Muntah selepas penyusu dikembalikan

Halo, anak semasa tidur makan tengah hari, tiba-tiba mula muntah, dan sering berlanjutan. Dalam masa 1.5 jam, kira-kira 15 kali, kanak-kanak itu dibawa ke hospital dengan ambulans, di mana dia didiagnosis dengan aseton dan mula menetes.
Analisis Asetil - Tiada Aseton
Darah - peningkatan sel darah putih.
Mereka menetas selama tiga hari, kadang-kadang muntah kembali, menusuk antiemetik. Suhu 37.4-37.7 maksimum, antibiotik ditikis sama.

Selepas melakukan ujian berulang, mereka sudah biasa. Pada ultrasound, sedikit peningkatan hati dan pankreas.
Satu hari muntah tidak, pada hari kedua selepas makan malam, kanak-kanak melihat jerami, dan mengambilnya di tangannya, dia sekali lagi mengoyakkannya. Selama tiga hari ini, saya hampir tidak makan apa-apa, beberapa sudu, dan kebanyakannya di GW.
Saya sudah putus asa, apa boleh jadi?

Soalan yang berkaitan dan disyorkan

3 balasan

Terima kasih kerana sambutan cepat. Pada saat-saat semacam itu, selalu menunggu sokongan. Terima kasih!

Jalur ujian untuk aseton sentiasa 0, diukur pada waktu pagi dan sebelum waktu tidur.

Ia mengganggu saya bahawa dia hanya makan Dada, walaupun dia suka makan sebelum ini, dan sebaik sahaja dia melihat apa-apa makanan, saya segera melihat bahawa dia sakit, dan dia merobek susu yang dia makan sepanjang hari.
Turunkan kami: reosorbilaks, xylat, penyelesaian nat, glukosa.
Antibiotik: amikyl.
Saya memberi Bio Guy untuk perutnya.
Apa yang boleh menyebabkannya?
Saya tidak tahu apa yang perlu difikirkan.

Tapak carian

Bagaimana jika saya mempunyai soalan yang serupa tetapi berbeza?

Jika anda tidak menemui maklumat yang diperlukan di antara jawapan kepada soalan ini, atau masalah anda sedikit berbeza dari yang dibentangkan, cuba tanyakan soalan tambahan pada halaman yang sama jika soalan tersebut adalah pada soalan utama. Anda juga boleh bertanya soalan baru, dan selepas itu doktor akan menjawabnya. Ia percuma. Anda juga boleh mencari maklumat yang diperlukan dalam soalan yang sama di halaman ini atau melalui halaman carian tapak. Kami akan sangat berterima kasih jika anda mengesyorkan kami kepada rakan anda di rangkaian sosial.

Medportal 03online.com menjalankan perundingan perubatan dalam cara korespondensi dengan doktor di laman web ini. Di sini anda mendapat jawapan daripada pengamal sebenar di bidang anda. Pada masa ini, laman web ini boleh menerima perundingan mengenai 45 perkara: allergist, venereology, gastroenterologi, hematologi dan genetik, pakar sakit puan, homeopati, pakar sakit puan doktor kulit kanak-kanak, pakar neurologi kanak-kanak, pembedahan pediatrik, endocrinologist pediatrik, pakar pemakanan, imunologi, penyakit berjangkit, kardiologi, kosmetologi, ahli terapi pertuturan, Laura, ahli mammologi, peguam perubatan, ahli narkologi, ahli neuropatologi, ahli bedah saraf, ahli nefrologi, ahli onkologi, ahli onkologi, pakar bedah ortopedik, pakar mata, pakar pediatrik, pakar bedah plastik, ahli prokologi, ahli psikiatri, ahli psikologi, ahli pulmonologi, ahli pankreologi, ahli-ahli teori seksologi, pakar pergigian, ahli urologi, ahli farmasi, phytotherapist, phlebologist, pakar bedah, ahli endokrinologi.

Kami menjawab 95.61% soalan.

Mual selepas penitis apa yang perlu dilakukan

Sakit kepala selepas jatuh dari aseton.

Sakit kepala selepas jatuh dari aseton.

Walaupun selepas penenggelam pemegangnya bengkak! Pakar bedah meletakkan dimexid + rifampicin mampat, tumor tidak hilang sepenuhnya.

Siapakah di persidangan itu?

Semasa melayari forum ini: tiada pengguna berdaftar

Kami berada dalam rangkaian sosial:

Penggunaan apa-apa bahan di laman web ini dibenarkan hanya tertakluk kepada perjanjian mengenai penggunaan laman web ini dan dengan kebenaran bertulis Pentadbiran

Trental - arahan. Kesan sampingan

Ulasan

Arahan mengatakan 100 mg trentalum untuk memasuki sekurang-kurangnya 60 minit. Memasuki lebih cepat dapat menurunkan tekanan secara dramatik. Adalah dinasihatkan untuk tidak meningkat dengan mendadak selepas penitis itu.

Apabila diambil secara lisan 400 mg. Enam bulan sebelum titisan, saya tidak merasakan apa-apa kesan sampingan.

Beliau meminum dos pertama 2 tablet, muntah selepas sejam dan berbaring di tempat tidur sepanjang hari dengan pening dan loya. Pada waktu petang, terlepas penerimaan. Nampaknya semuanya normal. Pada hari kedua saya memutuskan untuk mengulangi, kesannya adalah sama. Nah itu hujung minggu. Hari ini adalah hari Isnin. Dia tidak berani untuk menerima.

Anda boleh menambah komen dan maklum balas anda pada artikel ini, tertakluk kepada Peraturan Perbincangan.

Rawatan Jantung

direktori dalam talian

Mengapa sakit selepas jatuh?

Seseorang boleh mempunyai banyak masalah kesihatan, dalam sesetengah kes mereka menunjukkan gejala yang agak biasa - pening dan sakit kepala muncul. Walaupun manifestasi gejala ini sering berlaku, beberapa orang menganggapnya serius. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa seseorang boleh mempunyai banyak masalah kesihatan, dalam sesetengah kes mereka kelihatan seperti gejala yang biasa - pening dan sakit kepala muncul. Walaupun manifestasi gejala ini sering berlaku, beberapa orang menganggapnya serius. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa pening dapat selepas pemindahan penyakit yang serius, kemunculan penyakit baru, gangguan metabolik dan masalah lain. Dalam sesetengah keadaan, terdapat kemungkinan bahawa permasalahan mungkin bermula selepas sedikit ketidakselesaan akibat diet yang tidak wajar atau rehat yang tidak mencukupi. Ramai orang yang melawat hospital, bertemu dengan hakikat bahawa kepala mula sakit selepas titisan. Pertimbangkan segala-galanya yang berkaitan dengan pening selepas penitis atau sebelum secara terperinci.

Apakah pening?

Untuk menentukan punca masalah sebelum atau selepas penitis, intipati masalah harus dipertimbangkan. Pening betul - keadaan selepas mandi, mandi, pendedahan kepada air panas atau ketika proses tertentu dalam tubuh melaluinya, ada perasaan benda berputar di sekitar, serta rasa berputar-putar. Denyutan, dalam beberapa kes, dengan manifestasi gejala lain, misalnya, loya, muntah dan kekejangan. Perasaan itu agak serupa dengan apa yang boleh dirasai selepas karusel. Sebab-sebab untuk manifestasi gejala yang dianggap dapat cukup banyak. Bagi sesetengah orang, mereka menunjukkan diri mereka selepas penyamakan atau mengambil mandi panas atau mandi. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa kesan tertentu boleh menyebabkan percepatan pergerakan darah di dalam badan, akibatnya tekanan meningkat dengan ketara.

Ramai orang meremehkan ketepatan definisi gejala. Dalam sesetengah kes, orang mengelirukan keadaan ketika kepala berputar, dan keadaan penampilan lalat di depan mata anda. Gejala-gejala ini mungkin menunjukkan pelbagai masalah. Manifestasi yang jelas mengenai pening boleh dipanggil kes apabila anda tiba-tiba berhenti selepas putaran panjang. Mengapa pening timbul dalam kes ini? Sebabnya terletak pada proses semulajadi yang berlaku di dalam badan.

Jika pening berlaku selepas operasi atau selepas pemasangan penitis, maka ini juga boleh menjadi manifestasi normal reaksi badan terhadap ubat-ubatan yang ditadbir. Dalam sesetengah kes, sesetengah orang berasa pening kerana fakta bahawa jarum dimasukkan ke dalam urat.

Adalah penting untuk memahami bahawa ramai orang mempunyai reaksi badan yang berlainan. Sesetengah mungkin menghadapi masalah selepas mandi, yang lain selepas mandi panas, dan yang lain dengan darah.

Gejala, tidak berkaitan dengan pening

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, gejala vertigo mempunyai tumpuan sempit. Adalah penting untuk memahami bahawa definisi tepat gejala membolehkan anda dengan cepat mencari sebab-sebab kejadiannya. Sejurus selepas pemindahan operasi, kepala mungkin berputar kerana tekanan yang teruk yang diderita oleh badan. Oleh itu, perkara ini tidak perlu diambil kira.

Titik berikut tidak boleh dipanggil pening:

Agar doktor untuk mendiagnosis dengan betul, anda harus menunjukkan simptom, dan bukan untuk mengatakan bahawa masalah itu adalah pening. Gejala tertentu mungkin menunjukkan bahawa masalah tertentu telah berlaku selepas pemindahan operasi. Mengenai bilangan simptom dan kualiti penerangan mereka bergantung kepada diagnosis.

Mengapa penting untuk menentukan gejala dengan betul?

Jika selepas mandi dan mandi panas, melawat salon kecantikan, menjalankan operasi, rasa mual, kelemahan dan kemunculan kepingan putih muncul di depan mata anda, kemungkinan besar gejala itu akan dikaitkan dengan rasa sakit badan, kekurangan jumlah bahan yang berguna dalam badan dan banyak sebab lain. Pusing boleh menunjukkan masalah kesihatan yang serius. Apabila memberikan masalah darah timbul kerana sifat keperibadian.

Mengapa timbul masalah selepas penitis?

Selepas memindahkan operasi atau menubuhkan penitis, masalah mungkin timbul untuk sebab-sebab berikut:

 1. Kekurangan nutrien. Sejurus selepas pemindahan operasi itu, badan itu habis, kerana ia membelanjakan semua nutrien untuk menyelesaikan keadaan yang tertekan. Hasil keletihan adalah kandungan nutrien yang rendah dalam darah, otak tidak menerima nutrisi yang diperlukan, akibat dari pening yang terjadi.
 2. Melalui penitis itu dilakukan pengenalan beberapa ubat-ubatan tertentu yang boleh mempengaruhi tubuh dengan cara yang berbeza. Selepas pemindahan campur tangan doktor, IV sering dipasang di mana bahan-bahan berguna diperkenalkan untuk memastikan berfungsi dengan baik badan.
 3. Penitis itu diletakkan di jarum. Sesetengah orang tidak bertolak ansur dengan keadaan apabila jarum dimasukkan ke dalam kulit. Dalam sesetengah kes, tindak balas itu ditunjukkan oleh pening.

Walau bagaimanapun, terdapat masalah lain yang menunjukkan gejala vertigo. Itulah sebabnya anda perlu berjumpa dengan doktor apabila gejala diwujudkan.

Penampilan pening dalam orang yang sihat

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa selepas pembedahan, pening boleh berlaku walaupun pada orang yang sihat kerana alasan yang tidak berkaitan dengan campur tangan. Ini termasuk:

 1. Keseronokan dan tekanan adalah ciri orang yang perlu menjalani pembedahan. Keadaan yang sama diperhatikan apabila menderma darah. Ini disebabkan oleh fakta bahawa ramai orang tidak bertoleransi pembedahan pada tahap bawah sedar. Mengapa ini timbul? Persoalannya agak rumit, kerana reaksi sedemikian bergantung pada sifat peribadi setiap orang. Reaksi di atas adalah tindak balas semula jadi tubuh. Kegembiraan dan stres membawa kepada pengurangan jumlah oksigen yang dibekalkan ke otak, akibat daripada rasa sakit dan pening.
 2. Jika anda cepat bangkit dan kemudian duduk dengan mendadak, maka masalah yang berkenaan juga boleh muncul. Ini disebabkan hakikat bahawa peralatan vestibular tidak mempunyai masa untuk menyusun semula. Selepas membuat bahan dan vitamin tertentu, beberapa tindak balas badan perlahan dengan ketara. Itulah sebabnya selepas menetapkan penitis kepala kepala berputar lebih, terutamanya jika anda cepat bangun atau duduk.
 3. Nutrisi tidak seimbang juga boleh menyebabkan pening. Perlu diingat bahawa darah mengandungi sejumlah besar nutrien yang dibekalkan kepada otak untuk pemakanannya.

Titik-titik di atas perlu dipertimbangkan jika berlaku vertigo. Walau bagaimanapun, kita perhatikan bahawa selepas menderma darah, analisis terperinci mengenai komposisi dapat dilakukan dan, berdasarkan hasilnya, rawatan dan pengenalan vitamin dan nutrien tertentu ditetapkan.

Masalah kesihatan

Memandangkan mengapa terdapat rasa sakit dan pening selepas titisan dan operasi dilakukan, sesetengah penyakit juga harus diperhatikan. Sebelum rawatan, sebagai peraturan, pemeriksaan terperinci dijalankan, yang dapat mendedahkan salah satu penyakit berikut:

 1. Otitis adalah penyakit yang mungkin menjadi penyebab utama masalah. Gangguan alat vestibular membawa kepada kemunculan gejala buruk yang lain: kelemahan, muntah, mual, kesukaran dalam orientasi di ruang angkasa. Sejurus selepas derma darah, masalah mungkin berlaku yang berkaitan dengan otitis media.
 2. Peningkatan atau penurunan ketara dalam tekanan menjadi sebab yang kepala berputar. Dalam kes ini, prosedur yang serupa dapat dilihat pada tahap yang lebih besar selepas melawat mandi atau mandi. Ini disebabkan oleh mikroklimat yang mempunyai kelembapan dan suhu yang tinggi dicipta di dalam bilik mandi. Faktor-faktor ini menentukan pancang tekanan. Oleh itu, lawatan ke bilik mandi tidak disyorkan untuk orang yang mempunyai tekanan darah yang tidak tetap.
 3. Penyakit jantung sering menjadi punca utama pening. Gejala yang dipersoalkan kelihatan lebih besar dalam mandi. Suhu dan kelembapan yang tinggi menentukan pecutan ketara pergerakan darah dalam sistem kardiovaskular, yang disebabkan masalah tidak dapat menampung beban. Oleh itu, orang dengan penyakit jantung tidak disyorkan untuk pergi ke bilik mandi.
 4. Gangguan sistem saraf juga membawa kepada masalah penting. Sebagai peraturan, gejala muncul sebelum pemasangan dropper atau operasi. Bagaimanapun, kesannya terhadap badan membawa kepada perasaan yang tumpul dan tekanan yang hebat, yang membawa kepada manifestasi yang lebih jelas mengenai gejala masalah.

Sesetengah penyakit mungkin berada di peringkat pertama dan menunjukkan diri mereka sedikit sebanyak. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, pengenalan bahan-bahan tertentu ke dalam badan atau operasi mengaktifkan gejala, salah satunya adalah pening.

Pencegahan

Terdapat cadangan tertentu yang membolehkan untuk mengecualikan kemungkinan pening tiba-tiba dan kekerapan berlakunya gejala ini. Tidak kira sama ada penempel dipasang atau operasi baru-baru ini telah dilakukan, perkara berikut harus dipertimbangkan:

 1. Pemakanan yang baik sentiasa bertambah baik. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa pening sering menyebabkan nutrien yang tidak mencukupi yang diberi kepada otak.
 2. Berjalan secara berkala di udara segar membolehkan bekalan jumlah oksigen yang diperlukan ke otak. Bekalan oksigen yang tidak mencukupi ke otak membawa kepada fungsi, pening dan gejala lain yang tidak betul.
 3. Sekiranya pening sering diperhatikan, maka perlu melawat bilik mandi dan sauna kurang. Dalam bilik mandi, kelembapan dan suhu yang tinggi boleh menyebabkan lompatan dalam tekanan darah, yang tidak boleh diterima. Kekurangan udara segar dalam mandi membawa kepada hakikat bahawa otak tidak menerima jumlah oksigen yang diperlukan, dan suhu tinggi mempercepatkan metabolisme. Hasilnya - tubuh berfungsi dengan aktif, tetapi tidak berlaku dengan menenun oksigen sel-sel.
 4. Tidur yang sihat juga diperlukan untuk badan, tanpa mengira sama ada titisan atau operasi dilakukan. Keadaan yang tertekan selalu menyebabkan pelbagai gejala, seperti sakit kepala dan pening.

Sebagai kesimpulan, kita perhatikan bahawa cukup penting mengapa kepala berputar. Mengetahui sebab itu membolehkan anda memberikan rawatan dengan betul. Itulah sebabnya, apabila gejala pertama muncul, seorang doktor harus dikunjungi, yang boleh memerintahkan pemeriksaan untuk mengenal pasti punca-punca tersebut.

 • Dicot apabila mengubah kedudukan badan: penyebab, sindrom, diagnosis dan rawatan
 • Merosakkan semasa hamil - sebab-sebab dan apa yang perlu dilakukan?
 • Sebab utama mengapa pening dan kelemahan
 • Mengapa pening dalam kedudukan berbaring di belakang atau jenis vertigo

15 Mac 2013, 12:01

mengenai mengapa saya pergi pada dropper yang saya tulis kali terakhir. Pendeknya: doktor ultrasound mengatakan bahawa terdapat sedikit nada, tetapi ini mungkin disebabkan oleh ultrasound itu sendiri. Pakar ginekologi itu nampaknya tonus perkataan biasa, segera letakkan saya pada risiko gangguan, mencadangkan hospital. Saya enggan dan pergi ke hospital. Pakar sakit puan dari hospital juga terkejut dan berkata bahawa nada disebabkan oleh ultrasound mungkin. titisan yang ditetapkan dengan magnesia. Semalam saya berasa sakit selepas itu sepanjang hari, kepala saya berpusing, sebaik sahaja saya hanya menurunkan kepala saya. Saya mahu tidur dengan liar, yang saya lakukan - 4 jam tanpa kaki belakang. Hari ini, ia sangat sakit selepas titisan, vena membengkak di tapak tusuk, dan tekanannya adalah 100 hingga 40. Saya membaca tentang magnesia di Internet dan mengapa mereka melakukannya. Saya dapati banyak perkara menarik. Perkara yang paling menarik ialah dengan tekanan yang rendah, ibu masa depan tidak menetapkannya sama sekali. Saya hipotonik dalam kehidupan! Tekanan 100 hingga 60 atau 90 hingga 60 untuk saya norma! pada trimester pertama, ia juga tidak ditetapkan dengan ancaman gangguan. secara umum, saya memutuskan pada hari Isnin untuk menghantar mereka ke neraka! Saya terserah kepada peminjam yang baik. tiada toksikis praktikal! telah terbang! dan kemudian mayat berjalan. Saya fikir anda perlu percaya kepada diri sendiri dan perasaan anda. dan perasaannya adalah bahawa hanya orang bodoh yang bekerja di LCD...

 • Semua topik forum "About Everything" (29126)
  • Oleg Tabakov datang kepada dirinya sendiri, tetapi kehilangan ingatannya (39)
  • Video hari ini: Daria Pynzar menunjukkan betapa marah dalam bikini di jalan (15)
  • Seorang anak yang sihat menjalani 13 pembedahan kerana rasa curiga terhadap ibu (15)
  • Aveeno®. Bab baru dalam sejarah kosmetik (0)
  • New TASSIMO VIVY II: melancarkan palet citarasa dengan satu butang (0)
  • Seorang Amerika kelihatan luar biasa kerana dia menelan kembarnya semasa dia berada di rahim (34)
  • Masha Malinovskaya dan Dana Borisova bertengkar di rancangan televisyen (53)
  • Cuti kegemaran dunia: menakjubkan dan menarik! (7)
  • Model yang kehilangan kaki setelah menggunakan tampon berkata bahawa ia akan kehilangan kaki kedua (167)
  • Sergei Zverev segera beroperasi di Moscow (47)
  • Walaupun amaran bahawa bayinya tidak akan bertahan, wanita Inggeris memutuskan untuk melahirkan untuk mendermakan bayi ke organ (46)
  • The Cotton Club Company membuka pengeluaran pertama Rusia lampin bayi dan panties (0)
  • Dana Borisova cuba membunuh diri (117)
  • Berita terkini tentang kesihatan Tabakov tidak menghiburkan (11)
  • Doktor, ahli psikologi dan ahli seks mengenai bagaimana Angelina Jolie menjadi wanita selepas mengeluarkan payudara dan ovari (84)
  • Novartis Pharma mencadangkan memberi perhatian kepada masalah psoriasis (0)
  • Apa yang anda perlu tahu mengenai kemurungan (3)
  • Barometer Bayer membentangkan potret seorang wanita moden: kualiti hidup, kerja, keluarga dan kesihatan (0)
  • Homeopati: kepercayaan menentukan pengalaman peribadi, dan rasa tidak percaya - kekurangan maklumat (1)
  • Penyelidikan "Sikap wanita untuk pencegahan dan rawatan penyakit kardiovaskular" (2)

  Bagaimana untuk bertindak selepas titisan?

  Selepas jatuh perlu berbaring.

  Jadi setiap orang yang mengambil ubat dengan kaedah titisan disyorkan oleh doktor.

  Apa yang anda mahu? Bahan alien memasuki badan bahawa organisma yang sama mesti menerima dan berasimilasi.

  Di sini untuk penyerapan dadah yang lebih baik dan perlu berbaring sedikit. Ya, dan badan mesti sekurang-kurangnya sedikit dari "pencerobohan" ini; dari luar.

  Sebagai peraturan, ubat-ubatan yang serius diberikan. Mereka dibawa oleh sistem peredaran darah ke seluruh badan, sama rata diedarkan ke seluruh darah. Sebarang pergerakan secara tiba-tiba dan tiba-tiba boleh mengganggu proses ini dan menyebabkan ketidakselesaan di pesakit. Oleh itu, selepas pesakit terputus dari sistem, dia ditawarkan beberapa waktu untuk berbaring. Anda boleh menduduki diri anda dengan hakikat bahawa dengan bantuan swab kapas anda dapat dengan cepat menyembuhkan vcol.

  Keperluan yang sama berlaku untuk suntikan intravena tertentu. Kemasukan benda asing ke dalam darah mestilah quot; relivequot; dalam keadaan rehat dan tidak aktif.

  Pertama anda perlu mengambil kira fakta bahawa kandungan penitis tidak memperkenalkan jet untuk beberapa sebab. Sebagai contoh, baru-baru ini kami menjatuhkan penitis dan mereka mula menyuntik ubat itu melalui picagari. Saya mula tercekik dan gatal-gatal dalam tekak saya. Kesan ini terhadap asid nikotinik, jika tidak diberikan melalui IV. Setelah ubat disampaikan melalui penitis, larutan itu akan secara beransur-ansur menyebar melalui kapal. Oleh itu, adalah lebih baik untuk berbohong secara senyap-senyap selama kira-kira 30 minit agar tidak mencetuskan peredaran darah yang berlebihan, yang boleh menyebabkan akibat yang serius, bergantung kepada ubat yang anda suntikan. Baca arahan, berguna.

  Selepas penoreh, ia adalah wajar untuk orang yang sakit untuk berbaring selama dua puluh atau tiga puluh minit supaya bahan-bahan perubatan mencapai tubuh pesakit dan mula bertindak, manakala tindak balas badan dan tubuh manusia boleh berbeza, dari reaksi alergi terhadap ubat kepada pelbagai gejala daripada memasuki ubat melalui titisan. Ini mungkin pening atau masalah tekanan.

  Tidak kira bagaimana penyembuhan ubat itu, ia masih menjadi beban badan. Adalah perlu bahawa bahan itu diserap dengan baik, dan jika anda secara fizikal aktif sesuatu boleh menjadi salah. Dan lebih baik jangan risau. Matlamat anda adalah untuk menyembuhkan.

  Selepas penitis, anda perlu berbaring, terlebih dahulu, untuk mengelakkan keruntuhan ortostatik (untuk sesetengah pelanggan), dan kedua, untuk mengelakkan pening dan jatuh untuk benar-benar semua pesakit, tanpa menghiraukan ubat yang ditapis, saya tidak bercakap tentang kes-kes apabila vaskular, jantung atau ubat neurologi.

  Jumlah cecair N ke ke aliran darah, BCC meningkat (jumlah darah yang beredar), tekanan mungkin meningkat, kapal mungkin berkembang atau kekejangan. Untuk mengelakkan masalah ini, lebih baik bagi pesakit untuk berbaring selama 30-60 minit, apabila penyelesaian yang disuntikkan diedarkan secara merata ke seluruh badan, dan hanya kemudian bangkit di bawah kawalan kakitangan perubatan.

  Oleh itu, adalah jelas mengapa, supaya penyelesaian itu diedarkan secara merata ke seluruh sistem peredaran darah.

  Ia perlu untuk berbaring selepas titisan untuk mengelakkan perubahan mendadak dalam tekanan darah. Semua yang sama, ubat itu disuntik ke dalam badan dan perlu dibagikan secara sama rata. Di samping itu, tidak diketahui bagaimana ubat itu akan berfungsi, keadaan pesakit mungkin semakin teruk, pening, tubuh perlu berehat sambil membiasakan diri dengan bahan asing.

  Ia tidak perlu berbaring selepas titisan. Kadang-kadang ia tidak disyorkan. Ia bergantung kepada dadah yang ditadbir. Terdapat banyak reka bentuk drops pada tripod mudah alih, jadi anda boleh mendapatkan ubat meter dan pada masa yang sama berjalan dengan tenang, contohnya, di sebuah taman hospital. Jadi, sebagai contoh, antibiotik diberikan. Pada masa yang sama, terdapat ubat-ubatan yang disyorkan untuk diberikan dalam kedudukan terlentang. Ini mungkin disebabkan oleh kemungkinan peningkatan tekanan, dengan kemungkinan sensasi yang tidak menyenangkan yang lebih mudah untuk bertolak ansur dengan berbohong, dengan keperluan pengagihan seragam dadah oleh sistem bekalan darah.

  Doktor menyarankan untuk berbaring selepas IV selama setengah jam hingga satu jam untuk semua pesakit, tanpa mengira dadah yang diberikan oleh IV. Terutamanya cadangan berkenaan ubat vaskular dan neurologi. Cadangan semacam itu berkaitan dengan fakta bahawa setiap pesakit mungkin mempunyai reaksi terhadap ubat ini atau itu, tekanan mungkin meningkat atau berkurangan, mungkin pening dan semata-mata mual, jadi selepas titisan itu lebih baik untuk berehat dan kembali normal.

  Ubat titisan intravena biasanya dijalankan di hospital dan di bawah pengawasan seorang pekerja kesihatan.

  Mana-mana ubat yang dikendalikan, dalam mana-mana keadaan, manipulasi perubatan sedemikian adalah beban pada badan. Tindak balas boleh menjadi sama ada pada ubat itu sendiri, dan pada jumlahnya, disuntik terus ke dalam darah.

  Semasa menitis dan selepas prosedur, keadaan kesihatan mungkin agak merosot, tekanan mungkin naik atau turun, pening dan bahkan loya muncul.

  Oleh itu, pastikan untuk berbaring sekurang-kurangnya setengah jam atau satu jam. Sesetengah pesakit tertidur selepas penitis. Sebaik sahaja anda merasakan bahawa badan anda telah normal kembali, dan anda berasa baik, anda boleh bangkit. Jangan membuat pergerakan secara tiba-tiba. Bangun perlahan-lahan, duduk dulu selama lima minit. Tonton kesejahteraan anda.

  Pesakit yang dihormati, beberapa perkataan mengenai tindakan anda semasa kemoterapi. Anda tidak perlu tergesa-gesa untuk meninggalkan klinik, kerana anda berada dalam kedudukan mendatar untuk masa yang lama semasa titisan dan dengan perubahan kedudukan kedudukan secara tiba-tiba dari mendatar ke menegak, suatu keadaan yang disebut keruntuhan ortostatik mungkin berlaku. Keadaan ini berlaku akibat pengagihan semula darah, mengakibatkan pelanggaran aliran darah ke jantung dan otak. Keruntuhan ortostatik dicirikan oleh pening, penurunan tekanan darah, kulit pucat, sesak napas, dan kadang-kadang ia boleh mengakibatkan pengsan. Untuk mengelakkan keadaan ini, buat pertama kalinya selepas penitis, perlu berada dalam posisi yang bohong, maka perlahan-lahan mengambil posisi duduk, duduk sebentar dan kemudian bangun. Selepas titisan, pastikan untuk melawat doktor untuk mendapatkan pemeriksaan, cadangan lanjut dan temujanji untuk lawatan seterusnya ke klinik.

  Pengarang: onkologi I. Toroschina

  Mengapa meletakkan titisan dari pesta di rumah?

  Apabila seseorang masuk ke dalam pertarungan, keluarganya bersedia untuk segala-galanya, hanya untuk membawanya keluar dari keadaan yang dahsyat ini.

  Dalam usaha memerangi arak mabuk hari ini, terdapat banyak kaedah, dan yang paling berkesan dari mereka - menenggelamkan dari minum pesta di rumah atau di hospital.

  Narcologists menggunakan terapi infusi dalam dua kes: apabila pesakit perlu ditarik balik dari tempoh yang lama, mabuk, dan apabila, terhadap latar belakang penolakan secara tiba-tiba alkohol, sindrom penarikan berlaku pada seseorang, yang dicirikan oleh kemerosotan mendadak dalam kesihatan. Terima kasih kepada titisan itu, anda dapat dengan cepat menghentikan pesta itu dan dengan ketara memperbaiki keadaan pesakit ketagihan alkohol selepas itu.

  Droppers untuk mengeluarkan alkohol dari keadaan minum keras digunakan di semua klinik rawatan ubat. Tetapi jika pesakit tidak mahu pergi ke hospital untuk rawatan, prosedur seperti itu boleh dilakukan di rumah. Secara praktikal di setiap bandar utama di Rusia terdapat peluang untuk memanggil rumah pesakit sebuah pasukan narkologi yang terdiri daripada doktor yang berkelayakan. Ini akan mengekalkan keunikan dalam rawatan minuman keras, yang kadang-kadang sangat penting untuk orang yang bergantung kepada alkohol. Komposisi dasar penitis tidak pernah sama. Dia dipilih secara individu oleh seorang profesional perubatan selepas pemeriksaan menyeluruh terhadap pesakit dan penilaian kesihatannya.

  Dalam proses minuman keras alkohol berpanjangan dalam tubuh manusia terdapat mabuk yang kuat. Alkohol menjejaskan semua organ dan sistem. Dalam orang yang minum lama, alkohol dimasukkan ke dalam proses metabolik, sebab itu penolakan dari dos biasa boleh menyebabkan mereka menjadi keadaan yang serius, seperti pecahnya dadah. Apabila cuba berhenti minum, pesakit ketagihan alkohol mempunyai sakit kepala yang teruk, insomnia, dahaga yang dahsyat, loya, kelemahan, dan selera makan hilang. Kadang-kadang, disebabkan penyalahgunaan alkohol yang berpanjangan, seseorang mungkin mengalami halusinasi visual atau pendengaran. Sangat sukar untuk keluar dari pesta sendiri, oleh itu, pesakit memerlukan bantuan perubatan yang berkelayakan yang bertujuan untuk menyegarkan tubuh dan melegakan gejala gejala penarikan diri.

  Apakah tujuan terapi infusi dalam rawatan minum keras untuk orang yang kecanduan alkohol? Penitis, dihantar ke pesakit di rumah atau di wad hospital, dalam masa yang singkat akan menghilangkan toksin alkohol dari tubuhnya, yang mana kesejahteraannya akan meningkat dengan nyata dan keinginannya untuk mabuk akan hilang. Seorang ahli narkologi menentukan komposisi titisan dari pesta, berdasarkan kesihatan pesakit, tempoh masa minum keras dan kehadiran gejala tertentu ciri-ciri gejala penarikan.

  Objektif utama terapi infusi adalah untuk mengurangkan jumlah alkohol dalam darah dan memulihkan keseimbangan garam air. Untuk tujuan ini, Disol digunakan dalam titisan, larutan garam gabungan yang tugas utamanya adalah untuk menyahtoksik dan memulihkan badan. Disol, yang diperkenalkan oleh titisan, boleh untuk masa yang singkat mengeluarkan toksin alkohol dari badan dan mencegah dehidrasi, yang merupakan ciri tempoh mabuk.

  Disol tidak ditetapkan kepada pesakit di mana kegagalan jantung kronik atau patologi buah pinggang diperhatikan. Larutan garam ini, yang dimasukkan ke dalam badan melalui infusi, boleh menyebabkan peningkatan dalam denyut alkohol, bengkak dan menggigil. Dadah disol boleh digantikan dengan analog yang tidak lebih rendah daripadanya dari segi kesan. Antaranya ialah Trisol, Reambin, Acesol. Untuk menyahtoksik badan, mereka juga menggunakan saline normal dan penyelesaian glukosa. Dos akhir semua ubat hanya ditentukan oleh doktor, memandangkan keterukan keadaan pesakit.

  Sebagai tambahan kepada ubat-ubatan detoksifikasi, infusions minum keras dalam pelbagai kes termasuk:

  • menguatkan ejen;
  • asid askorbik dan vitamin kumpulan B;
  • potassium dan magnesium yang mengandungi ubat-ubatan yang menormalkan kerja jantung;
  • penahan sakit yang mengurangkan penderitaan orang yang kecanduan alkohol dengan sakit di kepala, otot, dan sendi;
  • antiemetik, menghapuskan loya dan keinginan muntah;
  • ubat-ubatan dan ubat-ubatan hipnotik yang digunakan untuk peningkatan keseronokan dan insomnia pesakit selepas pesta;
  • ubat yang meningkatkan aktiviti otak;
  • antispasmodic, melegakan kejang.

  Satu titisan mengambil purata 40 minit. Biasanya, perubahan positif pertama dalam keadaan orang yang kecanduan alkohol berlaku dalam tempoh seperempat jam selepas permulaan prosedur. Terapi infusi membolehkan anda membuat kesimpulan dari pesta tanpa penderitaan yang wujud dalam sindrom penarikan, menghalang perkembangan komplikasi pasca alkohol, menormalkan tidur, melegakan sindrom kesakitan, mengembalikan selera makan. Selepas menetas, penagih alkohol tidak mempunyai keinginan untuk menjadi tenang, dan mereka boleh kembali ke kehidupan normal.

  Walaupun komposisi infusi dipilih oleh narkolog secara individu untuk setiap pesakit individu, terdapat kumpulan pesakit yang harus diberikan IV dengan berhati-hati. Ini termasuk:

  • orang tua;
  • pesakit yang mempunyai penyakit kardiovaskular, diabetes mellitus, asma bronkial;
  • Peminum alkohol yang mempunyai minuman keras bertahan lebih dari 7 hari.

  Drops di rumah untuk kategori pesakit di atas tidak ditetapkan, kerana cecair intravena boleh menyebabkan mereka kesan sampingan yang teruk. Rawatan pesakit tersebut semestinya berlaku di persekitaran hospital di bawah pengawasan pakar sepanjang masa.

  Orang yang rapat dengan alkohol perlu tahu bahawa penyingkiran daripada minuman berlebihan tidak dimasukkan ke dalam orang yang mabuk. Adalah disyorkan untuk memanggil pasukan penderaan dadah pada waktu pagi, apabila sekurang-kurangnya 5-6 jam telah berlalu sejak minum terakhir, dan pesakit tidak mempunyai masa untuk mendapatkan kesedaran. Dalam kes ini, kesan terapeutik terapi infusi akan paling berkesan. Tinggalkan orang yang diberi penafsiran, tidak boleh. Adalah perlu bahawa semasa prosedur dan selama beberapa jam selepas pasukan rawatan dadah pergi, orang biasa atau dekat terus berada di dekat pesakit yang dapat melihat keadaannya. Ia adalah perlu untuk melakukan degupan jantung dan tekanan darah dalam orang yang bergantung kepada alkohol. Sekiranya berlaku kemerosotan dalam kesihatan, anda perlu memanggil doktor sekali lagi.

  Sesetengah orang keliru percaya bahawa titisan IV menyembuhkan ketagihan alkohol. Malah, terima kasih kepada terapi infusi, anda boleh mengambil orang keluar dari masa yang mabuk, tetapi dia masih mempunyai keinginan untuk alkohol. Ia akan mengambil sedikit masa, dan pemabuk akan sekali lagi mula menyalahgunakan minuman keras, tidak dapat menampung ketagihan mereka sendiri. Untuk tidak puas, ahli narkoba menasihati pesakit mereka untuk menjalani rawatan untuk alkohol atau dikodkan dengan segera selepas titisan. Hanya dalam kes ini, seseorang boleh berharap orang yang kecanduan alkohol dapat mengatasi penyakitnya dan memulakan kehidupan yang tenang dan memuaskan.

  PERHATIAN! Maklumat yang diterbitkan dalam artikel adalah untuk tujuan maklumat sahaja dan bukan manual arahan. Pastikan untuk berunding dengan doktor anda!

  Selamat hari! Bercakap tentang minum keras, ramai yang tidak memahami sepenuhnya semua akibat dari keadaan patologi ini. Sesetengah orang berfikir bahawa ia cukup untuk menghadkan alkohol dalam minuman beralkohol dan semua! Rasa diri berhenti!

  Tetapi tidak semuanya sangat mudah sebenarnya, terdapat kes-kes apabila sekatan mudah dan kaedah popular tidak cukup. Dalam kes ini hanya titisan selepas pesta akan membantu.

  Saya fikir semua orang yang membaca artikel saya mengenai topik alkoholisme, dengan jelas sedar bahawa ini adalah penyakit sebenar. Jangan lepaskan pesta hanya untuk kehendak yang lemah. Ini adalah patologi yang tidak semua orang benar-benar boleh bertarung.

  Oleh itu, dalam artikel ini saya ingin memberitahu tentang bagaimana untuk melakukan selepas makan pekat dan apa kesannya ke atas badan. Mari kita mula ingat apa gejala ciri untuk minum keras?

  • Mual dan muntah;
  • Sakit kepala yang ganas;
  • Melompat tekanan;
  • Kejang dan sakit;
  • Peningkatan suhu;
  • Halusinasi (bunyi dan visual);
  • Demam putih;
  • Keadaan panik dan kebimbangan.

  Pesakit berada dalam keadaan mabuk pantang sangat buruk. Dan jika, dengan mabuk biasa, seorang lelaki "dengan mabuk" tidak mahu berfikir tentang alkohol, maka ia adalah perkara yang berbeza. Segelas vodka atau segelas bir seketika benar-benar menghilangkan rasa sakit. Tetapi untuk kesan awal datang walaupun siksaan yang paling kuat. Ini adalah sejenis lingkaran setan, yang memperkenalkan seseorang ke dalam keadaan minum keras.

  Keluar daripada bulatan ini bukan semua di bawah kuasa. Oleh itu, bantuan saudara-mara dalam perkara ini sukar untuk diperluas. Rata-rata, pengeluaran dari minum pesta boleh berlangsung selama beberapa hari, dan sindrom penarikan itu sendiri akan berlangsung sehingga 10 hari.

  Jangan membuat titisan IV selepas pesta jika anda tidak mempunyai ijazah perubatan. Ini bukan jangkitan intramuskular yang mudah. Kesalahan boleh menjadi sangat mahal.

  Jika anda faham bahawa anda tidak boleh menyembuhkan sindrom pantang dengan ubat-ubatan rakyat biasa, anda menunjukkan pesakit kepada ahli narkologi, dan dia membuat cadangan mengenai rawatan invasif, maka anda perlu mengambil proses ini dengan sangat serius.

  Penitis setelah berpenyakit membantu dengan cepat membasuh dan membersihkan badan toksin. Kadang-kadang orang yang sihat mengambil langkah seperti itu jika mereka telah minum banyak alkohol selama beberapa hari.

  Rawatan tambahan dengan cara ini di rumah, dan bukan di klinik, adalah sesuatu yang tidak boleh mengganggu cara hidup yang biasa dan mengekalkan keaslian.

  Selepas memegang titisan dari pesta, keadaan pesakit dengan cepat stabil. Tekanan darahnya kembali normal, keadaan kemurungan, kerengsaan, dan rasa mual hilang. Kesan sampingan, mengantuk, tidak peduli, disorientasi sering diperhatikan.

  Selalunya, minus penitis termasuk rasa sakit di belakang, sendi selepas prosedur. Tetapi penyelidikan perubatan menunjukkan sebaliknya. Fakta adalah bahawa alkohol diketahui membosankan kepekaan. Dan pesakit, dalam pertarungan minum lama, hanya tidak menerima isyarat sakit dari otak.

  Setelah alkohol diberi titisan IV, dia mula merasakan keadaan normalnya. Dan, anda lihat, adalah wajar bahawa kemerosotan kesihatan pada seseorang yang telah "meracuni" tubuhnya dengan etanol selama bertahun-tahun.

  Dalam salah satu artikel saya saya bercakap tentang 4 peringkat alkoholisme. Oleh itu, pada peringkat 3 dan 4, jumlah kemerosotan kesihatan tidak dapat dielakkan. Pada masa ini, bukan sahaja otak dimusnahkan, hati, buah pinggang, limpa, dan lain-lain terjejas sepenuhnya.

  Sebelum bernafsu diri, anda mesti memahami dengan jelas komposisi penafsiran selepas pesta dan akibatnya. Hanya doktor yang berkelayakan sahaja yang harus memilih dan menetapkannya. Dan kemudian, ini dilakukan selepas pemeriksaan dan penentuan tempoh mabuk alkohol.

  Jenis rawatan invasif yang paling biasa adalah:

  • Penyelesaian vitamin;
  • Larutan saline;
  • Penyelesaian garam;
  • Glukosa (5%).

  Ubat-ubatan ini bertindak dengan satu matlamat: untuk membuang toksin dari tubuh sebanyak mungkin dan memulihkan keseimbangan garam air.

  Dengan penggunaan alkohol yang berpanjangan, badan ini sangat kering, kalium, magnesium dan semua elemen jejak yang diperlukan dibasuh. Oleh itu, titisan selepas pesta bertindak bukan sahaja sebagai agen pembersih, tetapi juga sebagai ejen pengurangan yang kuat.

  Biasanya pakar mengesyorkan tidak terhad kepada penitis tunggal. Ia ditetapkan sebagai langkah melampau. Dan di samping itu menetapkan kompleks vitamin, diet yang berlainan, pemakanan yang betul dan tidur yang sihat. Keseluruhan siri langkah-langkah pencegahan ini akan membantu untuk memulihkan badan dengan segera selepas mengalami pesta.

  Dalam beberapa kes yang luar biasa, jika pesakit mengalami kejang, demam, gegaran, dan kekejangan otot yang teruk, dos kecil anestetik boleh disuntik ke dalam penitis.

  Ramai pesakit yang mula-mula dihantar ke IV selepas pesta yang lama berminat untuk berapa lama keseluruhan prosedur berlangsung? Ia semua bergantung kepada kes-kes tertentu, tetapi secara purata, tempoh rawatan invasif adalah sekurang-kurangnya 40 minit.

  Tetapi di sini juga perlu berhati-hati. Tidak dalam semua keadaan, doktor akan menggunakan langkah-langkah sedemikian. Sebagai contoh, bagi orang yang lebih tua dan pesakit yang mempunyai penyakit saluran pernafasan, kaedah invasif untuk menangani masalah minum keras adalah sangat tidak diingini. Di rumah, tentu tidak disyorkan risiko.

  Sebelum anda membuat keputusan mengenai rawatan serius, anda mesti memahami keadaan yang mungkin menemani pesakit. Selepas jatuh keadaan boleh memburukkan dengan segera: pening, migrain, mual, kehilangan selera makan. Ini adalah keadaan biasa yang menunjukkan pembersihan darah.

  Anda harus faham bahawa penitis selepas pesta bukanlah ubat penawar untuk penyakit ini. Ia hanya membantu untuk memberikan bantuan kecemasan kepada badan. Walaupun dia memberikan hasil yang sangat baik, ia hanya kesan yang nyata dan ia akan menjadi satu kesilapan besar untuk mempercayai bahawa setiap kali selepas mabuk minum atau mabuk yang teruk, anda boleh tanpa henti menyelamatkan diri dengan langkah sedemikian.

  Selepas kelegaan yang jelas, perlu membersihkan badan toksin secara menyeluruh. Dan bagaimana untuk melakukannya dengan betul - segera di sekolah kesihatan online. Pada sumber ini, anda akan mempelajari banyak maklumat berguna yang akan membolehkan anda memulihkan kesihatan anda dan mengambil langkah pertama pada permulaan cara yang penting - menghilangkan alkohol.

  Saya berharap semua pelanggan dan pembaca saya mempunyai kesihatan yang baik. Jika dalam hidup anda, anda harus berurusan dengan titisan selepas berlatih dalam amalan, berkongsi dengan semua orang. Apakah kebaikan dan keburukan yang dapat dicapainya? Jangan lupa melanggan mesyuarat baru!

  Banyak hari minum dan mabuk alkohol yang banyak ditoleransi oleh badan. Untuk menyingkirkan gejala yang menyakitkan, anda perlu mencari ubat yang berkesan. Dalam semakan, kami akan memberitahu anda apa penipisan daripada minum pesta dan tentang ciri-ciri kegunaannya.

  Alkohol untuk badan manusia adalah bahan toksik yang ketagihan.

  Alkohol untuk tubuh manusia adalah bahan toksik yang menyebabkan pesakit menjadi ketagih pada tahap fizikal dan mental. Tubuh menyesuaikan diri dengan fungsi dengan racun, jadi apa-apa gangguan dalam pengambilan minuman yang memabukkan menyebabkan ketidakselesaan. Untuk menghilangkan gejala-gejala yang tidak menyenangkan, pesakit digantung, dengan itu terus minum selama beberapa hari.

  • dahaga;
  • mual;
  • gegaran anggota badan;
  • sakit kepala;
  • kelemahan otot;
  • masalah dengan sistem kardiovaskular;
  • insomnia

  Semakin panjang minuman keras itu berlanjutan, semakin banyak gejala muncul. Dengan keremajaan yang kerap, seseorang tidak mengawal jumlah alkohol yang digunakan, dan proses itu selesai setelah mencapai keadaan "dalam tapak". Kebangkitan pagi membawa banyak emosi negatif dan gejala yang menyakitkan. Untuk menghentikan gejala, orang itu menjadi sihat dan minuman keras kembali normal. Kesan dos alkohol tidak melebihi dua jam, jadi penggunaannya diulang.

  Mengapa begitu banyak makhluk mabuk? Mengekalkan semua fungsi badan dalam norma dan penghapusan racun - ini adalah prinsip asas badan. Apabila alkohol yang tertelan, semua sistem diaktifkan untuk pemisahan dan perkumuhan racun. Sel-sel di dalam otak dan hati mengambil berat. Secara beransur-ansur, keupayaan membuang atrofi racun, dan tubuh merasakan semua "daya tarik" minuman keras sebelumnya:

  • dehidrasi;
  • pelanggaran garam air;
  • keseimbangan asid-asas kecewa.

  Terdapat situasi apabila tindak balas yang cepat diperlukan untuk rawatan yang berkesan. IV adalah ejen yang cepat menyuntikkan unsur-unsur yang betul ke dalam darah, tanpa kehilangan masa dan tindakan dalam saluran gastrousus. Kesimpulan dari minum keras dengan kaedah ini telah lama terbukti dan digunakan oleh doktor di seluruh dunia.

  Apakah prosedurnya? Pesakit disuntik ke dalam urat jarum dan ubat titisan yang membantu membersihkan tubuh dari kesan alkohol. Aktiviti sedemikian dijalankan di rumah dan di hospital. Dropper dari binge diletakkan segera selepas pesakit bangun dan gejala mabuk.

  Apakah jenis dropper? Sekarang menawarkan dua jenis - kering dan tradisional.

  Untuk membawa seseorang hidup dalam masa satu jam di rumah, terdapat penitis kering untuk minum keras. Prosedur sedemikian tidak mempunyai kesan berkekalan, jadi ia diulang setiap dua jam. Struktur termasuk:

  • penstabil tekanan darah;
  • bahan sengal berkuasa;
  • stimulator peredaran otak;
  • ubat nootropik;
  • elektrolit;
  • Vitamin C, kumpulan B.

  Sekiranya keracunan alkohol, rawatan dengan penipisan adalah berkesan.

  Komposisi ubat-ubatan yang digunakan dalam kesimpulan tradisional minuman keras sepanjang hari:

  • kompleks sedatif dan sedatif;
  • saline;
  • glukosa;
  • antidepresan;
  • nutrien (vitamin C, B, kalium, magnesium);
  • pelindung hati dan buah pinggang.

  "Dalam keadaan pegun untuk alkoholik kronik yang sangat mabuk oleh alkohol, kaedah yang lebih canggih dan maju untuk membersihkan darah dari toksin dan alkohol boleh digunakan."

  Hasil drip tradisional dari pesta menjadi faktor gembira.

  • Rehydration Recovery. Disebabkan dehidrasi berpanjangan, kerja organ dalaman terganggu. Tugas doktor adalah untuk memastikan tepu badan dengan cecair ke tahap semula jadi.
  • Memulihkan keseimbangan berasaskan asid dan garam air. Minum pelbagai hari membawa kepada perubahan dalam komposisi darah. Untuk menghentikan proses yang merosakkan, doktor menyuntik bahan yang diperlukan dalam penyelesaian dropper.
  • Detoksifikasi intensif. Penguraian alkohol dalam badan dan perkumuhan produk pembusukan (melalui air kencing) membantu menghilangkan mabuk.

  Bergantung pada keadaan pesakit, gunakan daripada 400 ml larutan dadah. Doktor mengesyorkan menjalankan prosedur di hospital. Dalam kes ini, pesakit disediakan dengan kawalan kakitangan terhadap apa-apa penyelewengan dalam kesihatan. Sebelum kejadian, doktor mesti tahu tentang penyakit:

  Penitis dari pesta termasuk formulasi yang boleh menjejaskan organ berpenyakit. Ini adalah benar mengenai sistem kencing. Untuk membantu ubat-ubatan di rumah atau di hospital, anda perlu mempercepatkan sebilangan besar ubat. Pengenalan cecair ke dalam badan yang lemah dapat mencetuskan kegagalan buah pinggang atau reaksi alahan.

  Mendapatkan seseorang daripada minum minuman keras melalui penipuan adalah cara yang berkesan untuk menghilangkan mabuk di rumah dan di hospital. Prosedur pengekodan semestinya didahului oleh peristiwa perubatan selama tiga hari.

  Prosedur dan komposisi suntikan hanya ditetapkan oleh pakar.

  Secara semula jadi, tidak ada ubat yang benar-benar tidak berbahaya, komposisi yang tidak membahayakan organ tertentu. Ini perlu diambil kira sebelum merancang pengeluaran daripada minum keras di rumah. Di hospital, satu siri ujian dijalankan untuk mengenal pasti penyakit yang tersembunyi atau tersembunyi. Apakah kontraindikasi?

  Jika pesakit mempunyai penyakit sistem kardiovaskular, maka dia dilarang menggunakan ubat "Hemodez", yang merupakan sebahagian daripada penitis. Ubat boleh mencetuskan strok atau meningkatkan perkembangan kegagalan jantung.

  Penyakit buah pinggang memberi respon negatif kepada ubat "Sterofundin". Mengenai apa yang tidak normal di dalam badan perlu memberi amaran kepada doktor yang akan membuang pesakit dari pesta di rumah.

  Reaksi alahan terhadap komposisi penitis kering atau tradisional sering berlaku. Ingat: semak semula senarai ubat untuk mengelakkan kesan negatif.

  Mendapatkan seseorang daripada minum puas melalui IV adalah alat yang berkesan dan moden yang membantu menghilangkan kesan mabuk yang tidak menyenangkan. Prosedur dan komposisi suntikan hanya ditetapkan oleh pakar, dan kelakuannya disyorkan dalam keadaan pegun.

  RUJUKAN melalui telefon: 8 925 514-41-74

  Bolehkah seseorang keluar dari pesta sendiri jika pertarungan itu panjang dan mabuk itu kuat. Pengalaman kami menunjukkan bahawa anda boleh keluar daripada sebarang pesta sendiri, jika ada keinginan. Tetapi, sudah tentu, anda perlu tahu bagaimana untuk melakukan ini dan mempunyai penyembuhan hangover yang diperlukan untuk ini.

  Orang yang menderita pesta minum tahu betapa sukarnya untuk menghilangkan mabuk yang kuat. Biasanya, selepas pesta yang panjang, diperlukan 3-7 hari, apabila badan dibebaskan dari mabuk alkohol dan memulihkan fungsi terjejas.

  Tetapi ini boleh dilakukan dengan cepat dan praktikal tanpa rasa sakit. Selama bertahun-tahun kerja (sejak tahun 1985) kita telah belajar bagaimana untuk menghilangkan seseorang daripada minum keras tanpa menggunakan penitis.

  Apa yang diperlukan untuk ini. Yang pertama ialah menjadualkan hari apabila anda memutuskan untuk berhenti pesta sendiri. Jika mabuk itu sangat kuat, atau jika anda minum lebih dari satu hari - anda mesti membeli ubat khas untuk mabuk. Mengambil mereka, anda akan menghilangkan semua gejala hangover dalam beberapa jam (biasanya 6-8)!

  Skim tindakan anda akan seperti berikut. Dari awal pagi, sebaik sahaja awak bangun, anda menetapkan matlamat anda - jangan mabuk. Anda hanya memerlukan sesuatu untuk dipegang selama beberapa jam sahaja. Perubahan kesejahteraan muncul dalam masa setengah hingga dua jam selepas permulaan penerimaan.

  Sekiranya anda mempunyai nadi yang kerap pada waktu pagi (takikardia), degupan jantung, atau arrhythmia, pastikan anda mengambil pil beta blocker - atenolol, concor, egilok atau yang lain. Ini adalah perlu apabila kadar nadi melebihi 85-90 denyutan seminit. Diterima - atenolol - 50-100 mg, Concor - 7.5-10 mg. Biasanya dalam masa 30-60 minit jantung menenangkan dan nadi pulih semula. (Pastikan membaca contraindications, yang utama ialah bradikardia dan gangguan konduksi).

  Tanpa nasihat daripada doktor, beta-blocker diambil tidak melebihi 1-2 hari.

  Terdapat peraturan tertentu, tanpa itu ia akan menjadi lebih sukar untuk keluar dari minum pesta.

  Peraturan 1. Pada hari pertama anda menetapkan tugas anda untuk tidak minum pada waktu pagi selagi mungkin. Pada masa yang sama mengambil setiap 1.5-2 jam satu beg drops kering dari kompleks dan 2-3 kapsul asam amino taurine + vitamin khusus. Dalam keadaan yang serius, idea yang anda tidak akan minum lagi mungkin kelihatan luar biasa. Tetapi selepas 1-2-3 dadah diambil, anda akan merasa lega dan anda akan memahami bahawa mabuk itu akan pergi.

  Peraturan 2. Di pagi hari untuk 2-3 jam, anda perlu mengambil sebanyak mungkin cecair - teh hijau dengan madu atau air mineral adalah yang terbaik. Taurin selepas 5-6 jam mula mempunyai kesan diuretik kuat, tetapi selamat untuk jantung, kerana ia mengekalkan mineral yang diperlukan untuk kerja - kalium dan magnesium. Pada masa yang sama, serbuk yang diambil dari "titisan kering" mengikat produk pembusukan alkohol dan memulihkan defisit mineral yang paling penting untuk menghilangkan mineral mabuk, magnesium. Kekurangan magnesium ditentukan dalam semua peminum. Gegaran, keadaan berlebihan yang dikaitkan dengan ini. Di samping itu, magnesium juga diperlukan untuk kerja-kerja kebanyakan sistem enzimatik, terutamanya pengeluaran tenaga (adenosine triphosphate - ATP) dalam badan.

  Peraturan 3. Jika pada waktu pagi terdapat takikardia yang kuat - denyutan nadi di atas 90-100 denyutan seminit - beta-blocker harus diambil (lihat di atas).

  Kaedah 4. Lebih dekat dengan petang yang anda perlukan untuk mula makan, walaupun anda tidak mahu makan. Ini adalah perlu untuk memulihkan aktiviti normal sistem enzim, yang sering dimatikan di tahap tertentu minum keras. Makanan sedemikian boleh menjadi sup ayam, kefir.

  Nah, lain-lain petua, yang banyak di Internet - berjalan, mandi. Jalanan yang intensif memberikan hasil yang sangat ketara, kerana otot berfungsi seperti pam yang memompa dan membersihkan darah. Tetapi hanya mungkin dalam beberapa jam selepas terbangun, apabila nadi dan jantung kembali normal dan tenaga muncul.

  Rasa lega datang dalam masa 1.5-2 jam selepas permulaan penerimaan. Orang itu merasakan hampir penghapusan gejala mabuk 5-7 jam selepas permulaan ubat. Permulaan penambahbaikan yang jelas bertepatan dengan kenaikan kencing.

  Saluran toksin yang lain adalah usus. Dalam kes sembelit, pengambilan julap ringan adalah wajar. Penitis kering bertindak sebagai julap bagi kebanyakan, kadang-kadang lebih berlebihan. Jangan perhatikan, ia akan lulus dalam sehari. Selalunya pada waktu malam seseorang berpeluh banyak. Tubuh peminum tersebut cuba untuk menghilangkan produk alkohol yang mereput. Berpeluh berat bercakap tentang ini. Tidak perlu ketakutan jika sudah tentu tidak berkaitan dengan kemerosotan mendadak kesejahteraan.

  "Peraturan" tidak wajar, tetapi mungkin. Pada hari pertama "otkhodnyak" petang, kadang-kadang keadaan bertambah buruk, jika ia menjadi buruk, maka lebih dekat tidur, sebelum makan malam anda boleh minum beberapa wain ringan, tetapi pastikan untuk makan (.) Dalam kes ini, lebih baik yang pertama. Ini (minum) sering membantu anda tidur malam pertama selepas anda berhenti minum.

  Apa kesannya mengambil ubat:

  ● Membersihkan persekitaran dalaman badan daripada produk alkohol yang merosakkan.

  ● Menghapuskan keadaan berlebihan, kecemasan dan kebimbangan, menghapuskan maniful yang menyeramkan, mabuk.

  ● Memulihkan hati, yang mengaktifkan proses detoksifikasi.

  ● Menormalkan penunjuk tekanan darah, menghapuskan takikardia.

  ● Mengembalikan tidur biasa.

  ● Mengembalikan selera makan, menghilangkan perasaan keletihan.

  Apa yang berlaku apabila mengambil ubat kompleks:

  ● Chelating mineral dan asid amino yang mengandungi sulfur yang membentuk acetaldehyde dalam sel dan dalam ruang antara

  ● Selepas kira-kira 1.5-2 jam, kesan positif pertama diambil adalah nyata - sensasi yang tidak dapat ditanggung hangover hilang, jantung menenangkan, ketakutan dan rangsangan am hilang, kesan ini adalah disebabkan oleh tindakan magnesium chelated

  ● selepas 4-6 jam, kesan diuretik taurine bermula, sebatian toksik bersama-sama dengan air kencing dikeluarkan dari badan dan terdapat pelepasan yang ketara

  ● Tindakan mineral, vitamin dan asid amino mengarah ke normalisasi keseimbangan elektrolit dan peningkatan tenaga sel-sel yang ditindas oleh asetaldehid, tenaga dan tenaga muncul

  ● proses detoksifikasi dan pemulihan mempunyai watak seperti gelombang - kadang-kadang selama 20-30 minit keadaan kesihatan bertambah buruk, apabila toksin yang terkumpul terkumpul di dalam darah, sudah cukup untuk mengambil satu serbuk kering "kering" supaya keadaan kembali normal

  ● pada waktu petang, kegelisahan dan ketidakselesaan psikologi kadang-kadang tumbuh, dalam kes ini, pada hari pertama keluar dari pesta, anda boleh minum sedikit, tetapi anda mesti makan dengan baik, lebih baik daripada yang pertama. Tetapi dari keesokan harinya, pilihan ini tidak lagi berlalu. Penerimaan dadah sekali lagi bermula pada waktu pagi, tetapi keadaannya akan stabil dan minuman seterusnya akan bermakna hanya satu perkara - anda sendiri memutuskan untuk terus minum.

  Oleh itu, tindakan berikut diperlukan untuk keluar minum keras di rumah:

  1. Mengambil ubat-ubatan yang mengikat produk-produk penguraian toksik alkohol (acetaldehyde) bukan sahaja dalam usus (seperti sorben jenis enterosgel), tetapi juga dalam darah, dalam tisu dan di ruang antara.

  2. Bersihkan dengan sempurna persekitaran tubuh untuk menghilangkan produk penguraian alkohol yang berkaitan dengan toksik. Ini dicapai dengan mengambil sejumlah besar cecair + mengambil dadah yang merangsang penyingkiran cecair dari badan. Diuretik tidak sesuai untuk ini, kerana ia meningkatkan ketidakseimbangan elektrolit, yang penuh dengan masalah jantung. Taurine memberikan kesan diuretik terbaik dalam dos 2 hingga 4 gram.

  3. Menormalkan tekanan osmosis dalam tisu badan (terutamanya tisu otak), elakkan bengkak.

  4. Menghapuskan kegembiraan saraf yang berlebihan yang mengiringi bingung berpanjangan.

  6. Untuk mengembalikan keseimbangan vitamin, unsur surih dan asid amino yang diperlukan untuk berfungsi dengan normal jantung dan otak.

  Terdapat tiga prasyarat untuk melepaskan pertarungan:

  1. Sememangnya, keinginan untuk keluar dari pesta.

  2. Peluang menumpukan pada hari ini (pada waktu pagi, semasa anda bangun).

  3. Ketiadaan contraindications - muntah yang muntah, ulser gastrik, perut (atau lain-lain) pendarahan, psikosis dan tremens delirium.

  Apa yang termasuk dalam kompleks standard:

  ● Campuran serbuk mineral chelated - kalsium, magnesium, zink, sebatian sulfur organik, dan lain-lain

  ● Vitamin B kompleks dalam dos khusus (B1, B2, B6 - 100mg + vitamin B yang lain, sejumlah 11).

  ● Asid amino yang mengandungi sulfur (taurine dan beberapa yang lain).

  ● Phospholipid dan silymarin.

  ● Ubat yang mengembalikan tidur.

  Contraindications - hampir TIDAK! Tiada kesan sampingan! Hanya tindakan sihat!

  Skema urutan dan penerimaan diterangkan dalam lampiran kompleks tersebut.

  Ia mempunyai kesan penyembuhan umum, terutama berkaitan dengan hati, jantung dan sistem saraf.

  N. B. Penerimaan satu atau dua komponen kompleks jarang sekali dapat mencapai kesan. Setiap komponen yang disenaraikan bertindak atas pelanggaran tertentu dan mereka melengkapi satu sama lain.

  Persediaan boleh dibeli dari kami dengan memanggil telefon kami. Kursus standard kos kira-kira 2000 Rubles. Set minimum - 1000-1500 rubel, bergantung pada berat orang itu. Kursus ini direka untuk 10-14 hari. Hari pertama atau dua - penghapusan hangover, selebihnya - pemulihan tidur, sistem saraf, hati.

  TINDAKAN KOMPLEKS YANG DILULUSKAN LEBIH DARIPADA 1500 KAMI BUKAN PESAKIT YANG PALING SESUAI. DAN KESAN RENDAH MUNGKIN DALAM PERISTIWA, WHEN THE STATION PREVIOUS OF HADPROHPED HAD HELPED. DAN PERSEDIAPAN SAMPAH ADALAH DITETAPKAN UNTUK MENGURANGKAN KESAN SAMPING DROPPER. KES SEMUA RAHSIA ALLERGY - TIDAK MUNGKIN DARIPADA KES SESUAI UNTUK 6 TAHUN KAWALAN.

  Komposisi ini agak rumit, tetapi semua ini pada masa ini tersedia secara komersil. Ini adalah campuran mineral chelated, asid amino, vitamin khusus.

  RUJUKAN melalui telefon: 8 925 514-41-74

  Sekiranya seseorang sukar untuk keluar dari pesta, anda boleh menghubungi doktor psikiatri di rumah, yang akan membantu anda keluar dari pesta dengan titisan.

  Kesimpulan dari rasa bingung (hubungi ahli narkologi di rumah), Izmailovo, Golyanovo, metro Pervomayskaya, metro Schelkovskaya, metro Partizanskaya, metro Izmailovskaya. Telefon - 8 (495) 514-41-74

  Kesimpulan dari pesta bingung (hubungi ahli narkoba di rumah), metro Semenovskaya, metro Elektrozavodskaya, metro Baumanskaya. Telefon - 8 (915) 138-38-11

  Kesimpulan dari pesta itu (hubungi ahli narkologi di rumah), metro Perovo, metro Novogireevo, metro Aviamotoronaya, Izmailovo Selatan, Perovo, Novogireevo.

  Telefon - 8 (499) 461-22-34

  Kesimpulan dari binge (hubungi ahli narkologi di rumah), metro Preobrazhenskaya persegi, metro Cherkizovskaya, jalan Podbelskogo metro, Lebuh raya terbuka. Telefon - 8 (915) 138-38-11

  Sekiranya peminum berada dalam keadaan mabuk yang kekal, minuman pada waktu pagi untuk melegakan keadaannya, dia menjadi bingung, yang boleh bertahan selama beberapa hari. Dalam sesi minum, peminum sering mencapai keadaan kritikal. Pada masa yang sama, dia hanya minum untuk mengurangkan keadaannya untuk seketika, untuk menghilangkan rasa tidak puas hati. Pengambilan alkohol yang lain membawa pelepasan jangka pendek selama 2-4 jam, dan kemudian keadaan semakin buruk.

  ● Pada hari minum pada siang hari, dia mengambil alkohol lebih daripada sekali. Pada akhirnya, pesakit jatuh ke dalam lingkaran setan - dan tidak boleh lagi minum, tetapi tidak boleh minum. Dengan setiap hari minum, selang antara minum alkohol menurun, pesakit minum lebih kerap, tetapi dos menjadi kurang. Dia hanya tidur jika dia minum, dan sukar untuk menyebutnya mimpi. Ia adalah perkara yang pelik yang berlangsung selama 3-4 jam.

  ● Pesakit mula mengelirukan hari dengan malam, kerana pengambilan alkohol sepenuhnya mengganggu jam biologi badan. Dia boleh "tertidur" pada waktu siang dan tidak tidur pada waktu malam. Tidur seseorang yang telah jatuh ke dalam pertarungan adalah tidak normal - dia mempunyai takikardia dalam tidurnya, dia berpeluh banyak, dia tidak gelisah, pernafasannya mungkin terganggu semasa tidurnya. Mimpi ini tidak boleh dipanggil mimpi. Ini hanya "pemutusan" kesedaran, seseorang hanya "dipotong".

  ● Tidur normal pada orang yang sihat berlaku apabila kelenjar pineal (epiphysis) mengeluarkan hormon tidur, melatonin, ke dalam darah ketika kegelapan jatuh. Biasanya, dalam mimpi, denyut nadi berkurangan, suhu badan jatuh, tubuh mendapat kekuatan, dibebaskan dari toksin. Melatonin adalah hormon yang paling penting yang menentukan kesejahteraan dan kesihatan kita. Terdapat sedikit melatonin dalam darah pada siang hari, banyak pada waktu malam. Turun naik dalam tahap melatonin dalam darah menentukan irama sirkadian yang disebut, yang menetapkan rentak semua organ dan sistem badan. Itulah sebabnya pencabulan pengeluaran melatonin semasa makan secara dramatik memburukkan lagi kesihatan seseorang dan membawa kepada kerosakan semua organ. Gangguan tidur - gangguan yang paling penting dan paling tidak menyenangkan semasa minum pesta.

  ● Selepas minum dan "tertidur", seseorang yang terjebak dalam keadaan terburu-buru seolah-olah dia tidak tidur sama sekali. Dalam keadaan ini, peminum siap untuk apa-apa, hanya untuk tidur. Ramai yang cuba mengambil phenazepam. Tetapi mengambil phenazepam hanya memburukkan lagi masalah, kerana ia lebih menjejaskan pengeluaran melatonin tubuh sendiri, tanpa tidur normal yang mustahil. Dan keadaan yang menyedihkan kembali.

  ● Selepas beberapa ketika, keseronokan umum orang yang masuk ke pertarungan meningkat, keadaan kebimbangan menjadi malar, dia tidak mendapat tempat untuk dirinya sendiri, dia pergi dari sudut ke sudut. Fenomena konvensional, kekeliruan fikiran, mereka melompat, dia tidak boleh tenang. Sering kali suhu meningkat. Semua ini sudah menjadi tanda berbahaya yang menunjukkan pendekatan psikosis alkohol.

  ● Semua gangguan yang disebut di atas, termasuk gangguan tidur, disebabkan oleh mabuk badan dengan asetaldehid, produk metabolisme alkohol. Oleh itu, sebagai tambahan kepada langkah-langkah bantuan berikut, mereka yang masuk ke dalam minuman keras memerlukan langkah detoksifikasi - misalnya, pentadbiran sorben (tetapi tidak pada masa yang sama dengan ubat-ubatan lain, jurang dalam pentadbiran perlu kira-kira 2-3 jam). Tetapi kesan utama masih disediakan oleh pengambilan asid amino yang mengandungi abu-abu (metilsulfonylmethane, taurine, asetilcysteine) + pengambilan magnesium + pengambilan jumlah cecair yang banyak.

  ● Jika seseorang tidak tidur selama beberapa malam, dia berisiko tinggi untuk membangunkan komplikasi yang paling mengerikan dari minum keras - treler kecelaruan, atau, pada kecemasan alkohol yang lain. Pilihan terbaik dalam keadaan ini, tentu saja, adalah memanggil ahli narkologi di rumah dan IV. Mengeluarkan pesta di rumah oleh ahli narkologi yang berpengalaman membolehkan anda dengan cepat menghilangkan mabuk dan mengurangkan risiko komplikasi. Pakar narkologi kami pergi ke mana-mana kawasan Moscow atau kawasan Moscow. Pembuangan dari binge dilakukan di rumah. Hubungi ahli narkotik di rumah pada bila-bila masa.

  Sekiranya pesakit enggan menelefon pakar narkologi, atau anda tidak mempunyai peluang untuk menghubungi ahli narkologi di rumah, jangan tunggu sehingga masalah itu berlaku. Psikosis alkohol yang kerap, dan juga tremens delirium boleh dicegah jika langkah-langkah tertentu diambil pada masanya. Anda boleh melihat seksyen di mana teknik minum minuman bingung diri diterangkan.

  Adalah penting untuk mengambil langkah-langkah yang mengurangkan kemungkinan, dan mungkin juga memberi amaran, mengenai permulaan komplikasi yang berbahaya - psikosis dan treler kecelaruan. Kami ulangi sekali lagi - lebih baik untuk menghubungi ahli narkologi di rumah.

  Untuk meredakan manifestasi gangguan kejang, kebimbangan, anda harus sentiasa memberikan rebusan motherwort. Fenomena yang diterangkan sebahagiannya berkaitan dengan kekurangan magnesium. Pilihan terbaik ialah persiapan magnesium sitrat, jika tidak, anda boleh membeli panangin untuk suntikan (dalam ampul). Buka ampul dan larutkan kandungannya dalam setengah gelas air, berikan 1 ampul maksimum 3 kali sehari (supaya tidak ada kali ganda kalium berbahaya). Jika tidak ada panangin, beli air mineral Donat di farmasi, minum 1-1.5 liter sehari. Dalam 1 liter Donat - 1000 mg magnesium.

  Untuk memadamkan media dalaman badan secara menyeluruh (darah, cecair intercellular, dan lain-lain) jika tidak ada penoreh, perlu mengambil sebanyak mungkin cecair. TETAPI! - Sekiranya jantung berlebihan (kadar denyutan jantung yang tinggi - lebih daripada 100 denyutan seminit), anda mesti, pertama, mengurangkan kadar denyutan jantung (beta-blocker - lihat bahagian keluar minum keras). Kedua, jangan biarkan tubuh melebihkan dengan bendalir. Untuk pengeluaran pesat cecair yang berlebihan, hanya diuretik semulajadi yang sesuai, yang tidak menyebabkan kekurangan elektrolit penting - magnesium dan kalium. Yang terbaik daripada mereka - taurine (sehingga 6-8 gram sehari)!

  Apa lagi yang perlu dilakukan untuk meringankan keadaan pesakit. Untuk pencegahan delirium, vitamin B1 diperlukan pada dos 100 mg (baki 10 vitamin kumpulan B sangat wajar). Untuk malam - semestinya melatonin. Melatonin tidak mempunyai pil tidur yang kuat, iaitu, menyebabkan tidur cepat, sifat. Oleh itu, jika peminum masih tidak tidur, pilihan terbaik adalah memberi Valocordin untuk malam (sehingga 100 tetes).

  Pendekatan yang diterangkan telah diuji pada beratus-ratus orang sakit, dan bukan pada kes-kes yang paling mudah. Orang yang secara bebas meninggalkan bingung mingguan dan bulanan.

  Malangnya, ubat-ubatan hangover yang diiklankan mempunyai sedikit kesan. Kami mencuba hampir semua ubat yang diiklankan, tetapi kesannya tidak dinyatakan. Pesakit memerlukan bantuan cepat - pada waktu pertama, jika tidak, dia boleh minum lagi. Ubat-ubatan yang kami tawarkan, memberi kesan ini.

  Selain mengambil ubat-ubatan tertentu, anda juga perlu mengetahui beberapa peraturan, tanpa anda sangat sukar untuk keluar dari minum pesta sendiri. Bagaimana untuk melakukannya - di bahagian pesta diri berhenti.

  Tidak minum 8 tahun 10 bulan 28 hari

  - Tempoh pesta lebih daripada sepuluh hari

  - Pesakit mengadu sakit di dada, lengan kiri, rahang kiri

  - Pesakit mengeluhkan sesak nafas dan kekurangan udara

  - Pesakit mengeluh tentang sebarang ketidakselesaan di kawasan jantung

  - Pesakit mempunyai penyakit kardiovaskular, seperti angina

  - Pesakit mempunyai reaksi alahan terhadap ubat.

  - Pesakit mempunyai halusinasi atau dia hanya berkelakuan aneh

  - Pesakit mempunyai pengalaman negatif sebelum ini dengan rawatan ini.

  - Sesuatu yang anda tidak suka dan membimbangkan.

  - Memperkenalkan diri. Secara paradoks, seseorang yang datang untuk membaiki mesin basuh diminta semua jenis dokumen, dan atas sebab tertentu teragak-agak untuk bertanya kepada doktor yang akan "membaiki" badan anda apa namanya.

  - Buat kesan yang waras, sober, orang yang mencukupi.

  Ini tidak seperti lucu kerana ia kelihatan. Hanya dalam ingatan saya adalah dua penagih dadah dan satu skizofrenia yang dengan cepat memandu pulang untuk meletakkan dropper tanpa pendidikan perubatan.

  - Bersedia untuk sebarang komplikasi yang tidak menyenangkan.

  Secara tidak langsung, ini boleh diadili oleh fakta bahawa doktor di tangannya. Lebih besar beg (beg, kotak khas untuk ubat-ubatan, dan lain-lain) lebih tenang. Ideal - beg besar ditambah peranti mudah alih untuk rakaman ECG. Ini amat penting jika pesakit lebih tua, dan pertarungan itu berlangsung lebih dari seminggu. Jika doktor datang kepada anda dengan beg kecil, yang hampir tidak termasuk dua setengah liter atau dengan beg plastik, tetapkan anjing kepadanya.

  - Memiliki lesen adalah sangat wajar, walaupun tidak mencukupi.

  - Untuk menjalankan tinjauan awal.

  Tiba di rumah anda, doktor melihat pesakit anda untuk kali pertama dalam hidupnya. Dia tidak tahu apa badan pesakit itu, bagaimana dipakai dan berapa hari pertandingan minum berlangsung, berapa banyak dan apa yang telah diminum. Oleh itu, sebelum mengambil apa-apa tindakan, doktor perlu tahu semua ini. Sudah tentu, sukar bagi seorang pakar bukan untuk memahami semua perihal, tetapi jika doktor menghabiskan masa kurang dari 5 minit dalam kaji selidik itu, tidak mengukur tekanan darah, tidak mendengar hati, tidak mengambil minat dalam sejarah terdahulu, dan juga mengalami luka serius dan sudah mencuba jarum untuk urat. Saya faham bahawa anda mungkin malu, tetapi titik di sini sudah mengenai kehidupan dan kematian, dan malangnya ini bukan metafora.

  - melaksanakan prosedur sepenuhnya

  Sebagai peraturan, ubat dikendalikan dalam beberapa jam. Jumlahnya ditentukan secara individu, tetapi, sebagai peraturan, kira-kira satu liter penyelesaian yang berbeza disuntik secara rata-rata.

  Dari gemodeza, apabila dianggap ubat yang paling penting, kini hampir semua komplikasi yang serius telah ditolak. Oleh itu, jangan anggap diri dirompak, jika ia tidak diperkenalkan. Sepanjang masa ini, pesakit harus berada di bawah pengawasan seorang doktor. Secara idealnya, pesakit harus berasa lega dari keadaannya semasa prosedur. Pada akhir prosedur atau lebih dekat dengan penyelesaiannya, doktor memacu ubat yang menyebabkan tidur, yang tidak kurang penting daripada tindakan pembersihan penitis itu.

  Pakar harus memantau keadaan pesakit sekurang-kurangnya dua jam selepas tamat prosedur. Oleh itu, mereka perlu meninggalkan nombor telefon kenalan mereka untuk komunikasi segera.

  Kedamaian adalah keadaan yang agak serius yang mempengaruhi seluruh organisma kepada satu darjah atau yang lain. Sesetengah organ menderita lebih banyak, yang lain kurang, tetapi semuanya terlibat. Oleh itu, selepas mengeluarkan pesakit dari sindrom penarikan teruk, penggunaan multivitamin jangka panjang, hepatoprotectors (ubat pembaikan hati), nootropik (ubat-ubatan yang meningkatkan fungsi otak), penenang, dan lain-lain lagi. Dos dan tempoh rawatan ditentukan oleh doktor, yang menulis pelantikan ini. Sebagai peraturan, rawatan dengan pakar psikiatri-narcologist juga disyorkan. Saya tidak takut untuk mengulangi, rawatan yang dirancang oleh ahli narkologi adalah apa yang harus menjadi akhir pemberhentian pesta ideal. Tanpa ini, pecahan baru hanya merupakan masa. Menerima sakit atau tidak, ia adalah kebebasan pilihan, tetapi doktor diwajibkan untuk mengesyorkannya.

  Pakar itu tiba, memakai IV, menyuntik ubat-ubatan tertentu, memerhatikan pesakit untuk memastikan segala-galanya teratur, dan kemudian pulang ke rumah. Dan pesakit, setelah tidur sepanjang malam, berasa lebih baik dan dapat keluar dari pesta. Dan mungkin dengan cara itu, dan tidak keluar, kerana semua yang membuat penitis, ia mengurangkan kepekatan produk penguraian alkohol toksik ke tahap di mana sistem detoksifikasi semula jadi diaktifkan - hati, buah pinggang, kelenjar peluh, dan sebagainya. Tidur juga disebabkan oleh ubat-ubatan tertentu, yang, sekali lagi, diberikan hanya di bawah pengawasan seorang doktor. Terapi infusi (sebagai penafsiran secara saintifik) tidak mempunyai kesan "antialik" yang lain, dan tidak seharusnya. Atas sebab ini, campur tangan ini hanya penyediaan, tetapi bukan rawatan dalam erti kata narkotik perkataan.

  Dan berapa kali setahun di bandar itu mereka mati dalam pergaduhan mabuk? Berapa banyak pemabuk membeku pada musim sejuk dalam kes ini? Minum secara umumnya berbahaya. Dan bagi pemabuk itu mati di rumah dan di atas katil - ini adalah kebahagiaan tertinggi, lebih baik daripada membungkuk pada masa lain di suatu tempat di tapak pelupusan.

  Dari: Northern Lights

  Tidak minum 5 tahun 3 bulan 29 hari

  Yuri bersetuju sepenuhnya. Ibu saya mempunyai ahli narcologist yang baik. Apabila ia berpaling kepadanya.

  Dia menulis rubel perubatan untuk kira-kira 500 Rubel. dengan ubat yang sama jika anda menyebabkan titisan

  Anda tahu berapa banyak yang anda ambil. Satu-satunya soalan adalah di mana untuk mencari adik perempuan madu supaya set dropper itu.

  Nah, saya fikir kebanyakan kawan di sana.

  Tidak minum 4 tahun 4 bulan 13 hari

  Anda tahu berapa banyak yang anda ambil. Satu-satunya soalan adalah di mana untuk mencari adik perempuan madu supaya set dropper itu.

  Selama bertahun-tahun minum, 15 kali saya terpaksa meneteskan bahawa mahal dibandingkan dengan kos ubat

  yang memasuki tetapi semua orang bebas memilih. Kapelnikov melihat orang yang menyelamatkan ubat-ubatan dan mereka

  yang jujur ​​menjalankan pemulihan. Saya pernah dipukul oleh doktor dari dadah. dispensari yang disebabkan oleh caj tambahan kepada dua

  Dropper daripada 20 ampul semua orang dituangkan sementara yang lain, sekurang-kurangnya, pedagang swasta, sekurang-kurangnya, dari narkotik 5-10 ampoules. nampaknya bekerja pada hati nurani. Ia adalah perlu untuk menetes selepas pertarungan yang kuat dan panjang apabila tidak ada cara lain.

  Bagi keberkesanan, saya berhujah bahawa menggunakan batang adalah bodoh badan diracuni dengan mabuk yang terkuat

  tanpa membuangnya dengan batang, hati boleh dibunuh sepenuhnya. Tidak seorang pun di kepala ketika seseorang diracuni

  pemikiran tidak meletakkan dia tidur apabila dibawa ke hospital dengan segera di bawah garis IV bukanlah undang-undang. Ya akses kepada batang

  ahli narkoba mempunyai, dan oleh itu mereka meninggalkan beberapa pil selepas menggali dan tanpa penolakan, mereka akan memilikinya

  dilucutkan pada nenek hanya kesan yang lebih buruk. Saya sendiri keluar tanpa droppers pada batang ketika saya berjaya mendapatkan

  tetapi ia mengambil masa yang lebih lama dan tubuh boleh merosakkan kasut dan membuang jika anda minum dengan serius tekanan dan mabuk dengan tablet anda akan kehilangan buah ara terutama apabila muntah adalah malar, satu plus lebih murah.

  Jadi, anda memilih, ia adalah malu jika tidak ada wang, tetapi ambulans akan berpaling dan meninggalkan mereka daripada kuasa

  peraturan orang mabuk tidak harus dirawat dan tidak dibawa ke hospital Jiran saya mati kerana tekanan 220-120 ambulans

  enggan bercakap tentang dia vodyroy razit diambil dengan skandal di unit rawatan rapi dan di sana doktor mabuk

  kononnya berpaling sehingga isterinya meletakkan kakinya pada mereka dan mula melakukannya, demikianlah hidup hanya untuk mati

  mungkin di negara kita.

  mungkin di negara kita.

  Ha, saya tidak mahu bawa ayah saya dengan strok ke hospital sehingga semua doktor yang saya tahu telah menelefon dan di hospital setiap hari mereka dibayar bes bes

  tanpa membuangnya dengan batang, hati boleh dibunuh sepenuhnya.

  tetapi ia lebih lama dalam masa dan badan boleh merosakkan kasut dan membuang jika anda minum dengan serius dan anda akan kehilangan tekanan dan mabuk dengan tablet, terutamanya apabila muntah

  Dan topstarter - jika anda tidak perasan - tidak sama sekali tentang itu. Dan tentang pilihan antara hospital dan detoks di rumah.

  Anda juga boleh bermain rolet Rusia. Yuri, adakah anda juga melakukan appendectomy? Gigi mabuk mati akibat diuretik seperti furosemide, sebagai contoh. Saya memutuskan untuk membengkak dari muncung muka untuk mengusir - dan kirdyk. INFA - Bekhtereva Centre.

  Dia menulis rubel perubatan untuk kira-kira 500 Rubel. dengan ubat yang sama jika anda menyebabkan titisan

  Anda tahu berapa banyak yang anda ambil. Satu-satunya soalan adalah di mana untuk mencari adik perempuan madu supaya set dropper itu.

  Nah, saya fikir kebanyakan kawan di sana.

  Tatka - anda menerangkan keadaan yang lain. Adakah jururawat menyatakan permulaan serangan jantung atau angin ahmar dan mengambil langkah segera?

  Deduzhko - tunjuk saya di mana, di mana tempat bukti? Hanya ingin tahu. Saya di sini dari post anda menyedari bahawa anda mempunyai miopia ringan di mata kiri

  Bolehkah saya minum selepas jatuh? Tidak ada larangan eksplisit untuk meminum alkohol selepas detoksifikasi.

  1. Adakah seseorang mempunyai penyakit kronik?
  2. Berapa banyak masa yang berlalu selepas berakhirnya detoksifikasi?
  3. Kenapa anda perlu memanggil pakar narkologi (betapa seriusnya keadaan)? Adakah seseorang itu alkoholik kronik?

  Malah, dengan sendirinya, penitis itu adalah ubat kecemasan untuk keadaan mabuk. Pita sistematik dapat menunjukkan alkoholisme.

  Dengan sendirinya, penumpuk itu adalah ubat kecemasan untuk pesta

  Bagaimana cara memanggil seorang narcologist?

  Ia sudah cukup untuk memanggil perkhidmatan narkologi dan melaporkan keadaan pesakit yang memerlukan pakar narkologi:

  • alamat;
  • masa penggunaan alkohol;
  • keadaan semasa;
  • pesakit bersetuju untuk rawatan.

  Penting: anda juga boleh menghubungi ambulans, tetapi lawatannya mungkin akan berakhir dengan pendaftaran pesakit untuk rawatan dadah.

  Sehingga kini, keadaan terbaik wujud dalam klinik rawatan dadah khusus.

  Sekiranya pesakit berjaya meletakkan penitis, dia tertidur, dan kemudian terbangun dalam keadaan baik, ini tidak bermakna bercakap tentang kemenangan terhadap alkoholisme dan tidak menginsuranskan terhadap bingung berikutnya. Jika pesakit mengamalkan bingung sistematik, maka satu lagi "tidak berbahaya" tumpukan vodka dapat memprovokasi pesta dengan kekuatan baru.

  Kembali kepada alkohol selepas pesta membuat risiko besar bagi seseorang:

  • risiko pesta baru dan kuat;
  • kemerosotan organ-organ yang sudah terjejas oleh penyakit;
  • perkembangan penyakit hati, buah pinggang, sistem endokrin pada umumnya;
  • perkembangan masalah psikologi terhadap latar belakang penggunaan alkohol (kecemasan alkohol, yang dikenali sebagai "kecelaruan delirium").

  Perubatan Kecanduan Moden menawarkan pelbagai penyelesaian untuk mengurangkan gejala alkohol dan penggunaan dadah, untuk meningkatkan kesejahteraan umum seseorang. Tetapi penitis tidak dapat mengurangkan kebergantungan alkohol. Penitis - rawatan semaksimum semata-mata.

  Terdapat "tipuan" psikologi: seorang alkohol belajar bahawa, tidak kira betapa buruknya dia, Ketergantungan hanya akan menjadi lebih kuat.

  "Bolehkah saya minum alkohol selepas detoksifikasi?" - segera, tidak! Dan pada masa akan datang tidak digalakkan. Khususnya, jika keadaan sakit yang teruk pesakit tidak episodik (ia berlaku bahawa orang yang minum sedikit dan menyebabkan IV kepada diri mereka sendiri), tetapi mereka memanggil narkolog secara sistematik.

  Jawapannya hanya boleh diberikan oleh ahli narkologi selepas prosedur pembetulan selesai, orang itu akan bangun. Ia juga perlu dipertimbangkan sama ada ada binge sebelum, sama ada terdapat penyakit kronik, atau sama ada seseorang didaftarkan di dispensari narkologi.

  Jangan minum alkohol sebaik sahaja penitis itu.

  Sekiranya penipisan itu episodik, dan pesakit tidak pernah menggunakan alkohol secara berlebihan dan tidak mempunyai pergantungan, lebih baik menangguhkan penggunaan alkohol. Sekiranya seseorang itu bukan seorang yang beralkohol, maka dia akan menghindari alkohol selepas beberapa hari, dan takut akan panggilan kepada seorang ahli narkologi pada masa akan datang akan memainkan peranan. Adalah lebih baik untuk berehat selama dua minggu untuk membersihkan badan setiap bahan toksik, serta memantau keadaan orang secara keseluruhan.

  Penting: tiada doktor akan mengesyorkan minum alkohol selepas titisan diambil.

  Sekiranya penipuan hanya merupakan rawatan simptomatik, maka terapi selepas titisan dari pesta benar-benar memberi peluang untuk menyingkirkan ketagihan - ketagihan alkohol. Detoksifikasi hanya menghapuskan kesan toksik alkohol, dan terapi kompleks berfungsi secara sistematik dan terdiri daripada bantuan profesional dari beberapa pakar sekaligus:

  • ahli narkotik;
  • psikoterapi atau psikiatri;
  • psikologi (berbeza dengan yang tidak menetapkan ubat).

  Di hospital narkologi, seseorang akan menerima bukan sahaja rawatan perubatan yang diperlukan di tempat pertama, tetapi juga penyelenggaraan, dan pemerhatian doktor, kerja psikologi kumpulan dan sokongan umum. Selalunya di pusat-pusat tersebut berfungsi kumpulan terapeutik yang dipanggil, di mana, bersama ahli psikologi atau ahli psikoterapi, terdapat sekumpulan orang yang mengalami sebarang ketergantungan kimia atau bukan kimia.

  Detoksifikasi hanya menghapuskan kesan toksik alkohol, kita memerlukan pendekatan yang sistematik

  Masalah minum yang berlebihan tidak begitu banyak dalam fisiologi, seperti di kepala. Adalah perlu untuk mengatasi keinginan psikologi untuk alkohol. Berpegang teguh secara bebas adalah hampir mustahil. Menghapuskan akses kepada alkohol disyorkan dengan segera selepas titisan. Ia harus mengkritik orang itu secepat mungkin untuk memulakan rawatan pergantungan alkohol, pertarungan tunggal akan dapat menarik yang seterusnya. Dan mereka akan menjadi lebih teruk setiap kali, dan kesihatan orang (dan kerabatnya) akan merosot.

  Ia tidak disyorkan untuk meminum alkohol selepas penitis. Jika seseorang telah berkali-kali memanggil pakar ketagihan ke rumah, maka anda harus memulakan secepat mungkin rawatan menyeluruh untuk menghilangkan ketergantungan alkohol.