Forum Berhenti.

Komunikasi Hepcniki, doktor dan yang menyertai mereka.

Air "Naftusya"

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Re: Contoh pengaruh Naftusi pada keadaan hati dalam hepatitis C 1c?

Re: sanatorium

Smorodina
Sekiranya anda tidak keberatan, tukar topik (kerana jawatan anda adalah yang pertama - anda boleh melakukannya) supaya tajuk topik itu harus Naftus.
Atau katakan - Saya akan berubah sebagai moderator.

-- Thu Mar 25, 2010 22:51 -

Dan apa sanatorium awak?
Saya meninggalkan 8 Mac dari sana. Dan awak?

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Saya juga tidak merasa sangat baik untuk tiga hari pertama. Bengkak berat. Tetapi saya fikir bahawa kerana udara gunung yang dilepaskan. Mengenai hakikat bahawa anda tidak boleh minum banyak Naftusi - itu pasti. Ia perlu bermula dengan 200 ml dan kemudian tambah 50 ml mengikut keadaan. Tubuh itu sendiri akan memberitahu, saya menasihatkan anda tidak pergi ke sanatorium, tetapi "ganas", ternyata lebih murah. Dan jika anda memerlukan prosedur tambahan, anda boleh berunding dengan mana-mana sanatorium. Harga ada prosedur yang tidak masuk akal. Tinggal dengan pemilik persendirian untuk mendapatkan tempat untuk 500 Rubles sehari dengan makanan. Satu perkara yang buruk - makanan yang terdapat di alam semulajadi dan sangat lazat, dan sosis buatan sendiri dibawa, jadi semangat berada dalam radius km))) Saya tidak dapat menahan diri, makan dan makan))).

Di rumah, anda boleh minum air "Volzhskaya" - ini adalah air Ulyanovsk, sama dalam hartanah ke Naftusya. Saya dapati di Moscow dijual. Haba hingga 37-40 darjah. Sudah tentu, bukan Naftusya (Truskavets adalah satu-satunya tempat di dunia di mana ada air ini), tetapi masih.

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Re: sanatorium

Ini pasti! Tetapi saya juga makan sosis dalam mengejar diet)))

Arin menulis: Smorodina
Sekiranya anda tidak keberatan, tukar topik (kerana jawatan anda adalah yang pertama - anda boleh melakukannya) supaya tajuk topik itu harus Naftus.
Atau katakan - Saya akan berubah sebagai moderator.

-- Thu Mar 25, 2010 22:51 -

Dan apa sanatorium awak?
Saya meninggalkan 8 Mac dari sana. Dan awak?

Re: Air hidup "Naftusya"

Re: Air hidup "Naftusya"

Perasaan? Impresi? Mona lagi? pliz

-- 26 Mac 2010, 3:04 petang -

Afalina

Re: Air hidup "Naftusya"

Leviafan

Terima kasih. Dan dari segi komposisi, perairan apa yang boleh diganti, tidak tahu?

Re: Air hidup "Naftusya"

PisAla-pisala, pergi untuk menuangkan teh, suami duduk dan peledaknya meletup..
Dan apa yang ada di kompleks orang lain untuk mendaki? Saya akan bertanya.. Tetapi kita terus petang soalan yang tidak dijawab, seperti yang ditunjukkan oleh saya dalam jawatan yang tidak dipelihara.

Semua yang ditulis di bawah adalah pendapat peribadi saya dan boleh dicabar oleh mana-mana orang yang berwibawa.

Oleh itu, di Truskavets terdapat dua bilik pam - yang lebih rendah, yang tua dan yang lebih tinggi, yang baru.
Akses ke perairan adalah percuma, tanpa peraturan.
Air dalam bilik pam: Naftusya, Maria, Sofia, Bronislava.
Perubatan "Naftusya" dari sumber Truskavetsky - hidrokarbonat, magnesium - kalsium, air payau dengan kandungan bahan organik yang tinggi daripada petroleum. Ia mempunyai rasa dan bau minyak yang khusus, terutama bagi mereka yang menggunakan air buat kali pertama. Ia membantu dalam penghapusan proses keradangan dalam organ dan tisu, merangsang penghapusan batu-batu kecil dan pasir dari buah pinggang, pundi hempedu, saluran kencing dan hempedu, mengurangkan litiogenik urin dan hempedu (menghapuskan bahaya pembentukan semula batu). Oleh itu, nama lirikal ini adalah "Naftusya", dan sebelum itu ia hanya dipanggil "air minyak".
Naftusya datang ke permukaan di tiga tempat: Skhodnitsa, Truskavets, Borislav. Resort tertua adalah Truskavets, ia juga merupakan yang paling lengkap. Tetapi untuk minum air nampaknya saya tidak kira di mana. Ini adalah satu perkara rasa. Kadang-kadang orang berjalan di musim panas dari Truskavets ke Bronislav dan minum air di mata air hutan di sepanjang jalan. Hanya ada sejuk, perlu panas. Di bilik pam, air dipanaskan, dan suhu yang berbeza. Anda minum air suhu yang dilantik oleh doktor. Oleh itu, jika anda datang untuk kali pertama, maka anda perlu berunding dengan doktor.
Sofia dan Maria - untuk merawat keasidan rendah dan tinggi perut.
Di Morshyn, terdapat juga resort berdekatan, Morshinskaya, seorang analogi Mary, tetapi disenyawakan dengan sesuatu yang lain di sana.
Terdapat beberapa sumber lain dalam Truskavets dan Skhodnitsa. Di antaranya ialah perairan kecantikan, di Truskavets, Yuzi. Pada air ini, buat krim kulit tempatan, mereka berkata - super.
Di Truskavets, mata air yang terletak di taman bandar dihiasi dengan rumah kayu yang indah - monumen seni bina. Dalam Skhidnytsia - lebih mudah, tetapi juga ditanam. Di Skhidnytsia berhampiran sumber ada tempat yang dilengkapi untuk pemanasan air. Anda membawa alkohol kering dan cawan enamel. Anda mengumpul air, hangat dan minum. Sekiranya saya tidak betul, betulkan saya yang berada di Skhidnytsia baru-baru ini. Terdapat juga sebuah bilik yang baik di Skhidnytsia, tetapi di sana kelihatannya saya, mereka dibenarkan hanya pada baucer dan kad kursus. Sekali lagi, betulkan saya jika saya salah.
Sebenarnya, mengenai Skhidnytsia saya boleh menambah bahawa saya sangat menyukai rumah tumpangan, di mana anak-anak saya praktikal di dalam hutan. Pada musim panas ada yang indah.

Dan sekarang mengenai sanatorium Truskavets.
Pada zaman Soviet, dua poliklinik dibina di bandar untuk rawatan, yang berkhidmat sanatoriums. Di dekat bilik pam yang rendah poliklinik lama, Tidak. Namun, mungkin poliklinik lama, atau sebahagian daripadanya, dibina sebelum revolusi. Sekarang ia berada dalam keadaan yang dahsyat, tetapi berfungsi, bahagian utama premis ditutup, seperti untuk pembaikan. Huddles di bahagian kecil. Sebelum ini, terdapat juga kolam renang dengan air mineral, kerana saluran air di bangunan klinik. Berkhidmat sanatoriums Spring dan Birch (nampaknya). Dan anda boleh, tentu saja, dibayar kepada doktor, yang akan melantik prosedur atas permintaan anda, jika mereka tidak dikontraindikasikan kepada anda. Mengenai sikap Hepsa - pada.
Di sebelah klinik № 1 pusat perubatan baru Medpalas, klinik, pusat perubatan, SPA. Segala-galanya cantik dan sejuk di sana. Sememangnya, lebih mahal. By the way, ada yang berkhidmat dan tinggal di Spring (sebahagian).
Di sebelah bilik pam atas adalah No. Poliklinik 2. Tidak cukup untuk memanggilnya baru, tetapi kadang-kadang, melalui tradisi, ia dipanggil, ia melayani orang-orang yang berehat di sanatoria Rubin, Almaz, Kristall, Yantar.
Walaupun penampilan yang tidak sedap, terdapat poliklinik 1 dan 2 dalam barisan di koridor, bilik-bilik bersih, dan kakitangannya mesra. Dan anda boleh bersetuju dengan prosedur untuk memintas pejabat box sedikit lebih murah dan tanpa preskripsi doktor. Apa yang tidak akan berada di Medpalas dan sanatorium yang baik.
Istana Crystal Palace lagi. Bekas Sovminovsky, kini presiden. Terletak berhampiran dengan bahagian bawah bilik pam, tetapi juga berdekatan dengan bahagian atas. Pangkalan perubatan di sanatorium itu sendiri, dikabarkan menjadi baik, ada kolam renang. Tetapi anda tidak boleh membeli kad kursus untuk rawatan, hanya dengan makan. Makanan yang diperintahkan (nampaknya).
Ini semua sanatoriums terletak berhampiran bilik pam bandar.
Selanjutnya, pergi ke sanatoriums jabatan: Dnieper, Miner, Moldova, Tentera, Carpathians, dan di sini adalah Mutiara Carpathians. Mereka mempunyai asas perubatan mereka sendiri, sebagai peraturan, tidak buruk. Lama, masih tradisi perubatan Soviet, doktor. Terdapat bilik pam di semua sanatoriums ini, tetapi air, sebagai peraturan, diimport. Tiga kali sehari. Doktor juga mengesyorkan minum Naftusyu secara langsung di dalam bilik pam asli, di mana ia hanya naik dari tanah. Dua jam selepas menaikkan, Naftusya kehilangan harta penyembuhannya yang paling banyak. Anda boleh berjalan atau memandu ke penyapu bandar dari sanatoriums ini, tidak setakat ini. Tetapi ini adalah seorang amatur. Tiga kali sehari naik bukit dan dari gunung.
Terdapat banyak hotel persendirian, beberapa dengan prosedur perubatan. Sesetengah hotel menerima doktor. Secara umum, skala pembinaan adalah amat besar.
Terdapat beberapa pusat peranginan baru yang dibina semula dari lama atau yang baru dibina.
Di salah satu daripada mereka, di Geneva, kami berehat. Dan ia benar-benar menjadi rehat. Penginapan, rawatan, makanan, spa tanpa meninggalkan bangunan. Terdapat bilik pam juga, tetapi air itu dibawa, tiga kali sehari. Naftusya, sekali sehari Morshinskaya. Tetapi bilik pam teratas dalam 5 minit. berjalan kaki. Suami saya pergi ke bilik pam tiga kali sehari dan membawakan saya air dalam termos. Spa hanya cantik pada pandangan saya. Kolam renang 25 meter, dua kolam renang terbuka sebahagian, satu dengan air laut, yang lain dengan air mineral, dan alga. Dua kolam dengan air dari Laut Mati. Zon kanak-kanak. Rumah Tangga, sauna: tiga kolam renang Jepun yang berbeza (kecil), suhu Finland yang berbeza, suhu yang berbeza, Turki, Rom, lebih banyak lagi. Dan sudah tentu bilik stim Rusia. Dan fon sudah hampir. Semua ini tanpa had masa akses.
Ya jika kita tidak pergi untuk urut ke tukang urut peribadi saya di klinik sanatorium lain, maka kita tidak boleh meninggalkan sanatorium sama sekali. Tetapi ia juga perlu disiarkan.
Apa lagi yang disukai - bufet. Bagi saya, penting untuk makan pilihan dan tidak lagi terikat pada waktunya. Di sini, setiap hidangan berlangsung dua jam. Terdapat pembahagian kepada perubahan, tetapi ia bersyarat, secara senyap-senyap dipecah. Makanan harus dikatakan hampir pemakanan. Ya boleh mengambil apa yang anda perlukan hampir selalu. Banyak sayuran dan salad. Sikap pelayan dan pekerja dapur yang baik.
Ya, sosej buatan rumah dijual di dekat sanatorium, hampir setiap hari dari mobil. Yang tipikal, hampir selalu terdapat barisan ke kereta! Tetapi kita tidak usah tolong membeli sekali. Saya tidak mahu.
Apabila memilih sanatorium / hotel / apartmen, anda perlu memberi perhatian kepada jarak dari bilik pam dan mod pengambilan air. Air di pangsapuri bandar dan sanatorium lama mengikut jadual. Di hotel dan sanatoriums baru sepanjang masa. Nah, harga untuk penginapan diambil kira.
Anda harus memahami bahawa sejak anda minum banyak air, anda lebih berpeluh. Oleh itu, jika anda terpaksa pergi ke suatu tempat, kemudian ambil baju T dengan anda, lebih baik dua. Selepas urut - anda berpakaian segar, kerana yang mana ia datang sudah basah. Atau anda pergi untuk mengukur sesuatu di kedai. Dia juga berubah menjadi T-shirt, kerana yang dia datang ke kedai - sekurang-kurangnya memerah.
Sekarang topik yang menarik mengenai doktor dan Heps. Tetapi, mungkin, saya akan pergi untuk esok.

Air mineral Naftusya: ulasan

Tidak terlalu lazat, tetapi berguna

Plus: kesejahteraan yang sangat baik

Kelemahan: bau, rasa

Kesihatan adalah apa yang kita cuba untuk mengekalkan tahap yang betul dengan kekuatan kita semua. Walaupun mereka sendiri dan keranda kerap. Oleh itu, Madame dari pintu depan tidak hadir dari "kedai tugas" selama beberapa minggu, dan apabila kembali, dia memberitahu semua orang tentang pengembaraannya. Secara umum, saya pergi ke Truskavets. Menantu lelaki tidak dapat menanggung beban dan membayar selebihnya untuk seluruh keluarganya dari ibu tercintanya. Tetapi kini tidak begitu.

Super

Plus: air sangat berguna

Kelemahan: Bau

Seperti yang mereka katakan, jika ada kesihatan, maka anda mempunyai segalanya. Kesihatan adalah kekayaan yang paling berharga yang mesti disimpan sejak zaman kanak-kanak. Tetapi kita merosakkannya, dan kemudian kita cuba mengembalikannya. Entah bagaimana saya mula mengalami masalah dengan hati, saya selalu loya, kadang-kadang sebelum muntah, kerana rasa sakit saya naik ke siling, dan takut saya sakit di sekolah. Kemudian mereka menasihati saya untuk menggunakan beberapa Naftus air. Rasanya seperti iodin yang tidak dapat diuraikan, tetapi hasilnya bernilai. Saya kembali ke kesihatan biasa, mudah, dan yang paling penting kesakitan hilang.

Barat Ukraine. Magic Naftusya atau tip berguna untuk berehat dan rawatan di Truskavets

Masa rehat: Mei 2012

Diketahui ramai Truskavets Tempat peranginan spa ini popular terutamanya cvoey naphtha air mineral, yang analog tidak berada di dalam dunia, dan memaparkan tubuh yang paling kotor, termasuk batu-batu dan pasir dari buah pinggang dan pundi hempedu, mengembalikan sistem endokrin dan baki penuh dalam badan, dalam satu perkataan tiba sakit, tinggal sihat.

Sudah tentu, sangat sukar bagi mereka yang ingin menyembuhkan, memahami cadangan resort, klinik dan pusat swasta, serta kerumitan cara hidup bahasa Barat Barat, jadi saya berharap kisah saya akan membantu orang yang ingin meningkatkan kesihatan mereka di tempat yang indah ini. Sebelum pergi ke Truskavets, isteri dan anak saya, tentu saja, cuba mendapatkan maklumat, memanggil semua pusat peranginan, membaca ulasan, tetapi maklumat itu begitu kontroversial sehingga kami memutuskan untuk menyewa sebuah apartmen atau rumah dan memikirkan apa yang sedang berlaku.

Kami menyewa sebuah apartmen kecil di Jalan Borislavskaya selama 150 Hryvnia setiap hari (1 Hryvnia = 4 Rubles) dan memandu kereta api ke Lviv. Saya hanya ingin memberi amaran kepada anda bahawa kereta api Ukraine bukan gula, kereta berusia 100 tahun dan mereka mempunyai pakaian lumpur dan kotor yang luar biasa. Sekiranya anda bernasib baik, maka sebagai sahabat anda tidak akan mendapati pekerja asing yang mabuk yang pulang dari pendapatan mereka dari Rusia ke tanah asal mereka, melangkah mengelilingi kereta sepanjang malam dan menjerit lagu "You lured me," malangnya kita tidak bernasib baik.

Truskavets terletak 130 km dari Lviv, tetapi oleh itu ia tidak bernilai bimbang, banyak bas nongkrong di lapangan persegi dan anda boleh dengan mudah mencapai tempat untuk 28 hryvnias. Sebaik sahaja bas tiba di stesen bas, semua penumpang dibawa ke gelanggang oleh nyonya rumah pangsapuri dan rumah yang menawarkan penginapan untuk jumlah yang sangat tidak masuk akal, sebagai contoh, UAH 100 sehari adalah sebuah apartmen dua bilik yang baik di pusat di sebelah bilik pam. Jadi terlebih dahulu di Internet tidak masuk akal untuk menempah sebuah apartmen, lebih bayar itu besar.

Bandar Truskavets sendiri terletak di Prikrpatye, menyerupai 80 tahun abad yang lalu dan dikelilingi oleh semua pihak oleh orang-orang Carpathians, yang berkaitan dengan awan yang berlarutan dan jika tidak ada hujan, maka ini jarang sekali. Dari 16 hari yang kami berada di sana, tidak hanya hujan 7 hari sahaja. Sebaliknya, jika tidak banyak hujan, maka tidak ada nafta, yang terbentuk di bawah tanah dari perairan ini. Ambil perkara hangat. Sekiranya hujan, suhu juga akan jatuh.

Segala kesulitan ini dikompensasikan oleh sikap yang sangat hangat dan mesra penduduk setempat ke arah satu sama lain dan pelawat! Penduduknya berbilang bangsa; di Truskavets hidup secara meriah, Lemkies, Hutsuls, Bukovina dan kumpulan etnis lain yang berbicara dialek Carpathian bahasa Ukrainia. Orang-orang sangat mudah, ceria dan baik, sentiasa membantu apa yang mereka boleh! Konsep kehidupan mereka sangat mudah: 1. Timur Ukraine adalah tanah jajahan Rusia dan tidak ada hubungannya dengan Ukraine sebenar.

Stepan Bandera adalah wira negara dan pelindung. Tetamu sentiasa dialu-alukan, kami akan membantu, kami akan memberi makan, kami akan air dan tidur kami akan berbaring! Dengan keselamatan, segala-galanya teratur, anda boleh berjalan dengan selamat pada waktu malam dengan apa-apa jumlah dan tiada apa yang akan berlaku. Bagi mereka yang ingin membeli baucar ke sanatorium, Truskavets menawarkan kira-kira 50 sanatoriums dan pusat perubatan yang berbeza, serta vila peribadi khusus. Kami menyiasat hampir separuh dan membuat kesimpulan tertentu. Segmen paling murah adalah apa yang disebut "batu", atau sebaliknya Crystal, Ruby, Diamond and Amber.

Rangkaian sanatorium ini dibina pada tahun 70-an dan belum dibaiki sejak masa itu, bangunan-bangunan kelihatan amat dahsyat. Penajaan untuk baucar serikat buruh biasanya menetap di sana, bolehkah anda bayangkan jenis perkhidmatan yang ada? Di dalam dewan terdapat persamaan pasar Cina, sukar untuk mencari registri di antara sampah yang digantung pada gantungan. Di dalam bilik rawatan bilik tidak berkesudahan, yang pertama adalah orang yang membayar suap kepada doktor yang lebih banyak, masing-masing, dan baucar ada juga tidak terlalu mahal.

Benar, batu-batu ini mempunyai satu kelebihan yang sangat besar, mereka menduduki kawasan antara bilik pam pertama dan kedua dan untuk minum air, hanya mengambil masa dua minit untuk pergi. Kelas sanatorium kelas yang lebih rendah Spring dan Dnieper, sudah ada 50% daripada sumbangan, bangunan-bangunan itu diperbaiki, di dalam bertamadun, tetapi dengan prosedur gambar yang sama, giliran dan rasuah. By the way, ia adalah lawatan pertama kami ke Dnieper di mana, untuk UAH 200 tanpa daftar tunai, kami sementara meletakkan keseimbangan sanatorium di dalam poket kami, kami telah diperiksa dan menerima cadangan rawatan.

Yang paling jenaka adalah bahawa dalam sanatoriums kos prosedur adalah lebih tinggi daripada di pusat-pusat swasta di mana tidak ada keperluan untuk berdiri dalam talian, tetapi orang yang terikat dengan sanatoria tidak mempunyai apa-apa yang tinggal, baucar adalah baucar. Malah sanatorium kelas yang lebih tinggi Perlin Carpathian, Carpathians, Miner dan Batkovschina. Hanya minus mereka adalah jarak dari bilik pam, mereka berada di atas gunung dan jika anda boleh berlari selama kira-kira 15 minit, anda perlu mengalahkan kira-kira 40 minit ke atas.

Sebagai peraturan, semua orang dikreditkan dengan minum naphtha tiga kali sehari selepas makan, dzherello (sejenis air) sebelum makan, dan beberapa juga Sofia (juga sejenis air) dan ketika anda sampai ke bilik pam dan kembali, sudah waktunya untuk meminumnya lagi. Benar, ada air yang diimpor, tetapi sangat sedikit orang yang meminumnya, kerana ia kehilangan sifatnya dengan sangat cepat. Apabila bersentuhan dengan udara, formulanya runtuh dalam masa dua jam. Lebih lanjut sudah ada sanatoriums untuk kaya, seperti Geneva, Charles Grail atau Ricos, biasanya ada warga EU yang terbiasa dengan keselesaan.

Rawatan utama dalam Truskavets tentu saja adalah minuman nafusi, selepas 5 hari anda mula merasakan kesan, kekuatan dan tenaga ditambah, dan sebagainya. Prosedur lain kos kira-kira 15-30 Hryvnia, kolam adalah 15 Hryvnia sejam. Dengan cara ini penyingkiran batu karang atau pundi hempedu terdapat juga sebuah batu prosedur biasa dihancurkan laser selama 10 minit, kemudian hanya bodoh dilepaskan Naftusya dan output sisa sisa, iaitu tiada operasi.

Berdasarkan semua ini, kita boleh membuat kesimpulan bahawa jika anda mempunyai wang, lodge terbaik dalam sanatorium yang baik berhampiran bilik pam, jika mereka adalah kecil, resort ini adalah kehendak baik buruk apa-apa, wang yang di udara dan prosedur masih perlu membayar walaupun mereka termasuk dalam harga baucar, jadi sektor swasta adalah pilihan ideal. Kos makanan adalah beberapa kali lebih rendah daripada baucar sanatorium dan bahkan prosedur di klinik swasta lebih murah dan tanpa sakit kepala. Saya ingin memberitahu sedikit tentang bandar itu sendiri, bilik hidup dan pamnya.

Truskavets adalah sebuah bandar yang sangat kecil, bersih, indah dan hijau sebagai tempat peranginan. Ia telah beroperasi sebagai tempat peranginan sejak abad ke-19. Villas of the princes of the times are still preserved. Semasa Perang Dunia Kedua, Truskavets berfungsi sebagai sebuah resort elit dan hospital untuk pegawai-pegawai tertinggi Wehrmacht dan hampir tidak menderita, jadi semuanya tetap seperti itu. Sekitar taman, air pancut dan hutan Carpathian yang meruncak, penduduk seramai 30 ribu orang dan semuanya terlibat dalam perkhidmatan pelancong yang datang ke sini pada 300 ribu setahun.

Bandar ini menyerupai satu bazar berterusan, di mana para pelancong mendapat segala yang mereka kehendaki, dari cenderahati dan lawatan ke alat perubatan tempatan dan bulu Carpathian. Harga adalah pada dasarnya biasa, dengan seseorang dengan cara yang ketat, ada kedai khas di mana anda boleh membeli langganan mingguan untuk restoran kompleks di kadar 60 Hryvnia sehari, 20 setiap untuk sarapan, makan tengahari dan makan malam. Pada kharcho pertama atau borsch, pada tawplings tawaran kedua, pancake kentang atau bakso, pada kompot ketiga.

Nah, jadi di kafe selama 40 Hryvnia, anda boleh makan dengan bir ke bilah, yang di sini kos 3-5 Hryvnia botol. Pada waktu malam, anda boleh ottartitsya di restoran untuk jumlah yang agak munasabah, dan restoran ada sangat lucu, kami juga tidak berdiri di sebelah. Tarian dalam gaya Hutsul atau Boikov sehingga pagi! bandar Truskavets, walaupun kecil, tetapi gunung dan melalui gunung dengan berjalan kaki tidak banyak untuk hodishsya, jadi terdapat tiga bilik di dalam bas, harga satu setengah Hryvnia, harga teksi juga stabil, 20 Hryvnia untuk mana-mana jarak melalui bandar.

Produk biasa, lebih murah daripada kita, secara umum, anda boleh hidup. Terdapat dua bilik pam di Truskavets, atas dan bawah, yang bekerja dari 7 hingga 10, dari 12 hingga 15 dan dari 17 hingga 20 jam. Naphthusia panas dan sejuk, dzherelo No. 1 dan Sofia dihidangkan di dalamnya, secara berasingan di taman resort terdapat sumber air lain yang dipanggil Yuzia, yang dibasuh untuk meremajakan kulit. Bilik pam pertama terletak di tengah-tengah Truskavets di Torosevich Boulevard, di mana bilik pam ada pasar besar Hutsul dengan cenderamata, menjual lukisan, lawatan dan banyak lagi, pertunjukan orkestra dan kumpulan cerita rakyat.

Satu lagi bilik pam terletak satu kilometer jauhnya dari yang pertama, sehingga jalan Sukhovolya, dan di kawasannya terdapat batu sanatorium, terdapat juga sebuah pusat membeli-belah yang hebat di meja makan Buffet di mana anda boleh membungkus makanan atau berpakaian. Sebagai tambahan kepada Truskavetsky naftusi dan dzherello, seseorang masih dapat dirawat dengan air mineral dan air garam dari resort Morshyn dan Skhodnitsa. Morshyn dzherello No. 3 dan No. 6 adalah serupa dengan sifat-sifatnya untuk Karlovy Vary dan Air Wisbaden dan dijual dalam botol kerana ia tidak kehilangan sifatnya.

Hanya mahu memberikan satu nasihat: Beli air Morshyn dan air garam hanya di farmasi! Di jalanan, selebihnya orang-orang teknikal sedang menjadi vapar di bawah kedok minuman pada 20 Hryvnia, ia hanya sesuai untuk mandi, tetapi bukan untuk diminum. Sekiranya anda ingin membeli medali Carpathian, saya menasihatkan anda untuk membeli madu di dalam madu, yang ada di bank yang mempunyai segala jenis aditif. Lagu yang berasingan mengenai lawatan, yang jumlahnya tidak banyak ditawarkan di Truskavets, saya akan menulis tentang mereka dalam cerita seterusnya.

Umumnya, Truskavets adalah resort yang tenang, mesra alam dan selamat di mana, untuk sedikit wang, anda boleh berehat hebat, benar-benar memperbaiki dan memulihkan kesihatan anda.

Truskavets. Ukraine - Ulasan

Saya tinggal di resort yang saya minum naphtha

Saya tinggal di Truskavets
bandar peranginan
dan ini benar
bilangan resort, hotel, vila, restoran, pusat spa dan sebagainya.
walaupun pada hakikatnya bandar Moscow misalnya mengukur sedikit kira-kira 30 000 orang.
Apa yang saya nasihatkan:
minum air di mata air semulajadi di hutan.
jika anda mahu duduk di sebuah restoran untuk mendapatkan wang yang baik, pergi dari pusat.
lebih baik untuk membuat pembelian pada waktu petang - penjual lebih mematuhi diskaun.
susun dengan seorang pemandu teksi yang akan membawa anda - bersetuju terlebih dahulu tentang diskaun.
saham dengan kasut yang selesa - ini adalah rantau Carpathian, melupakan rupa bumi yang rata, kita mempunyai semuanya naik atau turun.
Jangan lupa payung, ini adalah gunung - hujan yang kerap.
mengatur memancing trout, meminta pemandu teksi membawa anda ke Opaka.
Cuba masakan kami di restoran "White Yard" yang anda suka.
pada hari hujan, berkabung, melawat restoran e-saya, berwarna-warni dan lazat.
pada hari yang cerah anda boleh pergi ke pantai "Kozatsky Farm"

Apa yang saya tidak nasihatkan:
minum air sendiri
minum air di dalam bilik pam (ia dicairkan 1k3m di sana), berjumpa dengan doktor anda.
jika anda mempunyai soalan saya dengan senang hati menjawab
mengenai resort dan hotel - topik yang berasingan
yang ingin menyelamatkan nasihat sektor swasta.

Mengenai "Naftus" dan perairan mineral lain tanpa mitos dan legenda.

Petua Perjalanan

Rantau Carpathian kaya dengan air mineral. Terdapat banyak daripada mereka, dan semuanya unik dan unik. Dan selalunya terdapat keadaan ketika, setelah tiba di resort, anda mendengar: "Tetapi air ini tidak lagi seperti ini, di sini di resort ini lebih baik." Dalam panik, anda mula mengumpulkan benda-benda dan berpindah ke resort lain. Akibatnya, kesihatan tidak bertambah baik, dan wang dilemparkan ke angin. Oleh itu, dalam penerbitan ini kita akan cuba menyangkal beberapa spekulasi dan legenda, contohnya, dengan menggunakan contoh air mineral Naftusya di Truskavets.


Ini "Naftusya" tidak begitu kuat di sana.


Truskavetsky Naftusya, sesungguhnya, pada pandangan pertama mempunyai banyak pesaing. Terdapat sumber yang sama di Borislav dan di resort Skhidnytsia. Walaupun seperti "Naftus" di Carpathians, anda boleh mengira beberapa sedozen. Berikut adalah legenda pertama: mengenai perairan mineral. Setiap sumber, seperti iris mata, adalah sahih dan unik. Tiada dua pun sumber yang sama. Terutama ia menyangkut perairan mineral seperti "Naftusya". Mereka sangat berbeza sehingga sifat mereka kadang-kadang secara radikal bertentangan. Mereka hanya bersatu dengan kehadiran hidrogen sulfida dalam komposisi mereka (bau busuk yang unik). Jika anda menyelidiki komposisi Naftusi dari sumber di Truskavets, di dalamnya, selain mineral, anda dapat melihat dunia organik yang rumit. Mikrob yang hidup di sana adalah unik: mereka menggunakan hidrogen sulfida untuk bernafas, bukan oksigen. Ini menerangkan masa penyimpanan yang singkat untuk air ini. Perairan lain jenis ini seringkali mengandungi satu set mineral tertentu. Akibatnya - pelbagai sifat penyembuhan.


"Naftusyu" dicairkan.


Ketakutan bahawa bukannya air mineral anda boleh meminjam koktel perkara yang tidak diketahui bukan tanpa sebab. Pada akhir abad yang lalu, dalam tempoh Soviet, ketika resort telah dibebani, "Naftusya", seperti sumber lain dalam kes seperti itu, tidak mempunyai masa untuk dikemas kini, oleh itu beberapa "semi-naftusya" muncul di permukaan. Tetapi ia berterusan sehingga 90-an abad yang lalu. Anehnya, tetapi krisis mempunyai kesan positif ke atas air mineral: mereka mendapat peluang untuk berehat, mendapatkan kekuatan dan pulih. Pada zaman kita, sains telah jauh lebih jauh, saintis telah berjaya mengira dan menentukan had maksimum air di mana ia mengekalkan sifatnya. Proses ini dikawal oleh institusi saintifik (sekurang-kurangnya dalam Truskavets). Oleh itu, dari sumber-sumber yang tidak disahkan, kita mengetahui bahawa Naftusia dalam tempoh 20 tahun yang lalu tidak mencapai nilai had seperti tahun 80-an.
Seperti yang dapat anda lihat, sains adalah perlindungan terhadap pencairan air mineral. Saya masih ingat berada di premis teknikal bilik pam air mineral No. 1 (Truskavets), saya dengan jelas melihat bagaimana piawaian kebersihan dan teknologi diperhatikan di sana. Sebagai contoh, dalam 80-an yang sama, Naftusyu dipanaskan dengan bantuan dandang dengan unsur pemanasan elektrik. Air dari hubungan dengan mereka ketara hilang kualiti. Hari ini, pemanas yang tidak dipanggil yang digunakan digunakan, di mana perairan mineral dibawa serta-merta ke suhu yang dikehendaki dengan memanaskan alam sekitar. Air yang sama dengan unsur pemanasan tidak bersentuhan. Pengetahuan sedemikian dikembangkan oleh institut dan firma penyelidikan.


Ada yang salah dengan Naftusey hari ini - dia tidak bau sama sekali


Penunjuk lain - hidung kami tanpa pengetahuan fizik tambahan dapat memberi keputusan yang salah. Sesungguhnya, Naftusia pada masa yang berlainan boleh menghasilkan wangian dengan cara yang berbeza. Tetapi ia bukan semacam campur tangan buatan manusia, tetapi pada tekanan atmosfera. Para pekerja bilik pam juga belajar bagaimana menentukan cuaca dengan bau Naftusi. Dan punca itu adalah hukum fizik pada kelarutan gas dalam cecair.


Saya akan datang ke resort, minum air selama beberapa hari dan semuanya akan baik-baik saja.


Seperti mana-mana rawatan dengan air mineral, ubat-ubatan sendiri adalah kontraindikasi. Pertama, beberapa hari tidak akan memberikan apa-apa kesan terapeutik, kedua, penggunaan jangka panjang yang tidak terkawal dari sebarang air mineral akan cepat atau lambat memberikan kesan sampingan yang negatif. Oleh itu, cadangan adalah untuk mereka yang pergi ke resort spa untuk berehat, menerima rawatan perubatan dan menjimatkan wang: sekurang-kurangnya sekali melawat doktor tempatan. Doktor yang mempunyai pengetahuan tertentu akan menasihati anda tentang formula optimum yang sekurang-kurangnya tidak membahayakan tubuh anda.


Jadi, kami telah menimbangkan 4 kenyataan palsu yang boleh menjadikan percutian anda menjadi masalah jangka panjang. Untuk mengelakkannya, kami mencadangkan untuk mematuhi peraturan berikut.

Kaedah bagi mereka yang ingin melawat resort spa (resort dengan perairan mineral)

  1. Ketahui mengenai spesifik resort dan sama ada air sesuai untuk anda di resort ini.
  2. Semak dengan doktor anda di rumah tentang tanda-tanda dan kontraindikasi perairan tersebut.
  3. Setelah tiba di resort, pastikan anda berunding dengan doktor tempatan untuk rejimen optimum penggunaan air mineral.
  4. Minum air mineral di kawasan yang ditetapkan secara rasmi. Laman-laman lain yang tidak ditanami sering tidak memenuhi standard kebersihan.
  5. Walau bagaimanapun, jika anda mendapati diri anda di "sumber liar" dan anda masih mahu mencubanya - melakukannya di tempat yang kurang dikunjungi dan dibersihkan.
  6. Jangan jatuh untuk semua jenis fiksyen "ada sumber yang lebih baik, jika anda mahu, saya akan membawa anda ke sana" - kemungkinan besar ini adalah tawaran komersial dengan hasil yang tidak diketahui.
  7. Cuba air mineral, tetapi jangan menetapkan rawatan panjang tanpa nasihat doktor tempatan.
  8. Sangat ragu-ragu mengenai nasihat pelancong dengan "pengalaman". Seperti yang ditunjukkan oleh pengalaman penyelidikan, para saintis hari ini hanya dapat melihat hujung gunung kecil mineral air. Apa yang boleh kita katakan tentang pengalaman "berpengalaman"?
  9. Dan akhirnya, ingatlah: air mineral adalah hadiah berharga alamiah. Oleh itu, semasa berada di zon kebersihan sumber, cuba TIDAK untuk sampah, TIDAK untuk merosakkan tanah, dan TIDAK untuk minum alkohol di sana. Mana-mana campur tangan dalam ekosistem sumber boleh berakhir dengan tragedi untuk air mineral.


Jika anda mengikuti peraturan tingkah laku ini, penginapan anda di resort spa bukan sahaja menyenangkan, tetapi juga bermanfaat.

Kajian: Balneological resort "Truskavets" (Ukraine, Truskavets) - Sebuah bandar yang mengagumkan di Ukraine Barat dengan warna yang tidak dapat dilupakan dan budaya kebangsaan

Sumber yang paling terkenal dan popular adalah "Naftusya". Ini sedikit air mineralized dengan sedikit bau hidrogen sulfida dan rasa minyak. Ia menyumbang kepada rawatan patologi urologi, penyakit saluran gastrousus, penyakit metabolik (termasuk kencing manis). Air daripadanya tidak begitu menyenangkan untuk rasa, tetapi anda perlu meminumnya dalam masa dua jam. Kemudian bahan-bahan yang tidak menentu menguap dan air kehilangan nilainya, rasa menjadi lebih buruk) Air digunakan dalam kombinasi dengan prosedur fisioterapi lain, mandi terapeutik, ozokeritotherapy.

Di bandar ini terdapat lebih daripada 15 pusat peranginan. Setiap yang bersedia menerima semua orang. Selain sanatoriums, terdapat sebuah klinik resort, yang dilengkapi dengan peralatan moden. Anda boleh menghubungi beliau dan mendapatkan temujanji untuk menerima prosedur air dan perubatan untuk semua orang yang datang ke bandar bukan pada baucar. Air mineral terapeutik di dalam bilik pam, yang dibuka pada waktu pagi dan ditutup pada waktu petang.

Di sepanjang setiap bahagian terdapat inskripsi air mineral. Oleh dia dan anda boleh mencari sumber yang dikehendaki:

Apa jenis air dan berapa banyak minuman yang diresepkan oleh doktor yang menghadiri, dan dia direkrut di byvet dari keran. Anda perlu pergi ke sana dengan hidangan anda.

Tidak ada masalah dengan perumahan di bandar. Bandar ini diperkaya dengan hotel dan hotel persendirian. Anda sentiasa dapat mencari penginapan yang luas dan selesa. Di Truskavets, selain rawatan, anda juga boleh berehat. Bandar ini terletak di kaki Pegunungan Carpathian dan dikelilingi oleh hutan konifer dan campuran. Bandar ini mempunyai banyak lawatan bersiar-siar, pusat hiburan, gereja-gereja, gereja-gereja. Baru-baru ini, banyak keluarga datang ke sini dengan anak-anak.

Bandar itu sendiri kecil, tetapi kerana ia adalah kawasan resort, ia agak pelik dan banyak pihak.

Berhampiran bilik pam sentiasa penuh sesak. Dan burung merpati tempatan begitu biasa dengan orang yang mereka berani jatuh pada bahu dan tangan orang yang lewat.

Saya menasihati sesiapa yang mempunyai masalah dalam bidang urologi, gastroenterologi, endokrinologi, neurologi (dan hanya tanpa sebarang masalah) untuk melawat tempat resort ini. Masa terbaik adalah musim gugur hangat atau musim bunga. Pada masa ini, alam mekar dan anda boleh menikmati cahaya matahari yang hangat.

Ulasan
Sanatorium "Naftusya Prikarpattya"

Valentine (Khmelnitsky, 05/11/12)
Kepada siapa vidgukivs negatif? Tidak begitu banyak kebenaran? Dan bagi saya, saya dengan cara sosial, bolehkah saya membeli sebuah bilik untuk hidup dengan baik?

Olya (Kiev, 04/23/12)
Rawatan sanatorium adalah mahal jika anda pergi untuk satu hari tinggal pada tahun 2007 untuk tahun -135 hrn., Syarat-syarat yang mengerikan, disko adalah 100 mata, alam adalah indah, kakitangan begitu-begitu. pengarah FARTUSHOK.. - sangat bersemangat untuk wang, tersenyum, tamak, tawar-menawar untuk setiap hari. Mereka menawarkan lawatan yang menarik, menarik, rehat bagi mereka yang bosan dengan kesibukan bandar, debu dan bunyi bising))) diselamatkan, bersenang-senang di disko dan jauh di luar sanatorium.

Tatiana (Vinnitsa, 12/22/11)
Dibiarkan dari 7 hingga 21.12. Kesan pertama mengejutkan, mengenai tempoh kejatuhan USSR., Bilik ganda di beberapa tempat yang sangat panas (bangunan nombor 2), di lain-lain angin berjalan dari pintu balkoni, air panas selama berjam-jam, makanan yang layak, terutama yang lapar adalah lelaki. Sekiranya anda tidak bertemu satu sama lain, anda boleh melepaskan kebosanan, kerana tidak ada hiburan tertentu. Kami mempunyai sebuah syarikat dari hari-hari pertama dan tidak mempunyai masa untuk bosan, kami sering mengembara (terdapat minibus 5 UAH untuk Truskavets, tetapi anda tidak selalu masuk ke dalamnya, anda boleh memanggil teksi untuk 50 UAH, setiap hari anda tidak terlalu letih). Mereka menawarkan banyak lawatan menarik yang mengimbangi masa itu. diadakan di sanatorium (terutamanya jika anda pergi pada hari penuh). Di malam hari ada disko dari pukul 20.30 hingga 22.00, dan kemudian semua orang tidur. Ia sukar untuk berehat, kerana tidak banyak salji, pokok-pokok itu kosong dan segala-galanya menjadi kelabu, kalau tidak terdapat bf jika ada musim sejuk yang sebenar. Perkara utama adalah untuk mencari sebuah syarikat yang baik, maka selebihnya akan menjadi baik. Saya berjaya melakukannya, namun saya merindui kawan-kawan saya, yang tinggal selama beberapa hari lagi. Dan saya akan memberikan nasihat ini kepada masa depan: anda boleh pergi dari kesatuan sekerja, tetapi jika pada perbelanjaan anda sendiri, maka pastinya bukan selebihnya yang anda perlukan untuk membelanjakan wang, Truskavets yang lebih baik, ada jalan di mana terdapat muzik secara langsung, dan ada bilik pam.

Oksana (Kiev, 12/19/11)
Sanatorium, hanya orang yang saya bicarakan terkejut dengan segala-galanya. San nod satu hingga dua bilik. Semuanya dipelihara dari masa USSR. Pengarah, yang telah bekerja sejak tahun 2005, nampaknya tidak melakukan apa-apa untuk sanatorium. Seram makanan. Vermicelli dan setengah heartworm adalah hidangan tandatangan. Olivier hampir dari satu kentang, dsb. Med.Personal baik, saya ingin perhatian terutamanya ahli terapi Natalia Ivanovna, tukang urut Lubomir Saya tidak ingat nama tengah, malangnya - pen emas. Sisters juga sangat baik. Air "Naftusya" diimport. Tamadun sangat jauh. Tidak ada tempat untuk berjalan, ada 4 lampu lentera di wilayah itu, dan kemudian hutan adalah baik pada sebelah petang, tetapi pada musim sejuk, ketika sudah gelap, tidak ada yang perlu dilakukan pada waktu petang.

Diana (Vinnitsya, 10/22/11)
Saya hanya ketakutan dalam 31 bilik di dalam tandas. Saya hanya tidak dapat memahami apa yang sedang berlaku kepada orang-orang di sanatorium. Naftusya menangis dan tidak mahu datang dari sini.

Yana (Tepat, 07/20/11)
Dan saya sangat menyukainya. Satu disko hanya bom! Makanan walaupun tanpa garam, tetapi enak. Alam adalah super.

dari dunia! * (Ladyzhin, 05/25/11)
Saya berharap untuk pergi ke sana tidak lama lagi untuk berehat * tetapi menurut tinjauan di atas, saya tidak faham dengan baik ada beberapa orang yang mengatakan satu perkara dan yang lain sebaliknya! Tetapi tidak begitu penting bagi saya apakah keadaan utama di sana untuk berehat dan menyembuhkan. *) Saya tidak akan pergi bersendirian, tetapi dengan kawan-kawan, jadi kami tidak akan merindui anda!

Dana (Lviv, 02/17/11)
Kuasa Yakscho b melihat maruah untuk pembaikan sanatoria. bahawa bulo b memanggil. dan kemudian menjaringkan baling bol Vlad! Dan pada lіkvіdatorіv bahawa mangsa avarіС- Chornobilskoi AES. Buat jalan bezkostovny dan anda mahu pangsapuri mewah. tidak patut tidak. Dan minda bersih normal! sifat yang indah, kakitangan undangan, penjagaan perubatan yang baik. dan mereka yang tidak ditanam di semua orang yang tinggal di Afrika dan di Afrika akan dipukul! Saya dihormati di sanatorium! Dalam jiwa dan jiwa saya di dalam hati saya! Di sana, yang terbaik, selamat datang, jangan menyesal!

Sergiy (wilayah Kyivska, 05.02.11)
Memasuki sanatorium dari 18 September 04, adalah mungkin untuk menamakan sanatorium, hanya lactic abo base vidpochinu. Hanya tse zhah.
Rozpovіm, untuk tenang ke sana bude vіdpochivati.
1st ZAHA - regіstura, nev_vіlche pratsіvnitsі berperingkat, sebelum orang-orang kononnya berdalih di kaki lima.
ZAH-peneroka ke-2 di dalam bilik, di beberapa kawasan yang tidak bersih, di tengah-tengah parit pobut yang paling penting, airnya sejuk dan haba dibekalkan oleh graf Neyak_sne teknik teknik.
Kes ke-3 ZAHA-lse lіkuvalny adalah dalam jahlivam stanі, antisan_tar_ya.
Ke-4 ZAHA-saintnya, untuk antisan_tariya, berdiri selama seratus tahun yang lalu, dan itu untuk tempoh penyiasatan sehingga z pratcіvnikіv tidak zmіg vitrusiti krihti, yaki psaltsya.
Secara ringkas di sekitar zhahi.
Nezrozumіlo hto untuk siapa vidіlyaє derzhavnі kosti di jalan untuk lіkvіdatorіv bahawa mangsa v_d avarіСі Chornobilskoi AES.

Natasha (01/12/11)
Di dalam sanatorium berehat dari 12/23/10 hingga 12/01/11. Bilik ini untuk 3 orang, TV, perkakas kebersihan, almari. Saya tidak suka hakikat bahawa bilik itu kotor (wanita pembersih datang setiap 4 hari), bilik mandi itu kotor. Air adalah pada jam. Makanan biasa: daging, burger, jus, buah. Di sana, tentu saja, semua makanan, tetapi kami mempunyai makanan yang cukup. Prosedurnya adalah normal. Daripada mereka benar-benar berasa lebih baik. Terdapat sebuah kedai di wilayah sanatorium, tetapi harga tinggi di sana, dan ada sedikit pilihan, tetapi ada satu di mana harga lebih rendah. Terdapat sebuah bar dengan minuman beralkohol. Setiap hari mereka minum air dari dzherela penyembuhan. Disko byd sangat sejuk. Lawatan yang dikehendaki, pertandingan. Perkara yang buruk ialah disko hingga 21.00. Wilayah sanatorium adalah besar. Alam semulajadi, gunung ponor terlihat Carpathian Mountains, udara segar. Secara umum, resort yang baik. Saya tidak menyesal yang pergi. Tiada siapa yang mahu pulang dari rumah kita. Kami mempunyai banyak keseronokan.

Irina (Kharkiv, 12/06/10)
Dibersihkan di sanatorium pada musim panas tahun 2010. Perasaan sangat bertentangan. Pada mulanya - ya, kejutan. Kepada semua "daya tarikan" kehidupan yang diterangkan di hadapan saya, saya akan menambah satu lagi - di kepala kita (secara literal) untuk dua hari pertama air menetes (ini adalah jenis atap di sana). Nah, itu hanya di lorong. Di dalam bilik bumbung itu adalah jenis yang utuh, tetapi kelembapan itu dahsyat. Telah mencapai penempatan semula ke nombor lain. Satu lagi emosi negatif - makanan. Masalahnya bukan dalam kuantiti dan pelbagai (tidak ada yang peduli untuk menurunkan berat badan :)), ANTI-SANITATION - ini, tentu saja, adalah titik kuat sanatorium. Dua pisau untuk empat adalah norma, separuh serbet per kepala juga merupakan norma, dsb. Tetapi seseorang mungkin benar-benar terbiasa dengan segala-galanya. Biasa dengan ini. Rawatan itu tidak boleh memberi komen, mungkin tidak mencukupi. Tetapi ia lebih kelihatan kepada doktor. Perkara utama adalah kesannya sekarang. Mungkin ia benar-benar air penyembuhan, kerana dia masih belum teringat tentang masalahnya.
Tetapi perkara yang paling menarik ialah tanggapan yang lain adalah sangat indah. Tetapi malangnya, ini tidak berlaku untuk sanatorium, kakitangan, tahap perkhidmatan. Sifat yang megah, kenalan baru, lawatan indah membuat percutian tidak dapat dilupakan, yang mana terima kasih khas kepada Barat Ukraine. Saya juga mahu tinggal di sana. Saya pasti akan datang ke sana lagi (ini bukan mengenai sanatorium :)))

Irina (m.Talne, 10.26.10)
Sanatorium superoviy! Harchuvannya sejuk! Ia hebat dan semuanya mengukus! Jadi likuyut slunki yang sama! Prosedur laktiknya yakni, kakitangan perkhidmatan kakitangan dan swasta! Mengenai antisantium vzagі mangla omong kosong. Hari kulit sebelum kami di kіmnati datang pembersih! Ia hanya bahawa dia tidak dibersihkan di sana, tetapi tidak ada sm_tyat, tetapi seolah-olah anda, babi itu, dan saya tidak pasti anda, maka apakah sanatorium itu. Air panas dan panas dan sejuk! Yake menjelang tahun. Musim opaluvalny telah datang lebih awal, lebih banyak sanatorium dan bilik dandang berkualiti tinggi! Saya vzagali, saya tidak rozumіyu, yak orang mozhut pisati taki gidnі rechi, tentang sanatorіy tsey? Saya boleh memberitahu satu perkara pada satu masa dan mengatakan sesuatu seperti ini, jelas tidak ada bw! Bo zhdne word not vіdpovіdaє dіysnost_. Anak-anak saya tidak mahu bergaul, tetapi mereka tidak suka menangis sebelum bercerai. Saya terutamanya, sebagai wira kumpulan, pasti lebih gembira.

Катерина (Lviv, 09/11/10)
Sanatorium Corpus adalah 35 rokіv untuk itu, dari jam itu, nyakki zmіn, sanvuzol y zhalyvomu stanі. Pelancongan, peredak yakni sanatorinyah, apa yang anda mahukan, ambil malam dengan anda, kemudian menjemput anda ke atas semua ekskursants yang sanatoriums dengan anda. Jadi sendiri rozvozyvat z ekskursi. Pada sela vіdstezhuyut, yang nema, schob zaivu portsіyu sushi di atas meja bukan z "na. Prosedur yang paling popular: aromaterapi, mandi konifer berdekatan bekalan air, tiub.

Violetta (Donetsk, 07.25.10)
Dibersihkan di sanatorium ini pada bulan Jun 2010 dan sangat tidak berpuas hati dengan segala-galanya. Di sanatorium terdapat kekurangan sanitasi yang lengkap: bangunan itu kotor dan tidak dibersihkan dengan langsir yang koyak dan bed linen kotor, air diberikan dalam jam, makanan hanya menjijikkan, tidak ada rawatan sama ada. Di dalam bilik terdapat panel-panel yang dicat dan siling-siling yang mengupas, dari mana segala sesuatu sedang membakar (nampaknya anda tinggal di tangga). Air dibawa dari Truskovets dan diencerkan dengan air kosong. Ruang makan adalah sama dengan masa Soviet (70-80 tahun) dari katering murah. Alam semulajadi memang cantik, tetapi anda tidak boleh penuh dengan udara dan air! Secara umum, saya melawat untuk kali pertama dan terakhir dalam "KURYATNIK" ini. Emosi negatif di atas bumbung! SHAME, puan-puan, Bender.
Saya nasihatkan semua orang: Siapa mahu merosakkan cuti - datang ke Naftusya Prikarpattya.

Yevgeny Valerievich (Kiev, 05/26/10)
Saya akan pergi ke sanatorium ini. Beritahu saya lebih lanjut mengenai sanatorium (apabila anda perlu membayar untuk mendapatkan bilik yang baik?), Makanan, lawatan, kos

Di halaman ini anda boleh membaca ulasan mengenai Sanatorium "Naftusya Prikarpattya", ditinggalkan oleh pelancong yang beristirahat di sana. Sekiranya anda mempunyai hasrat untuk berkongsi tanggapan anda, anda juga boleh meninggalkan maklum balas anda. Sanatorium "Naftusya Prikarpattya" (Drohobych) dibuka untuk perbincangan dan anda boleh mengucapkan terima kasih atau berhati-hati kepada orang lain yang ingin memilih destinasi percutian ini.

Semua tinjauan pelancong mengenai objek itu dimoderasikan dan boleh dipadam sekiranya menggunakan bahasa lucah, penghinaan, dan juga sekiranya ulasan tidak mengandungi maklumat mengenai hotel. Anda juga boleh mengarahkan kami kepada kenyataan pelancong yang tidak betul untuk membuat semakan semula semakan.

Ulasan Naftusya Hotel

Dzherelna Street 3, Truskavets, 82200, Ukraine - hotel pada peta

Hotel Naftusya terletak di zon rekreasi hijau Truskavets, 1 minit berjalan kaki dari musim bunga mineral. Ia menawarkan sauna, kolam renang dalaman, Wi-Fi percuma dan tempat meletak kereta peribadi percuma di lokasi. Bilik-bilik berhawa dingin dilengkapi dengan TV satelit skrin rata. Pengering rambut dan jubah mandi disediakan di bilik mandi. Beberapa bilik mempunyai ruang tempat duduk. Para tetamu boleh melawat restoran atau restoran di hotel yang berhampiran. Stesen Keretapi Truskavets berjarak 750 meter jauhnya. Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Lviv, 93 km dari Hotel Naftusya.

Bilakah mengambil air selepas makan?

Berdaftar: 14.03.2009
Mesej: 6454
Lokasi: Lyubertsy

Berdaftar: 12/09/2009
Mesej: 3454

Berdaftar: 14.03.2009
Mesej: 6454
Lokasi: Lyubertsy

Didaftarkan: 14 Ogos 2006
Mesej: 491
Lokasi: Zvenigorod-Moscow bergegas

Berdaftar: 09.03.2011
Mesej: 462
Lokasi: Kiev

Berdaftar: 14.03.2009
Mesej: 6454
Lokasi: Lyubertsy

Berdaftar: 14.03.2009
Mesej: 6454
Lokasi: Lyubertsy

Berdaftar: 09.03.2011
Mesej: 462
Lokasi: Kiev

Berdaftar: 09/14/2011
Mesej: 11
Di mana: Moscow

Didaftarkan: 04/30/2012
Mesej: 13
Lokasi: Samara

Didaftarkan: 27 Januari 2012
Mesej: 100
Lokasi: Kanada

Ulasan air mineral naphtha

Kumpulan: Peserta
Mesej: 51
Pendaftaran: 10 November 10
Dari: Moscow
ID Pengguna: 78739
Reputasi: belum

Stakka yang dihormati, anda boleh memberi komen mengenai pelan saya untuk melawat Truskavets, yang saya ingin laksanakan:

1) Saya mahu pergi ke seluruh bulan Jun (4 hari, 28 hari). Fikirkan masa bermusim biasa?
2) Selepas membaca ulasan mengenai sanatoriums dan melihat bilik mereka, saya cenderung untuk menetap di beberapa hotel kecil.
Di internet saya mendapat pasangan yang baik dengan nombor yang baik dan 3 kali makan makanan sekali sahaja.
3) Dari mesej anda saya sedar bahawa semua rawatan terdiri daripada minum Naftusi, iaitu Prosedur lain yang ditetapkan semasa anda mendaftar masuk ke sanatorium tidak diperlukan?
Oleh itu, sebenarnya, saya ingin pergi ke sebuah hotel di mana, seperti yang saya fikir, terdapat lebih banyak keselesaan. Sebelum makan saya pergi ke bilik pam, saya minum air, saya kembali - saya makan. Jadi?
4) Pada minggu ke 4 anda perlu memerintahkan enema dengan Rapa air. Adakah saya faham dengan betul bahawa ini boleh dilakukan untuk wang dalam madu. pusat, yang terletak di sana tanpa apa-apa arahan doktor? Atau anda perlu berunding dengan doktor dalam madu ini. pusat? Jika ya, maka lebih baik memohon pada ketibaan, atau anda boleh bodoh datang tepat pada minggu ke-4 dan berkata - Saya mahu melakukan enema?
5) Seberapa cepat anda merasakan hasilnya? Adakah semuanya berjalan betul selepas lawatan pertama, atau selepas beberapa waktu atau selepas lawatan kedua?

Terima kasih terlebih dahulu untuk penjelasan.

Big Friend of All Atopic

Kumpulan: Veteran
Mesej: 308
Pendaftaran: 1 Mac 11
Dari: Ukraine
ID Pengguna: 103891
Reputasi: belum

Stakka yang dihormati, anda boleh memberi komen mengenai pelan saya untuk melawat Truskavets, yang saya ingin laksanakan:

1) Saya mahu pergi ke seluruh bulan Jun (4 hari, 28 hari). Fikirkan masa bermusim biasa?
2) Selepas membaca ulasan mengenai sanatoriums dan melihat bilik mereka, saya cenderung untuk menetap di beberapa hotel kecil.
Di internet saya mendapat pasangan yang baik dengan nombor yang baik dan 3 kali makan makanan sekali sahaja.
3) Dari mesej anda saya sedar bahawa semua rawatan terdiri daripada minum Naftusi, iaitu Prosedur lain yang ditetapkan semasa anda mendaftar masuk ke sanatorium tidak diperlukan?
Oleh itu, sebenarnya, saya ingin pergi ke sebuah hotel di mana, seperti yang saya fikir, terdapat lebih banyak keselesaan. Sebelum makan saya pergi ke bilik pam, saya minum air, saya kembali - saya makan. Jadi?
4) Pada minggu ke 4 anda perlu memerintahkan enema dengan Rapa air. Adakah saya faham dengan betul bahawa ini boleh dilakukan untuk wang dalam madu. pusat, yang terletak di sana tanpa apa-apa arahan doktor? Atau anda perlu berunding dengan doktor dalam madu ini. pusat? Jika ya, maka lebih baik memohon pada ketibaan, atau anda boleh bodoh datang tepat pada minggu ke-4 dan berkata - Saya mahu melakukan enema?
5) Seberapa cepat anda merasakan hasilnya? Adakah semuanya berjalan betul selepas lawatan pertama, atau selepas beberapa waktu atau selepas lawatan kedua?

Terima kasih terlebih dahulu untuk penjelasan.

Pada musim panas, musim tinggi pelancong, masa adalah normal, terdapat banyak orang, menempah tiket untuk perjalanan pulang di stesen keretapi terlebih dahulu, mungkin terdapat kesukaran dengan tiket. Menurut hotel, ini adalah bagaimana wang yang dibenarkan, bilik yang lebih baik atau apartmen yang disewa terpisah tanpa perkongsian, tanpa syarikat yang bising, dan anda boleh membawa jantina yang bertentangan tanpa masalah. Makanan kos banyak wang tidak membawa tetapi terutama orang tidak makan banyak, kadang-kadang saya pergi ke pasar, Ya, rawatan hanya terdiri daripada minum Naftusi, adalah penting untuk mematuhi syarat-syarat - minum air mineral 15-20 minit sebelum makan pada waktu tertentu tanpa jurang, terutamanya pada waktu pagi, apabila anda ingin tidur, ikuti diet tepat pada masanya, tanpa kelewatan, mulakan dengan 350 mlgr, laraskan dos pengambilan, bagaimana anda akan merasa, selepas secara beransur-ansur meningkatkan jumlah air mineral yang diterima selama 50ml setiap minggu, selesaikan pengambilan pada hari-hari terakhir dengan sebaiknya pada sumber air pekat (di hadapan kampung Borislav). Pada waktu petang, anda boleh mengambil satu liter air di dalam bilik pam dan hanya meminumnya di dalam bilik. Di klinik hidropatik lama, jika anda menghadapi pintu masuk tengah dan belakang anda ke bilik pam lama, maka di sebelah kanan ada pintu masuk ke bangunan hidropatik, di tingkat dua terdapat meja tunai dengan senarai prosedur yang dicadangkan dan doktor, untuk wang, anda akan memilih apa yang anda suka, terdapat juga buku kecil sanatorium di daftar tunai, di mana pengawal akan membiarkan di bangunan rawatan hidropatik lama. Pembaikan akan bermula selepas minggu pertama penerimaan, pada minggu keempat mereka akan lulus sepenuhnya Manifestasi kulit Anda melakukan segala-galanya tanpa sebarang keributan, semuanya akan baik-baik saja, jangan ambil alkohol semasa rawatan di bawah sebarang alasan.

Kumpulan: Peserta
Mesej: 51
Pendaftaran: 10 November 10
Dari: Moscow
ID Pengguna: 78739
Reputasi: belum

H. Tumpukan, dan adakah saya perlu mengambil kad resort sanatorium, yang dibuat di tempat kediaman di klinik? Atau tidak ada keperluan untuknya atau adakah lebih baik untuk melakukannya di sana?

Kumpulan: Peserta
Mesej: 75
Pendaftaran: 26 Disember 11
ID pengguna: 203013
Reputasi: belum

Kumpulan: Peserta
Mesej: 75
Pendaftaran: 26 Disember 11
ID pengguna: 203013
Reputasi: belum

Saya bercakap dengan wakil Naftusi-tour, mereka menasihati anda untuk mengambil buku spa, arahan, kad perubatan dan sebagainya.

Adakah sesiapa akan pergi ke sana pada bulan Oktober?
Bersama-sama lebih seronok.

Kumpulan: Peserta
Mesej: 51
Pendaftaran: 10 November 10
Dari: Moscow
ID Pengguna: 78739
Reputasi: belum

Baru kembali ke Moscow. Saya tinggal di Truskavets selama 28 hari.
Dia minum air selama 25 hari. 3 hari terakhir tidak minum (letih).

Ringkasan: ia tidak membantu saya, malah menjadi lebih teruk.
Tetapi mereka mengatakan bahawa kesan Naftusi mungkin tidak segera, tetapi selepas beberapa waktu.

Sebuah cerita kecil.
Saya pergi ke Truskavets dalam keadaan yang lebih kurang normal. Kereta api menanggung keras.
Habuk dan perapi hanya mengerikan untuk kulit saya. Hari di kereta api dan saya tiba
di Truskavets sedikit disikat dengan kulit kering di belakang dan lengan. Cuaca pada akhir bulan Mei ada di sana
adalah hujan. Chilly (berjalan dalam jaket), tetapi udara sangat segar (berbanding dengan Moscow).
Segera mula minum air pada 350 ml di bilik pam lama, seperti kata stakka.
Dia meminum Naftusyu 37-40 darjah selama 10-20 minit sebelum makan.
Selepas penerimaan pertama, saya masih ingat bahawa terdapat pening kecil, sejenis kesan memabukkan.
Tetapi kemudian berlalu. Dia mula menulis bahagian.

Keradangan pada kulit dari kereta api tidak lulus, tetapi biasanya diluluskan selepas mandi panas yang pertama.
Selepas beberapa hari minum air pada 350 ml, saya berasa sangat teruk. Terdapat gangguan yang mana
Ia bukan dengan Tahun Baru. Saya pun pergi ke farmasi dan memesan 4 pek reamberin untuk membuat dropper.
Tetapi belum selesai. Saya membuat keputusan untuk pergi ke doktor untuk mendapatkan nasihat mengapa terdapat gangguan.
Saya sendiri mempunyai idea berikut: 1) Naftus. 2) cuaca sejuk. 3) 3 kali sehari memberi semangat yang kuat pada saluran pencernaan, jadi
seperti di Moscow, saya makan 2-3 kali kurang daripada saya mula makan mengikut rejim di Truskavets. Terdapat beberapa sembelit dengan kerusi.

Di sana, ringkasnya terdapat pusat perubatan MedPalas moden dan poliklinik lama Soviet.
Harga di MedPelas adalah beberapa di luar, walaupun oleh piawaian Moscow, saya tidak pergi ke sana.
Klinik itu memutuskan untuk mendapatkan pakar dermatologi. Oleh itu, dermatologi itu bukanlah seorang doktor profil
mengambil hampir sekali seminggu dan hanya dua jam. Sekumpulan orang berkumpul dengannya.
Dengan melihat sendiri doktor, saya sedar bahawa dia tidak akan memberitahu saya apa-apa yang baru. Saya menjaringkan gol.

Suatu pagi pukul 7 pagi isteri saya pergi ke gim, yang berjalan di sekitar bilik pam setiap hari.
Mengecas biasanya doktor dari hotel "ph-club". Well, dia membuat saya janji untuk salah seorang daripada mereka.
Sesuatu seperti pakar perubatan tradisional dan alternatif. Tubuh saya didiagnosis
kaedah terapi bioresonans (BRT). Singkatnya, terdapat banyak parasit dan hati dan usus tidak berfungsi dengan baik.
Saya pasti tidak benar-benar percaya kepada BRT. Tetapi dia pergi ke makcik ini tidak terutamanya untuk ini. Dia memberi saya urutan
organ dalaman (hati, usus). Dia berkata untuk mengurangkan jumlah Naftusi hingga 200ml, dan minum Naftusyu lebih sejuk
pada 150 ml selepas makanan dalam satu jam. + entorosgel untuk menghilangkan toksin.

Setelah teknik pijat dan minum pertama Naftusi dan entorosgel, saya berasa lebih baik. Kerusi itu kembali normal. Kelewatan semakin berkurang. Kulit putih.
Tetapi kemudian secara beransur-ansur ia menjadi lagi dilindungi, tetapi kepada keadaan yang boleh diterima.

Dia minum air, pergi untuk urut. Tiada peningkatan diperhatikan. Di Truskavets, hujan telah digantikan oleh haba.
Dari berjalan melalui hutan ia menjadi lebih baik, tapi pada waktu malam semuanya menjadi gatal sekali lagi.
Pada minggu lalu saya masih membuat 4 drops daripada reamberin. Ia membantu, tetapi sedikit. Ia sudah 28 hari.
Akibatnya, saya datang ke Moscow dalam keadaan yang sama, dan mungkin lebih buruk daripada saya meninggalkan.

Doktor di urut berkata bahawa saya mempunyai masalah dengan hati dan pankreas.
Ia menyakitkan pada manipulasinya dengan mereka, tetapi nampaknya tidak ada kesakitan.
Disyorkan untuk menjauhkan diri dari alkohol sekurang-kurangnya setahun lagi + diet.

Dalam beberapa hari kebelakangan ini, ada sesuatu yang sakit hati (atau pundi hempedu, saya tidak faham. Dalam bidang ini, dalam masa yang singkat).
Tidak pernah sebelum ia terluka seperti itu. Mungkin ia bermula selepas semua jenis kesan daripada Naftusi, dan mungkin
dan sesuatu yang buruk. Saya akan diperiksa di laluan itu. seminggu di sini untuk insurans.

Saya tidak menyesal perjalanan itu sendiri. Saya cadangkan. Suasana bersantai. Udara besar di sana. Taman hutan hanya hebat.
Makanannya baik. EURO 2012 ditunjukkan tepat di dataran tengah pada skrin besar.
Zon peminat selesai. Benar, sangat sukar untuk melihat peminat yang minum bir dan makan kebab (IMG: style_emoticons / default / smile.gif).

Big Friend of All Atopic

Kumpulan: Veteran
Mesej: 457
Pendaftaran: 13 Disember 08
Dari: Kaliningrad
ID pengguna: 11561
Reputasi: belum

Kumpulan: Peserta
Mesej: 59
Pendaftaran: 22 Disember 09
ID Pengguna: 42132
Reputasi: belum

Kumpulan: Peserta
Mesej: 51
Pendaftaran: 10 November 10
Dari: Moscow
ID Pengguna: 78739
Reputasi: belum

Saya pergi bersama isteri dan anak saya. Kos makanan + perumahan sekitar 80 tr + 20 ribu untuk apa-apa rawatan, alat, hiburan kanak-kanak (IMG: style_emoticons / default / smile.gif).
Kami tinggal di hotel "Senator", suite junior dua bilik untuk 400 UAH / hari (1600r), makan di sana di restoran di hotel, kira-kira 300 UAH (1200r) sehari selama tiga
(sarapan, makan tengahari, makan malam). Penginapan boleh disewa dengan kurang wang. Sebagai contoh, pangsapuri di sana untuk 150 UAH (600 Rubles) boleh disewa.
Kos jalan kira-kira 30 tr. Coupe yang ditebus ke belakang dan sebagainya (26 tr) ke Lviv + pemindahan teksi ke Truskavets bolak-balik untuk UAH 400 (1600r).

Post telah dieditAlex-x - 25 Jun 2012, 13:59

Kumpulan: Peserta
Mesej: 60
Pendaftaran: 17 Julai 12
ID Pengguna: 256130
Reputasi: belum

Big Friend of All Atopic

Kumpulan: Veteran
Mesej: 308
Pendaftaran: 1 Mac 11
Dari: Ukraine
ID Pengguna: 103891
Reputasi: belum

Saya, tentu saja, tidak berada di Truskavets (untuk masa ini), tetapi saya ingin mengucapkan terima kasih kepada stakka, yang membawa saya kepada idea yang baik - untuk merawat hati. Pergolakan musim sejuk berlangsung selama 2 minggu, walaupun Kartalin yang dikasihi tidak membantu dengan sebab tertentu. Sehari sebelum semalam saya mula minum air mineral (Essentuki, 3 kali sehari untuk minum segelas sebelum makan), kerana saya tidak dapat melakukan perjalanan pada masa ini. Secara umum, hanya terdapat peningkatan besar. Saya sangat takut untuk menjatuhkannya, tapi setakat ini. Saya pasti akan pergi selama sebulan untuk rawatan pada musim bunga, mungkin dalam Truskavets, tetapi masih kelihatannya saya juga terdapat pusat spa yang cukup di Rusia.

Pysy. Saya mempunyai masalah dengan hati saya untuk masa yang lama, dengan cara ini, saya telah lama mengesyaki bahawa mereka terlibat dalam tekanan darah

Jika sesiapa yang berminat membaca apa yang saya tulis, maka saya akan menyatakan lebih banyak lagi alasan saya, di sini di forum terdapat aduan tentang berat badan rendah di bawah Ada, selepas saya sembuh dari Neraka dengan bantuan lombong air dan membersihkan enema, hati itu sendiri berhenti untuk mengganggu saya selepas mengambil naphthusi, tetapi selama bertahun-tahun saya melihat satu ciri dengan saluran gastrointestinal, setakat ini saya mempunyai sepasang 3 kg dumbbell, saya tidak perlu menambah berat badan untuk besi, saya tidak pernah mahu terlibat, tetapi saya tidak mahu mengekalkan bentuk yang betul betul betul, saya melakukan latihan selama 20 minit 2-3 kali setiap hari, tidak ada deposit lemak, berat dan ketinggian tolak 100 dalam nisbah yang diterima, tetapi terdapat beberapa tetapi, akhbar ada di sana, tetapi jumlah usus sedikit meningkat, dan ia tidak berkelakuan secara berterusan, saya semua telah berdosa di usus ada beberapa jenis lemak, tapi ini tidak berlaku dengan penggunaan makanan tumbuhan di mana terdapat banyak serat, selulosa, dinding usus selama beberapa hari sementara serat tumbuhan peretravlivaniya meningkat sedikit, setelah makan mengantuk yang pendek muncul, mula membawa dumbbells mengantuk segera hilang, saya Berminat dengan peredaran usus, mengapa terdapat satu gambar dengan usus dan hati sebelum Neraka, tetapi setelah menyembuhkan yang lain, setelah membaca kesusasteraan mengenai peredaran darah saluran gastrointestinal dan mengantuk setelah makan, saya mendapati bahawa gejala-gejala ini agak normal dan diperhatikan apabila darah bergegas ke organ pencernaan makan masa dan mengurangkan sebahagian bekalan darah ke oksigen di otak dari tempat kejadian dan ada rasa mengantuk jangka pendek. darah vena dari usus pergi ke hati untuk dibersihkan, di sini adalah mekanisme pencernaan yang sihat, di mana organ-organ pencernaan yang sihat harus berfungsi dengan rhythmically, tanpa stasis dan memabukkan, Nfftus membantu memulihkan hati, dan enema dari Rape, di atopic, membangunkan peredaran darah yang teruk pada dinding usus cetek, di mana penyerapan bahan pertama berlaku, di mana perlu ada motilitas yang baik, berjalan setiap hari di dalam tandas untuk sebahagian besar, usus dengan peredaran darah yang baik harus pereravlivat semuanya.

Kumpulan: Peserta
Mesej: 20
Pendaftaran: 2 Februari 14
ID Pengguna: 487151
Reputasi: belum

Mengenai penyembuhan penuh saya tidak akan berdebat. Tetapi kesan positif pasti. Anda hanya perlu minum Naftusya dengan betul dan makan secara eksklusif makanan pemakanan.
Kami pergi ke Truskavets kerana masalah buah pinggang pada kanak-kanak. Sudah tentu, mereka sendiri meminum air untuk mengekalkan saluran penghadaman. Tinggal di sanatorium "Rubin". Sanatorium jenis Soviet, tiada apa yang istimewa. Sebagai tip: anda perlu mengambil bilik yang tidak lebih rendah daripada yang disebut unggul atau suite dengan bufet dan mempunyai kad spa untuk sentiasa berada di bawah pengawasan doktor. Sebagai doktor memberitahu kami untuk minum air, kami meminumnya dengan cara itu. Saya tidak ingat dos sebenar, tetapi tidak 350ml pasti! (itu banyak!)
Kami tinggal di Truskavets selama 10 hari dan sudah menjelang akhir penginapan kami, saya menangkap diri saya berfikir bahawa sepanjang masa ini saya tidak pernah menggunakan salap atau tablet! Dan kulitnya bersih!

Saya ulangi sekali lagi: seseorang harus minum air dengan betul (dalam dos yang disyorkan, dari kaca dengan muncung, selama 20-30 minit (saya tidak ingat dengan tepat) sebelum makan dan pada masa ini hanya makan makanan diet!
Terus terang, sekali lagi suka pergi bersama seluruh keluarganya!

Post telah dieditFolla_M - 30 Mac 2014, 00:46

Kumpulan: Peserta
Catatan: 11
Pendaftaran: 11 Januari 13
ID Pengguna: 313099
Reputasi: belum

Halo saudara-saudara lelaki saya dalam kemalangan. Tidak sepenuhnya mengenai Truskavets, tetapi saya masih ingin berkongsi cerita dengan anda. Sekarang saya berusia hampir 30 tahun, sakit (saya harap saya tidak lama lagi boleh berkata "sakit") hampir dari lahir. Pada mulanya, mereka meletakkan tekanan darah, maka neurodermatitis. Pada masa kanak-kanak, seperti semua pakar dermatologi lain, tentu saja, mereka tidak merawat intipati penyakit, tetapi kesannya, iaitu. pembicara, salap, dll. Secara umum, saya mengalami banyak perkara: kulit seperti kertas tisu, yang menyakitkan dan menakutkan untuk bergerak, menggaru liar di seluruh badan saya, tidak ada kulit beberapa kali di tangan saya, streptococ di kepala dan tangan saya, secara umum, seperti itu. Untuk rawatan, saya fikir, seperti ramai, saya mencuba semua yang saya dapati: ahli dermatologi, homeopati, alahan, nenek, datuk, Armenia, dll. dsb. Pada tahun 2007 dinasihatkan untuk membuat plasmapheresis. Plasma itu kotor seperti kakek berusia 100 tahun dan sekumpulan massa. Walau bagaimanapun, selepas prosedur yang kelima, saya beralih kepada lingkaran neraka ke-7, keadaan saya merosot dengan mendadak, sehingga sejauh ini saya tidak tidur selama berminggu-minggu kerana merasa seolah-olah saya dipotong dengan pisau dan disikat dengan jarum. Mereka menghantar saya ke alergeri serantau dan dia, selepas ujian itu selesai, mula meracuni parasit dengan Warmil, Vermox dan ubat-ubatan lain, tetapi ujian tetap tidak berubah. Musim panas datang, saya agak letih dan saya memutuskan untuk mencetak gol pada alergik kerana ujian darah untuk parasit menunjukkan kehadiran antibodi, yang dalam kes saya mungkin hadir tanpa parasit, dan kemudian saya tidak mahu merosakkan hati. Jadi ia wujud sebelum 2012. Saya belum lagi terjumpa laman web ini sebagai jawatan rakan sepasukan Stakka tentang Truskavets (dengan cara ini, pada masa ini saya memperoleh beberapa "barang" yang lain seperti tanzilit kronik (saya perlu mengeluarkan tonsil), konjungtivitis, penyakit pulmonari obstruktif kronik (seperti asma, sehingga jatuh di hospital) dan beberapa masalah bersama). Jadi Truskavets, setelah mempelajari stakka yang dibungkus beg pakaian dan bergegas selama sebulan untuk minum Naftusya. Dia melakukan segala-galanya seperti yang dia tulis: dia minum air (walaupun dia perlahan-lahan menaikkan dosnya, kerana banyak orang mula mencairkannya lebih banyak), menangguhkan doktor yang menjengkelkan (proctologists, climatologists dan reprogrammers) Ugrohal 12000 UAH. - terdapat hasil sifar pada kulit, walaupun saya mula pergi ke tandas secara teratur, sebelum itu saya tidak dapat pergi selama seminggu tanpa rasa tidak selesa. Sungguh kejam, tetapi jangan mengambilnya sebagai "Truskavets, Naftusya, semua sampah ini," alasan mengapa luka kita berbeza, supaya banyak dapat membantu. Dengan cara itu, selepas Naftusi mula sakit di kawasan jantung, walaupun di Truskavets saya makan kismis dan aprikot kering, minum beberapa plat "Potassium orotum", kerana sesetengah air membasuh kalium, bukan kalsium, seperti yang ditulis oleh stakka, dan semuanya pergi.
Beberapa bulan selepas tiba (pergi ke tandas sekali lagi menjadi kurang kerap, saya mula minum segelas air pada perut kosong dan pam sejam selepas akhbar untuk lantai sebelum sarapan, kadang-kadang saya makan sedikit lemak sebelum sarapan pagi dan pergi) Saya bertujuan untuk memeriksa hampir setiap sel badan, tetapi kemudian ibu saudara saya menasihatkan saya untuk pergi ke doktor yang sama di Dnepropetrovsk, kerana dia membantu anaknya dengan masalah yang sama. Dan tidak fikir untuk pergi, kerana terdapat banyak kekecewaan dalam semua jenis penyembuh, tetapi masih memutuskan untuk pergi (kali terakhir). Seperti yang ternyata kemudian, lawatan ke Ivan Mikhailovich menjadi sangat fatal dalam hidup saya. Pada kemasukan pertama, dia segera memberitahu saya bahawa saya tidak mempunyai sebarang neurodermatitis (saya terkejut, kerana tidak begitu jika kulit "sedih"). Pada mulanya, pada mulanya, saya tidak benar-benar mahu mengambil saya, mengatakan "di manakah anda sebelum ini? Tahun, itu baik." Secara umumnya, saya mendengar penjelasan berikut: kemungkinan besar, kulit saya berada dalam keadaan sedemikian kerana kandungan eosinofil yang tinggi, yang seterusnya akan dicetuskan oleh peningkatan imunoglobulin E (igE), yang telah disahkan oleh analisis: eos-25 adalah pada kadar 1.0- 5.0, dan igE - 10124 pada kadar kurang daripada 100 (di klinik ada yang hebat, seperti saya, apabila saya memberikan keputusan dan mengatakan bahawa mereka telah memeriksa 3 kali). Saya jujur ​​membenci semua doktor, kucing. Saya telah dirawat kerana tidak seorang pun di kepalanya yang kusam telah datang untuk melakukan ujian sedemikian. Baiklah, okay, masa lalu tidak akan kembali, lebih baik lewat daripada tidak pernah.
Rawatan bermula. Cuma katakan wang itu tidak banyak menarik. Selama bertahun-tahun, saya tersedak diprospan dengan dexomethasone beberapa kali (dex-n kemudian berhenti, kerana ia mungkin membuat saya berasa tidak sihat) dan pil, seperti alerone, alerzin, lorano, singlon, tsetrin, dan ada lagi, tetapi saya tidak ingat Sudah tentu, dia tidak mengambil segalanya sekaligus, tetapi dalam tempoh yang berbeza, terutamanya 1 tabs pada waktu pagi dan waktu petang), serta kawasan yang buruk (terdapat kurang dalam dua minggu, kebanyakannya disebabkan oleh diprospan) dengan salep diprosalic. Saya akan memberitahu anda peningkatan adalah dalam gelombang, iaitu. Sudah tentu terdapat juga kemerosotan yang dipermudahkan oleh Diprospan, tetapi kemajuan umum bergerak. Musim sejuk ini, dari segi kulit, adalah yang terbaik dalam kehidupan seharian saya. Pada dasarnya, sedikit mengelupas, yang hanya diperbetulkan oleh krim (saya membeli susu untuk badan di oriflame) dan terdapat pengelupasan kecil dan retak di tangan dan kaki, yang dikeluarkan oleh diprosalic. Kadang-kadang secara umum saya tidak mencium apa-apa dan segala-galanya teratur. Pada masa ini saya telah menjalani rawatan selama 14 bulan, pada bulan Januari, menunjukkan pada 3680 iaitu 3 kali jatuh dalam setahun, saya harap dapat menamatkan tahun ini.

Saya akan gembira jika seseorang dapat membantu cerita saya. Sebarang pertanyaan sila hubungi.