Komplikasi

Kami merawat hati

Rawatan, simptom, ubatCholecystitis dan kayu manisAroma aroma pemanggang rumah, dengan banyaknya ditaburkan dengan kayu manis, mungkin biasa kepada semua orang sejak zaman kanak-kanak.

Baca Lebih Lanjut

Penyebab keretakan perut yang paling biasa dan rawatan mereka

Terdapat banyak faktor yang boleh menimbulkan rasa sakit yang mendadak di bahagian perut. Terlepas dari lokasi, sifat, keamatan rasa sakit, serta kehadiran gejala yang berkaitan, sakit perut menunjukkan masalah dalam berfungsi saluran pencernaan.

Baca Lebih Lanjut

ESR 30 dalam wanita - apa maksudnya?

Ujian darah adalah kaedah penyelidikan yang paling biasa dan mudah, kerana ia mungkin untuk menilai keadaan umum badan wanita, serta kehadiran malfungsi yang berbeza dan proses keradangan.

Baca Lebih Lanjut

E. coli: penerangan spesies, gejala dan kaedah rawatan

E. coli dalam bahasa Latin dipanggil Escherichia coli (E. coli) dan merupakan sejenis bakteria yang merangkumi spesies patogenik dan bukan patogenik.

Baca Lebih Lanjut

Dadah untuk pinworms - 6 ubat yang berkesan

Jangkitan dengan pinworms, atau enterobiasis merupakan salah satu jenis pencerobohan helminthik pada manusia. Sebelum menganalisis persediaan daripada pinworms yang paling berkesan, anda perlu memahami bagaimana jangkitan cacing berlaku.

Baca Lebih Lanjut

Pengagregatan platelet: apakah itu dan apakah norma?

Agregasi platelet adalah kepekatan sel darah tertentu (plak Bitscocero) untuk memperbaiki kerosakan pada sebuah kapal yang menyebabkan kehilangan darah.

Baca Lebih Lanjut

Kepahitan di dalam mulut pada waktu pagi selepas tidur: penyebab, rawatan

Punca, serta kaedah rawatan untuk kepahitan tajam yang tidak menyenangkan di dalam mulut pada waktu pagi, adalah berbeza. Diagnosis secara bebas adalah sukar, untuk mengenal pasti punca penyakit itu harus berunding dengan doktor, diuji, menjalani pemeriksaan yang serius.

Baca Lebih Lanjut

Kerusi berminyak: mengapa ia berlaku dan apa yang perlu dilakukan?

Jangkitan lemak atau, secara saintifik, steatorrhea adalah patologi saluran pencernaan, yang dicirikan oleh kehadiran pembentukan lipid yang berlebihan dalam tinja manusia.

Baca Lebih Lanjut

Tanda-tanda kehamilan awal

Ia akan menjadi baik jika, selepas hari kelewatan, wanita itu sudah mengetahui tentang permulaan kehamilan.Tetapi ini berlaku sangat jarang, dan gejala pertama perubahan hormonal pesakit muncul berbeza.

Baca Lebih Lanjut

Bolehkah saya Ambil Pancreatin Dengan Alkohol?

Untuk pencegahan dan rawatan penyakit pankreas, terdapat banyak ubat yang berbeza, salah satunya adalah Pancreatin. Adakah mungkin untuk mengambil kedua-dua Pancreatin dan alkohol pada masa yang sama dan apa keserasiannya - ini adalah salah satu soalan yang paling asas yang menyedihkan pesakit semasa menjalani rawatan dengan ubat ini.

Baca Lebih Lanjut