Terjemah oz ke ml dan belakang

Volum ialah ciri kuantitatif ruang yang diduduki oleh badan, struktur, atau bahan.

1 fl oz = 29.5735 ml (mililiter)

Cepat lakukan operasi matematik mudah ini dengan menggunakan program dalam talian kami. Untuk melakukan ini, masukkan nilai awal dalam bidang yang sesuai dan klik butang.

Untuk pengiraan yang kompleks mengenai penukaran beberapa unit pengukuran ke dalam yang diperlukan (contohnya, untuk analisa matematik, fizikal atau anggaran bagi satu kumpulan jawatan), anda boleh menggunakan penukar unit sejagat.


Laman ini membentangkan penerjemah dalam talian mudah dari unit ml dalam auns. Dengan kalkulator ini, dalam satu klik anda akan dapat menukar auns ke ml dan sebaliknya.

Penggunaan auns cecair dan peraturan untuk terjemahannya dalam ml

Selalunya terdapat masalah seperti keperluan untuk menukar auns ke ml: ia adalah satu auns cecair. Kenapa perlu untuk menukarkan satu nilai kepada yang lain, dan apakah itu? Adakah unit sedemikian digunakan sekarang dan dari manakah ia datang?

Auns cecair adalah unit isipadu, biasanya digunakan untuk mengukur cecair. Ia kira-kira bersamaan dengan 30 mililiter. Sepanjang sejarah, banyak definisi unit pengukuran ini telah digunakan, tetapi di dunia moden hanya dua yang tetap digunakan umum, di England dan di Amerika Syarikat.

Di UK, satu auns bendalir adalah 1/20 liter, atau 1/160 gelen. Jika anda menerjemahkan ounce ini kepada mililiter, ia akan menjadi 28.4. Satu auns cecair di Amerika Syarikat sama dengan 1/16 pint dan 1/128 gelen. Terdapat banyak auns berbeza, yang sebahagian besarnya adalah unit ukuran untuk massa, satu auns cecair berbeza dari mereka. Kadang-kadang penjelasan apa yang dimaksudkan dengan auns tidak diabaikan, dan anda sering dapat mencari nama hanya "auns" berhubung dengan mana-mana nilai ini. Apa yang kita bicarakan biasanya menjadi jelas dari konteksnya.

Sejarah

Pada mulanya, satu auns cecair mula memanggil isipadu, iaitu satu berat badan auns. Di England, auns mengukur jumlah wain, dan di Scotland, air. Oleh itu, jumlah semua auns berbeza, bergantung kepada kepadatan cecair. Keadaan ini semakin rumit oleh amalan surcaj, apabila pada Zaman Pertengahan unit ukuran tidak selalu sama dengan jumlah bahagiannya.

Pada tahun 1824, Parlimen British menamakan satu gelen sebagai jumlah 10 paun air. Galon dibahagikan kepada empat liter, satu liter menjadi dua gelas, satu gelas ke empat gills, dan gulung menjadi lima auns. Oleh itu, 1 gelen menjadi sama dengan 160 auns. Dan satu ons diambil jumlah cecair, yang mengambil 1 auns avurdipua. Kini rasio ini berkuatkuasa, kecuali 1 galon diubah menjadi 4.54609 liter, dan dengan demikian 1 auns cecair Empayar British menjadi sama dengan 28.4130625 mililiter.

Di Amerika Syarikat, satu ons juga didasarkan pada gelen, yang pada gilirannya berasal dari gelen anggur. Galon anggur adalah 231 padu inci dan wujud di England sehingga 1824. Apabila mereka menerima inci antarabangsa, auns bendalir di Amerika Syarikat berubah dengan sewajarnya dan menjadi sama dengan 29.5735295625 mililiter, iaitu kira-kira 4% lebih tinggi daripada jumlah auns cecair United Kingdom.

Auns cecair

Prasasti oz digunakan di luar negara sebagai sebutan pendek dari auns. Anda boleh bertemu dengannya jika anda membuat pembelian, contohnya, pada lelongan dalam talian. Dalam auns, mereka akan mengukur sebarang barangan cecair: eau de toilette, minyak wangi, minyak wangi, rempah cair yang jarang berlaku dan banyak lagi. Sememangnya, kita bercakap tentang membeli barangan dari Amerika dan UK, serta negara-negara yang menjadi ahli Komanwel Bangsa-Bangsa, contohnya Australia dan Kanada. Perlu diperhatikan bahawa apabila membeli barang dari Amerika Syarikat satu langkah mudah digunakan, satu ons dalam kes ini akan sama dengan 30 mililiter.

Menukar auns kepada mililiter juga mungkin diperlukan apabila cuba menggunakan resipi untuk menyediakan pelbagai hidangan. Jika anda melihat buku masakan dari UK atau Australia, anda tahu bagaimana untuk menukar auns kepada mililiter, contohnya, 10 auns akan mengandungi 300 mililiter. Kadang-kadang auns dan sahamnya ditunjukkan pada gelas volumetrik untuk cecair. Ia sering kali mungkin untuk memenuhi apa-apa sebutan ukuran volume pada hidangan kanak-kanak, contohnya, memberi makan botol. Satu hidangan standard 100 ml akan hanya lebih dari tiga auns. Ini adalah mustahil kerana produk sebegini dihasilkan terutamanya untuk seluruh dunia, tetapi juga dapat melihat mililiter pada masa yang sama.

Oleh itu, tidak ada masalah dengan menentukan jumlah mililiter dalam auns cecair. Perkara utama yang perlu diingati ialah terdapat beberapa jenis mereka, yang boleh memainkan peranan penting dalam pembelian barangan mahal. Menariknya, di Amerika Syarikat, di peringkat perundangan, sistem metrik telah diperkenalkan, tetapi Amerika sangat biasa dengan sistem yang ada sekarang yang belum diambil.

Auns cecair

Adakah anda tahu apa gabungan kombinasi huruf "fl.oz" pada botol minyak wangi? Saya fikir begitu, dan anda dengan cepat menjawab saya:

- Ya, ini adalah penetapan jumlah cecair yang dituangkan ke dalamnya!

Betul, huruf-huruf kecil ini diterjemahkan sebagai "cairan auns", iaitu, "cecair auns" dalam bahasa Rusia. Ini "fl.oz" boleh didapati di dalam bungkusan bukan sahaja minyak wangi, tetapi juga secara umum pada mana-mana produk cair asing. Auns cecair sama ada 29.6 atau 28.4 ml (dan dipanggil Amerika dan Bahasa Inggeris, masing-masing), tetapi untuk pelabelan barang itu dibulatkan kepada 30 ml. Dan apabila kita melihat inskripsi pada pakej, misalnya, 0.12 atau 3.3. fl.oz, kemudian dalam botol 3.5 atau 100 ml cecair. Untuk menukarkan auns cecair kepada mililiter, cobalah jumlahnya sebanyak 30 kali.

Kenapa saya betul-betul menceritakan semua ini? Faktanya adalah bahawa beberapa kali dalam hidup saya saya harus melihat apa yang tidak masuk akal: wanita melihat nilai fl.oz yang ditunjukkan pada minyak wangi, dan membuat kesimpulan, anda hanya boleh membayangkan tentang KEKUATAN harum. Iaitu, sebilangan kecil - kestabilan yang lebih besar, dan sebaliknya. Dan salah seorang daripada mereka memberi saya maklumat tentang bagaimana rintangan ini diukur. Anda tidak akan rasa. Dalam "cecair". Perkara yang paling teruk ialah seseorang mengajar orang (kata-kata orang lain yang "tercerahkan": "Kita diajar"). Malangnya, saya tidak tahu pseudo-guru ini, tetapi saya hanya tertanya-tanya apa yang akan mereka katakan jika mereka melihat produk seperti ini:

dan bagaimanakah mereka akan menerangkan penampilan, pada pendapat mereka, maklumat tentang kegigihan minyak wangi pada gel mandi, syampu, krim, ubat gigi, minuman beralkohol, dan lain-lain?

Oz dalam ml, ml dalam oz

Fraksi didapati dalam sumber tertulis tertua yang telah datang kepada kami. Mereka dikenali untuk menyatakan hasil pengukuran jisim, kelantangan, panjang, luas dalam kes-kes di mana unit pengukuran tidak sesuai bilangan bilangan bulat dalam nilai diukur.

Dalam kes sedemikian, orang dahulu memperkenalkan unit ukuran baru yang lebih kecil. Nama-nama unit baru ini dan menjadi nama pertama pecahan. Jika kita bercakap tentang auns, maka Rom, perkataan "auns" pada asalnya adalah nama unit kesembilan belas, tetapi kemudian auns mula menunjukkan satu per tiga belas magnitud apa pun. Mereka berkata "tujuh auns jalan," yang bermaksud "jalan tujuh belas."

Oz

Bahasa Inggeris: "Auns", disingkat - "Oz". Label "fl oz" bermaksud "auns cecair" - ukuran tradisional Inggeris daripada jumlah cecair. Jadi, sebagai contoh, pada botol minyak wangi boleh ditulis:

0.15 fl oz = 4.5 ml
0.2 fl oz = 6 mililiter
0.25 fl oz = 7.5 ml
0.375 fl oz = 11 ml
0.5 fl oz = 15 mililiter
1 fl oz = 30 ml
1.15 fl oz = 35 mililiter
1.3 fl oz = 40 mililiter
1.4 fl oz = 40 mililiter
1.6 fl oz = 50 mililiter
1.7 fl oz = 50 mililiter
2 fl oz = 60 ml
2.5 fl oz = 75 mililiter
2.7 fl oz = 80 mililiter
3 fl oz = 90 ml
3.3 fl oz = 100 mililiter
3.4 fl oz = 100 mililiter
4 fl oz = 120 ml
4.2 fl oz = 125 ml
5 fl oz = 150 mililiter
6 fl oz = 180 ml
6.7 fl oz = 200 mililiter
7 fl oz = 210 ml
8 fl oz = 240 ml
8.4 fl oz = 250 ml
9 fl oz = 270 mililiter
10 fl oz = 300 mililiter
11 fl oz = 330 mililiter
12 fl oz = 360 ml
13 fl oz = 390 mililiter
14 fl oz = 420 mililiter
15 fl oz = 450 ml
16 fl oz = 480 mililiter
17 fl oz = 510 mililiter
18 fl oz = 540 mililiter
19 fl oz = 570 mililiter
20 oz = 600 ml
30.4 fl oz = 912 mililiter
33.33 fl oz = 1000 ml

Auns kepada mililiter, mililiter hingga auns, auns dalam gram

Untuk menukar milliliters atau gram ke ons, gunakan kalkulator di bawah. Cukup masukkan nombor dalam medan borang yang sesuai dan klik butang yang sesuai. (Jika perlu, buat bahagian integer nombor dari bahagian pecahan sesuatu tempoh, bukan koma).

Auns cecair dalam minyak wangi

Apabila membeli minyak wangi, minyak wangi di kedai dalam talian, lelongan dalam talian, persoalannya sering timbul berapa banyak cecair dalam mililiter yang kami gunakan dalam botol atau botol. Pada botol, jumlah isipadu cecair paling sering ditunjukkan oleh auns cecair, disingkat fl.oz, oz atau FL.OZ. Bagaimana untuk mengetahui berapa banyak mililiter itu? Auns cecair - auns bendalir adalah isipadu unit cecair, sama dengan kira-kira 28.413 ml dalam bahasa Inggeris (sistem antarabangsa), dan 29.56 ml dalam sistem pengukuran volum Amerika.

Apabila mengukur volum, unit-unit ini akan mematikan dan menggunakan nilai berikut:

1 Bahasa Inggeris auns 28.413 ml ≈ 28 ml;

1 US auns 29.56 ml ≈ 30 ml.

Di kedai dalam talian 1 fl.oz adalah sama dengan 30 ml atau 29.6 ml.

Oleh itu, apabila ia ditulis pada botol: "... minyak wangi wanita 3.3 FL.OZ. ", Perlu difahami bahawa jumlah ini bersamaan dengan kira-kira 100 ml.

3.3 • 30 = 99 ≈ 100 (ml)

Membeli minyak wangi, di dalam botol yang ditulis "... 1,6 fl.oz. eau de parfum... ", anda boleh mengira isipadu dalam mililiter: 1.6 • 30 = 48 ≈ 50 (ml).

Bahan ini disediakan oleh ahli metodologi GMC DOGM Yanitskaya E.A.

Berapakah 6 auns air dalam mililiter?

Berapakah 6 auns air dalam mililiter?

Biasanya, di bawah perkataan auns, bermakna 1/12 bahagian libra, sama dengan 327.45 gram. Ya auns ialah 28.35 gram. Troy auns adalah sama dengan 31.1 gram.

Dan berkaitan dengan auns dalam menentukan jumlah, maka 1 ounce = cyat = 1/12 sextarium = 0.0372 bulatan.

Walau bagaimanapun, apabila menentukan jumlah cecair, auns diukur dalam Bahasa Inggeris dan Amerika dibezakan.

Orang Amerika ialah 1/16 liter atau 29,573 531 ml.

Menurut sistem penguasaan bahasa Inggeris, 1 empayar pint terdiri daripada 20 auns. Setiap auns mempunyai isipadu 28.413 063 ml.

Di Amerika Syarikat, hanya auns auns bersamaan dengan 30 ml untuk pelabelan makanan.

Kemudian ternyata bahawa 6 auns akan sama dengan 180 mililiter.

Milliliters to Auction Liquid

Apabila membeli minyak wangi, minyak wangi, tandas air dan cecair lain dari Amerika di kedai-kedai dalam talian, lelongan ebay, sering terdapat soal berapa banyak cecair dalam mililiter biasa kami adalah dalam botol atau botol, dalam perihalan yang kepadanya dan jumlah itu sebahagian besar daripada jumlah cecair ditunjukkan dalam cecair auns, atau oz singkatan fl oz, adalah untuk menangani isu ini kami mencadangkan untuk menggunakan kalkulator percuma kami untuk mengira semula mililiter setiap auns fl oz dan belakang. Malangnya, kalkulator dalam talian untuk menukar ukuran volum cecair tidak boleh dimuat turun, tetapi anda boleh menggunakannya semasa melawat laman web percuma kami. Pada asasnya apa yang anda perlu tahu apabila menggunakan kalkulator ini fl oz setiap mililiter, adalah bahawa tidak dianggap US oz fl fl oz mana 1 auns (fl oz) adalah 29,57353 mililiter (ml) sistem metrik mengukur jumlah hadir cecair diterima di banyak negara, termasuk di Rusia dan negara-negara CIS. Mereka yang perlu diambil kira dalam mililiter, auns cecair auns cecair (fl oz) diterima di England, anda perlu ingat bahawa terdapat 1 auns bersamaan 28,41307 mililiter (ml), dan skrip untuk terjemahan Bahasa Inggeris-auns jumlah ukuran cecair pada halaman lain mililiter laman web kami oz England. Anda boleh menggunakan skrip kami untuk pemindahan talian untuk beberapa unit langkah-langkah kaki panjang inci untuk metrik sentimeter dan berat meter auns kaki untuk kilogram dan gram, suhu Fahrenheit dalam darjah Celsius.

Kalkulator unit isipadu cecair dalam AS auns kepada mililiter

Untuk menukarkan unit untuk mengukur jumlah cecair antara US auns dan mililiter, anda perlu memasukkan nombor yang anda perlukan dalam bidang auns oz atau mililiter dan klik anak panah ke arah penukaran ukuran volum cecair.

kalkulator penukaran berat

unit ukuran

 • ebay lelongan forum
 • lelongan ebay
 • istilah lelong ebay
 • ebay akhbar
 • pendaftaran di lelong
 • pendaftaran paypal
 • pertukaran paypal
 • akaun paypal
 • wang kembali ke paypal
 • pembelian ebay
 • menjual barangan di ebay
 • peraturan perdagangan
 • pembayaran pembelian
 • penghantaran bungkusan
 • memfailkan aduan dan pertikaian pembukaan
 • adat
 • humor
 • harga ebay
 • skype
 • ebay maklumat
 • lelongan dunia
 • pembubaran

terjemahan dalam talian unit-unit lain

Penukar unit

Batu kilat [ml] oz cair British

Ketahui lebih lanjut mengenai jumlah dan unit dalam resipi memasak.

Maklumat am

Volum adalah ruang yang diduduki oleh bahan atau objek. Juga isipadu boleh menunjukkan ruang bebas di dalam bekas. Jilid adalah kuantiti tiga dimensi, tidak seperti, sebagai contoh, panjang yang dua dimensi. Oleh itu, jumlah objek rata atau dua dimensi adalah sifar.

Unit isipadu

Meter padu

Unit pengukuran dalam sistem SI adalah meter padu. Takrif standard satu meter padu adalah jumlah kubus dengan rusuk satu meter panjang. Unit derivatif juga digunakan secara meluas, sebagai contoh, sentimeter padu.

Liter adalah salah satu unit yang paling biasa digunakan dalam sistem metrik. Ia sama dengan jumlah kubus dengan tulang rusuk panjang 10 cm:
1 liter = 10 cm × 10 cm × 10 cm = 1000 sentimeter padu

Ia seperti 0.001 meter padu. Jisim satu liter air pada 4 ° C adalah kira-kira sama dengan satu kilogram. Selalunya, mililiter bersamaan dengan satu sentimeter padu atau 1/1000 liter juga digunakan. Milliliter biasanya dirujuk sebagai ml.

Jill

Insang adalah unit kelantangan yang digunakan di Amerika Syarikat untuk mengukur minuman beralkohol. Satu jill adalah lima ounce cecair dalam sistem imperial British, atau empat di Amerika. Satu jill Amerika sama dengan seperempat liter atau setengah cawan. Pub Ireland menyajikan minuman keras dalam bahagian jill suku, atau 35.5 mililiter. Dalam bahagian Scotland kurang - seperlima insang, atau 28.4 mililiter. Di England, sehingga baru-baru ini, bahagian lebih kecil, hanya satu keenam insang, atau 23.7 mililiter. Kini, ini adalah 25 atau 35 mililiter, bergantung pada peraturan institusi. Tuan rumah boleh menentukan sendiri mana dari dua hidangan yang mereka layani.

Dram atau dram adalah ukuran volum, jisim, dan juga duit syiling. Pada masa lalu, langkah ini digunakan dalam perniagaan farmasi dan sama dengan satu sudu teh. Kemudian, jumlah standard satu sudu teh berubah, dan satu sudu menjadi sama dengan 1 dan 1/3 dram.

Volum Memasak

Cecair memasak biasanya diukur mengikut jumlah. Produk longgar dan kering dalam sistem metrik, sebaliknya, diukur dengan jisim.

Sudu teh

Jumlah satu sudu teh berbeza dalam sistem pengukuran yang berbeza. Pada mulanya, satu sudu teh adalah satu sudu satu sudu, maka satu pertiga. Ia adalah jumlah terakhir yang kini digunakan dalam pengukuran sistem Amerika. Ini adalah kira-kira 4.93 mililiter. Dalam pemakanan Amerika, saiz sudu adalah 5 mililiter. Di UK, lazimnya menggunakan 5.9 mililiter, tetapi dalam beberapa elaun pemakanan dan buku masakan ini adalah 5 mililiter. Jumlah kuih sendok yang digunakan dalam memasak biasanya diseragamkan di setiap negara, tetapi sudu dengan saiz yang berlainan digunakan untuk makanan.

Sudu meja

Jumlah satu sudu juga berbeza-beza bergantung kepada kawasan geografi. Contohnya, di Amerika, satu sudu adalah tiga sudu, setengah auns, kira-kira 14.7 mililiter, atau 1/16 cawan Amerika. Tablespoons di UK, Kanada, Jepun, Afrika Selatan dan New Zealand juga mengandungi tiga sudu teh. Oleh itu, satu sudu metrik - 15 mililiter. Setong British - 17.7 mililiter, jika sudu teh 5.9 dan 15, - jika sudu teh 5 ml. Sudu Australia - ⅔ oz, 4 sudu teh atau 20 mililiter.

Piala

Sebagai ukuran isipadu, cawan tidak ditakrifkan sebagai sudu semata-mata. Jumlah cup boleh bervariasi dari 200 hingga 250 mililiter. Cawan metrik adalah 250 mililiter, dan Amerika sedikit lebih kecil, kira-kira 236.6 mililiter. Dalam dietet Amerika, jumlah cawan ialah 240 mililiter. Di Jepun, cawan itu lebih kecil - hanya 200 mililiter.

Kuarters dan galon

Gallons dan quarts juga bervariasi dalam saiz, bergantung kepada kawasan geografi di mana ia digunakan. Dalam sistem pengukuran kekaisaran, satu galon ialah 4.55 liter, dan dalam sistem pengukuran Amerika - 3.79 liter. Pada dasarnya, galon mengukur bahan api. Satu suku adalah sama dengan seperempat galon dan, dengan itu, 1.1 liter dalam sistem Amerika, dan kira-kira 1.14 liter dalam sistem kekaisaran.

Pint

Manis mengukur bir walaupun di negara-negara di mana satu liter tidak digunakan untuk mengukur cecair lain. Di UK, susu dan sari boleh diukur dalam liter. Satu liter adalah kelapan galon. Di beberapa negara lain di Komanwel Bangsa-Bangsa dan Eropah, pint juga digunakan, tetapi kerana mereka bergantung kepada definisi gelen, dan gelen mempunyai jumlah yang berbeza bergantung kepada negara, pint juga tidak sama di mana-mana. Satu pint empayar adalah kira-kira 568.2 mililiter, dan pint Amerika ialah 473.2 mililiter.

Auns cecair

Auns imperial adalah kira-kira 0.96 US auns. Oleh itu, auns empayar mengandungi kira-kira 28.4 mililiter, dan di Amerika Syarikat - 29.6 mililiter. Satu ons Amerika juga kira-kira enam sudu teh, dua sudu besar, dan satu lapan cawan.

Pengiraan volum

Kaedah anjakan cecair

Jumlah objek boleh dikira dengan menggunakan kaedah anjakan cair. Untuk melakukan ini, ia direndam dalam cecair isipadu yang diketahui, satu isipadu baru dikira atau diukur secara geometri, dan perbezaan di antara kedua-dua nilai ini ialah isipadu objek yang diukur. Contohnya, jika apabila objek diturunkan ke dalam cawan dengan satu liter air, jumlah cecair meningkat kepada dua liter, maka isipadu objek adalah satu liter. Dengan cara ini, anda boleh mengira hanya isipadu objek yang tidak menyerap cecair.

Rumus untuk mengira isipadu

Jumlah bentuk geometri boleh dikira menggunakan formula berikut:

Prisma: produk dari kawasan asas prisma hingga ketinggian.

Rectangular parallelepiped: produk panjang, lebar dan ketinggian.

Cube: panjang tepi dalam tahap ketiga.

Ellipsoid: produk semiaxes dan 4 / 3π.

Pyramid: satu pertiga daripada hasil asas piramid dan ketinggian.

Parallelepiped: produk panjang, lebar dan ketinggian. Sekiranya ketinggian tidak diketahui, ia boleh dikira menggunakan kelebihan dan sudutnya dengan asas. Jika kita memanggil tepi a, sudut A, panjang adalah l, dan lebar adalah w, maka isipadu parallelepiped V adalah sama dengan:

Jumlah ini juga boleh dikira menggunakan sifat segi tiga yang betul.

Cone: ketinggian kali kuasa dua kali dan ⅓π.

Bola: jejari ijazah ketiga didarabkan dengan 4 / 3π.

Silinder: produk dari kawasan silinder, ketinggian, dan π: V = π r² h, di mana r ialah jejari silinder dan h ialah ketinggian

Nisbah di antara jumlah silinder: bola: kon adalah 3: 2: 1.

Anda mungkin berminat dengan penukar lain dari kumpulan "Unit Pengubah Popular":

Adakah anda mempunyai kesukaran untuk menukar unit ukuran dari satu bahasa ke bahasa lain? Rakan-rakan bersedia untuk membantu anda. Hantar soalan anda kepada TCTerms dan dalam beberapa minit anda akan menerima jawapan.

Penukar unit popular

Penukaran Volum dan Unit dalam Resipi Memasak

Volum ialah ciri kuantitatif ruang atau kontena tiga dimensi yang diduduki oleh badan atau bahan. Konsep kelantangan, yakni, jumlah ruang dalaman kapal, berkait rapat dengan konsep isipadu.

Unit pengukuran yang diterima dalam Sistem Antarabangsa Unit (SI) dan derivatifnya adalah meter padu, sentimeter padu, liter (kubik decimeter) dan lain-lain. Bukan sistemik - galon, laras, liter, kuartza, cawan, skala, botol dan lain-lain. Unit-unit ini digunakan dalam resipi memasak dan untuk mengukur jumlah makanan.

Menggunakan Penukar "Penukar jumlah dan unit ukuran dalam resipi memasak"

Di halaman-halaman ini terdapat penukar unit yang membolehkan anda menukar nilai-nilai dari satu unit ke yang lain dengan cepat dan tepat, serta dari satu sistem unit ke unit lain. Converters akan berguna kepada jurutera, penterjemah dan semua orang yang bekerja dengan unit pengukuran yang berbeza.

Gunakan penukar untuk menukar beberapa ratus unit ke dalam 76 kategori atau beberapa ribu pasang unit, termasuk unit metrik, British dan Amerika. Anda boleh menukar unit panjang, luas, kelantangan, pecutan, daya, jisim, aliran, ketumpatan, volum tertentu, kuasa, tekanan, voltan, suhu, masa, momen, kelajuan, kelikatan, elektromagnetik dan lain-lain.
Nota Oleh kerana ketepatan penukaran yang terhad, ralat pembulatan adalah mungkin. Dalam penukar ini, bilangan bulat dianggap tepat untuk 15 aksara, dan bilangan maksimum digit selepas titik perpuluhan atau titik ialah 10.

Untuk mewakili nombor yang sangat besar dan sangat kecil, kalkulator ini menggunakan notasi eksponen komputer, yang merupakan bentuk alternatif bagi notasi eksponen (saintifik) yang dinormalisasi, di mana nombor ditulis dalam bentuk a · 10 x. Sebagai contoh: 1,103,000 = 1.103 · 10 6 = 1.103E + 6. Di sini E (pendek untuk eksponen) bermaksud "· 10 ^", iaitu, ". berganda dengan sepuluh darjah satu. ". Notasi eksponen berkomputer digunakan secara meluas dalam pengiraan saintifik, matematik, dan kejuruteraan.

 • Pilih unit untuk menukar dari senarai kiri unit.
 • Pilih unit untuk menukar dari senarai unit yang betul.
 • Masukkan nombor (sebagai contoh, "15") dalam medan "Nilai Asal".
 • Hasilnya akan segera muncul dalam medan Hasil dan dalam medan Value Converted.
 • Anda juga boleh memasukkan nombor di sebelah kanan medan "Nilai Tukar" dan baca hasil penukaran dalam medan "Nilai Asal" dan "Hasil".

Kami sedang berusaha untuk memastikan ketepatan penukar dan kalkulator TranslatorsCafe.com, namun kami tidak dapat menjamin bahawa ia tidak mengandungi ralat dan ketidaktepatan. Semua maklumat disediakan "sebagaimana adanya" tanpa jaminan apa-apa jenis. Syarat-syarat

Jika anda melihat ketidaktepatan dalam pengiraan atau ralat dalam teks, atau anda memerlukan penukar lain untuk menukar dari satu unit ukuran ke yang lain, yang tidak ada di laman web kami - tulis kepada kami!

Auns ke Kalkulator Gram

Penukar ounce dalam talian sama dengan gram

Anda menukarkan berat ke auns dalam gram.

Berapa banyak gram dalam auns - mengira semula oz untuk gr

Auns
Auns (singkatan: "oz") adalah unit ukuran untuk jisim, yang mempunyai beberapa definisi. Sering digunakan auns sama dengan 28 gram. Saiznya boleh berbeza-beza dalam sistem yang berbeza. Hari ini, yang paling banyak digunakan auns averdyupua antarabangsa, sama dengan 28.3495231 gram dan troy, yang adalah sama dengan 31.1034768 gram.

Gram
Gram (notasi: "g") adalah satuan massa metrik. Satu gram sama dengan 1/1000 kilogram dalam SI atau 1E3 kg. Hari ini, gram adalah ukuran yang digunakan secara meluas untuk mengira pepejal dalam membeli makanan dan runcit di seluruh dunia.

Kalkulator dalam talian. Unit penukar volum. Auns cecair (oz).

Penukar dalam talian ini membolehkan anda dengan mudah menukar jumlah dari ounces ke unit lain dari jumlah.

Untuk menukar auns cecair ke unit lain:

 1. Masukkan titik ditetapkan dalam auns cecair.
 2. Klik "Tukar"
 3. Selesai! Ini adalah nilai kelantangan dalam unit lain.

Anda boleh memasukkan angka atau pecahan (-2.4, 5/7,.). Baca lebih lanjut dalam peraturan untuk memasukkan nombor.

Sistem metrik adalah nama biasa untuk sistem perpuluhan antarabangsa unit berdasarkan penggunaan meter dan kilogram.

Sebarang komen lucah akan dipadamkan, dan penulisnya disenaraihitamkan!

Selamat datang ke OnlineMSchool.
Nama saya Dovzhik Mikhail Viktorovich. Saya pemilik dan pengarang laman web ini, saya telah menulis semua bahan teoritis, dan juga membangunkan latihan dan kalkulator dalam talian yang boleh anda gunakan untuk mempelajari matematik.