Menyediakan peta teknikal dan teknologi untuk produk ayam panas kompleks

Dari pulpa ayam yang dimasak dengan jisim potong. Wortel dikupas dan zucchini dicincang halus, direbus dengan minyak sehingga selesai, disapu melalui penyaring, tersebar di kuali, disiram, tuangkan lobak omelet. Susu dan air ditambah ke telur yang dirawat. Campuran dengan teliti diaduk, dituangkan ke atas lapisan penaik yang dilap dengan lapisan tidak lebih daripada 2.5 cm dan dibakar dalam oven sehingga siap. Jisim cutlet dibentuk menjadi mug tebal 1 cm, di tengahnya diletakkan omelet yang dimasak dengan sayur-sayuran, dipotong menjadi irisan kecil, dan kemudiannya tepi lingkaran disambungkan, dibuat menjadi bentuk bujur, dikukus. Biarlah dengan mentega rebus.

Keperluan pendaftaran, pelaksanaan dan penyimpanan

Hidangkan pada pinggan hidangan. Hiaskan dengan pasli.

Suhu aliran 65 ° C

Kehidupan rak hidangan zila ayam dengan telur dan sayur-sayuran hancur, tidak melebihi 72 Penunjuk kualiti dan keselamatan

Ciri-ciri organoleptik hidangan "Ayam Zrazy dengan telur dan sayur-sayuran" mesti mematuhi keperluan berikut:

Bentuknya bujur rata dengan hujung tumpul, permukaan produk sama rata dikukus.

Ladu ayam dengan nasi (TTK3100)

KAD TEKNIKAL DAN TEKNOLOGI No ayam dan ladu beras

 1. SKOP

Peta teknikal dan teknologi ini dibangunkan mengikut GOST 31987-2012 dan terpakai pada hidangan Kneli dari ayam dengan beras yang dihasilkan oleh kemudahan katering.

 1. KEPERLUAN UNTUK BAHAN BAKU

Bahan mentah makanan, produk makanan dan produk separuh siap yang digunakan untuk menyediakan hidangan mestilah mematuhi keperluan dokumen pengawalseliaan semasa, telah mengiringi dokumen yang mengesahkan keselamatan dan kualiti mereka (sijil pematuhan, sijil saniter-epidemiologi, sijil keselamatan dan kualiti, dan lain-lain)

ADAKAH ANDA MEREKA KOLEKSI RECIPE TERKEMUKA?

3. RECIPE

4. PROSES TEKNOLOGI

Bangku ayam yang dirawat memisahkan daging dari kulit dan tulang. Daging ayam tanpa kulit adalah dua kali di dalam penggiling daging.

Kemudian jisim dicampur dengan bubur likat beras sejuk, garam, susu atau air, mentega ditambah, dicampur dengan teliti dan disemprot sehingga jisim homogen diperoleh, potong quenelas (bola) seberat 22-25 g dan biarkan dalam sedikit air di bawah tudung tertutup selama 10 minit.

 1. KEPERLUAN UNTUK PENDAFTARAN, REALISASI DAN PENYIMPANAN

Hidangan: Hidangan ini disediakan mengikut perintah pengguna, yang digunakan sesuai dengan resipi hidangan utama. Hayat rak dan jualan mengikut SanPin2.3.2.1324-03, SanPin2.3.6.1079-01 Nota: carta aliran telah dibuat berdasarkan tindakan reka bentuk.

Letakkan ladu dengan hiasan, mentega atau sos.

Suhu aliran 65 ° C

Hiaskan: bubur likat, pasta rebus, bubur sayuran. Sos: susu atau krim masam.

 1. INDUSTRI KUALITI DAN KESELAMATAN

6.1 Penunjuk kualiti organoleptik:

Rupa - ladu - bola berat badan yang sama 4 pcs. setiap hidangan. Hiasannya terletak di sebelah, permukaan sayuran tulen terbuat dari. Warna kneley - kelabu putih. Rasa dan bau - ayam rebus, beras. Tekstur lembut berpori, beras direbus lembut.

6.2 Petunjuk mikrobiologi dan fiziko-kimia:

Dari segi penunjuk mikrobiologi dan fiziko-kimia, hidangan ini mematuhi keperluan peraturan teknikal Kesatuan Kastam "Pada keselamatan produk makanan" (ТР TC 021/2011)

 1. NILAI MAKANAN DAN ENERGI

Protein, g Lemak, g Karbohidrat, g Kalori, kcal (kJ)

12.78 14.51 5.91 205.32

KAD TEKNIKAL DAN TEKNOLOGI №4. Ladu ayam dengan beras

1. KEPERLUAN UNTUK BAHAN BAKU

Bahan mentah makanan, produk makanan dan produk separuh siap digunakan untuk menyediakan hidangan Peha ayam dengan nasi mesti mematuhi keperluan dokumen pengawasan dan teknikal yang ada, dokumen yang mengiringi mengesahkan keselamatan dan kualiti mereka (sijil pematuhan, sijil saniter-epidemiologi, sijil keselamatan dan kualiti, dll..)

Nama bahan mentah dan produk

Penggunaan bahan mentah dan produk untuk 1 hidangan, g

Lada hitam tanah

3. PROSES TEKNOLOGI

Daging ayam itu dilewatkan melalui pengisar daging dua kali, dicampur dengan bubur kental nasi dingin, garam, susu, mentega ditambah, dicampur dengan teliti dan disemprot sehingga massa homogen diperolehi. Dari jisim yang disediakan, mereka memotong dill seberat 20-25 g dan mendidihnya untuk pasangan. Biarlah dengan mentega rebus.

4. KEPERLUAN UNTUK PENDAFTARAN, REALISASI DAN PENYIMPANAN

Hidangkan pada pinggan hidangan. Hiaskan dengan pasli.

Rak hidup hidangan ayam dengan beras, tidak lebih daripada 72 jam.

5. INDIKATOR KUALITI DAN KESELAMATAN

6.1 Penunjuk kualiti organoleptik:

Rupa: Produk berupa ladu saiz yang sama, diletakkan di atas pinggan, sisi sampingan

Tekstur (konsisten): Berair, lembut, lembut

Rasa dan bau: ciri produk yang termasuk dalam hidangan

6.2 Penunjuk mikrobiologi harus mematuhi kehendak SanPiN 2.3.2.1078-01, indeks 1.9.15.13

6. NILAI MAKANAN

Dalam hidangan Ladu ayam dengan nasi dalam 100 g

KAD TEKNIKAL DAN TEKNOLOGI №5. Cutlet Chicken Cutlet

1. KEPERLUAN UNTUK BAHAN BAKU

Bahan mentah makanan, produk makanan dan produk semifinal yang digunakan untuk menyediakan hidangan Bakteria ayam yang dicincang mesti memenuhi keperluan dokumen pengawalan dan teknikal semasa, mengiringi dokumen yang mengesahkan keselamatan dan kualiti mereka (sijil pematuhan, sijil kebersihan-epidemiologi, sijil keselamatan dan kualiti, dan sebagainya. )

Nama bahan mentah dan produk

Penggunaan bahan mentah dan produk untuk 1 hidangan, g

Lada hitam tanah

Keju Rusia 6%

3. PROSES TEKNOLOGI

Pulpa ayam dipotong dan dilewatkan melalui pengisar daging, digabungkan dengan roti yang direndam dalam susu, meletakkan garam, dicampur dengan baik, dilepaskan kedua kali melalui penggiling daging dan ditikam. Jisim cutlet siap dipotong, letakkan di atas penaik loyang atau kuali, di tengah-tengah panjang cutlet membuat lekukan, dan isi dengan keju parut, taburkan dengan mentega dan bakar.

4. KEPERLUAN UNTUK PENDAFTARAN, REALISASI DAN PENYIMPANAN

Hidangkan pada pinggan hidangan. Hiaskan dengan pasli dan sebilangan lemon.

Suhu suapan 65 0 С

Hayat rak potong dicincang ku, tidak lebih daripada 72 jam

5. INDIKATOR KUALITI DAN KESELAMATAN

6.1 Penunjuk kualiti organoleptik:

Rupa: Bentuk - bujur rata, di permukaan terdapat berongga dengan keju yang rata.

Tekstur (konsisten): Juicy, lembut. Warna: coklat muda. Rasa dan bau: Daging ayam bakar

6.2 Penunjuk mikrobiologi harus mematuhi kehendak SanPiN 2.3.2.1078-01, indeks 1.9.15.13

Dumpling dari ayam seperti di tadika

Doughs - hidangan yang sangat mirip dalam komposisi untuk bakso - bentuk bulat yang sama, beras yang sama dalam komposisi, dan sama seperti lazat, jadi kita lakukan dan cuba!

Dalam ramuan peta teknikal tadika terdapat bubur nasi likat. Tetapi tidak mungkin anda akan memasak segelintir beras untuk menambahnya kepada pemadam. Oleh itu, mari kita mendidihkan bubur ini untuk makanan dan selari kita mengambil dari sana sebanyak yang kita perlukan untuk ladu.

Jumlah masa memasak - 0 jam 30 minit
Waktu memasak aktif - 0 jam dan 20 minit
Kos - sangat menjimatkan
Kalori setiap 100 gram - 208 kcal
Bilangan hidangan - 5 hidangan

Bagaimana untuk memasak ladu ayam seperti di tadika

Bahan-bahan:

Ayam - 350 gram daging tanpa tulang.
Beras - 30 g
Susu - 40 g
Mentega - 15 g
Garam - secukup rasa

Memasak:

Routing №3.

Teknologi memasak dan keperluan kualiti.

Mengenai masa memasak. Sekiranya anda mempunyai bubur nasi, serta sos susu, yang saya akan menasihati untuk melayani kue kami, maka ia dibuat sekali atau dua kali, selama 20 minit dan semuanya siap.

Jika kita bercakap tentang bekerja dari awal, kemudian tunggu selama satu jam, tetapi di pintu keluar anda akan menerima dua hidangan lengkap ditambah sos. Mengapa dua hidangan? Saya tidak fikir ia berfaedah untuk terlibat dengan segelintir beras, lebih baik memasak periuk kecil, dengan itu bukan hanya mendapatkan kuantiti bubur likat yang anda perlukan, tetapi juga beberapa bahagian untuk sarapan pagi, petang atau makan malam :)

Jika anda berfikir sama seperti saya, maka tutuplah mata anda kepada 30 gram beras dalam ramuan dan masak dengan jumlah bubur yang biasa, yang akan dibincangkan di bawah.

Saya cuba membuat bubur, tepat mengikuti ramuan peta teknologi. Tidak, pada pendapat saya terdapat semacam percanggahan antara jumlah air dan susu.

Apa teknologi memasak bubur seperti itu: nasi dibawa hampir untuk kesediaan dalam air (ia tidak rebus dalam susu) selama 15 minit, kemudian tambah susu dan memasak masak selama 20 minit lagi. Perkadarannya sangat mudah: untuk 1 cawan beras, kita mengambil dua gelas air dan dua susu. Memandangkan nasi itu mesti dibersihkan terlebih dahulu, maka beberapa cecair akan kekal, oleh itu saya menduduki lebih kurang setengah gelas air dan bukan dua.

Jadi, masak nasi di bawah tudung dengan api kecil di dalam air selama 15 minit. Selari, saya meletakkan susu di atas dapur, menambah 10-20 gram mentega dan masak sehingga mendidih. Masukkan susu panas rebus dengan mentega hingga nasi dan rebus selama 15-20 minit lagi. Dalam proses memasak bubur kadang-kadang bercampur.

Sekiranya anda tiba-tiba melihat bahawa tidak ada cecair yang mencukupi, tambah susu lagi. Secara peribadi, saya suka bubur likat yang agak nipis, oleh itu, segelas susu tambahan adalah satu kemestian.

Ringkasnya, untuk meringkaskan - nisbah yang betul beras dan cendawan buburan likat ialah 1: 4. Sekiranya anda ingin bubur nipis - tambahan tambah susu, anda sendiri boleh mencairkannya di atas pinggan, seperti yang anda mahukan.

Mari kembali ke Knels kita. Bagi mereka, kita perlu mengambil 130 gram bubur beras likat, dan selebihnya, seperti yang saya katakan, untuk sarapan pagi, petang atau makan malam.

Kita semua tahu bahawa di tadika mereka memasak makanan dalam kuantiti yang besar. Oleh itu, untuk ladu, sebagai contoh, mengambil keseluruhan bangkai ayam. Kita mampu mengambil hanya payudara atau daging gelap.

Daging, tentu saja, dikeluarkan dari tulang dan pastikan untuk mengeluarkan kulit. Secara peribadi, saya mengambil separuh payudara dan kaki dengan paha. Selepas mengeluarkan semua tulang, saya mendapat 350 gram berat bersih.

Daging dilangkau dua kali melalui pengisar daging, untuk keseragaman dan kelembutan yang lebih besar.

Dalam mangkuk, masukkan bubur nasi likat (130 gram), susu dan mentega cair kepada peminum. Yang terakhir hanya cair dalam microwave. Sudah tentu, tambah garam, tidak lupa bahawa kita tidak memasak untuk orang dewasa, tetapi untuk kanak-kanak kecil yang tidak memerlukan banyak garam. Untuk diri sendiri, jika ada, anda boleh menambah garam ini ke dalam ladu siap sedia. dan lada juga.

Sekarang campurkan segalanya dengan baik. Pemadat tidak padat, jadi disarankan untuk mengalahkannya. Hanya campurkan dengan kuat, seolah-olah mengalahkannya, selama beberapa minit. Ia akan menjadi lebih likat.

Tangan basah membuat bola kecil. Saya mempunyai saiz walnut besar.

Dumpling dikukus atau direbus dalam sedikit air. Saya mempunyai kapal pengukus, tetapi ia telah dibongkar selama dua tahun. Dan saya tidak berbangga dengannya :) Perintah dalam kuali adalah lebih mudah. Tuang separuh segelas air di sana, masak sehingga mendidih, letakkan ladu yang terbentuk, tutup kuali dengan tudung dan buat api minimum.

Saya memasak kira-kira 15 minit - cukup, saya juga akan mengatakan bahawa ia agak terlalu banyak, tetapi lebih baik untuk keterlaluan, untuk tenang.

Susu susu sesuai dengan kayu manis ini. Membuatnya dengan teknologi tidak begitu mudah, oleh itu, saya sedikit hack, memudahkan memasak. Dalam cawan, cairkan satu sudu tepung dalam sedikit susu (kira-kira 50 gram) supaya tiada benjolan. Dalam periuk kecil, bawa 200 gram susu ke mendidih dan tambah campuran tepung, kacau perlahan-lahan. Di sini juga menambah sekeping mentega, 10-15 gram. Rebus hingga menebal, tambah sedikit garam.

Melayani bakso dengan kentang tumbuk dan saus susu.

Teknologi ayam ayam dengan nasi

Nama Produk: Dumpling Ayam dengan Beras

Penggunaan bahan mentah dan produk separuh siap 1 bahagian

Ayam Pulp tanpa kulit.

Massa bubur nasi likat

Susu atau air

Berat bersedia ladu

Komposisi kimia hidangan:

Miner bahan mg

Energ nilai, kcal

Daging ayam dilewatkan melalui penggiling daging sebanyak dua kali, dicampur dengan bubur likat beras dingin, garam, susu atau air, mentega ditambah, dicampur dengan teliti dan disemprotkan sehingga rata. Dari jisim yang disediakan, mereka memotong dill seberat 20-25 g dan mendidihnya untuk pasangan.

Biarlah dengan mentega rebus.

Keperluan untuk kualiti.

Rupa: produk dalam bentuk saiz ladu yang sama, diletakkan di atas pinggan, sampingan - di sisinya.

Apakah ladu - resipi langkah demi langkah untuk memasak daging, ayam, hati atau ikan dengan gambar

Kebanyakan suri rumah tahu cara memasak bakso - bola daging untuk menambah sup atau berkhidmat sebagai hidangan utama yang berasingan. Dumplings juga bola bakar dengan bentuk khas, berbentuk bujur. Hidangan masakan Eropah, yang disediakan daripada pelbagai jenis daging, ikan atau sayur-sayuran yang dicincang daging dan disajikan dengan panas, dengan hidangan sampingan, sayur-sayuran dan sebarang sos putih. Dengan pemeliharaan teknologi penyediaan, asas untuk adunan menjadi cecair, tetapi pada masa yang sama semasa memasak mereka mengekalkan bentuknya dan tidak hancur.

Jatuh - apa itu

Masakan unta dari Eropah Barat adalah ikan, daging atau bola sayur yang disediakan khas (mereka boleh bujur atau berbentuk telur). Perkataan "qunel" dalam bahasa Perancis bermaksud "dumpling" atau "bola bakar", tetapi ia tidak diketahui dengan pasti di mana negara mereka pertama kali dimasak. Poland menilai queli sebagai hidangan negara mereka. Ladu siap dihidangkan dengan hidangan sampingan untuk yang kedua, atau ditambah pada sup sebagai tambahan yang hangat.

Dumplings berbeza dari bakso tradisional bukan sahaja dalam bentuk bujur. Stuffing dibuat bagi mereka konsistensi yang lebih cair, adalah mustahil untuk membentuk mereka dengan tangan. Dengan menambah telur putih, susu atau krim, ladu ini sangat halus dalam rasa, dan lebih kurang kalori (hanya daging atau ikan yang digunakan untuk memasak).

Cara memasak

Ayam, ikan atau ladu daging cincang adalah bakso yang dimasak mengikut teknologi khas. Cutlet ini, sebagai peraturan, tidak goreng, tetapi direbus dalam air mendidih (sup) atau dalam mandi air. Komposisi cincang halus dan tanah melalui penapis daging cincang semestinya termasuk telur yang dipukul, serbuk roti, direndam dalam susu, tuangkan krim atau krim masam. Terima kasih kepada penambahan bahan-bahan ini dan penggunaan pengisar ketika mencampur daging cincang, asas yang betul harus cair, halus dalam rasa, ringan dan lapang dalam konsistensi.

Kerana konsistensi cecair daging cincang, acuan bulat khas atau sudu digunakan untuk membentuk adunan sebelum memasak, yang mengakibatkan bentuk bebola bujur yang tidak lazim. Jika boleh, lebih baik menggunakan pengukus atau periuk perlahan dengan fungsi mengukus, dalam hal ini hidangan utama yang sangat lazat diperolehi. Ia disyorkan untuk memasaknya untuk kanak-kanak, yang dalam kebanyakan kes memakannya lebih baik daripada potongan goreng biasa.

Resipi kedelai

Semua kaedah pemadatan masakan sesuai untuk makanan atau makanan bayi. Mentega tidak digunakan semasa memasak, dan bakso tidak panggang, supaya terdapat kurang banyak karsinogen dan lebih banyak nutrien dalam hidangan siap. Secara tradisinya, daging cincang untuk bebola daging ini dibuat daripada ikan rendah lemak (ikan kod, ikan, ikan, daging, ayam, ayam) daging ayam atau ayam belanda, serta daging lembu, daging lembu atau arnab. Terdapat resipi vegetarian berdasarkan sayur-sayuran cendawan atau bijirin.

Hidangkan hidangan utama yang lengkap, dengan cendawan, sayur-sayuran, bijirin, pasta. Hidangan sampingan terbaik untuk ladu ayam adalah beras, untuk daging - kubis rebus atau kentang panggang, untuk ikan - spageti atau kentang tumbuk. Sebelum hidangan, tuangkan hidangan dengan krim masam atau sos mana-mana, musim dengan pasli, dill, basil atau cilantro.

Ladu ayam

 • Masa: 25 minit.
 • Hidangan: 4 orang.
 • Hidangan kalori: 560 kcal.
 • Tujuan: pada kedua.
 • Masakan: Bahasa Poland.
 • Kesukaran: mudah.

Ladu ayam tradisional dihidangkan dengan hiasan sayur, nasi, pasta, kentang tumbuk. Krim masam, mentega cair, atau sos putih ringan, contohnya Bechamel, digunakan sebagai sos. Lepuh yang dimasak sesuai untuk menambah sup ayam atau sayuran. Yang lebih fleksibel daging cincang, semakin kecil kemungkinannya bahawa bebola daging akan hancur semasa proses memasak.

 • fillet ayam - 0.5 kg;
 • susu (air) - 1 cawan;
 • telur ayam - 1 pc.;
 • roti tepung gandum - 120 g;
 • garam - 0.5 tsp.
 1. Minum fillet ayam atau potong dengan pengisar.
 2. Rendam bubuk roti dalam susu, tambah campuran ke daging cincang.
 3. Pukul jisim yang terhasil, secara beransur-ansur memperkenalkan telur putih ke dalamnya. Tambah garam.
 4. Bentuk lada berbentuk bulat atau berbentuk bujur dari asas siap, mendidih atau stim selama 5-7 minit.

Daripada daging lembu

 • Masa: 40 minit.
 • Hidangan: 6 orang.
 • Hidangan kalori: 630 kcal.
 • Tujuan: pada kedua.
 • Masakan: Bahasa Poland.
 • Kesukaran: mudah.

Dumplings daging cincang dimasak sedikit lebih lama daripada sayur-sayuran, ayam atau ikan, kerana memanjangkan masa memasak daging cincang. Daripada daging lembu, anda boleh menggunakan daging lembu atau daging kelinci. Babi, kambing atau daging lemak lain tidak sesuai untuk memasak bebola daging ini. Sebelum berkhidmat, taburkan dengan sayur-sayuran, anda boleh merapikan ladu siap dengan mana-mana sos atau krim masam. Selain garam, lada hitam atau merah dan rempah-rempah lain ditambahkan ke dalam mince seperti yang dikehendaki.

 • Daging sapi - 800 g;
 • susu (air) - 400 ml;
 • putih telur - 2 pcs;
 • mentega - 2 sudu besar. l
 • tepung gandum tepung - 120 g;
 • garam - 0.5 tsp.
 1. Rendam roti dalam susu (atau air). Pulpa daging lembu tatal melalui penggiling daging, campurkan dengan serbuk roti, tatal lagi, gulungkan melalui ayak.
 2. Pukul jisim yang terhasil dengan pengisar, menambah garam, susu. Pukul putih telur dan terakhir.
 3. Rebus ladu, tuangkan mentega cair sebelum disajikan.

Daging dengan nasi

 • Masa: 35 minit.
 • Hidangan: 4 orang.
 • Hidangan kalori: 690 kcal.
 • Tujuan: pada kedua.
 • Masakan: Bahasa Poland.
 • Kesukaran: mudah.

Apabila bubur nasi ditambah kepada ladu daging lembu, hidangan ini lebih berkhasiat dan berkhasiat. Selain bijirin, anda boleh menambah keju lembut (misalnya, keju) ke daging atau ladu ayam sebelum memasak. Masa rawatan haba apabila menambah sayur-sayuran atau bahan-bahan lain untuk mince itu tidak berubah, bola bakar disimpan dalam air mendidih sehingga mereka terapung ke permukaan (secara purata, memasak memakan masa 5-10 minit).

 • pulpa daging lembu - 600 g;
 • beras - 60 g;
 • krim - 220 ml;
 • putih telur - 2 pcs;
 • mentega - 2 sudu besar. l.;
 • roti - 120 g;
 • garam - 0.5 tsp.
 1. Basuh beras, rebus sehingga separuh masak.
 2. Masak mince - pukul stik daging pada kedua belah pihak; Mince, gulungkan melalui ayak. Masukkan pulpa roti direndam, putih telur, krim, tatal sekali lagi melalui penggiling daging dan gulungkan melalui penapis.
 3. Campurkan dengan beras, pukul campuran dengan pengisar.
 4. Tuangkan air ke dalam kuali supaya semasa memasak ia meliputi separuh bakso terbentuk. Sudu dalam bentuk ladu, letakkan jisim yang terhasil, reneh hingga masak (15-20 minit). Satu lagi pilihan memasak adalah membakar mereka di dalam ketuhar pada suhu 180-200 ° C selama 15-20 minit.

Steam Ikan

 • Masa: 40 minit.
 • Hidangan: 5 orang.
 • Hidangan kalori: 465 kcal.
 • Tujuan: pada kedua.
 • Masakan: Bahasa Poland.
 • Kesukaran: mudah.

Ladu ikan kukus adalah hidangan pemakanan yang cepat dengan rasa halus dan kandungan kalori yang rendah. Untuk penyediaannya memilih ikan kurus segar: ikan kod, pollock, gumpalan, haddock, bream, hake, perch, pike, carp. Anda boleh membeli fillet siap pakai, atau membersihkan dan memotong bangkai ikan sendiri. Hidangkan lebih baik dengan nasi atau bijirin lain, kentang gaya negara dengan kacang hijau atau cendawan. Tartar, krim masam atau apa-apa saus putih yang putih sesuai untuk berpakaian.

 • ikan fillet - 500 g;
 • susu - 150 ml;
 • telur ayam - 1 pc.;
 • roti putih - 120 g;
 • sup ikan - 250 ml;
 • garam - 0.5 tsp.
 1. Tatal melalui penggiling daging menggunakan panggangan terbaik dua kali.
 2. Rendam roti dalam susu, campurkan dengan daging cincang, tuangkan susu dan putih telur, garam. Pukul jisim dengan pengisar sehingga pes elastik diperoleh (dalam proses memasak, kuar akan berubah lancar dan tidak akan hancur).
 3. Rebus sup. Menggunakan dua sudu pencuci mulut, membentuk ladu, mengalihkan pemadat dari satu ke yang lain. Letakkan ladu pada colander atau pada bentuk khas untuk mengukus, tahan pada sup mendidih selama 15-20 minit.

Dari ayam belanda

 • Masa: 30 minit.
 • Hidangan: 6 orang.
 • Hidangan kalori: 690 kcal.
 • Tujuan: pada kedua.
 • Masakan: Bahasa Perancis.
 • Kesukaran: mudah.

Lepuh daging Turki adalah lembut dan berair, jika anda menggantikan krim dengan susu semasa memasak daging cincang. Hidangkan mereka dengan kentang panggang atau kubis yang direbus, dengan sos dan herba segar. Ia lebih mudah untuk membentuk ladu dengan bantuan dua pencuci mulut atau sudu. Bakso bebola yang luar biasa ini bagus untuk menambah sayuran, sup keju, daging atau ayam.

 • fillet kalkun - 400 g;
 • krim - 1 cawan;
 • telur ayam - 1 pc.;
 • roti - 120 g;
 • garam - 0.5 tsp;
 • rempah - secukup rasa.
 • Bilas ayam ayam, kupas filem, mince dua atau tiga kali.
 • Rendam serbuk roti dalam susu atau krim. Pisahkan telur putih dan kuning telur.
 • Tambah krim, roti, putih telur disebat untuk mincemeat, kacau, tetapkan melalui penapis, garam dan tambah rempah.
 • Masak ladu sehingga dimasak (sehingga ladu mengapung ke permukaan air).

Resipi Hati Hati

 • Masa: 45 minit.
 • Hidangan: 6 orang.
 • Hidangan kalori: 570 kcal.
 • Tujuan: pada kedua.
 • Masakan: Bahasa Poland.
 • Kesukaran: mudah.

Daging sapi dan ayam ayam sesuai untuk menyediakan hati hati. Sebelum anda menghidupkan hati melalui penggiling daging, anda mesti mengeluarkan dari kepahitan yang lebih besar itu. Untuk melakukan ini, ia mesti disimpan dalam susu selama 20-30 minit, selepas mengeluarkan filem, garis-garis dan vesel (sebelum mengeluarkan filem, hati boleh dibersihkan dengan air mendidih). Dalam daging lembu mesti menambah bawang.

 • hati ayam - 500 g;
 • bawang merah - 1 pc.;
 • wortel - 1 pc.;
 • telur ayam - 2 buah;
 • tepung gandum - 2 sudu besar. l.;
 • garam - 0.5 tsp;
 • Paprika atau rempah lain - secukup rasa.
 1. Basuh hati, keluarkan filem itu. Kupas bawang dan wortel. Tatal bersama-sama dengan hati melalui penggiling daging.
 2. Tambah telur, garam, pukul dengan pengisar, secara beransur-ansur memperkenalkan tepung. Kacau dalam daging cincang, tambah rempah.
 3. Bentuk ladu, masukkan colander dan masak kueka untuk pasangan selama 15-20 minit. Pilihan memasak kedua adalah membakar mereka di dalam ketuhar pada 150-180 ° C selama 15-20 minit.

Cara memasak

Dumpling yang diperbuat daripada ikan, daging atau ayam disediakan menggunakan teknologi yang sama. Pertama, pemadat dilakukan, dengan tambahan susu, krim dan putih telur, maka ladu dibentuk dan direbus dalam salah satu cara berikut:

 1. Dalam air mendidih dalam periuk - bebola daging diturunkan ke dalam air, dan selepas naik ke permukaan mereka direbus selama 3-5 minit.
 2. Dalam air mendidih dalam air panci dicurahkan ke dalam kuali agar apabila ladu tersebut dicelup ke bahagian bawah, ia menutupnya dengan separuh. Masa memasak - 15 minit.
 3. Kukus (atau mandi air) - ladu dibentangkan dalam bentuk khas atau dalam penapis dan disimpan di dalam kuali air mendidih atau sup selama 10-15 minit. Tidak perlu menghidupkan bebola daging
 4. Dalam dandang berganda atau dalam periuk perlahan, dalam mod "kukus". Masa memasak bergantung kepada kuasa peranti, dari 20 hingga 35 minit.

Cara lain untuk memasak adalah membakar mereka di dalam ketuhar. Untuk melakukan ini, lembaran penaik dilapisi dengan kertas kertas, pemadat dibungkus dan dibentuk menjadi ladu dengan bantuan dua sudu (supaya peminum tidak melekat, mereka dibasahkan dengan susu atau air). Ketuhar itu dipanaskan hingga 180-200 ° C, bakso bakar selama 15-20 minit, sehingga bentuk kerak.

Rebus ladu boleh bukan sahaja di atas air, tetapi juga pada sup. Pilihan ini digunakan dalam penyediaan sayur-sayuran ladu dari kentang. Kemudian, sup boleh digunakan sebagai asas untuk mendidih apa-apa sup, dan rasa bola kentang lebih kaya. Mereka dihidangkan sebagai hidangan sampingan kepada sebarang hidangan daging atau ikan, dengan krim masam atau sos pedas.

Ladu ayam

Resipi ini untuk ladu ayam adalah tidak rumit. Bahan-bahan yang anda perlukan boleh didapati di mana-mana rantau, dan teknologi memasak begitu mudah sehingga orang-orang yang baru untuk masakan boleh mengendalikannya.

Masakan Eropah dalam kebanyakan kes dikaitkan dengan sesuatu yang halus, pemakanan dan sangat lazat. Ladu ayam dengan beras dianggap hidangan klasik masakan Perancis tradisional - aroma lembut berkrim, tekstur halus. Cahaya ini dan pada masa yang sama hidangan daging berkhasiat sangat sesuai untuk kanak-kanak, serta bagi mereka yang memerlukan makanan diet.

Maklumat Resipi

Kategori: Hidangan Ayam.

Kaedah penyediaan: pelindapkejutan.

Pinggir Per Container: 4.

Bahan-bahan:

 • ayam cincang - 485 g
 • beras - 100 g
 • garam secukup rasa
 • mentega - 35 g

Peta teknologi ayam - muat turun

Rangkaian ayam adalah resipi yang disusun mengikut keperluan katering. Dokumen ini mengira kehilangan makanan semasa rawatan sejuk dan haba, hasil, kalori.

Kad teknologi ayam (resipi) adalah dokumen katering yang digunakan oleh chef atau bartender, dan kalkulator akauntan katering membuat pengiraan dan mengira kos pengeluaran. Kehadirannya adalah wajib bagi mana-mana organisasi yang bekerja di bidang katering awam dan secara bebas terlibat dalam penyediaan produk. Ia disediakan jika produk disediakan mengikut ketat dengan Koleksi resipi.

Dalam kes lain, Peta Teknikal dan Teknologi (TTC) dikumpulkan, yang berbeza daripada dokumen seperti Peta Teknologi Chicken, dengan kehadiran seksyen "Penunjuk Kualiti dan Keselamatan Dish", yang merangkumi:

 • Keperluan untuk bekalan dan penjualan makanan,
 • Ciri-ciri organoleptik
 • Petunjuk kimia-kimia,
 • Mikrobiologi.

Jika anda belum menemui carta persediaan yang diperlukan, lawati Kedai Resipi kami. Di sana anda boleh membeli siap sedia, dan dibangunkan oleh profesional, peta teknologi salad, sup, pizza...

Juga di kedai terdapat:

Sebagai tambahan kepada peta teknologi hidangan, yang dibangunkan mengikut GOST, Koleksi resipi termasuk Cost of dishes, Akta kajian hidangan Peta teknikal dan teknologi hidangan, dan hidangan pengarang Foto.

Pergi ke senarai dokumen

Ia penting!

Untuk memuat turun dokumen ini, anda mesti mendaftar atau log masuk. Pendaftaran adalah percuma untuk semua pengguna laman web ini. Selepas pendaftaran, anda akan melihat pautan muat turun di sini.

Ladu ayam seperti di tadika - resipi dengan langkah demi langkah gambar

Doughs - hidangan yang sangat mirip dalam komposisi untuk bakso - bentuk bulat yang sama, beras yang sama dalam komposisi, dan sama seperti lazat, jadi kita lakukan dan cuba!

Bahan-bahan:

 • Ayam - 350g daging tanpa tulang.
 • Beras - 30g
 • Susu - 40g
 • Butter - 15g
 • Garam - secukup rasa

Kaedah Penyediaan:

Routing №3.

Teknologi memasak dan keperluan kualiti.

Mengenai masa memasak. Sekiranya anda mempunyai bubur nasi, serta sos susu, yang saya akan menasihati untuk melayani kue kami, maka ia dibuat sekali atau dua kali, selama 20 minit dan semuanya siap.

Jika kita bercakap tentang bekerja dari awal, kemudian tunggu selama satu jam, tetapi di pintu keluar anda akan menerima dua hidangan lengkap ditambah sos. Mengapa dua hidangan? Saya tidak fikir ia berfaedah untuk terlibat dengan segelintir beras, lebih baik memasak periuk kecil, dengan itu bukan hanya mendapatkan kuantiti bubur likat yang anda perlukan, tetapi juga beberapa bahagian untuk sarapan pagi, petang atau makan malam :)

Jika anda berfikir sama seperti saya, maka tutuplah mata anda kepada 30 gram beras dalam ramuan dan masak dengan jumlah bubur yang biasa, yang akan dibincangkan di bawah.

Saya cuba membuat bubur, betul-betul mengikuti ramuan peta teknologi... Tidak, pada pendapat saya terdapat beberapa jenis percanggahan antara jumlah air dan susu.

Apa teknologi memasak bubur seperti itu: nasi dibawa hampir untuk kesediaan dalam air (ia tidak rebus dalam susu) selama 15 minit, kemudian tambah susu dan memasak masak selama 20 minit lagi. Perkadarannya sangat mudah: untuk 1 cawan beras, kita mengambil dua gelas air dan dua susu. Memandangkan nasi itu mesti dibersihkan terlebih dahulu, maka beberapa cecair akan kekal, oleh itu saya menduduki lebih kurang setengah gelas air dan bukan dua.

Jadi, masak nasi di bawah tudung dengan api kecil di dalam air selama 15 minit. Selari, saya meletakkan susu di atas dapur, menambah 10-20 gram mentega dan masak sehingga mendidih. Masukkan susu panas rebus dengan mentega hingga nasi dan rebus selama 15-20 minit lagi. Dalam proses memasak bubur kadang-kadang bercampur.

Sekiranya anda tiba-tiba melihat bahawa tidak ada cecair yang mencukupi, tambah susu lagi. Secara peribadi, saya suka bubur likat yang agak nipis, oleh itu, segelas susu tambahan adalah satu kemestian.

Ringkasnya, untuk meringkaskan - nisbah yang betul beras dan cendawan buburan likat ialah 1: 4. Sekiranya anda ingin bubur nipis - tambahan tambah susu, anda sendiri boleh mencairkannya di atas pinggan, seperti yang anda mahukan.

Mari kembali ke Knels kita. Bagi mereka, kita perlu mengambil 130 gram bubur beras likat, dan selebihnya, seperti yang saya katakan, untuk sarapan pagi, petang atau makan malam.

Kita semua tahu bahawa di tadika mereka memasak makanan dalam kuantiti yang besar. Oleh itu, untuk ladu, sebagai contoh, mengambil keseluruhan bangkai ayam. Kita mampu mengambil hanya payudara atau daging gelap.

Daging, tentu saja, dikeluarkan dari tulang dan pastikan untuk mengeluarkan kulit. Secara peribadi, saya mengambil separuh payudara dan kaki dengan paha. Selepas mengeluarkan semua tulang, saya mendapat 350 gram berat bersih.

Daging dilangkau dua kali melalui pengisar daging, untuk keseragaman dan kelembutan yang lebih besar.

Dalam mangkuk, masukkan bubur nasi likat (130 gram), susu dan mentega cair kepada peminum. Yang terakhir hanya cair dalam microwave. Sudah tentu, tambah garam, tidak lupa bahawa kita tidak memasak untuk orang dewasa, tetapi untuk kanak-kanak kecil yang tidak memerlukan banyak garam. Bagi saya sendiri, jika ada apa-apa, anda boleh menambah garam ini ke quenel siap... dan lada juga.

Sekarang campurkan segalanya dengan baik. Pemadat tidak padat, jadi disarankan untuk mengalahkannya. Hanya campurkan dengan kuat, seolah-olah mengalahkannya, selama beberapa minit. Ia akan menjadi lebih likat.

Tangan basah membuat bola kecil. Saya mempunyai saiz walnut besar.

Dumpling dikukus atau direbus dalam sedikit air. Saya mempunyai pengukus, tetapi telah dibongkar selama dua tahun... Dan saya tidak berbangga dengannya :) Ia agak mudah dalam kuali. Tuang separuh segelas air di sana, masak sehingga mendidih, letakkan ladu yang terbentuk, tutup kuali dengan tudung dan buat api minimum.

Saya memasak kira-kira 15 minit - cukup, saya juga akan mengatakan bahawa ia agak terlalu banyak, tetapi lebih baik untuk keterlaluan, untuk tenang.

Susu susu sesuai dengan kayu manis ini. Membuatnya dengan teknologi tidak begitu mudah, jadi saya sedikit hack, memudahkan memasak. Dalam cawan, cairkan satu sudu tepung dalam sedikit susu (kira-kira 50 gram) supaya tiada benjolan. Dalam periuk kecil, bawa 200 gram susu ke mendidih dan tambah campuran tepung, kacau perlahan-lahan. Di sini juga menambah sekeping mentega, 10-15 gram. Rebus hingga menebal, tambah sedikit garam.

Melayani bakso dengan kentang tumbuk dan saus susu.

Ladu ayam: 6 resepi diet


Tender dan daging ayam pemakanan - asas untuk hidangan yang indah. Masak ladu ayam di rumah.

Resipi 1: ladu ayam (langkah demi langkah gambar)

Resipi ini untuk ladu ayam adalah tidak rumit. Bahan-bahan yang anda perlukan boleh didapati di mana-mana rantau, dan teknologi memasak begitu mudah sehingga orang-orang yang baru untuk masakan boleh mengendalikannya.

Masakan Eropah dalam kebanyakan kes dikaitkan dengan sesuatu yang halus, pemakanan dan sangat lazat. Ladu ayam dengan beras dianggap hidangan klasik masakan Perancis tradisional - aroma lembut berkrim, tekstur halus. Cahaya ini dan pada masa yang sama hidangan daging berkhasiat sangat sesuai untuk kanak-kanak, serta bagi mereka yang memerlukan makanan diet.

 • ayam cincang - 485 g
 • beras - 100 g
 • garam secukup rasa
 • mentega - 35 g

Beras dibasuh dengan baik dalam air mengalir, didihkan sehingga siap. Untuk membuat beras untuk ladu ayam mempunyai konsistensi yang dikehendaki (iaitu, sedikit likat), kami mengambil pelbagai jenis. Ia juga penting untuk menghormati nisbah beras dan air - 1 bahagian bijirin perlu diambil dengan tepat 2.5 bahagian cecair.

Ringankan nasi yang dimasak bersama dengan ayam cincang dan mentega yang lembut. Semua ini sedikit garam dan menguli dengan sudu - ternyata jisim homogen, tidak terlalu tebal.

Dari campuran yang dihasilkan, kami membentuk ladu kecil, segera masukkannya ke dalam kuali yang mendalam atau kuali rebusan. Secara tradisional mereka melakukannya dengan bantuan dua sudu. Satu helah kecil - jika sudu dibilas secara berkala dengan air sejuk, pemadat tidak akan melekat. Tambah sedikit air ke piring, pastikan untuk menutup penutup dan reneh selama 20-25 minit dengan api yang rendah.

Berair, ayam cincang yang lazat dan ladu nasi siap sedia! Dengan cara ini, untuk membuat hidangan ini lebih banyak pemakanan, anda boleh memasaknya dalam dandang berganda. Kadang-kadang ladu hanya direbus dalam sejumlah besar air masin, mencelup bola mentah dari jisim ke dalam air mendidih.

Anda boleh menyajikan hidangan daging ini dengan mana-mana hidangan sampingan - pasta, sayur-sayuran rebus, salad sayuran segar, dll. Jika ladu disediakan untuk kanak-kanak, maka lebih baik untuk melayani mereka dengan kentang tumbuk - kombinasi ini biasanya dinikmati oleh kanak-kanak.

Resipi 2, langkah demi langkah: ladu ayam cincang

Dumplings - hidangan daging halus atau ikan mince dalam bentuk bola, direbus dalam air mendidih. Cuba untuk memasak ladu ayam yang lazat dan sangat lembut. Komposisi kimia daging ayam dan ciri-ciri penyediaan daging cincang dari itu membolehkan anda memasak kuarum untuk menu biasa, setiap hari, serta untuk anak-anak dan makanan diet.

 • Ayam - 500 g
 • Telur putih - 2 pcs.
 • Krim atau susu - 50-80 ml
 • Mentega - 30 g
 • Sayur-sayuran, sos krim - secukup rasa
 • Garam, rempah - secukup rasa

Daging ayam 2 kali mince.

Tambah mentega lembut dan kacau dengan baik, secara beransur-ansur menambah putih telur.

Masukkan krim, garam, rempah-rempah, pukulan dengan pengisar sehingga jisim separuh cecair berbuih.

Panaskan air dalam periuk hingga mendidih.

Massa dibahagikan dengan satu sudu atau satu sudu teh ke dalam bahagian kecil dan letakkan dalam air mendidih.

Apabila batang belukar muncul, rebus mereka selama beberapa minit.

Bersedia untuk mengeluarkan slot skovkoy.

Anda boleh berkhidmat dengan quenelle dengan mana-mana hidangan sampingan, dengan sos krim dan sayur-sayuran cincang. Selera makan.

Resipi 3: ayam dan lobak lobak (langkah demi langkah)

 • ayam (fillet) - 250 g;
 • wortel - 100 g;
 • telur ayam - 1 pc.;
 • garam - 3 g;
 • sup ayam - 200 ml;
 • yogurt - 100 g;
 • Dill - 15 g;
 • bawang merah - 1 2 pc.;
 • garam - 2 g

Kami membuat daging cincang untuk ladu ayam: potong ayam goreng dalam penggiling daging, atau potong dengan pisau tajam.

Masak satu wortel besar dalam pakaian seragam, kupas dan sapukan pada parutan halus.

Masukkan wortel kepada ayam cincang.

Masukkan satu telur dan garam. Bagi mereka yang mempunyai kolesterol tinggi, anda perlu mengambil 2 telur, memisahkan putih dari kuning telur, dan letakkan hanya protein pada mincemeat.

Sungguh-sungguh mengasah pemadat. Anda perlu kacau selama kira-kira 5 minit, kemudian masukkan pemadat di dalam peti sejuk. Ini perlu supaya ladu ayam tidak hancur dan dibentuk dengan baik.

Bawa sup ayam ke dalam mendidih. Kami mengambil 2 sudu: ruang makan dan teh. Kami menyentuh sebahagian daging cincang dengan satu sudu; dengan satu sudu teh kami mengikis ladu ke dalam sup mendidih.

Masak ladu ayam dengan wortel dalam sup selama 5 minit. Masak dimasak dengan cara yang berbeza: anda boleh memasak dalam sup, anda boleh memasak dalam dandang berganda, atau dalam colander konvensional (melincirkan colander dengan minyak sayuran, mengatur ladu, dan masukkan periuk dengan air mendidih, tutup colander dengan tudung, masak 5 minit).

Membuat sos untuk ladu: cincang halus separuh bulu bawang dan Dill. Lipat bawang dan dill dalam garam, garam. Bagaimana cara menggosok campuran dengan alu. Ambil yogurt rendah lemak, tanpa gula. Campurkan yoghurt dengan bawang merah dan rebus. Masukkan lada hitam segar.

Hidangkan ayam ayam panas, menyiram mereka dengan sos yogurt.

Resipi 4: Mudah Ayam Fillet Dumplings

Ini adalah hidangan pemakanan yang sangat baik, yang sesuai untuk diet, termasuk protein, serta makanan bayi dari tahun ini, kerana ladu adalah produk yang halus, dan tidak seperti banyak hidangan payudara, mereka tidak begitu kering, terutamanya jika disajikan dengannya sos itu.

 • fillet ayam - 800 g;
 • telur ayam - 2 keping;
 • garam - secukup rasa

Jadi, untuk memasak quenelle, fillet dada ayam mestilah dicincang dua kali, garam.

Ambil telur, memisahkan putih dari kuning dan cambuk menjadi buih yang kuat. Yolks boleh dimasukkan ke dalam pemadat, dan anda boleh membuangnya. Pada dasarnya, kuning telur biasanya tidak dimasukkan ke dalam ladu.

Peringkat seterusnya, dengan lembut disuntikkan dalam protein ayam yang disebat ayam,

cincang ternyata luar biasa.

Pada masa yang sama, dalam periuk, rebus air masin. Sebaik sahaja airnya mendidih dengan baik, dengan sudu ke dalam air mendidih, kita melemparkan kepingan-kepingan, cuba memberi mereka bentuk bulat.

Bengkak masak dengan cepat, kira-kira 10 minit, tidak lebih.

Ladu siap menyebar di dalam hidangan lain.

Resipi 5: ladu ayam dengan nasi kukus (dengan gambar)

 • fillet ayam (payudara) - 300 g;
 • beras - 1 beg (80 g);
 • mentega - 10 g;
 • telur - 1 pc.;
 • minyak sayuran - untuk melincirkan pendirian.

Mince fillet mince.

Satu beg beras mendidih dan beras, juga mince

dan masukkannya ke ayam cincang.

Mentega panas untuk menjadikannya cair, tuangkan ke dalam ayam cincang.

Pisahkan kuning telur dari protein, tambah kuning telur itu.

Garam dan lada garam.

Knead dengan baik. Cambuk protein dalam mangkuk yang berasingan

dan tambah dengan teliti kepada mincemeat yang disediakan.

Untuk pembentukan doh, sediakan dua sudu dan secawan air. Sapu sudu ke dalam air supaya peminum tidak melekat pada sudu...

membentuk cnels. Teknologi untuk membentuk quels agak mudah, tetapi, bagaimanapun, ia memerlukan sedikit kemahiran.

Dip satu sudu di dalam cawan air, tambah daging cincang dengannya, dan tandaskan sudu lain dalam secawan air dan tutupkan sudu dengan daging cincang, keluarkan kelebihan, bentuk bulu berbentuk telur.

Siapkan panggangan, yang digunakan dalam mod "dandang ganda" (jika multicooker anda mempunyai fungsi sedemikian, maka panggangan harus dilampirkan). Grill dengan minyak sayuran.

Berhati-hati meletakkan ladu pada panggangan...

letakkan grid ke dalam periuk perlahan... tutup tudung, pilih mod "dandang ganda", tetapkan masa memasak selama 15 minit dan tekan butang "permulaan"...

Pada akhir memasak, apabila isyarat kesediaan bunyi, berhati-hati mengeluarkan grill, ingat bahawa ia adalah panas, meletakkan ladu pada pinggan berkhidmat, menghias dengan sayur-sayuran. Selera makan!

Resipi 6: potong ayam, ladu dengan lentil

Hidangan pemakanan, jika ladu, dan hanya lazat, jika bebola daging. Dua daripada satu, dan juga tiga. Masuklah, cubalah.

 • Payudara ayam (fillet) - 1 pc
 • Lentil (hitam) - 50-100 g
 • Telur Ayam - 1 pc
 • Minyak sayuran (untuk menggoreng)
 • Breadcrumbs / Breadcrumbs
 • Garam - secukup rasa
 • Keju Belanda (ada, untuk berkhidmat)

Saya ingin menarik perhatian anda kepada fakta bahawa lentil hitam adalah wajar untuk hidangan ini.

Masukkan lentil yang dibasuh dalam periuk air, masak sehingga mendidih. Setelah mendidih, rebus lentil hitam selama 15-20 minit. pada api yang rendah. Proporsi: untuk 1 cawan lentil - 2 cawan air.

Letakkan lentil rebus.

Chop fillet ayam yang mudah untuk anda. Saya cincang dua kali.

Telur dibahagikan kepada putih dan kuning telur. Campurkan kuning telur dengan daging cincang, pukul putih dengan garam garam dan tambah perlahan ke daging cincang.

Seterusnya, kita bertindak bergantung kepada apa yang kita mahu terima: dumplings atau rompi.

Jika kami merancang kuadel, tambah 50 g (ini adalah berat kering) kacang tanah, campurkan. Menggunakan satu sudu dan satu sudu teh dicelup dalam air, kami membentuk permaidani dan menurunkannya ke dalam air mendidih satu demi satu. Selepas munculnya doh, rebus selama 15 minit.

Anda boleh berkhidmat dengan apa sahaja, saya ditaburi dengan keju.

Sekiranya kita mahu patties ayam, maka kita menambah dua kali lentil. Kami mula-mula membentuk bakso, kemudian kami memotongnya dalam serbuk roti, meratakannya di kedua belah pihak.

Goreng dalam minyak sayuran di kedua-dua belah pihak sehingga segar. Hidangan dengan sos, herba atau sebagainya.