Ulasan Institut Gastroenterologi di Moscow

Saya menelefon dalam masa 30 minit. Direkodkan tanpa masalah kepada doktor yang telah dipilih. Sambutan sebenar hanya selepas 3 minggu.

Tidak dapat sampai! Ini tidak normal. *! Diselesaikan dengan membaca semua ulasan. 5 ribu pada penerimaan dan membawa apa-apa karut.

Menjijikkan! Saya mendaftar dengan V.M. Leonov, ahli gastroenterologi. Penerimaan sudah lewat jam! Bukan sahaja sukar untuk duduk dengan penyakit usus selama 2 jam, tidak ada syarat: tandas dahsyat! Jadi walaupun menunggu selama 2 jam, cat bernafas dari pembaikan! Bermula untuk berasa sakit dan pening! Anda datang ke sini untuk pulih, tetapi ternyata - anda hanya memburukkan keadaan anda! Doktor menegaskan karut! Lama dan tidak berformat! Jadikannya untuk orang! Oleh itu, selaras dengan beberapa orang yang kurang upaya duduk, jadi anda juga akan menamatkan kami!

Pendaftaran hospital teruk! Saya biasanya tidak menulis ulasan, tetapi sudah menyakitkan di sini. Apa jenis hospital, dalam pendaftaran di mana ia adalah mustahil untuk mencapai / melanggan! Dan ini adalah dalam era digitalisasi dan kemudahan untuk pesakit. Perkhidmatan berbayar adalah harga yang sangat tinggi - jadi tidak mustahil untuk mendaftar di sana! Orang, termasuk orang tua, terpaksa pergi ke sana untuk membuat temu janji dengan doktor. Malu dan tidak menghormati orang!

Registry menjijikkan. Daftar pada telefon adalah mustahil pada prinsipnya, "semua pengendali sibuk, tetapi panggilan anda sangat penting kepada kami." Menunggu 1, 3, 5 minit - semua mesin penjawab. Dengan e-mel tulis bahawa mesej didaftarkan. Selama 6 hari percubaan untuk mendaftar doktor, mereka memanggil semula 1 kali pada hari ke-5, tidak mempunyai masa untuk datang, maka mereka tidak menjawab lagi. Dan kemudian "tiada rekod di OMS untuk bulan depan." Ugliness selesai.

Sekiranya anda tidak mahu berada di ahli gastroenterologi, jangan mendaftar ke A. Alyabyeva A. SAT dan duduk masa, dia boleh mengambil masa lapang, tetapi sebaliknya menutup pintu dengan kunci. Dan apabila tiba masanya, dia menerima lewat. Masa yang boleh diketepikan untuk saya. Pada akhirnya, 2.5 jam saya hanya duduk dan menunggu saya terima. Ini kekasaran yang saya tidak nampak. Lagipun, mereka datang ke sini dengan masalah. Dan dia membina dirinya bintang. Nah, sangat tidak menyenangkan. Saya diam mengenai masa yang dihabiskan pada hari ini. Mengenai apa yang dia seorang doktor, saya akan menulis kemudian jika saya dapat. Kepada pentadbiran yang dibezakan, sila terangkan kepada doktor ini bahawa anda boleh mematikan bintang di tempat kerja dan bekerja seperti manusia. Di sini orang yang mempunyai masalah yang berbeza duduk dalam barisan. Pada masa ini, masa adalah 13:42, tetapi saya tidak akan sampai ke sana tidak lama lagi.

Saya ingin mengatakan kepada Institut Penyelidikan Gastroenterologi, terima kasih kerana secara rasmi mengesahkan saya dan mengeluarkan dokumen yang sama bahawa operasi pembedahan yang saya menjalani di GKB No. 50 telah dilakukan secara kualitatif dan tidak mengancam nyawa saya. Sebagai contoh mengesahkan dan mengawal, anda tidak akan mencari institusi kesihatan awam terbaik Persekutuan Rusia. Terima kasih.

Ini adalah mimpi ngeri! Mendapat pada bulan April 2018 dengan autoimun gastritis atropik, tetapi atas sebab tertentu saya dimasukkan ke dalam ruang usus! Pada minggu ini, 5 biopsi diambil dari 12-dahusta, sinar-X dan kolonoskopi. Biopsi dari perut tidak dilakukan! Kenapa, tidak pernah dijawab. Kenyataan itu menulis bahawa segala-galanya baik-baik saja, walaupun aduan saya. Tiada rawatan, kecuali 3 tablet "Mezim" dan "Ecofuril", dan hanya pada hari pertama. Kenapa dilantik "Ecofuril" pada umumnya tidak diketahui. Saya tidak mempunyai disbacteriosis usus, dan ini disahkan oleh analisis, yang saya lulus dengan bayaran! Calprotectin adalah tinggi kerana ia. Saya telah diperiksa, dan kenapa saya diseksa oleh pusingan ke-10, saya tidak boleh bayangkan! Secara umum, mereka hanya menghalau ini peperiksaan yang tidak perlu mimpi buruk untuk lebih banyak wang dari bajet untuk melihat di luar, tetapi di sana hanya ada rawatan tidak akan! Apabila saya menerima kenyataan itu, saya mempunyai mata sedikit daripada kepalanya tidak keluar, "telah dilepaskan dalam keadaan yang memuaskan, sepenuhnya kembali.". Saya bertanya apa yang perlu dilakukan dengan gastritis kronik autoimun dan bagaimana untuk merawat? ? Dan doktor berkata: "Dan dengan gastritis, itu bukan untuk kita sama sekali! Anda perlu mengambil arah lain dan berbaring di dalam ruang gastrik kepada rakan saya. Dan dia menerima secara percuma, anda boleh mendaftar untuknya. "Saya menulis secara lurus! Doktor Poleva Natalia Ivanovna, anda juga akan dirawat apabila anda memerlukan pertolongan.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Oleg Sergeyevich Vasnev dan Anatoly Mikhailovich Koshkin! Orang yang menakjubkan, sensitif dan pakar yang sangat kompeten. Nampaknya pemulihan bermula selepas senyuman dan sikap yang baik. Charisma pada mulanya menyesuaikan diri dengan ketenangan fikiran dan hasil yang sangat baik. Tunduk rendah kepada awak untuk kerja anda! Anda adalah doktor dengan huruf besar! Kekuatan, kesihatan, pekerjaan tercinta dan pesakit yang bersyukur! Povalyaeva Elena dihidupkan pada April 2017, penghapusan hempedu dan HH. Terima kasih banyak!

Saya berpaling kepada doktor Li I. pada bulan Oktober 2016 untuk bayaran kerana diagnosis yang tidak menentu. Dokter sentiasa terganggu, menjawab dengan teruk dan enggan. Saya menulis sekumpulan ubat-ubatan, dari mana saya mula mempunyai kesan sampingan yang dahsyat, yang belum diluluskan. Saya menyesal bahawa saya memohon kepada institusi ini, dengan membayar 5,000 Rubles untuk penerimaan.

Di dalam jabatan pembedahan hepatopancerobiliaria, terdapat doktor profesional yang indah, Dmitry Guramovich Akhaladze. Pertama sekali, dia adalah seorang profesional dalam bidangnya. Sensitif dan mesra kepada semua pesakit.

Pesakit, Ryukov Alexander Dmitrievich, dirawat di jabatan yang diketuai oleh Knyazev OV. Pada Disember 2017, dengan penyakit ini - kolitis ulseratif. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua kakitangan perubatan jabatan untuk jenis, sikap sensitif terhadap pesakit. Saya mengucapkan terima kasih yang baik bukan sahaja dari diri saya, tetapi juga dari pesakit wad 502 kepada doktor kami yang berpengalaman A. Babayan - pakar yang kompeten, penuh perhatian, responsif yang tahu bagaimana untuk mendengar dan benar-benar membantu pesakit. Terima kasih banyak.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pasukan jabatan MKKT AO di mana saya telah diperiksa, dan khususnya kepada doktor yang hadir, Nikolskaya KA. Ramai terima kasih kepada jururawat di jabatan yang ada, jururawat jabatan prosedur dan pekerja kantin. Terima kasih atas kerja keras dan kesabaran anda. Serta doktor dan jururawat jabatan diagnostik berfungsi untuk keramahan dan profesionalisme. Tunduk rendah kepada orang yang berpakaian putih. Pesakit positif dan berdaya tahan kepada anda dan kebahagiaan peribadi.

Kami dirawat dengan seorang anak lelaki (18 tahun) dengan gejala kolitis ulseratif. Pertama, saya meluluskan sekumpulan ujian berbayar untuk jangkitan yang tidak wujud. Kemudian (18 Oktober), diagnosis itu disahkan, mereka tidak diberi rawatan, mereka mengesyorkan kemasukan ke hospital. Mula menunggu. Keadaan kesihatan semakin teruk. Seminggu kemudian mereka memohon kepada Institut Proctology, mereka segera diperiksa, pada hari berikutnya mereka diletakkan, sekarang mereka telah dibebaskan, mereka mengambil ubat-ubatan. Hari ini (sebulan kemudian!) Telah dijemput untuk dimasukkan ke hospital di Institut Gastroenterologi. "Terima kasih!" Jika anda mendapati diri anda berada dalam keadaan yang sama, jangan buang masa yang berharga, hubungi institusi perubatan lain. Jika orang muda diperlakukan seperti itu, maka apa yang perlu dilakukan orang tua! Dan atas sebab tertentu, di institut lain, sikap manusia terhadap orang sakit telah dipelihara!

Pakar kerja yang sangat baik di pejabat gastroskopi. Ini adalah L. Goncharenko dan T. Cherepukhin. Dan terima kasih yang besar kepada mereka.

Jika anda mengambil banyak wang untuk penerimaan, maka anda perlu membuat sekurang-kurangnya syarat asas untuk ini. 5 ribu kemasukan, dan kami menunggu satu jam apabila doktor dibebaskan, bukan kali pertama mereka datang untuk peperiksaan berbayar, dan tiada apa yang berubah. Keadaan hospital - seperti selepas pengeboman - sebuah bangunan tua yang sangat lama!

Atas sebab tertentu, telefon untuk rakaman sentiasa sibuk, saya panggil hari kedua dan tidak ada hasil. Ini adalah sikap buruk terhadap pesakit.

Saya sangat bertuah dengan Ekaterina Sergeevna Sokolova, doktor yang menghadiri. Doktor yang sangat prihatin dan bijaksana. Terima kasih banyak! Lebih kepada doktor-doktor ini! Selimkhanova A. A.

Saya telah berunding pada 6 Julai 2017 bersama Dr. Li Irina Alekseevny. Saya memandu selama 20 jam, saya berlari, doktor bertanya, saya mula menjawab, dia terganggu, tanpa mendengarnya sampai akhir. Saya membawa dokumen dengan saya tentang penyakit saya, dia tidak melihat mereka, bodoh mengambil ekstrak terdahulu saya dan menulis ekstrak ke atasnya, mengambil masa 10 minit. Dear Lee, jika anda membaca ulasan ini, ambil masalah untuk menjawab, kerana apa yang anda caj saya untuk menerima 5000 Rubles? Untuk menulis semula diagnosis dari pelepasan sebelum ini? Terima kasih!

Beliau telah dirujuk oleh ahli gastroenterologi ke arah poliklinik pada April 2017. Ya, doktor itu sopan, penuh perhatian, tetapi sentiasa terganggu oleh pesakit lain yang dirujuk oleh doktor lain di pejabat yang sama. Akibatnya, memberi cadangan, jelas bertentangan dengan sakit saya (dan saya mempunyai semua ujian). Nampaknya setiap doktor mempunyai kaedah sendiri (ini sedih) kerana terdapat hasil ujian (ultrasound, gastroscopy, biochemistry, dll). Moto utama doktor - tidak membahayakan. Ia berlaku bahawa saya telah ditetapkan ubat yang tidak membantu, tetapi telah membahayakan saya. Kesakitan bermula. Kenapa ubat sedemikian. Prinsip saya adalah untuk mempercayai, tetapi mengesahkan. Anda perlu merujuk kepada 2-3 pakar (yang pasti). Saya berharap anda semua kesihatan yang baik dan dapatkan doktor anda.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ICRC, terutama ahli gastroenterologi OI Kovaleva. Di klinik saya, mereka memberikan saya rujukan untuk konsultasi kepada ahli gastroenterologi di ICRC. Saya memanggil untuk membuat temujanji, untuk memanggil, sudah tentu, sukar, tetapi bukan intipati. Gadis-gadis di telefon menjawab sangat sopan, ia tetap untuk iri hati kesabaran mereka, dilakukan dengan baik! Mereka mengatakan bahawa perlu ada dengan anda, semua maklumat yang diperlukan, mereka tidak menjawab jika hanya dengan cepat mengakhiri perbualan. Saya menelefon pada hari pertama, mendaftar dalam seminggu, mereka membantu saya mencari masa yang lebih selesa untuk kami, yang sangat baik. Saya tiba di waktu yang ditetapkan, gadis-gadis di meja resepsionis membawa kad, juga sangat sopan, tersenyum, bercakap dalam nada biasa, walaupun pada hakikatnya saya datang ke arah secara percuma. Walaupun tidak biasa, entah bagaimana. Dia datang ke pejabat, tidak ada giliran. Doktor Kovalyova O. I. mendengarkan aduan saya, melihat lebih awal bagaimana saya dirawat, semua ujian, menetapkan arahan rawatan saya. Saya suka bahawa dia mendengar dan memahami apa yang mengganggu saya. Doktor yang sangat baik, tidak ada harga. Saya menukar ahli gastroenterologi tunggal, dan saya berada di tempat yang dibayar, dan di klinik percuma, tetapi tidak ada sebarang titik di mana-mana, mereka merawat saya untuk masa yang lama. Dan harapan terakhir adalah untuknya. Saya sangat gembira kerana saya mendapatnya! Ramai terima kasih! Terima kasih!

Saya berbaring pada Oktober 2016 10 hari di institut. Dibebaskan dengan penghargaan yang mendalam kepada semua kakitangan, terutamanya: kepala. Jabatan Pembedahan - Vasnev Oleg Sergeyevich, pakar bedah - Mikhail Vadimovich Mikhnevich, menghadiri doktor - Irina Nikolayevna Voinov, psikologi - Lyudmila Dmitrievna Firsova. Sebelum itu, dalam masa enam bulan, saya telah menunggu panggilan untuk operasi di sebuah institusi perubatan yang sangat terkenal, diagnosis dibuat di sana dan operasi telah dijadualkan. Saya menunggu sehingga seorang kawan saya menasihati orang lain untuk hadir sebelum menjalani operasi. Merayu kepada TsNIIG. Di sana saya diperiksa dan dirawat rawatan. Saya kini faham bahawa tidak semua pakar bedah seperti ini: "Pakar bedah itu hanya akan dipotong." Terdapat ahli bedah yang indah di Institut Penyelidikan Saintifik Penyelidikan Radiasi Pusat yang memikirkan pesakit dan tidak pernah meletakkannya di bawah pisau jika ini boleh dielakkan. Sekali lagi, terima kasih semua kerana memberikan saya pemeriksaan, rawatan, perundingan yang diperlukan. Selebihnya saya tidak berminat, saya pergi untuk dirawat dan tidak memilih bilangan bintang di "hotel".

Doktor yang hebat - Orlova E. Sensitif, penuh perhatian, dengan perspektif pekerjaan yang hebat. Berkomunikasi bukan sahaja dengannya, anda memahami bahawa di Pusat banyak doktor dan kakitangan perubatan muda juga bertindak balas terhadap ciri ini. Saya tidak mengenali doktor ketua secara peribadi, tetapi dia juga bererti seperti itu. Apa bos, seperti dan orang bawahan! Kebaikan dan perhatian adalah ciri utama kakitangan perubatan Pusat. Teruskan!

Saya berada di sana pada tahun 2015, saya mengambil dokumen untuk memasukkan saya dalam daftar untuk mendapatkan ubat mahal, kerana penyakit kronik: autoimun, 2 c. kecacatan. Saya pergi ke pejabat doktor setelah berkhidmat selama 4 jam. Mereka membayangkan bahawa komisen akan dilantik untuk pertanyaan saya, di mana mereka akan memutuskan sama ada saya akan mendapat ubat atau tidak. Mereka boleh menolak, tetapi semuanya diselesaikan. Pergi dengan senyap. Malu seperti itu, menjijikkan dan menjijikkan. Apa yang menjadi ubat! Dalam barisan, kecuali yang buruk dari semua orang, dia tidak mendengar apa-apa tentang institusi itu.

Dirujuk ke arah klinik, kesannya amat mengerikan. Adalah mengerikan untuk membayangkan apa yang ada dalam rawatan pesakit dalam. Doktor, seolah-olah dia tidak mempunyai hubungan dengan ICRC, dia sendiri melantik sesuatu dengan bayaran, tidak jelas mengapa. Beliau mengarahkannya kepada beberapa jenis refleksologi, yang tidak termasuk dalam jadual, tetapi dia duduk dan memberitahu dia bahawa ada giliran pesakit yang dibayar (tidak masuk akal!) Dan dia tidak tahu secara percuma apabila menerima. Kami tidak akan pergi ke sana untuk apa-apa.

Sebelum dimasukkan ke ICRC, saya telah dirawat oleh pakar gastroenterologi selama 6 bulan dari Disember 2015 hingga Mei 2016. Saya diseksa oleh sembelit dan kembung berterusan, tetapi berat saya stabil - 45 kg dengan ketinggian 154. Pada tahun 2013 saya sangat diracuni, dan sebelum itu masih terdapat keracunan pada tahun 2009. Mungkin, selepas itu, semuanya telah hilang. Pada bulan Disember 2015, saya melakukan kolonoskopi dan gastroskopi. Kolitis erosif kronik dan gastritis cetek dikesan, ujian HP positif. Saya tidak berpaling kepada seorang ahli gastroenterologi. Saw ubat. Tidak ada yang membantu. Sakit lapar pada waktu pagi, pedih ulu hati dan berat badan mulai jatuh ke dalam senarai. Menjelang Mei 2016, saya sudah menimbang 40 kg. Menerima rujukan dari ahli gastroenterologi di klinik untuk pemeriksaan di ICRC. Saya fikir bahawa di sini mereka akan membantu saya. Pada mulanya, atas sebab tertentu, saya telah dirujuk kepada ICRC kepada ahli terapi, yang hanya mengangguk kepalanya, mendengar aduan saya, dan sekali lagi mengangguk kepalanya. Memberi arahan ke hospital hari. Lebih jauh lagi. Doktor yang menghadiri Safarov S. Dan hanya dahsyat. Pertama, dari saat pertama dia mula bercakap dengan saya seolah-olah saya berhutang sesuatu kepadanya. Rude dan benar-benar tidak cekap. Seperti yang saya perhatikan, dia bercakap kepada semua pesakit seperti itu. Saya tidak mempunyai masa untuk pergi ke hospital hari untuk rawatan, kerana dia hampir serta-merta mula bercakap tentang pelepasan saya! Saya memperlihatkan dia sebuah gunung keseluruhan analisis saya. Dia tidak melihatnya. Dia berkata bahawa segala-galanya akan dilakukan semula. Dan gastroskopi, dan kolonoskopi juga dilakukan. Buat seminit, sering kali mereka tidak melakukannya. Saya enggan. Membuat ujian untuk SIBR. Pertumbuhan bakteria yang berlebihan telah dikesan. Dia berkata untuk membuat ujian untuk calprotectin, untuk melihat berapa banyak keradangan. Kemudian pada bulan Mei, saya tidak dapat melakukannya, kerana seseorang yang mengalami sembelit benar-benar tidak nyata untuk menyeret analisis melalui setengah dari Moscow pada 8:30. Ini juga, saya percaya, adalah satu kecacatan dalam ICRC. Sihat tidak memberi, tetapi di sini pesakit entah bagaimana perlu palsu. Semua ujian standard telah dilakukan dan saya dapati dari doktor melalui telefon bahawa ujian yang baik (yang akan meragukannya), ultrasound juga seolah-olah baik, dia tidak melihat apa-apa yang kritikal, hemoglobin hanya sedikit berkurangan. Saya dapat mengumpul kenyataan itu hanya pada bulan Julai. Dan apa yang saya lihat adalah bahawa sista yang terdapat di buah pinggang kiri saya, yang betul pergi, tidak semua baik dengan pankreas. Doktor ini memang senyap. Pada aduan saya dengan berat (sekarang saya berat 38 kg sudah dan saya hanya mempunyai histeria), dia berkata: "Adakah anda makan apa saja?" Adakah ini biasa? Saya makan dengan ketat pada diet 4-5 kali sehari. Saya tidak makan manis, mahupun asin, apa-apa yang saya tidak boleh. Analisis pada calprotectin, yang saya tunjukkan kepadanya, juga tidak mempunyai kesan ke atasnya. Mengikut keputusan, saya mempunyai keradangan yang ringan, tetapi doktor tidak boleh menamakan saya kira-kira apa yang mungkin berkaitan dengannya. Satu-satunya jawapannya: "Ini bukan keradangan, boleh jadi apa-apa." Kenyataan itu ditulis dalam karut yang berterusan. Saya tidak berasa lebih baik, hanya lebih buruk. Terapi tidak dipilih dengan betul dan, secara umum, ia tidak dilakukan. Saya juga tidak minum setengah ubat, tetapi apa yang ditetapkan dalam ubat-ubatan yang ditetapkan membuat saya lebih teruk. Kenapa saya datang dengan analisis, jika mereka benar-benar tidak dapat menjelaskan apa-apa kepada saya, tetapi mereka memaksa saya untuk mengambil ujian berulang dan yang baru, yang sekali lagi mereka tidak boleh mengatakan apa-apa. Berikut adalah semua ubat anda dan doktor yang berkelayakan tinggi! Mereka hanya mengeluarkan wang, dan rawatan sifar. Safarova mendiagnosis saya dengan IBS, atas sebab tertentu, gastritis kronik, keradangan usus dalam pertanyaan dan nasihat untuk pergi ke jabatan penyakit usus radang. Tetapi sebelum itu, saya perlu pergi ke ahli gastroenterologi sekali lagi di poliklinik, dan dia mempunyai giliran, dan hanya sekali lagi di ICRC. Esok saya akan melepaskan kasut dengan buah pinggang saya kerana berat badan, dan saya hanya berumur 26 tahun. Dan saya mahu hidup!

Penghantar untuk penyediaan perkhidmatan perubatan. Membuat wang dari syarikat insurans. Lebih banyak pesakit didorong melalui peperiksaan, lebih banyak wang yang mereka perolehi. Diagnosis tidak boleh dibuat. Perkara utama adalah menyediakan perkhidmatan. Dan mengenai rawatan secara umum, anda tidak boleh bercakap, ia semata-mata tidak. Beberapa kali saya terpaksa menegangkan dalam keadaan lemah dan pening, untuk melakukan beberapa kajian yang tidak perlu, walaupun di tangan saya terdapat hasil kajian yang sama sebulan yang lalu. Dan akibatnya, dapatkan sakramen: "Kami akan memanggil anda sebagai giliran."

Lay di jabatan hepatologi. Kesannya ialah pakar-pakar muda di sana menyediakan disertasi untuk masa depan mereka yang hebat, dan pesakit adalah bahan untuk belajar. Tinjauannya sangat lambat dan cetek. Diagnosis tidak ditetapkan.

Dan anda tahu bahawa sekarang institusi ini dipanggil secara berbeza? Kini ia adalah Pusat Saintifik Klinikal Moscow! Dan terdapat jabatan baru dibuka, termasuk jabatan ortopedik yang menakjubkan! Segar, selepas pembaikan, di setiap wadah - pancuran, tandas, penyaman udara; maksimum - 3 orang di wad. Ini adalah mengenai keadaan. Bagi doktor dan saudara perempuan, mereka adalah orang yang baik, sopan dan penuh perhatian!

Berbohong dengan ayah saya tidak membantu. Ayah saya mempunyai cirit-birit yang kronik selepas pembedahan, saya mempunyai pedih ulu hati yang kronik. Sepanjang masa mereka mengumpul beberapa jenis perundingan, atau mereka berkata begitu. Mereka menggeleng-gelengkan bahu, akibatnya, ayah saya diberitahu: bersukacita bahawa mereka masih hidup. Dan saya menunggu lebih banyak tanda-tanda penyakit atau kejang, dan segera kepada mereka. Dan hakikat bahawa saya tinggal sejauh 550 km tidak mengganggu mereka. Nama terakhir saya adalah Shorokhov. Ya, dan semua prosedur (darah, air kencing, gastroskopi, ultrasound, X-ray, ECG dan semua!), Yang saya lakukan di sana selama 12 hari, boleh dilakukan dalam 1 atau maksimum 2 jam. Pendek kata, hasilnya adalah 0. Selama tidak ada doktor yang kompeten yang benar-benar ingin membantu pesakit, penarafan itu hanya akan jatuh. Sekarang kita akan pergi ke klinik lain di mana orang benar-benar membantu.

Dia berbaring pada musim panas Julai 2015 di jabatan apitherapy. Sekarang ia tidak dipanggil. Saya hampir menangis. Semuanya telah berubah menjadi lebih teruk. Doktor yang cekap dipotong. Jubah berpakaian muda dan membayangkan diri mereka sebagai tuhan. Hampir tiada ubat. Standard sahaja. Para jururawat, bagaimanapun, biasa, tetapi mereka lebih baik. Pemakanan adalah normal. Dari seluruh jabatan, semua pesakit atas sebab tertentu ingin mendapatkan doktor Kokoreva Alena Stanislavovna. Dia masih muda, tetapi mereka bercakap bijak dan hormat. Dan selebihnya diam. Inilah pengalaman rawatan di Institut Gastroenterologi.

Anak saya berulang kali (3-4 kali) terletak di institut ini dan saya boleh banyak tahu tentang dia. Pada permulaan yang buruk. 1. Keadaan meninggalkan banyak yang dikehendaki: ruang besar dengan sekumpulan orang (purata 6-8 orang), satu tandas di lantai (dan ini untuk orang yang sakit, di mana ramai, atas pelbagai sebab, mempunyai cirit-birit) dengan tandas tunggal, masa pembaikan raja kacang 2. Tahap profesionalisme doktor dan keinginan mereka untuk benar-benar membantu pesakit hanya menakutkan. Saya tidak akan menjadi tidak berasas dan memberi contoh. Selepas reseksi usus kecil, anak saya mula mengalami pendarahan dalaman di tapak pembedahan (menjalani pembedahan di 51 hospital Moscow). Tahap hemoglobin merosot meskipun rawatan dijalankan. Akhirnya, selepas sebulan rawatan di hospital 31, hemoglobin berhenti jatuh dan berhenti, walaupun pada tahap yang kritikal. Kami telah dilepaskan dari hospital dengan cadangan untuk berbaring dalam seminggu (mereka tidak dapat bertahan lagi). Minggu ini kami memutuskan untuk menjalani rawatan di Institut Gastroenterologi, di mana kami meletakkan hari sebelum itu. Kami mempunyai semua ujian di tangan kami dan cadangan doktor untuk terus menyuntikkan intravena besi untuk mengekalkan hemoglobin terhadap latar belakang kehilangan darah kekal. Tetapi doktor yang hadir tidak menghiraukan ini dan, tanpa memberi rawatan, bermula dengan sampel darah: untuk HIV, hepatitis, dan lain-lain - secara purata, 5 orang pembawa darah perlu diberikan. Dia tidak peduli bahawa hanya sehari yang lalu kanak-kanak itu dibebaskan dari hospital lain, bahawa dia mempunyai ujian baru untuk HIV yang sama, hepatitis, dan lain-lain, bahawa dia mempunyai tahap hemoglobin yang kritikal dan sampel darah dalam 5 pemakainya akan membunuhnya. Saya memohon dia terlebih dahulu menaikkan hemoglobin, dan kemudian mengambil darah, tetapi dia tidak sabar: peraturannya adalah peraturan dan mereka tidak dapat dipecahkan. Akibatnya, selepas mengambil darah, anak saya mendapat penjagaan intensif, di mana dia terpaksa melakukan pemindahan darah untuk menyelamatkan nyawanya, kerana tidak ada ubat yang diperlukan untuk menaikkan hemoglobin di sana - ia dibebaskan ke jabatan di mana anak itu berbaring, dan dipindahkan ke unit lain (unit rawatan intensif) tidak boleh (menurut peraturan hospital). Saya percaya bahawa peraturan-peraturan hospital ditulis untuk menyelamatkan nyawa, dan dalam kes-kes di mana ia bertentangan dengan ini, peraturan mesti memudar ke latar belakang, dan yang pertama adalah meninggalkan keinginan doktor untuk melakukan segala yang mungkin untuk menyelamatkan nyawa. Tiada siapa yang mempunyai keinginan sedemikian: tidak ada doktor yang menghadiri peperiksaan, yang dijamin membawa pesakit ke kubur, atau doktor jabatan resusitasi yang enggan mengambil ubat, yang mereka tidak ada, dari tangan saya dan yang telah dibeli saya di farmasi bandar. Lebih mudah bagi mereka melakukan pemindahan darah, ia tidak melanggar peraturan. Saya fikir tidak perlu menjelaskan bahawa saya cuba memindahkan anak saya ke hospital lain secepat mungkin dan enggan menjalani operasi di institut ini. Dengan cara ini, sesiapa yang berminat, saya boleh mengatakan bahawa di 31 hospital anak saya berjaya dihidupkan dengan mengeluarkan seksyen usus yang berdarah. Sekarang untuk yang baik: untuk kredit institut, saya ingin mengatakan beberapa kata yang baik mengenai ketua jabatan pembedahan. Doktor ini, satu-satunya, meninggalkan saya dengan kesan seorang pakar yang kompeten dan hanya seorang penyayang, yang mana dia banyak terima kasih! Dalam profesionalisme yang lain, dalam proses komunikasi rapat selama 5 tahun, saya mempunyai keraguan yang besar, belum lagi sifat manusia mereka.

Saya dirawat di jabatan bariatrik pada bulan Februari 2015, dengan bayaran yang dibayar saya mempunyai reseksi membujur perut. Saya ingin mengatakan sekaligus, dan operasi, dan sikap kakitangan berada pada tahap yang sangat baik: kedua-dua jururawat dan pakar bedah dan pakar anestesi - segala-galanya berada di tahap tertinggi. Dewan telah meninggalkan kesan yang menyenangkan, semuanya berada di tahap klinik Eropah yang baik! Tetapi kemudian "kecuali" kecil muncul. Terdapat tindak balas yang tidak menyenangkan dari kerja ahli terapi N. A. A. Bodunova. Doktor ini telah berkomunikasi dengan saya dengan penuh semangat dan keangkuhan yang bersempadan dengan kekasaran biasa, adalah mustahil untuk mendapatkan apa-apa jawapan yang munasabah, dan apabila saya tiba, setelah dipersetujui dua minggu! Ternyata dia melupakan penerimaan dan berkata kepada telefon bahawa saya sepatutnya (!) Panggil dia sehari sebelum! Walaupun tidak seperti ini dikatakan! Sebelum itu, saya meminta saya menghantar ekstrak, dia menghantar gambar samar-samar dari telefon, yang hampir mustahil untuk dibaca, sebagai akibatnya, doktor ini tidak muncul pada masa yang telah ditetapkan, dan saya telah dirujuk, dan dengan keseronokan dan keseronokan, seorang doktor lain, terima kasih banyak! Saya ikhlas menyesal bahawa seorang bukan profesional merosakkan pandangan seluruh pasukan, apabila saya meminta ahli terapi lain, ternyata tidak ada terapi lain di jabatan! Ini adalah kasihan, tetapi saya tidak melihat apa-apa peluang dan tidak mempunyai keinginan untuk menghubungi dan menasihati rakan-rakan dan kenalan saya, saya akan mencari nasihat doktor lain - seorang profesional berpengalaman!

Kesan yang dahsyat. Bermula dari ambang - iaitu, dari bilik loker, di mana Zaman Batu masih ada. Tidak ada konsep gantungan, bahkan tidak ada keinginan untuk mendapatkan yang dibayar, tidak. Dan saya, sayangnya, biasanya memakai benda-benda yang tidak boleh digantung di cangkuk. Nah, ini tidak disediakan sama sekali, saya juga berfikir untuk membawa penyangkut mantel peribadi dengan saya ke tempat-tempat sedemikian. Tetapi saya tidak akan terkejut jika mereka tidak mengambilnya, kerana ia tidak dibenarkan. Kesan "Sovdepiia" dalam. Ia berbau sudah dilupakan. Seterusnya, lebih lagi. Jabatan Kontrak. Mereka duduk di tingkap-tingkap kecil di dalam gaun berpakaian - tidak tersenyum atau keinginan untuk memahami dan mendengar, pada jam 12, dan mereka sudah mati bosan dengan semua orang. Barisan hidup, ramai orang. Saya gementar, kerana saya tidak diberi amaran bahawa menandatangani kontrak dan prosedur pembayaran akan mengambil banyak masa dalam barisan. Tiada siapa yang memberi maklumat, saya merayu dengan soalan ke tingkap percuma, seorang pekerja perubatan duduk di sana, yang benar-benar mengabaikan soalan saya - iaitu, dia benar-benar diam. Sesuatu yang sibuk dan tidak menghalang saya menjawab apa-apa. Saya terkejut. Seterusnya datang prosedur penandatanganan dan bayaran, semuanya panjang, membosankan, tanpa penjelasan khas. Kemudian mereka mengantar saya (oh, akhirnya saya tidak merasa ditinggalkan) ke pejabat dan mereka berkata - tunggu, mereka akan memanggil. Saya duduk. Sebabkan orang lain. Dan saya, secara semula jadi, tidak mengambil giliran. Orang baru datang, tanya yang terakhir, saya tidak tahu bagaimana untuk bertindak, orang dari giliran mula memberitahu saya apa yang tidak penting di sini - untuk bayaran atau secara percuma, semuanya dalam satu giliran hidup. Tetapi, selepas setengah jam menunggu, saya sampai kepada doktor. Dokter berada di sisi lain suasana hati saya, jujur, saya berada dalam kejutan yang mendalam dan kekecewaan yang dirawat di madu kami. institusi. Segala-galanya seolah-olah sudah tua sejak kecil, tidak ada perubahan! Bayar atau tidak! Anda hanya perlu membayar doktor secara langsung! Iaitu, kita masih memerlukan sambungan dan wang, tetapi untuk membayar syarat lazim yang lazim adalah mahal dan bodoh, hampir tidak ada perbezaan dengan perkhidmatan percuma, kerana dalam fikiran semua atendan yang anda hadapi dalam perjalanan - dari atendan penjagaan diri kepada doktor - anda tidak berminat dengannya secara kewangan. Harap hanya jika anda hanya bertuah dengan orang ini. Tetapi dalam minda, malangnya, sovdepiy dan semua yayasan lama: di mana anda pergi dan beruang. Secara umum, saya membuat kesimpulan untuk diri saya sendiri: sayang, tetapi hanya Eropah, jika anda mampu. Dan walaupun pada masa ini, anda tidak akan menjadi "dibiakkan" di sana untuk operasi yang tidak perlu, yang jauh dari yang jarang berlaku dalam madu berbayar-sovdepovskih kami. pertubuhan. Saya percaya bahawa kita mempunyai doktor yang sangat baik, tetapi mereka perlu mendapatkannya secara berbeza, dengan kenalan, panggilan, dan juga.

Hanya sikap acuh tak acuh. Selain wang, saya tidak melihat apa-apa di mata doktor. Kecekapan doktor juga ragu-ragu. Doktor sendiri dengan pengalaman itu dan saya tahu apa yang saya katakan. Saya tidak menasihati sesiapa pun. Hanya malu. Anda mempercayai orang-orang ini orang yang paling sayang, anda percaya, dan sebagai balasan, anda hanya mendapat sikap acuh tak acuh dan minat sendiri.

Kemoterapi kini mungkin berdasarkan hospital harian TsNIIG (tingkat 5), tel. 8 495 3050552. Sayang sekali, hanya dengan persiapan dan analisis anda sendiri, anda perlu membawa siap sedia dengan anda.

Sekarang saya berbaring di wad usus, sikap doktor dan jururawat (dengan pengecualian yang jarang berlaku) adalah sejuk, mereka menetapkan semua ujian standard, dan mereka tidak peduli apa yang menyakitkan, hanya mengikut dasar. Matlamatnya adalah untuk tidak mencari penyebab penyakit itu, matlamatnya adalah untuk jangka pendek hari tidur, untuk mengambil sebanyak mungkin orang dan memeriksa mereka untuk menerima wang daripada syarikat insurans. Saya dibawa ke iklan di laman web mereka, sekarang saya menyesal dan saya tidak tahu ke mana hendak pergi. Mereka yang berada di hospital lain mengesyorkan hospital ke-24, dan ini juga tidak teruja, saya tidak tahu bagaimana ia akan berakhir, tetapi keadaannya hanya bertambah buruk - mereka tidak menemui punca atau tidak menginginkannya.

Saya, TN Flancheva dan N. Sukharev N., Kolpakova A., Kubata T., Romanov L. - berbaring dengan saya di wad jabatan pembedahan - kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua kakitangan perubatan untuk penjagaan yang sangat baik, perhatian dan kepekaan kepada yang sakit! Kami terutama ingin mengucapkan terima kasih kepada pakar bedah operasi Nikonorov Alexander Vladimirovich untuk perhatian dan kebaikan kepada pesakit, untuk keupayaan untuk mendengar dan menanamkan harapan, untuk sikap sensitif dan profesionalisme! Terima kasih atas hasil yang menggembirakan!

Saya membaca ulasan negatif, tetapi pergi (dibeli ke iklan di laman web mereka). Saya fikir ulasan negatif menulis "pengadu dan perompak." Pergi untuk perundingan - 3100 Rubles. Keputusan: 1) menunggu satu jam dari masa yang ditetapkan; 2) semasa kemasukan saya (!), Doktor berangkat beberapa kali ke atas pelbagai isu organisasi + mengambil 2 lagi orang selari dengan saya. Seperti kata pepatah "tahu komen"; 3) walaupun keperluan saya (!) Untuk menetapkan penyelidikan yang mencukupi (masalah serius) - menetapkan saya diet (saya makan dengan sangat, tidak minum alkohol, tidak merokok), tablet dan kajian, yang biasanya ditetapkan oleh ahli terapi di klinik daerah. Sebagai bonus, dia memindahkan saya ke rawatan percuma (dengan jangkaan ultrasound rendah dan gastroskopi sebulan). Pada ketika ini, saya akhirnya "dicetuskan." Kesimpulan: orang umumnya tidak tahu bagaimana untuk bekerja secara komersial. Saya menasihati anda untuk membawa wang ke tempat lain, jika sudah tentu, anda memilikinya.

Kebanyakan menyukai sikap semua pekerja di hospital - sopan, membantu dan pintar. Makanan biasa, terdapat pancuran mandian. Rawatan dipilih secara individu dan ini penting. Saya tidak suka sama ada - katil yang tidak selesa, selepas beberapa malam loin jatuh; Saya tidak suka bahawa tidak ada tempat untuk mencurahkan air mendidih selepas makan malam - tidak ada peralatan seperti di hospital lain. Di beberapa wad sejuk pada musim sejuk, dan jika 2 selimut diberikan, maka kedua-duanya harus berada di selimut selimut, dan ini menyusahkan. Dan satu lagi kelemahan - peperiksaan itu berlangsung dalam masa yang sangat lama, tidak lebih daripada 1 prosedur sehari (iaitu, mereka menyumbangkan darah pada waktu pagi - dan semua, mereka tidak akan melakukan apa-apa). Ia sangat panjang dan tidak menyenangkan apabila U3I dibuat seminggu selepas dimasukkan ke hospital. Dan sebelum mungkin untuk berbaring dengan rujukan, dan sekarang pesakit perlu berjalan di sekitar klinik dan lulus ujian - ini tidak dilakukan: kami berasa sangat teruk, dan kami terpaksa lulus ujian.

Saya ingin ulasan yang lebih mencukupi. Keadaan yang dahsyat di wad, walaupun terdapat tandas, dan sesuatu seperti mandi. Kesan yang paling menyakitkan di hospital.

Anak saya dirawat di Institut Gastroenterologi pada bulan Ogos 2013, dengan penyakit usus. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada doktor Tatyana Nikolaevna Kuzmina dan semua kakitangan jabatan. Terima kasih banyak!

Saya, Senkevich Tatiana Vladimirovna, dari 15 Julai hingga 25 Julai 2013 adalah pada peperiksaan di jabatan patologi pankreas. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua kakitangan perubatan dan perkhidmatan yang diberi perhatian dan perhatian. Di jabatan kebersihan, rasa keselesaan dan kebajikan. Terima kasih kepada para doktor dan pengurus - Lyudmila Vasilyevna Vinokurova, doktor muda yang menjanjikan - Irina Nikolayevna Voinov, untuk sikap manusia terhadap pesakit, pemahaman mereka dan pendekatan yang berkelayakan. Selagi ada doktor sedemikian, anda boleh bertenang untuk ubat dan kesihatan rakyat kita. Semua staf Institut kejayaan, kebahagiaan dan kemakmuran!

Saya baru-baru ini menjadi pesakit di Institut Gastroenterologi di Lebuhraya Peminat. Dan ia dari 25.03.2013 hingga 15.04.2013. Saya mula-mula berada di apitherapy. Khatkov Igor yang dihormati, terima ucapan terima kasih yang khusus untuk organisasi rawatan perubatan di Institut Gastroenterologi anda. Kakitangan perubatan di institut anda adalah malaikat sebenar, sentiasa bersedia membantu. Mercy, kecekapan, ketepatan dalam diagnosis - ini sangat jarang berlaku, walaupun di hospital serantau. Semua ini dimiliki oleh kakitangan institut anda. Jaga mereka, anda mempunyai nilai bahawa semua institut dan hospital boleh iri hati. Saya dengan sukacitanya mengucapkan terima kasih kepada profesionalisme anda kerana hakikat bahawa orang-orang hebat itu bekerja di institut ini. Doktor, pakar bedah, doktor ultrasound, semua kakitangan perubatan, makmal dan malaikat - jururawat. Terima kasih kepada anda, kemahiran anda sebagai seorang profesional, sebagai seorang doktor, seorang pengurus, anda telah mengumpulkan yang terbaik dari yang terbaik. Saya yakin bahawa mereka layak mendapat penghargaan dalam menghadapi pentadbiran. Sukar untuk membayangkan ubat kami tanpa jururawat. Ini adalah salah satu profesi yang manusiawi pada zaman kita, sejak kehidupan seseorang, kesihatannya adalah nilai utama setiap orang. Mereka, menjalankan semua perlantikan doktor. Penyertaan orang-orang ini memainkan peranan penting dalam proses pemulihan pesakit. Saya ingin ucapkan terima kasih kepada semua jururawat apitherapy dan jabatan bedah Institut Gastroenterologi. Lidiya Vladimirovna, Tatiana Gennadievna, Irina Borisovna, Lyudmila Pavlovna, Zinaida Viktorovna. Ketua Jabatan Olga Mikhaylovna Mikheeva. Saya mempunyai jururawat kanan Marina Borisovna. Terima kasih banyak untuk profesionalisme anda, perhatian sensitif dan sikap mesra terhadap pesakit anda. Untuk kehangatan, sokongan moral dan kesediaan untuk selalu datang untuk menyelamatkan. Dengan sepenuh hati, saya berharap anda: kesihatan yang baik, kebahagiaan keluarga, panjang umur Kaukasia, kejayaan dan nasib baik, di mana-mana dan dalam segala-galanya. Tuhan memberkati anda. Dengan salam yang terbaik, pesakit Mulginova Nonna anda. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada orang yang hebat dan pakar bedah yang sangat profesional di jabatan pembedahan Askerkhanov Rashid Gamidovich. Saya sangat menghargai anda untuk profesionalisme anda, untuk sikap sensitif dan mesra anda terhadap pesakit anda. Anda seorang profesional, seorang yang luar biasa dan, insanely - lelaki yang menawan. Saya tidak dapat membayangkan bahawa ada doktor sedemikian. Anda bukan sahaja seorang pakar bedah dengan huruf besar, tetapi lebih dari semua: orang yang sangat baik, memahami, responsif, komited sepenuhnya untuk bekerja. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada anda, Rashid Hamidovich, untuk bakat anda, profesionalisme, untuk tangan berlian, untuk perhatian yang sensitif kepada yang sakit, untuk kesediaan pada saat-saat kritikal untuk segera menyelamatkan dan menjadi dekat. Untuk hati, keupayaan dan keupayaan untuk mencari pendekatan kepada pesakit yang paling menyakitkan, memperoleh kepercayaan, untuk malam-malam yang tidak mampu tidur dan hari-hari yang cemas, tidak peduli dan keupayaan untuk memberi inspirasi bukan hanya harapan, tetapi keinginan untuk hidup dan hidup dengan baik. Setelah memilih profesion perubatan pakar bedah Rashid Gamidovich serta Buldakov Mikhail Yuryevich (anesthesiologist), Arkhipov Dmitry Viktorovich, Bodunova Natalia Aleksandrovna, bersedia untuk mengorbankan diri untuk kesulitan dan risiko fizikal dan psikologi yang luar biasa. Kata-kata: "Bersinar kepada orang lain - saya membakar diri saya" -dapat sesuai dengan mereka. Mereka adalah pakar sebenar, pakar bedah, dan psikologi yang baik. Mereka tahu bagaimana untuk mendengar pesakit mereka, menembusi jiwanya, tahu bagaimana menenangkan, menanamkan harapan, keyakinan, iman. Mereka dapat meyakinkan kebenaran dan keperluan rawatan yang ditetapkan. Lagipun, ramai orang, cukup aneh, enggan menjaga kesihatan mereka dan sering kali dengan ketegaran mereka hanya memburukkan keadaan mereka, memperlahankan proses penyembuhan. Pada pendapat saya, tidak semua orang boleh menjadi doktor. Untuk profesion ini, perlu mempunyai watak istimewa, perhatian, kesabaran, ketenangan, kebaikan dan, pada masa yang sama, ketegasan, keupayaan untuk membuat keputusan dengan cepat pada saat-saat kritikal. Rashid Askerkhanov, Mikhail Yuryevich Buldakov (ahli anastasiologi), Dmitry Viktorovich Arkhipov, Natalia Alexandrovna Bodunova, komited dalam kerja mereka dengan segenap hati mereka, ini adalah orang-orang yang menyedari kepentingan dan keseriusan profesion mereka. Mereka tidak takut akan bahaya dan kesulitan, mereka bersetuju untuk menumpukan hidup mereka kepada orang ramai dan, semasa bekerja, mereka terus belajar dan bertambah baik. Terima kasih kepada profesionalisme tinggi, kesabaran, dan hasrat murni untuk membantu pesakit mereka, semua pesakit cepat sembuh dan mendapatkan kaki mereka. Mereka memelihara Sumpah Hippocratic. Kerja anda tidak ternilai. Besar, terima kasih manusia untuk segala-galanya! Nasib baik, pertumbuhan kerjaya, kesihatan kepada anda dan keluarga anda selama bertahun-tahun. Semoga Tuhan melindungi kamu dan keluarga kamu.

Keadaan wad di Institut Gastroenterologi sangat memerlukan pembaikan - kulat di siling, perabot terpisah, cat koyak dan radiator berkarat.

Pusat Saintifik dan Praktikal Klinikal Moscow dinamakan sempena A.S. Loginova

MSC dinamakan sempena A.S. Loginova adalah institusi multidisiplin besar yang sedang berkembang di Jabatan Kesihatan Moscow, sebuah pusat penyelidikan dan latihan, yang merangkumi pakar-pakar dari tahap pakar.

GBUZ MKTS dinamakan sempena A.S. Loginova DZM bekerjasama dengan semua pertubuhan insurans perubatan di kota Moscow, yang dimiliki oleh Moscow State Mandatory Medical Insurance Fund.

Pusat Saintifik Klinikal Moscow dinamakan selepas AS Loginova menyediakan khusus, termasuk berteknologi tinggi, penjagaan perubatan mengikut rancangan dalam keadaan hari dan hospital sepanjang hari.

Di MSCI, setiap pesakit boleh menerima bantuan yang sangat profesional untuk penyakit:

 • GIT;
 • kerongkong;
 • perut;
 • hati;
 • pankreas;
 • usus kecil dan besar;
 • buah pinggang;
 • ureter;
 • pundi kencing;
 • kelenjar prostat;
 • sistem pembiakan wanita;
 • kelenjar susu;
 • hati;
 • paru-paru;
 • sistem endokrin, dsb.

Pusat Saintifik dan Praktikal Klinikal Moscow dinamakan sempena A.S. Loginova diasaskan pada Julai 2013 berdasarkan Institut Penyelidikan Pusat Gastroenterologi (CNIIG). Dari 1 Januari 2015, Pusat Mammologi "Klinik Kesihatan Wanita" DZM menjadi cawangan MSC.

 • Jenis madu. institusi: pusat diagnostik, klinik pergigian.
 • Diagnostik: densitometri, CT, diagnostik makmal, MRI, X-ray, ultrasound, fluorography, diagnostik berfungsi, endoskopi.
 • Perubatan Am: Andrologi, gastroenterologi, hematologi, hepatologi, ginekologi, dermatologi, kardiologi, Proktologi, neurologi, nefrologi, perubatan umum, onkologi, ortopedik, Otolaringologi, oftalmologi, pulmonologi, rheumatologi, urologi, phthisiology, endokrinologi.
 • Ubat pemulihan: balneoterapi, VLOK, hirudoterapi, dietetik, akupunktur, kosmetologi, urutan terapeutik, terapi senaman, terapi manual, pemulihan, terapi fizikal, terapi efferent.
 • Pergigian: pengekstrakan gigi.
 • Surgery: pembedahan pesakit luar, pembedahan bariatric, pembedahan jantung, pembedahan ENT, neurosurgeri, pembedahan am, pembedahan plastik, pembedahan radiowave, pembedahan vaskular, traumatology, pembedahan, ginekologi, urologi, pembedahan, pembedahan endoskopik.

Pusat Maklumat Hubungi: alamat, nombor rujukan / pendaftaran, laman web rasmi

Pusat Saintifik dan Praktikal Klinikal Negeri Moscow dinamakan sempena A.S. Loginova dari Jabatan Kesihatan Moscow - GBUZ MKC dinamakan sempena A.S. Loginova DZM:

 • Alamat: 8, Entuziastov Highway, Moscow, 111123
 • Telefon pendaftaran (bantuan dan pelantikan): 8 (495) 304-30-39, 8 (495) 304-30-40
 • Telefon cawangan
 • Laman web rasmi: www.mknc.ru
 • E-mel: [email protected]
 • Kumpulan dalam rangkaian sosial: YouTube, Facebook
 • Pengarah: Igor Y. Khatkov, MD, Profesor, Ahli Bersekutu Akademi Sains Rusia
 • Ketua Doktor: Lee Irina Alekseevna
 • Cara pengendalian BWW:
  • Isnin-Jumaat: 8: 00-20: 00
  • Sabtu: 9: 00-15: 00

Bagaimana untuk sampai ke Institut Gastroenterologi di Enthusiasts Highway 86

Alamat: Moscow, Peminat Lebuh Raya, d. 86.

 • Dari pusat ke rantau ini di Lebuhraya Penggemar d.86. Di pintu masuk ada tempat letak kereta percuma.
 • Dari rantau ini: belok persimpangan dengan jalan. 1st Vladimirskaya.
 • Pintu masuk kedua ada di jalanan. Novogireevskaya, 1.
 • m Peminat Lebuhraya (satu-satunya jalan keluar), keluar ke arah jalan. Elektrod.
 • Bas nombor 702 atau 214 ke hentian: "MKNTS" (ke arah kawasan itu).
 • Trolleybus No. 30 hingga berhenti "Pusat Penyelidikan Klinikal."
 • Stesen metro Partizanskaya, Bus No. 211 hingga berhenti "Pusat Penyelidikan Klinikal".

GBUZ MKTS dinamakan sempena A.S. Loginova DZM adalah institusi penjagaan kesihatan belanjawan negeri di Moscow, di mana penjagaan khusus multidisiplin khusus diberikan kepada penduduk sepenuhnya sesuai dengan profil jabatan Pusat.

Ini bermakna sesiapa yang memohon untuk rawatan perubatan di Pusat boleh menerima secara percuma, sebagai sebahagian daripada program insurans kesihatan wajib. Keseluruhan jumlah penjagaan perubatan yang disediakan melalui sistem insurans kesihatan wajib ditentukan oleh Kementerian Kesihatan Persekutuan Rusia dan menyediakan langkah-langkah yang cukup untuk diagnosis dan rawatan kedua-duanya di peringkat pesakit luar (di jabatan perundingan dan diagnostik) dan di hospital.

GBUZ MKTS dinamakan sempena A.S. Loginova DZM bekerjasama dengan semua pertubuhan insurans perubatan di kota Moscow, yang dimiliki oleh Moscow State Mandatory Medical Insurance Fund.

Dalam kes ini, peperiksaan dan rawatan dijalankan dalam rangka mana-mana satu penyakit tertentu (contohnya: cholecystitis, hernia hiatal, penyakit Crohn, kolitis ulseratif, dan lain-lain). Bantuan tambahan dan / atau rawatan untuk penyakit lain hanya boleh dilakukan mengikut standard OMS lain dengan cara yang ditetapkan, yang, dalam beberapa keadaan, boleh memanjangkan masa diagnosis dan rawatan.

Proses diagnostik dan terapeutik terdiri daripada beberapa peringkat:

 • program CHI pelaksanaan bermula di sebuah jabatan perundingan dan diagnostik (MLC) dan diadakan pada pertama ke arah penerimaan kemudahan penjagaan kesihatan anda (klinik di masyarakat).
 • Anda boleh mendaftar untuk temu janji di BWW dengan menghubungi pendaftaran: 8 (495) 304-30-39, 8 (495) 304-30-40.

Senarai harga untuk perkhidmatan berbayar di laman web rasmi Institut Gastroenterologi

Dalam ICSC dinamakan sempena A.S. Loginov mempunyai peluang untuk menyediakan bantuan perubatan khusus secara kontraktual dalam waktu yang lebih singkat daripada dalam kes insurans kesihatan wajib, mengekalkan kualiti yang tinggi dan bahkan meningkatkan jumlah bantuan yang disediakan.

Khususnya, operasi seperti kolesistektomi, polypectomy, kajian diagnostik kompleks (endoskopi capsular, kolonoskopi tidur, manipulasi endo-ultrasound, punca pelbagai organ, dan lain-lain) boleh dilakukan pada pesakit luar atau dengan kemasukan ke hospital pendek hanya dalam 1-2 hari.

Semua pakar Pusat Sains Klinikal Moscow dinamakan sempena A.S. Loginova terlibat dalam penyediaan perkhidmatan perubatan berbayar. Masa pemberian perkhidmatan perubatan berbayar bertepatan dengan waktu kerja ICRC.

Jabatan perundingan dan diagnostik MSC dinamakan sempena A.S. Loginova dibuka dari Isnin hingga Jumaat dari pukul 8:00 hingga 20:00 dan pada hari Sabtu dari 9:00 hingga 15:00. Waktu hospital adalah sekitar jam.

Anda boleh membuat temujanji dengan menghubungi 8 (495) 304-30-39, 8 (495) 304-30-40 atau melalui e-mel [email protected] dan [email protected].

Senarai harga ini hanya untuk tujuan maklumat dan bukan tawaran awam. Untuk maklumat mengenai harga untuk perkhidmatan perubatan dan pelantikan kepada pakar, sila hubungi pusat panggilan melalui telefon.

Rekod kepada doktor MKT di Entuziastov Highway, 86, jadual doktor

Anda boleh membuat temu janji dengan menghubungi pusat panggilan ICRC yang dinamakan selepas A.S. Loginova: 8-495-304-30-39 atau secara bebas, memilih waktu luang dalam jadual elektronik di laman web:

Doktor-doktor Pusat ini hanya melakukan konsultasi secara bersemuka, dengan kehadiran pesakit sendiri. Penerimaan penyerahan diri di ICRC tidak dilakukan.

Semasa mendaftar untuk perundingan di Jabatan Perundingan dan Diagnostik atau untuk menyelesaikan masalah kemasukan ke hospital di Pusat Penyelidikan Klinikal A.S. Moscow. Loginova mesti menyediakan dokumen berikut:

 • pasport;
 • Dasar OMS;
 • SNILS;
 • pelepasan dari kad pesakit luar (bentuk 027 / y);
 • rujukan dari klinik di tempat kediaman (borang 057 / y-04), dengan tandatangan doktor yang hadir dan diperakui oleh meterai institusi perubatan.

Sila bawa bersama semua hasil pemeriksaan kesihatan sebelumnya.

Sekiranya anda tidak dapat mencapai pusat panggilan MSC AS. Loginov, sila hantar kenalan anda melalui e-mel [email protected], dan kakitangan akan menghubungi anda tidak lama lagi.

Jabatan Perundingan dan Diagnostik (CDW) daripada MKNT

Jabatan Perundingan dan diagnostik didasarkan pada Institut Penyelidikan Saintifik Pusat Penyelidikan Hidrometeorologi lebih dari 50 tahun yang lalu. Tugas jabatan perundingan dan diagnostik di TsNIIG adalah untuk memberikan bantuan perubatan dan diagnostik yang sangat berkelayakan kepada pesakit yang hanya mempunyai penyakit organ pencernaan.

Pada masa ini, BWW adalah subdivisi struktur GBUZ MKNTs mereka. A.S. Loginova dan mempunyai keseluruhan spektrum untuk menyediakan bantuan pelbagai disiplin di peringkat tertinggi. Dalam jabatan nasihat dan diagnostik menyediakan bantuan pakar dalam bidang seperti onkologi, ilmu pengetahui binatang menyusui, pembedahan, gastroenterologi, Proktologi, rheumatologi, neurologi, urologi, ginekologi, endokrinologi, traumatology.

Pertemuan orang dengan doktor memberikan penilaian terperinci tentang apa yang berlaku kepada anda, apa yang tidak biasa, apa yang mengganggu anda, apa yang menghalang anda daripada menjalani kehidupan normal. Pakar dengan teliti mengkaji bahan-bahan pemeriksaan sebelumnya, kaedah dan hasil rawatan yang dilakukan. Selepas memeriksa anda, dia akan mengetahui tanda-tanda yang mungkin atau manifestasi penyakit ini, berkata ketika dan hasilnya gejala-gejala ini muncul, untuk menentukan sama ada betul didiagnosis doktor yang kepadanya anda pernah dilihat, bagaimana telah dirawat, dan lain-lain

Kerja-kerja telah dianjurkan dalam dua peralihan dari 8:00 hingga 20:00 pada hari kerja dan dari 9:00 hingga 15:00 pada hari Sabtu. Pelantikan kepada pakar jabatan dibuat melalui dua saluran: melalui Pusat Panggilan dan apabila menghubungi pendaftaran. Rundingan semua pakar adalah mungkin pada hari rawatan. Sekiranya perlu, semua peperiksaan dijalankan secara pesakit luar. Di jabatan, onkologi dikesan pada peringkat awal, pesakit diarahkan di sepanjang "koridor hijau" yang dipanggil untuk memendekkan masa pencarian diagnostik. Perundingan diadakan dalam kes-kes diagnostik yang sukar. Pakar-pakar utama institusi menerima: Dr med. D.Yu. Bordin, E.A.Dubtsova, I.N.Ruchkina, Yu.V Embutnieks E.V. Vinnitskaya.

Ulasan

Saya ingin mengucapkan terima kasih yang besar kepada doktor-doktor di bahagian perundingan dan diagnostik tumor kulit dan tisu-tisu yang lembut di Moscow Scientific-Scientific Centre di Moscow City Healthcare Department di Moscow Healthcare Department O.F. Nagayeva dan M.V. Nagayeva. untuk penyertaan mereka dalam persediaan untuk operasi suami saya Tsyganov. Saya mengucapkan terima kasih kepada kepala. Jabatan Pembedahan - Oncology, MD, Profesor Madya Titov Konstantin Sergeyevich untuk Kerawang melakukan pembedahan kompleks untuk membuang kulit melanoma belakang, menyelamatkan nyawa suami saya! Selepas operasi itu, dia sentiasa di bawah pengawasan Konstantin Sergeevich dan selepas keluar, dia menerima cadangan yang diperlukan untuk mengawal dan mengawasi ahli onkologi tempatan. Jadi ini adalah doktor yang memberikan sumpah Hokocrates, dengan "tangan emas" dan hati yang baik. Tunduk rendah kepada mereka. Salam sejahtera, Tsyganovs.

Pakar kelas tinggi! Urologi Ghazaryan M.A. (Terima kasih khas untuk profesionalisme) menjalankan kajian yang dihantar ke diagnosis hasil mendapati masalah kelenjar adrenal. Dipindahkan ke dep. Pembedahan Endokrin dan Metabolik. Kami melakukan operasi pertama dalam hidup saya. BESAR BANYAK TERIMA KASIH kepada semua kakitangan perubatan yang melakukan pembedahan. Terima kasih khas terutama kepada pakar bedah dan pakar anastaseologi untuk profesionalisme dan kesabaran. Kesihatan dan tahun-tahun yang panjang Tsvirkun VV, Mosin SV, Feydorova, Tigrovu MS, I.Yu., Dushinu I.N. dan seluruh pasukan operasi. Jarang dalam masa kita, anda boleh bertemu dengan sikap yang baik dari kakitangan perubatan kepada pesakit. HANYA POSITIF HANYA DARI KERJA KHAS. Dan tentu saja, untuk jenis dan jenis jururawat, terima kasih kerana melakukan pekerjaan anda dengan sempurna. Pesakit yang berterima kasih.

Jabatan Ortopedik dan Traumatologi dan MRI adalah pengalaman yang sangat menyenangkan. Semasa berunding sebelum Arthroscopy dengan tujuan memilih pakar bedah. Jabatan, pakar-pakar kedua-dua kakitangan junior dan senior berada pada tahap tinggi. Satu-satunya kesulitan yang timbul ialah pejabat tiket berada dalam bangunan yang berbeza (2). Sekiranya anda tidak bergerak, menjaga (daftar masuk dari S.Ethusiast) anda akan dibiarkan dan akan diberi pas (sudah tentu jika direkodkan terlebih dahulu). Berbanding dengan kekacauan di Pyrogovka - dengan tenang, cekap, dengan maruah. Peralatan ini lebih baik dan lebih segar.

Doktor Wonderful Pusat Penyelidikan Saintifik dan Kejuruteraan pada tahun 2011 mengubati batu empedu saya (ia tersebar kepada 8.8 mm)! Saya tidak percaya bahawa mungkin, dan ramai doktor lain termasuk. Pakar bedah dari koir poliklinik menghantar saya ke operasi untuk membuang hempedu! Selama 8 bulan tidak ada jejak yang tersisa dari batu karang saya!) Saya hanya gembira! Beberapa tahun berlalu, dan batu-batu tidak akan kembali!) Perkara utama adalah mendengar kepada doktor anda, dan bukan kepada orang-orang yang berbaring dengan anda di dalam wad dan memberitahu betapa buruk segala-galanya :) Saya berbaring di pejabat bebas.
Saya cadangkan semua orang untuk menghubungi di sini!)
Natalia Sergeevna Zhivaeva, terima kasih banyak!

Saya ingin mengatakan kepada Institut Penyelidikan Gastroenterologi, terima kasih kerana secara rasmi mengesahkan saya dan mengeluarkan dokumen yang sama bahawa operasi pembedahan yang saya menjalani di GKB No. 50 telah dilakukan secara kualitatif dan tidak mengancam nyawa saya. Sebagai contoh mengesahkan dan mengawal, anda tidak akan mencari institusi kesihatan awam terbaik Persekutuan Rusia. Terima kasih.

Dia dirawat untuk masalah gastrointestinal. Saya menganggapnya bertuah kerana saya datang ke Oksana Kovalyova, ia menggabungkan kecekapan, naluri perubatan, kesopanan semula jadi dan kemanusiaan. Saya tidak ingat bahawa sekurang-kurangnya sekali dia bercakap dengan tajam kepada saya, sentiasa sopan dan menjawab dengan sabar dan difahami walaupun soalan bodoh. Terima kasih atas rawatan yang bijaksana dan berkesan yang melegakan saya sensasi yang tidak menyenangkan. Sekarang kerja-kerja organ telah kembali normal.

Dia melakukan operasi di tempat kerja untuk kanser prostat. Kepala Departemen Zingerrenko Maxim Borisovich dan doktor yang menghadiri Mirzoev Kyamran Musaevich adalah dokter yang luar biasa! Jelas dan profesional!

Institut Gastroenterologi

Klinik 0 arah

 • Ulasan (4)
 • Mengenai klinik
 • Perkhidmatan
 • Doktor

Ulasan

 • 4 Ulasan
 • 4 Mengesyorkan
 • 0 Jangan cadangkan

Ternyata datang ke klinik lebih awal selama 15 minit, gadis-gadis dari kakitangan di resepsi segera mengetahui jika ada seorang doktor, dan dia segera menerima saya. Apa yang boleh saya katakan, klinik ini luas, kemas, selesa, dilengkapi dengan ruang di mana anda boleh menunggu, semuanya sangat selesa. Juga, yang sangat penting, terdapat tempat letak kereta, kerana anda tidak boleh mendapatkannya. Secara umum, saya boleh mengatakan bahawa mudah untuk ke klinik, untuk mendaftar tanpa sebarang masalah, itu adalah keseronokan untuk dirawat. Anda hanya mengetuai kakitangan untuk menyelesaikan tugas tanpa keraguan.

Klinik ini sangat, sangat indah, semuanya kemas, segala-galanya adalah cara Eropah. Kami tiba di masa kami, menandatangani dokumen mengambil masa seminit. Pakar perihatin dan keadaan sekurang-kurangnya layak tahap harga klinik. Semuanya sangat sopan, di meja resepsi orang berkompeten. Satu hanya akan muncul dari pintu, pada masa yang sama mereka menyapa, tersenyum, duduk. bagus, duduk, teh, kepada doktor yang dibelanjakan terlebih dahulu.

Klinik ini sangat terkesan dengan lokasi yang selesa, selain terdapat kakitangan yang sangat terbuka. Penerimaan saya berlaku pada masa yang diumumkan, tidak perlu menunggu apa-apa. Di samping itu, doktor memberikan saya banyak masa, perhatian, dan sepenuhnya menyelesaikan keseluruhan prosedur. Di samping itu, doktor bertanya soalan-soalan mengklarifikasi, contohnya, sama ada saya ingin menambah pelbagai perkhidmatan. Implikasinya ialah bahawa doktor segera memberi amaran kepada saya bahawa ada, antara lain, perkhidmatan khusus lain yang boleh dilakukan. Dokter itu segera berkata jumlahnya dan kami semua bercakap. Maksud saya, maka tidak ada kejutan yang tiba-tiba.

Walaupun walaupun kelenturan saya, tidak ada rasa tidak puas atau tergesa-gesa, doktor membawanya untuk perundingan selama beberapa minit selepas ketibaan saya. Pentadbir di kaunter penyambut tetamu sangat mesra dan tidak menggembirakan. Saya tidak mempunyai wang tunai yang cukup untuk membayar kemasukan. Peta, seperti biasanya berlaku dalam kes seperti itu, tidak mengambilnya. Tetapi mereka datang dengan jalan keluar dari masalah ini, yang mana manusia terima kasih kepada mereka!