tidak akan berubah menjadi masam. Jadi, letakkan potong di dalam bekas, dan pinggan mangkuk dalam kuali. Pilih "Menu" dan mod Buckwheat, yang dalam kes ini lebih disukai. Seterusnya, klik "Pemasa", tolak daripada masa yang dikira satu jam untuk memasak dan tetapkan 9 jam. Apabila anda pulang ke rumah, semuanya akan siap.

Jadi, sekarang anda tahu bahawa untuk menghidupkan permulaan yang lambat, anda perlu menggunakan tiga butang: Menu, Pemasa dan Mula. Menu ini akan membantu anda memilih mod yang diingini, Pemasa akan membantu anda memilih masa tunda, dan Mula akan melancarkan program. Saya menarik perhatian anda bahawa pemasa mesti ditetapkan dengan mengambil kira jam memasak, walaupun hidangan akan disediakan lebih kurang. Selepas memasak, suhu akan menjaga mod pemanasan, yang akan saya bincangkan di bawah. Dalam tempoh menunggu, butang "Timer" akan bersinar hijau. Apabila periuk perlahan bermula memasak, "lubang" merah akan muncul pada butang "Menu".

Mod dipanaskan dalam pelbagai warna

Bayangkan anda telah menetapkan program permulaan yang tertangguh, tetapi anda telah melangkah lebih awal pada waktu pagi, atau terlambat bekerja pada waktu petang. Ia akan menjadi logik untuk mengandaikan bahawa pada ketibaan anda akan menunggu makanan sejuk. Dan tidak! Demi pengguna yang sibuk, pengeluar telah menyediakan mod pemanasan yang sangat berguna, yang secara automatik bertukar selepas akhir memasak. Bergantung kepada model, mod pemanasan boleh berfungsi dari 1 hingga 24 jam. Bagi rejim suhu, ia tidak menjejaskan suhu pemanasan, iaitu pada tahap 40-80 darjah, bergantung kepada model. Sekali lagi, saya perhatikan bahawa mod pemanasan dalam multicooker adalah automatik sepenuhnya, dan ia tidak perlu dihidupkan dengan butang. Tetapi baca dengan teliti arahan! Jika pemanasan direka untuk satu jam, dan anda ditangguhkan oleh dua, maka hidangan akan menunggu anda sejuk.

Fungsi Multicooker Multicooker

Fungsi multicooker adalah ciri-cirinya. Pengetahuan tentang program dan fungsi multicooker akan memungkinkan untuk menyusun makanan diet terapeutik dengan betul, termasuk pankreatitis, pemakanan kanak-kanak, untuk menyediakan makanan yang enak dan sihat.

Fungsi multicooker

Saya beli periuk perlahan! Dan...

Selama beberapa hari saya terlupa tentang dapur!

Peranti yang sangat indah ini menggantikan saya dengan dandang ganda, dan oven, dan juga kuali.

Memasak dalam periuk perlahan lebih mudah, hidangan lebih cepat dan lebih enak. Penjagaan multicooker tentu sudah tentu berhati-hati (kuali mengandungi salutan tidak melekat), tetapi mudah dibersihkan.

Apakah fungsi multicooker itu?

Cooker yang perlahan adalah perkakas dapur yang indah yang bertujuan memasak hidangan dalam mod automatik. Kawalan mikropemproses multivarki. Pada teras proses memasak adalah penggunaan mikroprosesor pintar. Mikropemproses membolehkan anda mengawal suhu di dalam multicooker, jumlah cecair menguap, mengekalkan tekanan tertentu di dalam peranti dan menentukan masa memasak yang optimum, bergantung kepada berat bahan yang dimuatkan.

Selalunya, fungsi multicooker dikelirukan dengan program (mod). Bilangan program multicooker berbeza dari model 3 hingga 8. Multicooker yang paling berfungsi pada masa ini adalah Redmond RMC-110 - 55 program yang berbeza.

Program utama (mod) dari multicooker:

Fungsi-fungsi mana yang multicooker - auto pemanasan, penyejatan, pemanggangan, permulaan yang lambat. Serta fungsi yang sepadan dengan nama program - rebusan, mengukus, baking.

Permulaan yang ditangguhkan adalah ciri multicooker kegemaran saya.

Permulaan yang terlambat adalah apa?

 • Anda perlu memasak sarapan pagi yang panas. Anda meletakkan semua produk dalam periuk perlahan malam ini dan hidupkannya. Rebus keajaiban memasak akan bermula pada waktu pagi ketika anda masih tidur. Sarapan pagi bersedia untuk kebangkitan awak!
 • Anda pulang dari kerja, di rumah makan malam lazat, segar dan panas yang menanti anda. Pada waktu pagi anda meletakkan semua produk yang diperlukan dalam periuk perlahan, menghidupkannya dan pergi bekerja. Pemasak perlahan mulai memasak tidak serta-merta, tetapi pada waktu tertentu, dengan ketibaan anda.

Nota Permulaan yang tertunda boleh digunakan untuk program-program: "soba", "pilaf" dan "susu bubur", iaitu. program-program yang memasak masa ditetapkan oleh mikropemproses.

Bagaimana cara mengaktifkan fungsi permulaan Panasonic Multicooker? Saya akan menerangkan dengan contoh.

Contoh nombor 1. Sarapan pagi Bubur susu perlu disediakan pada pukul 7-00 pagi. Produk digada pada 22-00 (petang) = 9 jam sebelum makan.

 1. Saya meletakkan multicooker dalam kuali: susu, bijirin, garam, gula (jika perlu, mentega), campurkan dengan sudu khas atau kayu;
 2. Pada panel kawalan multicooker saya memilih butang - "menu", saya meletakkan - "susu bubur";
 3. Pada panel kawalan multicooker saya pilih butang - "timer", tetapkan masa mula untuk memasak: 9h-1h (untuk memasak) = 8h. Multicooker anda akan menyambung selepas 8 jam, iaitu pukul 6 pagi dan pukul 7 pagi akan siap.

Contoh nombor 2. Perjamuan Produk digadaikan pada 9-00 (pada waktu pagi). Potong stim dengan hidangan sampingan harus siap pada 19-00. Ternyata produk dibuang 10 jam sebelum makan.

Cooker perlahan berfungsi seperti termos, produk setengah jadi daging / ikan beku tidak cair dengan cepat, dan susu sejuk tidak masam.

 1. Di dalam bekas dandang berganda saya letakkan potongan-potongan, di dalam kuali-pot bahan-bahan yang dihias.
 2. Pada panel kawalan multicooker saya pilih butang - "menu", saya memilih mod - contohnya, "soba";
 3. Pada panel kawalan saya pilih butang - "pemasa", tetapkan masa permulaan memasak: 10h-1h (untuk memasak) = 9h Pemasak perlahan anda akan menyambung selepas 9 jam, iaitu, pada 18-00, potong dan hidangan sampingan akan siap pada 19-00 jam kepada mereka.

Nota Pada akhir program, multicooker secara automatik masuk ke program - "Pemanasan".

Makanan akan dipanaskan selama 1 jam.

Oleh itu, untuk membolehkan fungsi "lambat permulaan" anda menggunakan tiga butang:

 1. "MENU" - pilih mode "soba", "bubur susu" atau "pilaf";
 2. "TIMER" - tetapkan kelewatan masa. Selalunya kali ini dari kemasukan multicooker ke makan dan tolak 1 jam.
 3. "MULA"
 • Walaupun terdapat tempoh menunggu - peephole hijau menyala pada butang "TIMER"
 • Selepas multicooker dihidupkan dalam mod memasak - lampu kilat merah menyala pada butang "MENU"

Mod Multicooker PANASONIC SR-TMH18

Program ini - bubur susu.
Menggunakan program ini (mod) anda boleh memasak apa-apa susu bubur, walaupun semolina. Dalam mod ini, bijirin cepat masak disediakan. Untuk memasak bubur susu dalam periuk perlahan, gunakan jadual di bawah. Walau bagaimanapun, saya suka kurang bijirin (lebih lembut) bijirin. Untuk ini, saya meletakkan bijirin kurang dari yang ditunjukkan dalam jadual. Sebagai contoh, 2/3 kaca berbilang. Selebihnya bahan tidak berubah. Di samping itu, dalam bubur, anda boleh meletakkan sebarang pengisi (buah kering, kayu manis, dan sebagainya). Bubur dimasak selama kira-kira sejam. Susu tidak mendidih, tidak membakar, rasa seperti dari dapur Rusia. Program ini amat diperlukan untuk pemakanan dan pemakanan. Terutama saya ingin perhatikan bahawa penggunaan multicooker, dan program ini khususnya, membolehkan anda mengaturkan pemakanan anak-anak dengan betul. Tidak selalunya masa untuk ibu bapa sibuk untuk memasak begitu sihat dan lazat tidak dari semasa ke semasa, tetapi secara teratur.

Program ini adalah yang besar.
Program ini (mod) digunakan untuk memasak apa-apa bijirin (soba, beras, barli, oat, oat, apa-apa bijirin memasak lambat). Tidak seperti program sebelumnya, bijirin direbus dalam air. Titik didih lebih tinggi. Dalam mod ini, tersedia untuk memasak bijirin dengan daging, masak dua hidangan pada satu masa. Untuk ini, bekas pengukus digunakan, di mana produk separuh siap dibentangkan - ikan, bebola daging, bebola daging, dll. Dan di dalam pan multicooker dimasak hiasan.

Program ini adalah plov.
Program ini bercakap untuk dirinya sendiri. Anda boleh membuat pilaf yang sangat baik, tetapi supaya beras menjadi benar-benar rapuh, anda perlu memahami bahawa terdapat jenis (jenis) beras yang berlainan. Dari satu varieti kami memasak bubur "kentang tumbuk" - nasi rebus lembut, dan dari yang lain ternyata nasi rapuh, nasi ini untuk pilaf. Berbeza dengan mod terdahulu, dalam program Plov, di peringkat akhir memasak, mod penyejatan dan pengeringan diaktifkan, yang memberikan keruntuhan kepada kumpulan.

Dalam mod ini, anda boleh memasak dan hidangan lazat yang lain. Terutama lazat diperolehi - kentang bakar.

Program ini dikukus.
Cara ini adalah yang paling penting untuk memastikan pemakanan pemakanan. Hidangan yang disediakan dikukus lebih sihat daripada yang serupa, tetapi diperolehi apabila menggoreng dalam kuali. Dalam hidangan stim vitamin dan bahan berguna lain disimpan, tahap lemak dikurangkan dengan ketara.

Hidangan wap berguna untuk semua orang: orang yang menjalani gaya hidup yang sihat, untuk makanan bayi, dalam memerhatikan diet protein untuk penurunan berat badan. Saya terutamanya ingin melihat kepentingan program ini untuk orang yang menderita penyakit sistem pencernaan.

Program ini - pelindapkejutan.
Mod yang paling berfungsi. Dalam mod ini, ada kelonggaran makanan pada suhu di bawah 100 darjah, tetapi dalam masa yang lama. Semua bahan diletakkan di dalam periuk multicooker, mod dihidupkan dan anda boleh pergi tentang perniagaan anda, melupakan memasak untuk seketika.

Dengan program ini, anda boleh memasak:

 • sup atau borsch, sup atau sebarang sup;
 • aspic atau aspic;
 • hidangan daging: ham, ham, bakso dengan sos;
 • minuman: jus buah;
 • minuman susu: kefir dan ryazhenka;
 • saus tomat

Dalam rangka kerja projek ini, kami akan mempertimbangkan hanya pilihan hidangan makanan dalam mod "stewing".

Program ini dibakar.
Menggunakan mod ini, anda boleh memasak hidangan dalam beberapa kes - seperti dalam ketuhar, dalam yang lain - seperti dalam kuali.

 • Seperti dalam kuali: dranik dan cheesecake yang sangat lazat diperoleh, tetapi ini juga di luar skop projek kami. Tetapi zazharku sup boleh dilakukan.
 • Seperti dalam ketuhar: manna, cassero cheese casserole, charlotte, julienne, muffin dan biskut. Anda boleh membakar seekor angsa, ayam atau itik. Anda juga boleh membakar roti.

Resipi diet baru:

Baru di laman web - resipi sedang disediakan dalam potong lobak pemasak lambat. Tanpa diduga, saya dapati resipi ini dan berkongsi dengan anda. Ternyata wortel, selepas rawatan haba, memperoleh sifat yang sangat berguna dan... memperlambat proses penuaan Tentang itu di sini >>

Semua resipi untuk multicooker boleh didapati di halaman >> ini

Saya berharap artikel tentang program dan fungsi multicooker itu ternyata berguna. Pengetahuan dan kemahiran menggunakan semua fungsi multicooker akan membolehkan anda memasak makanan yang enak dan sihat dengan cepat.

Multivarki

Panduan anda untuk dunia multicookers yang luas

Kelewatan fungsi mula

Model moden multicookers mempunyai fungsi yang berguna seperti fungsi permulaan lambat. Ciri ini meningkatkan peranti dan meningkatkan keselesaan. Ia sesuai untuk mereka yang suka sarapan, makan tengah hari atau makan malam di rumah, tetapi tidak mempunyai masa untuk menyediakan hidangan yang penuh. Terima kasih kepada fungsi permulaan yang lambat, anda boleh mendapatkan bubur yang baru dibuat, telur hancur, beras atau apa-apa hidangan lain pada masa yang sesuai. Untuk melakukan ini, sudah cukup untuk meletakkan bahan-bahan yang diperlukan terlebih dahulu dalam mangkuk, pilih program dan masa yang paling sesuai, yang mana ia adalah wajar untuk mendapatkan hidangan panas. Dengan selebihnya multicooker untuk mengatasi mereka sendiri, dan akan melakukannya tidak lebih buruk daripada koki profesional.

Mod permulaan yang tertangguh amat berguna pada waktu pagi jika anda meletakkan produk yang diperlukan dalam mangkuk pada waktu petang. Sekiranya peranti ini membolehkan anda menangguhkan pelancaran program sekurang-kurangnya selama 12 jam, maka anda boleh menyediakan sarapan malam tadi. Untuk melakukan ini, semua parameter boleh ditetapkan menggunakan jadual yang tersedia dalam manual untuk periuk perlahan atau anda boleh mengira masa itu sendiri. Perkara yang sama boleh dilakukan pada waktu pagi, dan apabila anda pulang ke rumah selepas bekerja, dapatkan makan malam yang harum dan segar. Ia harus dikatakan bahawa mod permulaan yang tertangguh hanya berfungsi dengan program automatik pra-pasang.

Bagaimana untuk membolehkan ciri permulaan yang ditangguhkan

Cara termudah untuk memahami cara memasukkan permulaan tertunda, pada contoh tertentu. Untuk mendapatkan bubur yang baru dimasak pada jam 7 pagi, anda perlu melakukan pengiraan yang mudah. Sebagai contoh, jika produk akan diletakkan pada jam 22, maka sehingga jam 7 dari saat ini akan menjadi 9 jam. Data ini diperlukan pada peringkat akhir. Pertama, adalah perlu untuk meletakkan bijirin, mentega, susu, gula dan garam dalam mangkuk, kemudian campuran bahan dengan sudu kayu atau plastik khas. Selalunya, sudu tersebut dimasukkan ke dalam kit multicooker. Setelah itu, pada panel kawalan multicooker, gunakan butang yang sesuai untuk memilih program automatik "Bubur Susu" atau yang lain jika anda akan memasak hidangan lain. Seterusnya, gunakan butang "Pemasa" untuk menetapkan masa sehingga 8 jam. Sila ambil perhatian bahawa ia bukan 9 jam, tetapi 8, kerana ia akan mengambil masa 1 jam untuk membuat bubur. Oleh itu, program akan bermula pada 6-00 dan oleh 7-00 bubur wangi akan siap.

Oleh itu, untuk membolehkan mod permulaan yang ditangguhkan, anda hanya perlu menggunakan tiga butang - "Menu", "Timer" dan "Start". Dalam sesetengah model, butang ini boleh dipanggil sedikit berbeza, tetapi mendapati mereka tidak akan menjadi masalah. Butang "Menu" akan membolehkan anda memilih program memasak yang sesuai, butang "Timer" akan membantu anda menetapkan masa tunda, dan butang "Mula" akan mengaktifkan mod permulaan yang tertunda. Bagi hidangan yang masa memasaknya kurang dari sejam, masih disyorkan untuk menetapkan pemasa dengan mengambil kira jam ini. Jika hidangan sudah siap sebelum ini, suhu akan dikekalkan secara automatik untuk mengekalkan suhu hidangan siap, yang akan tetap panas sehingga masa yang dikehendaki.

Adakah anda suka maklumat itu? Beritahu rakan anda tentang dia!

Apa-apa soalan? Tanya mereka di dalam komen di bawah!

Bagaimana untuk membolehkan permulaan tertunda dalam periuk perlahan

Soalan segera! Teknik

Ya, saya mempunyai periuk perlahan selama 2.5 tahun. tetapi saya tidak tahu bagaimana untuk melambatkan permulaan memasak (saya hanya memasak keju cottage dengannya, soufflé hati dan yogurt dengan kefir) Saya mahu meletakkan bubur pagi. Multicooker Redmond. Button menangguhkan permulaan, dan kemudian meletakkan permulaan memasak? atau apabila ia perlu siap *** Topik telah dipindahkan dari persidangan "SP: sittings"

Resipi terbaik untuk bijirin dalam pelbagai warna. Memasak

Bantu dengan bijirin, saya tidak dapat mencari nisbah optimum bijirin, air, susu, masa memasak. Kami memerlukan bubur susu biasa: soba dan beras untuk Redmond. Semua yang ada, dengan alat kelapa dan kismis dan karut lain yang anak-anak saya tidak makan. Dan saya mempunyai cara bubur dalam berbilang, tetapi masa yang anda perlukan untuk mendedahkan dirinya.

Musim panas tanpa bimbang dengan barisan mesin basuh baru LG.

Pada musim panas, menjadi semakin penting untuk menjaga hal-hal, terutamanya kanak-kanak, dan pembersihan mereka dari noda kompleks, seperti herba, beri. Khususnya untuk pengguna Rusia, LG Electronics telah membangun dan memperkenalkan penyelesaian sejagat - yang baru, lebih murah lagi, mesin basuh FH0H4ND0, yang telah dijumpai di FH0G4SD1; kawalan skrin sentuh. Pilihan luas 11 model.

Goulash daging lembu dan ayam dalam periuk perlahan: resipi dengan gambar.

. Cuts, kentang, tomato, wortel, lada manis, saderi, lobak dan bawang dipotong menjadi kiub sederhana. Pisau bawang putih halus. Dayakan Multicooker. Tetapkan mod "Menggoreng". Tetapkan pemasa kepada 25 minit. Dalam kuali cincang, bawang goreng dan bawang putih dalam minyak zaitun dengan jinten, 10 minit. Masukkan daging lembu dan paprika. Goreng selama 10 minit. Masukkan pes tomato dan tepung. Masak selama 5 minit lagi. Tetapkan mod memasak. Tetapkan pemasa kepada 25 minit. Tuangkan kuah. Tambah lobak dan lobak merah. Masak 15 min. Tambah kentang, tomato, saderi dan lada manis. Rebus 10 minit lagi. Tambah Tabasco, campurkan. Musim dengan.

Beritahu kami tentang multicookers. Memasak

Kami tinggal di England dan beberapa orang telah mendengar tentang mereka. Dan saya serius berfikir untuk membeli. Nasib baik di Amazon adalah pilihan yang baik. Persoalan utama ialah: bolehkah anda melakukan beberapa hidangan pada masa yang sama? Sebagai contoh, daging panggang dan sayur-sayuran kukus? Jika tidak, bagaimana keadaan anda? Jika, sebagai contoh, saya mahu daging lembu bourguignon - di sana daging lembu mesti digoreng dalam tepung terlebih dahulu. Inilah tempat menggoreng yang berlaku? Bolehkah saya pergi terus ke periuk perlahan atau adakah saya memerlukannya secara berasingan dalam periuk? Nah, siapa yang akan menasihati apa? Kami masih mempunyai Redmond dalam fikiran.

Soalan yang matang mengenai periuk perlahan. Teknik

Saya masih ingat ada jualan dengan pembelian potongan ini :)). Di sini akhirnya saya memikirkan topik ini. Perlukan bantuan. Saya melihat sedikit carian - saya mendapati bahawa Panasonic telah menyedut mangkuk. Ia pasti tidak sesuai dengan kita. Kita perlu mangkuk besar, kita perlu memadamkan daging ayam. Boleh membuat charlotte atau biskut. Mungkin, terdapat permulaan yang lambat, dan, mungkin, dengan fungsi tekanan. Adakah ini, bolehkah sesiapa tahu? Terima kasih. *** Topik ini dipindahkan dari persidangan "On your own, o.

Bertemu dengan SUPRA MCS-5201.

Adalah dipercayai bahawa anda tidak akan memuji diri sendiri - tidak ada yang akan memuji. Tetapi kadang-kadang anda begitu baik sehingga semua orang memuji anda. Terutama jika anda adalah sesuatu yang baru dalam dunia Supra multicookers. Jadi hello! Saya SUPRA MCS-5201. Walaupun saya dilahirkan baru-baru ini, saya telah menubuhkan saya dengan baik. Lihat sekurang-kurangnya ulasan pelanggan di Internet (siapa di antara anda sekurang-kurangnya sekali tidak memandu dalam namanya dalam enjin carian, supaya tidak melihat apa yang ditulis mengenai anda?)) Ternyata saya adalah "pembantu yang sangat diperlukan", "hadiah hebat untuk.

Baking roti di rumah

Hari ini, banyak suri rumah ingin membakar roti untuk isi rumah mereka sendiri, tetapi takut melakukan ini, kerana mereka tidak tahu peraturan asas untuk membuat roti di rumah. Tetapi sebenarnya tidak ada yang mengerikan di dalamnya, dan mana-mana suri rumah, walaupun dalam pembuat roti, walaupun dalam periuk yang perlahan, dan bahkan dalam oven biasa, dengan mudah boleh membakar roti yang lazat dan beraroma untuk kegembiraan seluruh keluarga. Dengan adanya unit dapur moden seperti pembuat roti, pembakar rumah telah berhenti.

Perlu multivark bergabung, siapa?. Teknik

Gadis-gadis, tidak lama lagi bercuti Tahun Baru dan saya diarahkan untuk memilih hadiah untuk diri saya sendiri pada masa itu. Nah, saya memutuskan untuk tetap memesan multicooker kegemaran saya. Hanya untuk permulaan, saya ingin mendengar maklum balas mengenai fungsi berguna dan tidak berguna yang berguna. Kongsi pendapat. Siapa yang mempunyai beberapa fungsi kegemaran dan perlu. Baiklah, dan modelki kanesh juga. sebaliknya dengan org. Terima kasih semua. *** Topik ini dipindahkan dari persidangan "SP: perhimpunan"

Soalan mengenai multicooker.. Besar

Girls, beritahu saya perkara yang bernilai? Setakat ini saya hanya mendengar ulasan mengenai seorang kanak-kanak. Dan untuk kanak-kanak besar yang baik? Selama beberapa hari dapat dimasak untuk keluarga besar? Saya baru saja masak sup selama 2-3 hari sekali, dan yang kedua saya cuba beberapa hari sekali. Adakah ia menjimatkan masa? Mungkin seseorang akan menasihati modelku?

multicooker Tujuh bukit. Teknik

Siapa yang mempunyai perkara ini, berpuas hati dengannya? Dan, siapa tahu, bagaimana cara mereka berbeza dari Panasonic dan dari 7Holms?

Dalam multicooker Panasonic tidak boleh:

# Deep-fry (minyak mendidih)
# Makanan sebelum dimakan sebelum dimakan (boleh dimasukkan dalam dandang pasang khas)
# Makanan panas ke suhu badan (makanan bayi)
# Makanan Defrost

Dalam periuk perlahan anda boleh:
* masak porridges, pilas, dan hidangan bijirin lain (soba, bijirin, dll.)
* daging rebus, ayam dan secara amnya, semua yang boleh dipadamkan
* membuat yogurt dan ryazhenka, susu yang dibakar
* Bakar kek keju casserole, pai epal, dan secara umum apa-apa pastri, di mana anda tidak perlu pra-panas acuan.
* dalam periuk perlahan anda boleh menguap (atau seperti ini: di bawah, sebagai contoh, kentang dimasak, dan dalam memasukkan stim - seekor ikan).
* Multicooker mempunyai kelewatan dalam permulaan, iaitu, ia akan menghidupkan pada pukul 3 pagi dan pada pukul 5 pagi anda akan mempunyai bubur untuk sarapan pagi (untuk burung awal).
* Borang teflon multivarki, yang dibasuh dengan sejumlah kecil detergen, span lembut. Merawatnya secara amnya sangat mudah. Selepas memasak, anda perlu mencuci injap (bilas dua benda plastik di bawah air yang mengalir) dan basuh borang itu sendiri.
* Segala-galanya di tapak tukang masak atau pembuat roti yang baik :)

ps Dan sejak bila pengilang dari Hotter - UK?

REDMOND RMC-M70 crock-pot bekas digunakan sedikit. Saya akan jual

Hampir baru. Digunakan beberapa kali. Harga 5000r tel 89258868039 Multivarka suka, tetapi ada yang lain, dua sudah payu dara. Keterangan penuh dan terperinci di sini [pautan-1] (dibeli di sini) - Kelantangan mangkuk -5 l - Salutan mangkuk - Anato® seramik tidak melekat (Korea) - Paparan - LCD, monokrom (Rusia) Pemanasan 3D - Laraskan suhu memasak ("MULTIPOVAR") - dari 35 ° hingga 160 ° C (menukar langkah 5 ° C) - Wap yang boleh ditanggalkan.

Multivarka. Memasak

Sekali lagi - menasihati, periuk perlahan, pliz. Akhirnya matang untuk membelinya. Masak untuk 3-4 orang. Apa pilihan yang diperlukan, apa yang tidak diperlukan?

Mengenai multicookers. Teknik

Saya mahu membeli periuk perlahan. Selamatkan kamu!

Tanya kepada pemilik multicooker itu. Memasak

Diilhamkan oleh pengiklanan, gadis pada waktu petang mencurah susu dan jatuh bijirin tidur, bubur siap pada waktu pagi. Dan apa susu untuk malam itu tidak berubah masam? Atau pada bubur pagi pada susu masam? *** Topik ini dipindahkan dari persidangan "Mengenai anda, tentang gadis itu"

dibentangkan di kerja multicooker.. Memasak

Di mana-mana saya membaca bahawa saya melemparkan makanan ke dalamnya dan dia memasak) bangun pada waktu pagi di bawah bau bubur.) Dan saya membaca arahan untuk periuk perlahan, contohnya, bagaimana untuk menyediakan bubur susu "bawa susu ke mendidih, buka tudung, tuangkan semolina dengan senyap, ". Jadi saya boleh memasak dalam periuk) Mungkin seseorang mempunyai resipi langkah-demi-langkah untuk porridges susu dalam periuk perlahan dan berapa gram?

Resipi Mannica dalam periuk perlahan.

rnd = -752452032 Mudah mempersiapkan dan semolina kek yang sangat lazat, yang dikenali lebih ringkas sebagai manna, sangat gemar tuan rumah domestik. Pembakar manna boleh digunakan dalam ketuhar konvensional dan permintaan yang luar biasa hari ini untuk pembantu dapur - periuk perlahan. Resipi dengan gambar - [link-1] manna dalam periuk perlahan hanya menawarkan koleksi tip. Mannik berbeza dari kek biasa hanya kerana ia tidak memerlukan penggunaan tepung: bukannya adunan.

Sila maklumkan periuk perlahan kecil! Teknik

Inachala menonton putaran multi dan kepala. Tiada peranti sedemikian di rumah. Mempunyai kawan yang mengatakan keperluan, yang mengatakan tidak. Terdapat permulaan yang lambat, ia seolah-olah bersiap untuk waktu, tetapi bagaimana pula, misalnya, susu, tidak berubah menjadi masam di dalamnya semalaman? Kami akan ke laut selama enam minggu (dengan kereta, tetapi juga kecil :). Di kampung ada dapur gas kecil untuk 2 pembakar. Pemikiran, mungkin membeli periuk perlahan kecil? Kami akan menjadi ke-3. Kami akan menyediakan sebahagian besar diri kita sendiri. Cerek elektrik di kampung tidak, ada biasa.

2 musim sejuk: tiramisu dengan ceri dan labu dengan madu dan kacang.

. Tambah kacang, kacau. Letakkan lapisan nipis pada kertas penaik. Biarkan ia membekukan sepenuhnya. Pecahkan praline ke dalam kepingan. Pindahan ke mangkuk pencincang. Cabut. Dayakan Multicooker. Tetapkan kaedah memasak "menggoreng". Tetapkan pemasa kepada 5 minit. Gunakan peranti untuk kacau. Dalam panci multicooker goreng labu dalam minyak zaitun, 5 min. Tetapkan kaedah memasak "Memasak pada api yang rendah". Tetapkan pemasa kepada 45 minit. Tambah wain, madu, kismis. Musim dengan pala. Musim labu yang siap dengan garam. Matikan multicooker itu. Susun labu di atas pinggan. Tambah keju kotej dan taburkan dengan praline. Dari buku "4 musim. Resipi terbaik dapur saya".

Peralatan rumah tangga: apa yang perlu ditanya dari Santa Claus? 6 kegemaran.

Multivarka, pembuat roti, pembersih wap: apa yang anda hilang. Gambaran keseluruhan perkakas rumah yang berguna

SUPRA MCS-5201 - misi multicooker dan sosial.

Multicooker baru dari SUPRA diuji oleh orang yang mempunyai penglihatan terhad. "Tiada had untuk kesempurnaan" - kredo profesional seperti itu diambil oleh pemaju SUPRA. Oleh kerana kesempurnaan, seperti yang anda ketahui, secara terperinci, dalam dunia multicooker SUPRA, sesuatu yang baru telah muncul yang telah dipikirkan terperinci terkecil - SUPRA MCS-5201 multicooker. Sebagai tambahan kepada prestasi teknikal yang berkualiti tinggi, SUPRA MCS-5201 multicooker baru muncul butiran terperinci seperti fungsi pembantu suara dan kunci kawalan sentuhan. Dan ini.

Multivarka. Kanak-kanak dari 3 hingga 7

Tolong jangan pindahkan saya! Makanan untuk memasak untuk tematik! Pendapat orang tempatan sangat penting :) Saya akan membeli periuk perlahan :) Mata telah melarikan diri. Ia adalah perlu - untuk memasak dengan cepat dan lazat, tanpa tambahan, lebih baik makanan. Ketuhar - dalam penaik, saya tidak kuat, tetapi saya tidak menolak ciri ini. Nasihatkan cara memilihnya dan dari jenama apa. Pada sumber-sumber tematik yang hilang - terdapat begitu banyak maklumat, sukar bagi otak saya yang tidak bersedia. Saya akan dapat menjawab esok, saya akan mengemas anak perempuan tematik :)

mengenai elektrik. Isi rumah

Adakah sesiapa mempunyai 2 atau 3 meter tarif? Berapakah kosnya? Bolehkah semua orang memasangnya? Adakah ini masuk akal? Apakah perbezaan yuran? *** Topik ini dipindahkan dari persidangan "Mengenai anda, tentang gadis itu"

Multivarka Panasonic atau Redmond?. Teknik

Perlu multicooker kelantangan yang tinggi, dengan fungsi permulaan yang tertunda. Beritahu saya yang lebih baik untuk membeli Panasonic atau Redmond? Adakah kita mempunyai pembelian jenama ini? Dan bagaimanakah Multivarka berbeza dari periuk pemetik tekanan tinggi, dan tidak dapat memahami apa yang saya perlukan?

Tahun Baru: hadiah untuk kanak-kanak - bagaimana untuk memilih? 5 petua.

Adakah anak-anak meminta Santa untuk hadiah mahal? Bagaimana untuk menggantikannya dengan mencukupi dan tidak memusnahkan kisah dongeng
. Cuba fokus pada kebaikan - dan kemudian ia akan menjadi lebih. By the way, jenis hadiah dan apa bentuk yang dibentangkan dalam keluarga adalah penunjuk kualiti hubungan. Ketahui jika semuanya baik dengan anda. 1. Hadiah sebagai cermin keluarga. Adakah anda mempunyai dua kredit dan tiga anak? Anda perlu menghidupkan imaginasi anda: apabila anda melihat dalam surat anda kepada Santa Claus permintaan untuk menderma sebuah iPad dan seorang pereka yang mahal, jangan risau dan jangan bersumpah. Kanak-kanak percaya bahawa anda akan menghabiskan wang, bukan Santa Claus. Jangan menghalang mereka bercuti kerana masalah kewangan sementara. Ibu Petit terkejut dengan kesedaran seorang anak berusia tujuh tahun. Anak lelaki di sekolah itu berkata dia percaya kepada Santa Claus, menunggu hadiah dari dia, tetapi dia dilahirkan.

Sayur Sayur di Toon

Selamat hari, sayang perempuan. ) Ia sudah lama kerana saya tidak melakukan apa-apa yang baru, dan saya tidak perlu memasak untuk sesiapa sahaja (seseorang di rumah musim panas, yang lain untuk bercuti, tetapi untuk diri saya sendiri) saya goncang rumput) Musim panas telah datang, hampir daun (Dan dengan itu datang sayur-sayuran segar, sangat berguna) Dan saya memutuskan untuk memasak rebusan sayuran kegemaran saya dengan tergesa-gesa) Sayuran saya, rebus saya: Squash, terung, wortel, lada, tomato, bawang, bawang putih, dill, pasli (saya tidak mempunyai masa ini), kiub sup daging sapi (boleh dan ayam, y.

dapur, ketuhar, microwave. Memasak

Saya akan memberi dapur baru, saya berfikir tentang teknologi. 1. Saya mahu meletakkan panel induksi, adakah ia benar-benar sesuatu yang super, seperti yang mereka katakan)? 2. secara semulajadi saya ingin menyimpan tempat itu, apa yang boleh anda katakan mengenai gelombang mikro dengan fungsi memanggang, konveksi - semua ini boleh menggantikan ketuhar penuh? Saya tidak sering membakar, kira-kira sekali seminggu. Saya membuat ikan, daging, ayam, sayur, casseroles, charlottes. tiada rumit. Sekarang saya melakukannya di dalam ketuhar elektrik, ada microwave secara berasingan, saya hanya memanaskannya, entah bagaimana ia tidak.

Keluar dari dekri - kami merancang pagi, petang dan petang.

Pengurusan masa untuk ibu bekerja - akan membantu juruteknik.

pergi bekerja dan tidak mempunyai masa di rumah. Bantuan!

Selama 7 tahun saya bercuti bersalin dengan dua orang anak. Tahun ini datang bekerja. Saya bekerja hingga ke 16, atau lebih kurang 16 lagi di rumah. Tetapi kerja dengan ketegangan otak sepenuhnya. Saya pulang ke rumah untuk anak perempuan saya dan bersamanya untuk tarian.. kemudian ambil penatua. Kami pulang ke rumah pada usia 19 tahun, dan pada 19-30 mereka akan makan, untuk kanak-kanak. Nitsche belum bersedia. Mengenai suami umumnya diam. Saya tidak mempunyai masa untuk memasak. rumah barrrrdak! hidangan tidak dibasuh! (ini adalah jenayah untuk saya). dan saya sendiri memukul beg itu dan tidur dengan serta-merta. Saya telah bekerja sejak awal bulan September. Ini adalah minggu kedua.

Pemacu ujian komparatif Panasonic multicookers.

Saya dengan sukacitanya mengucapkan terima kasih kepada Julia-Tillotam atas peluang untuk menguji periuk kompres pelbagai periuk LL dan bandingkan dengan Panasonic yang diberkati. Saya ingin ambil perhatian bahawa ini adalah model LL lama, di mana tidak ada mod penaik, jeli, serta keupayaan untuk mengubah masa memasak pada program standard. Semasa percubaan, tiada siapa yang terluka. :)) 1. Analisis perbandingan. Di sini mereka, peri ajaib ini. Saiznya hampir sama, tetapi LL lebih berat daripada P. Panasonic. Penutup tidak dikeluarkan. LL Penutup dan gusi.

Mengkaji pembuat roti murah: roti dan murah!. Peralatan dapur

. Mesin roti Misteri MBM-1202 tidak mempunyai dispenser yang mana bahan tambahan secara automatik jatuh ke dalam adunan. Sekiranya dikehendaki, pengguna boleh menambah semua yang dia perlukan; apabila diterima untuk melakukan ini, ketuhar akan berbunyi. Kuasa Misteri MBM-1202 - 650 watt. Kawalannya adalah butang elektronik, tolak, terdapat paparan. Pemasa permulaan yang tertunda juga disediakan (juga selama 13 jam). Tetapan penjimatan masa apabila kuasa dimatikan - 7 minit. Terdapat fungsi untuk mengekalkan haba roti siap (60 minit). Pintu dengan tetingkap tontonan. Set penghantaran termasuk peranti itu sendiri, cawan ukur dan sudu, dan manual arahan. Perhatikan bahawa di dalam kedua, sebagai tambahan kepada semua maklumat yang diperlukan mengenai peranti dan resipi "perisian" asas.
. sudu garam; 1 sudu besar. sudu gula; 4.25 cawan tepung; 1.5 sudu teh yis kering; 3 sudu besar. sudu tomato cincang kering; 2.5 Seni. sudu zaitun, pitted, kering dan tanah. Penyediaan: Semua bahan (kecuali dua yang terakhir) dalam urutan yang ditetapkan dimasukkan ke dalam hidangan penaik. Hidupkan mesin roti untuk program 1, pilih berat (1000 gram) warna kerak. Tambah tomato kering dan buah zaitun apabila oven mula memberikan isyarat bunyi yang sesuai. Selepas membakar, letakkan roti dari hidangan pembakar, biarkan ia sejuk sedikit. Pembuat roti Daewoo Electronics DBM-200 Para peserta seterusnya dalam kajiannya adalah ramah dan, sekali lagi, murah Daewoo Electronics DBM-200. Ia berharga kira-kira 2.5 ribu Rubles.

Pengumuman multicookers baru - periuk tekanan. SP: perhimpunan

Saya menawarkan pengumuman daripada pembekal saya kompres pelbagai tekanan LL multikooker pada harga yang dikurangkan dalam reka bentuk baru dengan ciri-ciri baru. Satu penerangan terperinci boleh didapati di sini: [link-1] Wang tebusan, selalunya, sendiri, 15% daripada harga organisasi yang saya hantar atas permintaan ke email [email protected] Kit termasuk gusi pengedap tambahan. Terdapat mangkuk ganti dan jalur elastik yang boleh diganti. Jilid 4-5-6 liter. Mesyuarat Ryazanka dari rumah dengan persetujuan, Volga Sat; Tula + 100r Sabtu kerana barangan saiz besar; proletariat.

Tetapi saya membasuh pinggan mangkuk, atau secara umum mengenai mesin basuh pinggan mangkuk. Bahagian 1

. Sesetengah mesin basuh pinggan mangkuk mempunyai fungsi setengah beban - kitaran basuh lebih pantas, dengan penggunaan kuasa dan air yang kurang. Banyak pencuci pinggan mangkuk mempunyai fungsi permulaan yang tertangguh, iaitu "kelewatan" permulaan mencuci dari 2 hingga 24 jam (julat masa bergantung kepada model mesin). Sejumlah mesin basuh pinggan mangkuk disediakan dengan pencahayaan rongga dalaman mesin, yang menjadikan pemuatan dan memunggah hidangan lebih mudah. Sesetengah kereta juga mempunyai kunci pintu "kunci kanak-kanak", bunyi bip untuk penghujung kerja, cahaya.

Perhatian, pada permulaan!. Pendidikan jasmani untuk wanita hamil

Aktiviti fizikal semasa kehamilan. Sukan apa yang sesuai untuk wanita hamil, dan yang dikontraindikasikan.

Untuk mengambil atau tidak mengambil: alat dapur "kontroversi"

Dapur moden - wadah perkakas rumah. Baik dan berbeza. Tanpa beberapa, kehidupan kita sukar dibayangkan.