Rawatan

Bagaimana untuk meremajakan pankreatitis di rumah

Pancreatitis adalah penyakit serius pankreas yang boleh menyebabkan kesan tidak dapat dipulihkan. Selalunya penyakit ini kronik apabila tempoh pergolakan bertukar ganti dengan remisi.

Baca Lebih Lanjut

Ciri-ciri pendarahan usus: punca dan rawatan

Pengarang artikel ini: Alexandra Burguta, pakar bedah pakar kandungan, pendidikan medis yang lebih tinggi dengan gelar dalam Perubatan Umum.Dari artikel ini anda akan belajar: apa yang pendarahan usus.

Baca Lebih Lanjut

Kepahitan di dalam mulut dan loya

Kepahitan dan mual adalah "isyarat" bahawa badan menghantar sebagai tindak balas kepada proses yang tidak normal yang berlaku di dalamnya. Gejala-gejala ini boleh bersifat sementara atau "mengejar" mangsa mereka sepanjang masa - dalam apa jua keadaan, adalah perlu untuk mengetahui sebab-sebab kepahitan dan mual untuk menghilangkannya dan melindungi diri mereka dari kemunculan ketidakselesaan.

Baca Lebih Lanjut

Pankreatitis kronik. Klasifikasi, patogenesis, diagnosis, diagnosis pembezaan, rawatan.

Pankreatitis kronik (CP) adalah keradangan polyetiological kronik pankreas yang berlangsung lebih dari 6 bulan, ditandai dengan penggantian secara beransur-ansur tisu parenchymal dengan tisu penghubung dan pelanggaran fungsi eksos dan endokrin organ.

Baca Lebih Lanjut

Menyediakan peta teknikal dan teknologi untuk produk ayam panas kompleks

Dari pulpa ayam yang dimasak dengan jisim potong. Wortel dikupas dan zucchini dicincang halus, direbus dengan minyak sehingga selesai, disapu melalui penyaring, tersebar di kuali, disiram, tuangkan lobak omelet.

Baca Lebih Lanjut

15 gram air adalah berapa banyak?

15 gram air adalah ukuran jisim dan ukuran derivatif volum, yang merupakan ciri kuantitatif ruang yang diduduki oleh air dalam badan, struktur atau bahan. Untuk menentukan ukuran ini dalam pelbagai hidangan, gunakan kalkulator kami.

Baca Lebih Lanjut

18 ml berapa banyaknya

Cara mengukur 18 ml air adalah berapa banyak titis, LIHAT JADUAL 1, dos dalam mililiter, bilangan titisan air dalam 18 ml (mililit). Terdapat cara anggaran untuk mengukur 18 ml (mililiter) air dengan titisan.

Baca Lebih Lanjut

Souffle daging wap - resipi untuk hidangan pemakanan

Daging soufflé adalah hidangan yang terdiri daripada beberapa bahan yang sihat dan berkhasiat. Apakah penyakit yang boleh dimakan ini? Apa yang boleh disertakan?

Baca Lebih Lanjut

Punca dan rawatan rasa pahit di dalam mulut

Ramai orang mengalami kepahitan di mulut mereka, sebab yang sukar untuk ditentukan. Tubuh manusia adalah sistem yang sangat rumit, tetapi jelas teratur, yang, sekurang-kurangnya kegagalan, mula memberikan isyarat.

Baca Lebih Lanjut

Fes hitam dan hijau

Hello! Maaf untuk soalan yang begitu rumit. Beritahu saya, sila, apa yang boleh dibincangkan tentang warna najis warna hitam dan hijau? Fenomena ini telah berlaku selama 4 hari. Kadang-kadang kerusi biasanya dihiasi, kadang-kadang cair.

Baca Lebih Lanjut