Diabetes - tips dan cara

Kelas ubat ini hampir mana saja di dalam kesusasteraan domestik belum dipertimbangkan. Walaupun dia agak popular di kalangan pembina badan Barat. Oleh itu, penggunaan semua ubat-ubatan ini berlaku dalam kegelapan saintifik yang penuh, yang sangat meningkatkan risiko kemungkinan kesan sampingan. Populariti ubat-ubatan ini disebabkan oleh fakta bahawa walaupun mereka secara teorinya boleh membawa kepada keadaan hipoglikemia yang teruk, dalam amalan ini kurang berkemungkinan daripada insulin, walaupun keberkesanannya sangat tinggi. Jenis ubat yang digunakan oleh kedua-dua wanita dan lelaki.

Kelas sylphonyl carbamides. Bahan aktif: glibeklamid. Nama dagang: Acetohexamide, Bukarban, Butamid, Glipizid, Diabine, Carbutamide, Catamil, Maninil, Nadisan, Oranil, Priridian, Talbutamide, Tolazamid, Chlorpropamid.

Kelas Birguanid. Bahan aktif: 1-butylbiguanide hydrochloride. Nama-nama dagang: Adebit, Buformid, Glibutid, Metmorphine, Silubin, Fenformin.

Dalam bina badan, ubat ini digunakan untuk dua tujuan: pertama, untuk meningkatkan pembebasan Insulin anda sendiri, serta menjadikannya lebih mudah dihadam, yang merupakan bentuk paling selamat menggunakan kelas ubat ini; Kedua, untuk meningkatkan kesan insulin yang diurus dari luar. Dibuktikan bahawa dalam kes ini, daya insulin boleh meningkat sebanyak 1.5-2 kali.

Dalam amalan perubatan, kelas ubat ini digunakan untuk merangsang pankreas dan ditetapkan untuk semua jenis diabetes. Tetapi terutama dengan varian kedua, iaitu. apabila pengeluaran Insulin sendiri tidak sepenuhnya berhenti, tetapi satu rawatan dengan diet tidak mencukupi.

Di Rusia, secara umum, penggunaan dua ubat adalah perkara biasa: Adebita dan Maninil. Dadah yang paling popular adalah Adebit kerana ia adalah ubat yang lebih ringan daripada Maninil.

Mereka yang menggunakan semua ubat-ubatan ini boleh dibahagikan kepada dua kumpulan: pertama adalah atlet yang takut menggunakan Insulin tulen, tetapi masih ingin mendapatkan manfaat yang diberikan dalam bentuk anabolisme yang dipertingkatkan (lihat Insulin). Kumpulan kedua atlet adalah mereka yang menggunakan insulin dan mahu memaksimumkan impaknya.

Perlu diperhatikan bahawa penggunaan insulin dan ubat-ubatan yang merangsang pankreas, biasanya terjadi ketika mengambil steroid anabolik androgenik, yaitu. Kesan Insulin telah dipertingkatkan, dan apabila Adebit ditambahkan, kesannya meningkat 2.5 - 5 kali. Semasa tempoh mengambil kombinasi "Insulin-Adebit" atlet harus memantau tahap gula lebih daripada sebelumnya. Hal ini disebabkan oleh risiko hipoglikemia yang sangat tinggi, dan atlet mesti selalu membawa sesuatu yang manis dengannya, sebagai contoh, bar cokelat.

Adebit juga sering digunakan oleh para atlet semasa Hormon Pertumbuhan Untuk meningkatkan keberkesanan Insulin, yang seterusnya akan meningkatkan kesan Hormon Pertumbuhan.

Adebita kadang-kadang diamalkan antara kitaran, apabila atlet tidak menggunakan steroid dan HGH, tetapi ingin mempunyai tahap anabolisme yang tinggi. Ia perlu memberi perhatian khusus kepada fakta bahawa ubat-ubatan yang direka untuk merangsang pankreas, walaupun mereka mempunyai kesan sampingan mereka sendiri, jauh lebih selamat daripada Insulin tulen. Dan kesan yang boleh dicapai kadang-kadang tidak kalah dalam kekuatan kepada Insulin.

Tetapi tanpa kesan ketara yang dapat dilihat dan pengurangan dalam pengeluaran insulin sendiri. Di samping itu, beberapa atlet menggabungkan pengambilan Adebit dan Manin, dan gabungan ini dalam tindakan hypoglycemic dan anaboliknya tidak lebih buruk daripada suntikan langsung Insulin tulen. Seringkali, Adebit digunakan dalam kombinasi dengan Clenbuterol pada akhir kursus untuk mengekalkan anabolisme pada tahap tertinggi. Ini disebabkan oleh sebab salah satu sebab penurunan tahap anabolisme selepas pembatalan ubat steroid adalah apa yang dipanggil "kesan tahan insulin" (keadaan dimana pengeluaran Insulin berkurangan beberapa kali). Akibatnya, metabolisme karbohidrat merosot dan penghasilan kortisol bertambah dengan ketara, tahap yang telah meningkat pada akhir "kursus". Dalam kebanyakan kes, masalah ini dapat diselesaikan dengan mengambil Adebit.

Dos yang digunakan dalam bina badan antara 50 hingga 150 mg sehari dan dibahagikan kepada dua dos, yang diambil pada waktu pagi dan petang selepas makan. Dos ubat, seperti dalam kes Insulin, dipilih secara individu, bergantung kepada tindak balas tubuh terhadapnya.

Bagi kesan sampingan, mereka boleh terwujud dalam bentuk mual, hilang selera makan, cirit-birit, rasa metalik di dalam mulut. Secara umum, dengan menggunakan ubat kelas ini, kesan sampingan amat jarang berlaku.

Dadah yang merangsang pankreas

Dadah yang merangsang pankreas

Kelas ubat ini hampir mana saja di dalam kesusasteraan domestik belum dipertimbangkan. Perkataan "hampir tidak ada" menyiratkan artikel saya dalam jurnal Body Culture, serta buku saya Anabolism dengan Insulin II (lihat iklan pada halaman terakhir penutup).

Baiklah, terima kasih dan padanya. Walaupun dia agak popular di kalangan pembina badan Barat. Oleh itu, penggunaan semua ubat-ubatan ini berlaku dalam kegelapan saintifik yang penuh, yang sangat meningkatkan risiko kemungkinan kesan sampingan.

Tiada kegelapan saintifik. Penggunaan ubat penurun glukosa diterangkan secara terperinci dalam kesusasteraan perubatan. Tetapi dalam majalah popular, sesungguhnya, kegelapan berkuasa.

Populariti ubat-ubatan ini disebabkan oleh fakta bahawa walaupun mereka secara teorinya boleh membawa kepada keadaan hipoglikemia yang teruk, dalam amalan ini kurang berkemungkinan daripada insulin, walaupun keberkesanannya sangat tinggi. Jenis ubat yang digunakan oleh kedua-dua wanita dan lelaki.

Kelas sylphonyl carbamides.

Bahan aktif: glibeklamid.

Nama dagang: Acetohexamide, Bukarban, Butamid, Glipizid, Diabine, Carbutamide, Catamil, Maninil, Nadisan, Oranil, Priridian, Talbutamide, Tolazamid, Chlorpropamid.

Kelas Birguanid.

Bahan aktif: 1-butylbiguanide hydrochloride.

Nama-nama dagang: Adebit, Buformid, Glibutid, Metmorphine, Silubin, Fenformin.

Saya tidak akan terlalu sempit skop ejen hypoglycemic yang ada. Mereka beberapa kali lebih banyak. Dadah sulfonylurea yang paling biasa (sulfonyl-urea) adalah butamide (dan bukan glibenclamide). Bukarban bukanlah nama dagang glibeklamide, kerana "Dr" Luber cuba untuk hadir. Bucarban adalah nama dagang untuk carbutamide, yang merupakan ubat yang lebih kuat daripada butamide. Chlorpropamide juga bukan nama perdagangan glybeklamide, tetapi dadah yang sepenuhnya berasingan dan sangat kuat. Kesan hipoglikemiknya adalah sebanding dengan kesan hipoglikemik dos kecil insulin. Tetapi manin benar-benar nama dagang, tetapi bukan butamide, tetapi glibenclamide. Glibenclamide dianggap sebagai terbitan sulfonylurea generasi kedua, kerana ia bertindak lebih kuat daripada ubat yang telah disebutkan. Tetapi cahaya glibenclamide juga tidak berkumpul dengan baji. Glipizid, yang dianggap penulis sebagai nama glibenclamide, sebenarnya adalah ubat yang sangat berkesan bebas. Tetapi yang terkuat dari semua derivatif sulfonylurea ialah Glickidon. Dan akhirnya, ubat terakhir dalam kumpulan ini adalah Gliclazide. Ia berbeza dari ubat-ubatan lain kelas ini kerana ia dapat meningkatkan peredaran mikro dalam tisu dan otot juga.

Antara biguanides di pasaran, tidak ada yang beredar, seperti "Dr" Luber menulis, tetapi 2 obat-obatan. Dadah pertama adalah buformin. Nama dagangnya adalah "adebite" dan "glibutid". Dadah kedua adalah metformin. Jelasnya, dia dimaksudkan dengan "Dr" Luber ketika dia menulis kata metmorfin (?). Tetapi ini bukan nama perdagangan buformin, tetapi dadah yang sepenuhnya bebas. Nama dagangnya adalah glucophagus dan diformin. Phenformin juga bukan nama dagangan untuk buformin, tetapi dadah yang sepenuhnya bebas, kecuali bahawa ia kini dihentikan daripada pengeluaran.

Dalam bina badan, ubat ini digunakan untuk dua tujuan: pertama, untuk meningkatkan pembebasan Insulin anda sendiri, serta menjadikannya lebih mudah dihadam, yang merupakan bentuk paling selamat menggunakan kelas ubat ini; Kedua, untuk meningkatkan kesan insulin yang diurus dari luar. Dibuktikan bahawa dalam kes ini, daya insulin boleh meningkat sebanyak 1.5-2 kali.

Dalam amalan perubatan, kelas ubat ini digunakan untuk merangsang pankreas dan ditetapkan untuk semua jenis diabetes.

Ia dilarang keras untuk menggunakan biguanides di jenis diabetes mellitus I. Persiapan Sulfonylurea digunakan dalam kencing manis jenis 1, tetapi sangat jarang, hanya dalam kes-kes khusus. Tetapi terutama dengan varian kedua, iaitu, apabila pengeluaran Insulin sendiri tidak sepenuhnya berhenti, tetapi satu rawatan dengan diet tidak mencukupi.

Di Rusia, secara umum, penggunaan dua ubat adalah perkara biasa: Adebita dan Maninil.

Sesuatu yang saya tidak menyedari kelebihan penggunaan Adebit dan Manin. Dadah yang paling popular adalah Adebit kerana ia adalah ubat yang lebih ringan daripada Maninil.

Kesan keseluruhan Adebita ialah menghalang penyerapan glukosa dalam usus. Atas sebab ini sahaja, paras gula darah menurun. Dan untuk sebab yang sama, kekurangan tenaga serius sedang berkembang. Bagi pesakit obes, Adebit membantu menurunkan berat badan, tetapi defisit tenaga yang disebabkan oleh ubat ini sangat baik walaupun pada orang yang mengikuti rejimen pemakanan, tahap darah asid laktik melebihi semua batasan yang dapat dibayangkan dan tidak dapat dibayangkan. Dalam sukan, penggunaan ubat ini sememangnya mustahil, kerana terhadap latar belakang kerja keras berat, koma lacticidemic mungkin berkembang. (Coma disebabkan oleh asid laktik yang berlebihan dalam darah). Mereka yang menggunakan semua ubat-ubatan ini boleh dibahagikan kepada dua kumpulan: pertama adalah atlet yang takut menggunakan Insulin tulen, tetapi masih ingin mendapatkan manfaat yang diberikan dalam bentuk anabolisme yang dipertingkatkan (lihat Insulin). Kumpulan kedua atlet adalah mereka yang menggunakan insulin dan mahu memaksimumkan impaknya.

Perlu diperhatikan bahawa penggunaan insulin dan ubat-ubatan yang merangsang pankreas, biasanya berlaku terhadap latar belakang mengambil steroid anabolik androgenik, iaitu tindakan insulin sudah dipertingkatkan, dan ketika Adebit ditambahkan, efeknya meningkat menjadi 2.5-5 kali

Adebit tidak pernah digabungkan dengan insulin. Dalam bidang perubatan, ini dianggap sebagai kesilapan besar. Koma hypogikemic adalah satu perkara, dan koma dengan komponen laktikidemik adalah sama sekali berbeza. Anda tidak boleh keluar daripada keadaan seperti koma walaupun dalam keadaan resusitasi. Semasa tempoh mengambil kombinasi "Insulin-Adebit" atlet harus memantau tahap gula lebih daripada sebelumnya. Hal ini disebabkan oleh risiko hipoglikemia yang sangat tinggi, dan atlet mesti selalu membawa sesuatu yang manis dengannya, sebagai contoh, bar cokelat.

Adebit juga sering digunakan oleh para atlet semasa Hormon Pertumbuhan.

Adebit tidak pernah digabungkan dengan hormon pertumbuhan, jika hanya kerana Adebit mempunyai tindakan katabolik dan meneutralkan pembentukan somatomedin C dalam hati. Untuk meningkatkan keberkesanan Insulin, yang seterusnya akan meningkatkan kesan hormon pertumbuhan.

Adebita kadang-kadang diamalkan antara kitaran, apabila atlet tidak menggunakan steroid dan HGH, tetapi ingin mempunyai tahap anabolisme yang tinggi.

Cara yang sangat asli untuk menyokong anabolisme dengan agen katabolik.

Ia perlu memberi perhatian khusus kepada fakta bahawa ubat-ubatan yang direka untuk merangsang pankreas, walaupun mereka mempunyai kesan sampingan mereka sendiri, jauh lebih selamat daripada Insulin tulen. Dan kesan yang boleh dicapai kadang-kadang tidak kalah dalam kekuatan kepada Insulin.

Tiada ubat penurun gula boleh mengendalikan kekuatan tindakannya dengan insulin.

Tetapi tanpa kesan ketara yang dapat dilihat dan pengurangan dalam pengeluaran insulin sendiri.

Tidak pernah ada ketagihan terhadap insulin, sama seperti tidak pernah ada penurunan dalam pengeluaran insulin anda sendiri selepas menjalani rawatan insulin dengan matlamat anabolik. Di samping itu, beberapa atlet menggabungkan pengambilan Adebit dan Manin, dan gabungan ini dalam tindakan hypoglycemic dan anaboliknya tidak lebih buruk daripada suntikan langsung Insulin tulen.

Hypoglycemia dengan gabungan sedemikian mungkin, kesan anabolik dihapuskan kerana semua Adebita yang sama.

Seringkali, Adebit digunakan dalam kombinasi dengan Clenbuterol pada akhir kursus untuk mengekalkan anabolisme pada tahap tertinggi. Ini disebabkan oleh sebab salah satu sebab penurunan tahap anabolisme selepas pembatalan ubat steroid adalah apa yang dipanggil "kesan tahan insulin" (keadaan dimana pengeluaran Insulin berkurangan beberapa kali). Akibatnya, metabolisme karbohidrat merosot dan penghasilan kortisol bertambah dengan ketara, tahap yang telah meningkat pada akhir "kursus". Dalam kebanyakan kes, masalah ini dapat diselesaikan dengan mengambil Adebit.

Tidak ada istilah "kesan tahan insulin". Steroid agak meningkatkan kesan insulin, tetapi selepas dibatalkan, sintesis insulin tidak hanya tidak jatuh, tetapi, sebaliknya, kenaikan, kerana steroid anabolik menguatkan pankreas dan mempromosikan pembahagian sel penghasil insulin. Endocrinologists sangat menyedari ini dan sentiasa menetapkan AS dalam terapi kompleks diabetes mellitus kedua-dua jenis I dan jenis II.

Mengapa tahap kortisol ini "dan begitu meningkat pada akhir kursus? Lagipun, AU dan A adalah antagonis fisiologi kortisol dan perlahan-lahan, secara fisiologi menekan rembesannya. Ini sebahagiannya disebabkan oleh kesan anabolik mereka.

Bagaimana seseorang dapat "menyelesaikan masalah dengan bantuan Adebit" tidak dapat dimengerti sepenuhnya. Dia tidak melampirkan ke arah kortisol, untuk steroid anabolik, atau to androgen. Sekiranya adebite kadang-kadang membantu dalam amalan klinikal, ia hanya menjadi "dummy" dalam sukan. Dalam buku saya "Anabolisme dengan Insulin II," saya terangkan dengan terperinci percubaan untuk menggunakan adab dengan matlamat anabolic tiga puluh tahun (!) Preskripsi dan apa yang keluar dari semua ini sebagai hasilnya.

Dos yang digunakan dalam bina badan antara 50 hingga 150 mg sehari dan dibahagikan kepada dua dos, yang diambil pada waktu pagi dan petang selepas makan. Dos ubat, seperti dalam kes Insulin, dipilih secara individu, bergantung kepada tindak balas tubuh terhadapnya.

Bagi kesan sampingan, mereka boleh terwujud dalam bentuk mual, hilang selera makan, cirit-birit, rasa metalik di dalam mulut. Secara umum, dengan menggunakan ubat kelas ini, kesan sampingan amat jarang berlaku. Seperti jarang kesan positif.

Pancreatitis dan bina badan. Bagaimana hendak bertindak?

Selamat datang, kawan-kawan! Secara jujur, saya tidak bercadang untuk menulis notis yang keras - pankreatitis dan bina badan, terutama pada akhir tahun, tetapi saya tidak akan melakukannya untuk pembaca saya. Saya akan melakukan segala-galanya, saya akan gila dalam kek :). Sebenarnya, mengapa topik yang sempit itu diambil, bagaimana untuk menjalankan latihan anda dan menyesuaikan proses pemakanan, dengan penderitaan seperti ini, kami akan bercakap hari ini.

Jadi, sila duduk, mari kita mulakan sedikit demi sedikit.

Pancreatitis dan bina badan: apa, apa dan mengapa.

Pada hari yang lain, iaitu pada 25 Disember, apabila topik catatan Ahad telah diluluskan, surat dari pembaca datang ke surat projek meminta bantuan dan nasihat dalam menyelesaikan pertanyaannya. Berikut adalah petikan darinya.

Sudah tentu, saya dapat menjauhkan diri dan semata-mata berhenti melanggan sebarang jawapan pendek dalam gaya "ini mungkin, tetapi tidak mustahil", tetapi saya sentiasa berusaha untuk bertemu dengan pembaca dan memberikan markah penuh dan menyeluruh, dan sering dalam bentuk nota penuh. dengan hakikat bahawa ia sangat sempit (seperti mata orang Cina) dan tidak ada maklumat tentangnya, dan sejak perkara itu menyangkut kesihatan manusia, nasihat pihak ketiga yang berbeza adalah cara untuk diikuti.

Sebagai tambahan kepada kekhususan topik ini, saya "diganggu" (dalam pengertian yang baik perkataan) oleh pengarangnya, Regina. Wanita muda ini tidak menyerah ketika diagnosis pankreatitis kronik dibuat oleh doktornya, tetapi sebaliknya, dia mencari cara dan cara untuk mengatur proses latihan dan nutrisi yang tepat. Dengan cara ini, saya secara umumnya kagum dan kagum sama sekali oleh gadis-gadis kami, yang, walaupun semua urusan rumah tangga untuk mengekalkan fokus, kehamilan dan nishtyaki wanita lain, sentiasa cuba menjaga diri mereka. Ada juga masalah kesihatan yang serius yang cuba dilakukan dan kekal dalam bentuk. Pejuang-pejuang perempuan seperti itu sentiasa menghormati (dan akan) menghormati. Kanak-kanak yang baik dilakukan - bukannya kaki yang menggantung dan bertentangan dengan larangan doktor dan doktor untuk duduk di rumah dan memasak borscht untuk suami (yang terakhir, dengan cara itu, tidak dilarang :)), mereka mencari cara untuk menjadi cantik dan langsing dalam semua keadaan. Nah, kerana mereka mencari, maka perlu untuk membantu dalam aspirasi ini dan untuk menyokong mereka dalam segala hal.

Sebagai tambahan kepada semua perkara di atas, saya fikir topik itu akan menjadi menarik kepada kalangan orang ramai yang lebih luas, bahkan mereka yang berpengalaman dengan pankreas, kerana ia disedari bahawa ia bersenjata. Oleh itu mari kita mulakan pankreatitis dan bina badan / kecergasan.

Nota:

Untuk pemahaman yang lebih baik tentang bahan, semua naratif selanjutnya akan dibahagikan kepada sub-bab.

Apakah pankreatitis?

Dalam erti yang paling umum, ia adalah keradangan pankreas (pankreas adalah kelenjar besar di bawah perut, yang diliputi oleh duodenum 12). Ia melaksanakan dua fungsi utama:

 • mengeluarkan enzim pencernaan yang kuat ke dalam usus kecil untuk membantu pencernaan nutrien. Enzim berinteraksi dengan hempedu - cecair yang dihasilkan di dalam hati dan disimpan dalam pundi hempedu, mencerna makanan;
 • melepaskan hormon insulin dan glukagon ke dalam aliran darah - adalah pengawal selia glukosa yang membantu badan mengawal bagaimana ia menggunakan tenaga dari makanan (ia menggunakan nutrien dengan berkesan untuk mendapatkan tenaga daripada mereka atau menyimpannya sebagai lemak).

Kerosakan pankreas berlaku apabila enzim pencernaan diaktifkan sebelum masuk ke usus kecil dan mula "menyerang" pankreas.

Nota:

Terdapat 2 jenis utama tisu yang terdapat di pankreas: exocrine dan endokrin. Kebanyakan pankreas (kira-kira 95%) adalah tisu exocrine yang menghasilkan enzim yang menggalakkan pencernaan. RV yang sihat menyemburkan kira-kira 1 l enzim sedemikian setiap hari.

Borang pankreatitis

 1. akut - keradangan tiba-tiba yang berlangsung dalam masa yang singkat;
 2. keradangan - keradangan berterusan dan berterusan pankreas. Ini adalah tahap yang lebih "maju", yang biasanya timbul akibat akut berlarutan, iaitu satu spesis mengalir ke arah yang lain.

Nota:

Kedua-dua bentuk pancreatitis adalah lebih biasa pada lelaki berbanding wanita.

Bagi simptom pankreatitis, mereka adalah seperti berikut:

 • sakit / kekejangan di perut bahagian atas yang memberikan kembali;
 • kembung dan kembung;
 • masalah dengan kerusi;
 • loya, muntah, demam;
 • peningkatan kadar denyutan jantung (kadar denyutan jantung);
 • gangguan penyerapan enzim pencernaan;
 • penurunan berat badan yang tajam;
 • merengsa dan sakit otot;
 • kekurangan selera makan.

Punca pankreatitis:

 • batu karang;
 • penggunaan alkohol yang berlebihan;
 • penggunaan antibiotik kerap untuk apa-apa sebab;
 • gangguan metabolik;
 • penyakit keturunan pankreas;
 • tahap trigliserida yang tinggi;
 • tahap kalsium darah tinggi;
 • kerosakan kepada rongga perut (contohnya, semasa bersalin);
 • makanan berlemak dan kurang pemakanan;
 • merokok secara rutin (terutamanya rokok yang kuat);
 • penyalahgunaan kafein (hello, kopi!):
 • Steroid anabolik dan bentuk cahaya mereka.

Walaupun kita tidak mempunyai sumber perubatan, saya masih fikir maklumat berikut mengenai perkembangan pancreatitis akan berguna untuk anda.

Penyakit ini secara langsung berkaitan dengan tahap kolesterol di dalam badan, tetapi tidak menganggap bahawa ia hanya memainkan peranan negatif dalam kehidupan manusia. Khususnya, tanpa kolesterol, satu set jisim otot akan menjadi proses yang sangat meragukan.

Oleh itu, kolesterol dan lipid sama-sama berbahaya dan berfaedah, semuanya bergantung pada rasa perkadaran.

Seperti yang kita fahami daripada yang di atas, pankreatitis adalah penyakit serius yang menjejaskan keupayaan tubuh untuk menyerap nutrien dengan betul (membina otot) dan, secara positif, untuk meningkatkan tahap lemak subkutan. Oleh itu, seorang atlet dapat memperoleh jisim otot dengan baik sebelum penyakit ini dan mengubah badannya dengan membakar lemak, tetapi penyakit itu dapat menggulung anda kembali ke peringkat awal dan mengubah tubuh anda menjadi lebih teruk.

Jika, selepas membaca garis-garis ini, tangan anda telah jatuh, dan anda telah meninggalkan semua harapan untuk perubahan positif dalam anak lembu anda sendiri, kemudian bangkitkannya! Dengan pankreatitis adalah mungkin untuk kekal dalam bentuk, ia hanya memerlukan pematuhan sempurna kepada cadangan pemakanan dan petua latihan. Macam apa? Sekarang dan analisa.

Pancreatitis dan bina badan: pemakanan dan senaman

Sebenarnya, selepas meletakkan teori asas tertentu, anda boleh terus berlatih, iaitu tindakan dan pergerakan yang dirancang untuk meningkatkan kualiti hidup dengan penyakit ini.

Perkara yang paling penting yang dapat mempengaruhi seseorang dalam keadaan yang sempit ialah:

 • menyesuaikan diet anda;
 • penggunaan pemakanan sukan yang betul;
 • pendekatan sedar untuk latihan - merangka program latihan yang betul.

Mari kita mulakan dengan...

№1. Pancreatitis dan bina badan: pemakanan

Komponen yang paling penting yang diperlukan untuk membayar perhatian yang paling dekat. Bukti saintifik menunjukkan bahawa peningkatan pengambilan antioksidan (didapati dalam buah-buahan dan sayur-sayuran hijau) dapat membantu mengatasi gejala-gejala penyakit. Antioksidan membantu menghilangkan radikal bebas dan mempunyai kesan yang baik terhadap mikroflora usus.

Bagi nasihat dan cadangan pemakanan umum, mereka adalah seperti berikut:

 • makan makanan yang tinggi dalam vitamin dan zat besi, seperti bijirin penuh, sayur-sayuran berdaun hijau gelap (contohnya, bayam, kubis, brokoli), dan sayur-sayuran laut;
 • elakkan makanan halus seperti roti putih, pasta, gula;
 • makan daging merah dan daging putih yang lebih kurus (ayam, ayam belanda, arnab);
 • termasuk ikan rendah lemak (tilapia, tuna, halibut, pollack) dalam diet anda;
 • tambah biji rami, minyak zaitun dan mustard untuk salad;
 • Produk tenusu hanya rendah lemak atau rendah lemak (sehingga 5%);
 • elakkan dari diet sumber utama lemak trans - kue, keropok, kek, donat, mentega lembut dan marjerin;
 • elakkan kopi, kentang goreng, cip, cincin bawang;
 • minum 6-8 gelas air ditapis setiap hari;
 • minuman yang sesuai dengan sempurna - rosehip rebusan, teh hijau, buah-buahan kering dikeringkan;
 • sebelum setiap hidangan, 30 minit sebelum makan, minum 1 gelas air dengan 1-2 sudu dicairkan dedak;
 • dari karbohidrat memberi keutamaan: beras perang, soba, ubi jalar, oat.

Duduk di atas meja, sentiasa ingat apa yang ada di pinggan anda, dan jika anda tidak menyalahgunakan makanan dengan kolesterol yang berlebihan.

Apabila pergi ke kedai runcit, sentiasa ingat bahawa anda boleh dan tidak boleh. Ini akan membantu anda memo seterusnya.

Bagi kekurangan mikronutrien, selalu perlu dikawal dan tambahan mengambil makanan tambahan berikut:

 • multivitamin harian mengandungi antioksidan seperti vitamin A, C, E, D, B kompleks, dan unsur surih seperti magnesium, kalsium, zink dan selenium;
 • Omega-3 asid lemak, seperti minyak ikan, 2-3 kapsul setiap hari untuk membantu mengurangkan keradangan;
 • Coenzyme Q10, 100 hingga 200 mg pada waktu tidur;
 • di samping Vitamin C (askorbik), 1-6 g sehari. Vitamin C boleh mengganggu tindakan vitamin B12, jadi ambil sekurang-kurangnya 2 jam;
 • asid alpha-lipoic, 25-50 mg dua kali sehari (terkandung dalam minyak ikan, zaitun, mustard, dan minyak tp);
 • untuk meningkatkan pencernaan, anda boleh mengambil agen enzim pengganti, seperti Mezim, Pancreatin (tablet) dan NOW Foods Super Enzymes;
 • Sekarang Makanan Makanan Grape Seed Seed Anti Grape 100 mg adalah pertahanan antioksidan yang membantu menangani gejala pankreatitis secara berkesan, menolak dan mengurangkan kesannya.

Untuk entah bagaimana memperbaiki dan merumuskan semua aspek pemakanan, saya akan memberikan menu teladan selama 1 hari dengan pankreatitis.

Teruskan dan sekarang bercakap tentang...

№2. Pancreatitis dan bina badan: penggunaan pemakanan sukan

Terdapat banyak khabar angin bercanggah tentang apa yang mungkin dan apa yang tidak mungkin dari produk pemakanan sukan untuk penyakit pankreas ini. Kami tidak akan merayu kepada mereka, tetapi hanya mempertimbangkan fakta dan hasil penyelidikan yang disahkan secara saintifik. Untuk mendapatkan jisim otot, seorang atlet perlu menggunakan protein yang cukup untuk berat badan setiap kg. Nilai klasik adalah angka pesanan 2-2.5 gram setiap 1 kg. Walau bagaimanapun, protein adalah nutrien yang paling susah dan lama dicerna, dan oleh itu, sejumlah besar ia serius memuat saluran penghadaman. Sangat sukar untuk mengatasi beban protein seperti itu walaupun untuk badan yang sihat, dan untuk masalah enzim pencernaan pencernaan, ia adalah banyak kali lebih sukar.

Ternyata kita menghadapi masalah - protein diperlukan untuk pertumbuhan otot, tetapi kita tidak boleh memakannya dalam jumlah yang sama. Apa yang perlu dilakukan Satu-satunya cara yang mungkin dalam keadaan ini ialah penggunaan protein shake, dan sebaiknya tidak buatan sendiri, iaitu, nutrisi pemakanan serbuk.

Secara ideal, pilihan serum asimilasi cepat (kadar penyerapan tinggi) adalah isolat dan hidrolisis. Mengenai nama produk tertentu, mereka adalah:

 • Protein whey triple dari Sistem Kuasa;
 • Protein Elite Whey dari Dymatize;
 • ISO-100 dari Dymatize.

Protein penghirupan adalah yang terbaik di dalam air, dalam kes ini, kadar penyerapan tidak akan dihadkan oleh kadar penyerapan susu atau "pendawaian" yang lain. Sebelum waktu tidur, lebih baik menggunakan kasein, bukan keju kotej, kerana Yang kedua mempunyai tindak balas insulin yang tinggi, yang menjadikan pembakaran lemak sangat sukar.

Bagi asid amino (asid amino), dan khususnya BCAA, penyelidikan menunjukkan bahawa mereka juga, seperti protein, merangsang sintesis protease enzim dan boleh digunakan oleh atlet pankreas sebagai sokongan badan dalam peningkatan berat badan dan pemulihan. Di samping itu, didapati BCAA merangsang glukoneogenesis (laluan metabolik yang membawa kepada pembentukan glukosa daripada sebatian bukan karbohidrat), tanpa menjejaskan proses pemusnahan tisu otot.

Bagi atlet pankreas yang ingin menurunkan berat badan, adalah berguna untuk mengetahui bahawa mengurangkan karbohidrat dalam diet akan menyumbang kepada penurunan berat badan jangka pendek. Dan perkara itu adalah perkara ini. Karbohidrat terdiri daripada molekul gula dan berfungsi sebagai sumber tenaga utama bagi tubuh kita. Tanpa karbohidrat, pankreas menghasilkan lebih banyak glukagon untuk melepaskan tenaga yang disimpan dalam sel-sel lemak. Reaksi kimia membawa kepada kemusnahan FA, menghasilkan produk berasaskan asid - keton. Pengumpulan keton membawa kepada ketosis - keadaan yang berkaitan dengan kehilangan selera makan, keletihan.

Di samping meningkatkan beban pada pankreas, diet protein yang tinggi meningkatkan risiko disfungsi buah pinggang. Oleh itu, untuk penurunan berat badan, "pancreatic" adalah nisbah BFJ yang boleh diterima: 40-45% hingga 25-35% kepada 35-45%.

Satu lagi jenis pemakanan sukan yang patut disebutkan adalah creatine - asid amino semulajadi yang terdapat dalam otot seseorang. Penggunaannya sebagai suplemen sukan yang berasingan akan membawa kesan negatif kepada pankreas. Menurut pusat perubatan di negeri Maryland, penggunaan yang berlebihan dan berpanjangan creatine mempunyai akibat yang serius untuk atlet pankreas. Selain itu, dalam beberapa pesakit keradangan (akut dan sementara) pankreas dikesan dengan tepat kerana pengambilan kreatin yang berlebihan dan tidak teratur. Oleh itu, ternyata bahawa pankreas creatine :) (satu bundle yang menarik ternyata) harus diambil hanya dalam kitaran (dengan rehat) dan tanpa sebarang fasa pemuatan. Secara alternatifnya, ia boleh dimajukan dalam goncangan protein di atas air. Sebarang kegunaan tambahan sukan ini mungkin mempunyai kesan yang paling tidak dijangka pada pankreas.

Nota:

Anda mesti faham bahawa anda tidak boleh menghidupkan badan dengan pemakanan sukan. Ia perlu diambil secara serentak dan dalam dos yang disyorkan, kerana ia masih kimia, dan produk buatan. Oleh itu, dengan betul membina sukan. Tergantung kepada diet biasa anda, dan jangan gunakan bahan tambahan seperti mana-mana.

Dan yang terakhir untuk hari ini adalah...

№3. Pancreatitis dan bina badan: cadangan pemilihan latihan dan strategi latihan

Perlu difahami bahawa pankreatitis adalah penyakit serius, dan mustahil untuk melatih seperti dahulu. Tiada program latihan khusus di bawah keadaan seperti itu, kerana ia dikumpulkan secara individu, dan pada orang umum dengan pankreatitis sukar untuk bertemu di gym. Walau bagaimanapun, garis panduan am untuk kelas adalah seperti berikut:

 • memerlukan lebih banyak pergerakan. Aktiviti fizikal yang berterusan meningkatkan penggunaan gula darah, yang membolehkan pankreas menghasilkan kurang insulin;
 • Latihan 4-5 kali seminggu selama 30 minit akan membantu menguatkan RV anda, dan ia tidak perlu pergi ke gym, latihan di rumah adalah baik;
 • Pengurangan berat badan 5-10% membantu pankreas, jadi program latihan harus difokuskan pada kehilangan lemak dan termasuk aktiviti aerobik;
 • tidak menggunakan berat berat purata di atas dan di atas;
 • Elakkan senaman, yang memegang nafas dan mewujudkan tekanan abdomen pada kaki perut - tekan, squats;
 • elakkan menggunakan tali pinggang angkat dan pelbagai saluran perut;
 • jangan melatih akhbar dengan banyak ulangan dan lebih daripada 2-3 kali seminggu, 1 kali sudah cukup;
 • Jangan makan terlalu lama 60-90 minit sebelum latihan;
 • Skim dan latihan latihan klasik tidak sesuai untuk anda, jadi menggabungkan pergerakan ke dalam berkas dan lebih "mengasah" di bawah latihan fungsional dan HIIT dengan satu set latihan yang mudah.

Nah, sebenarnya cadangan dan nasihat umum seperti itu adalah tempat untuk menganjurkan proses latihan pankreas. Saya mempunyai semuanya, mari kita ringkaskan.

Selepas perkataan

Hari ini topik yang serius sedang diselesaikan - pankreatitis dan bina badan. Pengarang baris ini cuba memahami persoalan ini secepat mungkin dan memberi penjelasan mengenai masalah ini. Anda tidak akan dapat mencari bahan di mana-mana, jadi menyerap setiap milimeter huruf :). Saya yakin sekarang latihan dan pemakanan anda akan bertambah baik, dan matlamat anda akan dicapai!

Ps. Adakah anda mengalami masalah kesihatan dan adakah anda pergi ke gym?

Pps. Adakah projek ini membantu? Kemudian tinggalkan pautan ke dalam status rangkaian sosial anda - tambah 100 mata kepada karma, dijamin.

Dengan rasa hormat dan terima kasih, Protasov Dmitry.

5lb.ru

Forum kedai online sukan pemakanan www.5lb.ru.

pankreatitis pada latar belakang steroid

pankreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »04 Jul 2014, 14:20

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

sukan-doktor »04 Jul 2014, 14:36

Apa yang paling penting ialah diet, tanpa rawatan, tidak berkesan, Omeprazole nampaknya meningkatkan keasidan perut, tetapi-shpa sebagai antispasmodic (melegakan kekejangan). Enzim akan membantu (pancreatin, creon) untuk makan.
Terdapat kurang lemak dan karbohidrat dalam makanan, protein yang cukup. Untuk mengehadkan garam, goreng. Makanan sering.

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »04 Jul 2014, 20:11

Apa yang paling penting ialah diet, tanpa rawatan, tidak berkesan, Omeprazole nampaknya meningkatkan keasidan perut, tetapi-shpa sebagai antispasmodic (melegakan kekejangan). Enzim akan membantu (pancreatin, creon) untuk makan.
Terdapat kurang lemak dan karbohidrat dalam makanan, protein yang cukup. Untuk mengehadkan garam, goreng. Makanan sering.

Tetapi, apabila gejala hilang, bolehkah saya kembali ke diet biasa karbohidrat biasa saya (banyak karbohidrat dan banyak protein, lemak tidak mencukupi)?
Saya hanya takut dengan kenalan bahawa saya perlu makan sayur-sayuran sepanjang atom besi akan mula bunuh diri

Lagipun, bukan dari diet yang saya pankreatitis, tetapi dari ubat hormon, saya minum methandienone pada dos 40 mg sehari
Saya tidak akan minum steroid oral lagi

dan saya mempunyai diet sedemikian sebelum saya menangkap pancreatitis

8 00 satu keping oat 2 telur rebus
10 00 sepiring gandum oat segelas susu keseluruhan
12 00 sepiring kentang rebus bawang merah
14 00 seperai beras 3 telur
16 00 pinggan soba 3 telur
18 00 serpihan oat-flake gelas tambahan susu keseluruhan
20 00 seperai beras
22 00 Tekan beras dan keju cottage atau bubur susu skim lagi

Adakah mungkin untuk mengekalkan diet ini lagi apabila gejala hilang?
Saya telah kehilangan distension abdomen, mual hilang, tetapi perut saya masih sakit dan suhu akan memberitahu saya bagaimana untuk pulih boleh saya kembali ke diet ini

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

sukan-doktor »04 Jul 2014, 20:26

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Dimasty "04 Jul 2014, 20:31

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

besi lama »04 Jul 2014, 20:36

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Dimasty "04 Jul 2014, 20:45

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »04 Jul 2014, 21:39

Karbohidrat adalah lebih penting daripada protein dan saya minum protein minum lebih tepat. pengambilan kalori kerana harus ada 50% karbohidrat 30 protein

Ditambah selepas 3 minit 5 saat:

anda juga mempunyai pankreatitis? tetapi semuanya baik-baik saja sekarang? Saya harap awak tidak makan sayur-sayuran sekarang dan jangan goreng kebab? Apakah makanan anda? Sial, saya tidak mahu makan sayur-sayuran hingga akhir hayat saya ((((

Ditambah selepas 5 minit 31 saat:

Saya sedang menjalani pemerhatian setakat ini pada hari Isnin untuk lawatan ke doktor, dengan cara itu, dia hanya memberikan saya pil tetapi tidak mengatakan apa-apa tentang diet DALAM UMUM

Saya terlupa untuk bertanya perkara yang paling penting. Saya membatalkan metana, bagaimana saya sakit dengan besi, tetapi tidak membatalkan tamoxifen. Bolehkah ia memperburuk keradangan? Saya cuba untuk membatalkannya, tetapi sebaik sahaja saya melakukannya, puting mula menjadi gatal dan menjadi radang. Gyno ingin keluar dengan jelas estradiol dalam darah selepas berenang kursus

Ditambah selepas 2 minit 23 saat:

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

sukan-doktor »04 Jul 2014, 21:53

BigLion, Dalam merawat penyakit saluran gastrousus, diet adalah asas tanpa mana-mana sahaja. Mengenai tamoxifen:

Kesan sampingan
Di bahagian sistem pencernaan: loya, muntah, peningkatan aktiviti transaminase hepatik; dalam sesetengah kes - hati berlemak, kolestasis, hepatitis.

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Dimasty "04 Jul 2014, 22:20

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Pavel84 »04 Jul 2014, 23:16

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

alexpro »04 Jul 2014, 23:48

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Pavel84 »05 Jul 2014, 10:14

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

besi lama »05 Jul 2014, 10:36

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »05 Jul 2014, 19:25

Perut saya tidak relaks dengan herring dan susu, tetapi bersama-sama saya tidak makan perkara-perkara ini secara berasingan dengan rehat dua jam.
Ya, ada protein yang cukup, tetapi saya mengatakan bahawa saya meminum protein, tetapi saya tidak minum penambah, jadi saya mempunyai lebih banyak karbohidrat dalam makanan dan, dengan cara itu, makanan karbohidrat juga mempunyai dofig protein dan sekurang-kurangnya semua orang mengatakan bahawa ia sial, tetapi ia dipecah menjadi amina yang membuat otot tupai binatang

Ditambah selepas 10 minit 59 saat:

sukan-doktor menulis (a): BigLion, Dalam rawatan penyakit gastrousus, diet adalah asas tanpa apa-apa. Mengenai tamoxifen:

Kesan sampingan
Di bahagian sistem pencernaan: loya, muntah, peningkatan aktiviti transaminase hepatik; dalam sesetengah kes - hati berlemak, kolestasis, hepatitis.

Pagi ini, salad makan malam ayam otkornaya pada waktu makan malam, dan sedikit khinkala makan 2 telur dan beri sebelum tidur, akhirnya, beberapa ceri

jumlah asid lemak sifar, karbohidrat sifar, sedikit protein
2 kg telah kehilangan berat badan, tetapi perut saya nampaknya tidak menyakitkan, akankah makanan seperti ini pergi? okay nampaknya negara hanya lebih baik, hanya beri tidak menghilangkan dahaga sama sekali.
boleh menjadi cara untuk makan telur dalam kuantiti apa? susu adalah mungkin? lemak dari kampung yang dihantar

sialan boleh anda beritahu saya apa lagi yang anda boleh makan tanpa komplikasi apa, tamoxifen seperti yang anda katakan saya dibatalkan

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Dimasty "05 Jul 2014, 19:42

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »05 Jul 2014, 19:47

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Dimasty "05 Jul 2014, 20:19

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

sukan-doktor »05 Jul 2014, 22:52

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »06 Jul 2014, 09:28

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »07 Jul 2014, 09:48

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

sukan-doktor »07 Jul 2014, 10:06

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

BigLion »10 Jul 2014, 13:58

Hanya semalam saya tidak memperkenalkan tanda-tanda pankreatitis kepada propionat.

Dengan cara ini, tetapi benar-benar segala-galanya boleh dimakan dengan mezyme, saya makan nasi, bukan vzduyut, semuanya ok, dan vzduyet tanpa ia. Ternyata sebulan akan ada sebelum makan tab ini ada di sana sehingga keradangan besi akan hilang. Tidak ada kemungkinan makan sayur-sayuran sahaja. dan tupai tidak boleh memakannya.

Re: pancreatitis pada latar belakang steroid

Pavel84 "11 Jul 2014, 00:17

Pancreatitis dan bina badan

Pancreatitis - apa itu?

Pancreatitis adalah proses radang yang berlaku di pankreas. Organ ini merembeskan enzim pencernaan tertentu ke saluran usus kecil, dan juga menghasilkan insulin dan glukagon. Pankreas boleh rosak apabila enzim yang dihasilkannya diaktifkan sebelum ia memasuki saluran usus.

Terdapat dua bentuk pankreatitis yang mungkin:

 • Akut - proses keradangan secara tiba-tiba, berlangsung dalam masa yang singkat.
 • Kronik - keradangan berterusan organ, yang paling sering berlaku selepas pankreatitis akut.

Terdapat banyak gejala pankreatitis dan anda boleh menyerlahkan kembung, loya, masalah dengan najis, kehilangan selera makan, dan sebagainya. juga banyak faktor boleh menyebabkan perkembangan penyakit ini. Ini mungkin penyakit batu gallstone, penyalahgunaan kopi, merokok, gangguan metabolik, dan sebagainya. Pankreatitis adalah penyakit yang serius, kerana tubuh tidak dapat menyerap sepenuhnya nutrien.

Cara makan dan melatih pankreatitis?

Kuasa

Kompleks asid amino, termasuk BCAA, mempengaruhi tubuh seperti protein, dan untuk sebab ini, anda boleh menggunakannya. Tetapi creatine lebih baik untuk dikecualikan, kerana saintis telah membuktikan kesan negatif aditif ini pada pankreas dalam pankreatitis.

Jika anda mengalami pankreatitis, ingin menghilangkan lemak, maka anda harus menggunakan nisbah nutrien asas berikut (sebatian protein / lemak / karbohidrat) -40-45 / 35-35 / 35-45 peratus.

Latihan

Dengan pankreatitis, anda tidak perlu bekerja di kelas seperti dahulu. Pendekatan individu juga diperlukan semasa membuat program kelas, tetapi beberapa saranan umum boleh dibuat:

  Pindah lebih banyak untuk merangsang penggunaan glukosa dalam darah dan mengurangkan pengeluaran insulin.

Lakukan empat hingga lima kali seminggu selama setengah jam.

Gunakan latihan membakar lemak, kerana walaupun penghapusan 5 peratus daripada massa lemak menyumbang kepada peningkatan pankreas.

Gunakan berat rata.

Menghapuskan squats dan presses kaki, serta latihan lain yang meningkatkan tekanan intra-perut, dari program ini.

Cuba jangan menggunakan tali pinggang angkat besi.

 • Makan dengan baik sekurang-kurangnya sejam sebelum permulaan sesi.

 • Cadangan semacam itu boleh dibuat semasa membincangkan topik pankreatitis dan bina badan.

  Cara makan semasa pankreatitis akan belajar dari video ini:

  Kesan Sampingan Kebenaran Steroid dan Fiksyen

  Pengarang: Mikhail Klestov
  Mengapa saya membuat keputusan untuk menaikkan topik ini? Banyak masalah yang dikatakan berkaitan dengan penggunaan steroid, yang selalu dibincangkan, seolah-olah saya terlalu jauh, atau menunjukkan diri mereka hanya dalam keadaan tertentu yang kita buat melalui ketidaktahuan. Dan ada yang tidak memberi perhatian, atau tidak mengesyaki bahawa mereka dikaitkan dengan steroid.
  Dan jika pembina badan yang sakit datang dan dia datang kepada doktor, maka diagnosis dibuat dari ambang pintu - ini adalah dari steroid anabolik. Tetapi selepas semua, 99% doktor tidak pernah menetapkan steroid untuk hidup dan tidak tahu bagaimana mereka bekerja dan apa akibat dari kemasukan mereka. Saya sendiri seorang doktor, dan, mengetahui tahap domestik, dan terutamanya perubatan Moscow, saya cuba untuk menjauhkan diri daripadanya (ubat-ubatan), hanya dalam kes-kes apabila saya tidak dapat menahan diri saya sendiri. Terutamanya untuk peperiksaan. Saya datang entah bagaimana untuk melakukan imbasan ultrasound abdomen. Saya hanya melepaskan T-shirt saya, saya segera mendengar: "Oh, bagaimana semuanya bermula! Hormon, anabolik, - kata doktor bibi saya. - Nah, mari lihat. Anda telah meresap perubahan hati. - Apakah sirosis? - Saya bertanya. - Tiada, perubahan meresap. - Pernahkah anda melihat seorang lelaki berusia sekitar 40 tahun tanpa perubahan di hati? "Sebenarnya, tidak." Seterusnya. "Apa pankreas besar awak! - Apa, tepinya kabur, bengkak, keradangan? - Saya bertanya. - Tidak, hanya besar. - Dan adakah anda sering datang kepada orang yang beratnya 120 kg, di mana akhbar perut kelihatan? - Kali pertama - balas. - Kenapa saya harus mempunyai seorang anak kecil, terutama sejak saya telah makan selama 30 tahun, tetapi 5-7 kali sehari, satu setengah hingga dua kali lebih daripada seorang yang biasa? Bagi saya, ini adalah fisiologi, "kataku. Selanjutnya, dialog itu tidak bersesuaian dengan kami, saya menerima keterangan saya tentang visera dan pergi menanganinya sendiri.
  Tetapi tidak semua orang boleh memikirkannya sendiri. Bagaimana untuk menjadi orang yang swing, tetapi tidak tahu ubat? Saya menganggap kewajipan saya untuk menjelaskan sekurang-kurangnya beberapa perkara.
  Saya tidak berhujah, kesan sampingan mengambil steroid bukan mitos. Walaupun boleh dikatakan. Berikut adalah contoh: kakitangan Pusat Perubatan Boston Beth Israel Deaconess menganalisis hasil daripada 72 projek penyelidikan yang dijalankan untuk menentukan kesan sampingan ubat testosteron. Ternyata semua maklumat terkumpul tidak mengesahkan hipotesis bahawa ubat-ubatan ini menyumbang kepada berlakunya penyakit kardiovaskular dan tumor kelenjar prostat. Abraham Mordentaler dan Ernani Roden menyampaikan penemuan mereka dalam edisi seterusnya dalam New England Journal of Medicine.
  Umumnya, seseorang yang mempunyai "sampingan sekunder" keluar, biasanya kesan utama (peningkatan dalam kekuatan dan jisim) adalah kurang jelas. Perlu berfikir, dan adakah anda memerlukan steroid? Dalam kehidupan, masih terdapat banyak perkara menarik. Jika anda mempunyai ketinggian 165, maka anda tidak mungkin menjadi pemain bola keranjang yang sejuk, tetapi anda boleh bermain di waktu lapang anda untuk keseronokan anda. Ini adalah perkara yang sama. Akal sehat harus hadir.
  Masalah hati
  Kerosakan hati dianggap sebagai salah satu kesan sampingan yang serius menggunakan AAS (androgen dan anabolik steroid). Umumnya, AAS adalah salah satu ubat yang paling tidak beracun dalam ubat dengan banyak tindakan terapeutik. Contohnya, dos yang beracun decaduraboline adalah 200,000 mg bahan aktif. Dan ini adalah 4000 ampul 50 mg. Jadi, jika kematian yang tidak dapat dielakkan itu tidak mengancam kita, maka apakah bahaya yang mengintai, dan apa yang berkaitan dengannya? Terdapat tiga masalah di sini.
  Pertama, dalam sesetengah orang terdapat ciri-ciri kongenital metabolisme hepatik, yang dicirikan oleh aktiviti enzim sel hati mikrosomal yang tidak mencukupi. Dalam kehidupan ini, ini tidak nyata, tetapi pentadbiran AAS, walaupun dalam dos yang agak kecil, menyebabkan fungsi hati yang tidak normal. Kesimpulan: jika anda mempunyai hati yang lemah, dan "kesan sampingan" keluar selepas kumpulan pertama metana, atau bahkan selepas kursus suntikan - menjatuhkan perniagaan kotor ini, steroid bukan untuk anda.
  Yang kedua ialah dengan penggunaan berterusan steroid oral 17-alpha, gangguan organ yang terdapat pada jenis hepatitis kolestatik. Jika ini adalah kali pertama anda, lepaskan kursus dan mula mengambil flamin dan heptral ditambah 2 liter borjomi degupan hangat setiap hari. Selepas 3 bulan selepas normalisasi semua petunjuk, anda boleh mencuba sekali lagi mengambil AAS, di bawah kawalan darah gambar secara tetap, menghapuskan tablet sepenuhnya.
  Yang ketiga - dengan pengambilan protein tidak cukup dalam kursus (kurang dari 2 g per kg berat badan, ditambah minus 0.5 g), tubuh mulai mengalami kelaparan asam amino. Apabila tahap asid amino dalam darah jatuh di bawah paras kritikal, tubuh mula memecahkan sel-sel hati, menambah baki asid amino. Lemak bergegas ke tempat sel-sel yang musnah (tempat suci tidak pernah kosong) dan degenerasi lemak dari organ yang disebut hepatosis lemak.
  Beberapa perkataan tentang analisis yang menakutkan kita doktor. Hanya gamma glutamine trans peptidase (gtr) dan alkali fosfatase (schf) bercakap secara langsung mengenai kerosakan hati. Peningkatan ALT dan ACT dalam atlet kekuatan mungkin tidak dikaitkan dengan fungsi hati terjejas.
  Seterusnya. Berdasarkan ultrasound, mustahil untuk membuat diagnosis "hepatitis dadah", penyelesaian kaedah tidak dibenarkan. Ultrasound boleh menunjukkan hanya perubahan fizikal atau perubahan dalam hati dan perubahan dalam saiznya. Sekiranya diperbesarkan, saya fikir fenomena kolestasis intrahepatik adalah. ALT dan ACT bukan enzim hepatik tertentu, GTP menunjukkan kerosakan hati. Alkali fosfatase (AP) menunjukkan kolestasis (genangan hempedu). Fenomena kolestasis, kemungkinan besar, telah diprovokasi dengan mengambil Kars. Ubat ini menebal dinding hati, AAS juga, jadi hempedu menjadikannya sukar untuk meresap melalui membran tebal, dan ia menjadi stagnasi di hati. Choleretics (allohol, cholenzyme) juga bukan pilihan terbaik, kerana ia meningkatkan pengeluaran hempedu. Dalam kes ini, lebih baik mengambil immortelle, flamin dan benzonal untuk merangsang enzim hati microsomal. Heptral juga baik. Pembersihan "berkualiti tinggi" pada tahap selular bukan sahaja hati, prosedur yang sangat berkesan, tetapi sangat rumit (agak mudah untuk mengeluarkan hempedu dari hati).
  Peningkatan tekanan darah (BP)
  Dengan hati yang disusun. Perhentian seterusnya adalah NERAKA. Sebab utama untuk meningkatkan tekanan darah ketika menggunakan AU adalah:
  1. Meningkatkan jumlah darah akibat pengekalan cecair di dalam badan. Cara yang rasional untuk membetulkan keadaan ini adalah untuk mengambil diuretik, dan bukan hanya apa-apa, tetapi mereka yang tidak mengganggu keseimbangan elektrolit. Contohnya ubat seperti hypothiazide.
  2. Peningkatan kelikatan (penebalan) darah dengan meningkatkan pembentukan sel darah merah dan platelet dan meningkatkan tahap kolesterol. Jika hemoglobin lebih daripada 170 g seliter, sel darah merah, platelet dan kolesterol meningkat, maka ini adalah keadaan yang tepat. Ia memerlukan hemodilution (penipisan darah), beberapa pendarahan, biasanya 3-4 kali dengan 500 ml darah, dengan penggantian BCC dengan bantuan pengganti darah dan albumin. Ini hanya dilakukan di hospital perubatan. Selain itu, diet diperlukan dengan pengurangan ketara (hampir kepada sifar) pengambilan lemak haiwan, peningkatan pengambilan lemak tak jenuh dari ikan (salmon, salmon, cod) dan asid lemak Omega-3, yang terbaik, dengan menambah minyak biji rami: 1 sudu besar. sudu untuk berat badan 23 kg pada musim sejuk dan 25 kg pada musim panas. Pada masa yang sama, perlu mengurangkan pengambilan karbohidrat, dan mengurangkan karbohidrat mudah. Selepas menormalkan semua parameter, perlu menyemak semula dos dan tempoh kursus, serta beralih kepada persiapan yang lebih lembut dengan pekali anabolik yang tinggi.
  3. kesan merangsang kuat AAS pada sistem saraf pusat dan keadaan overtraining kronik. Penyelesaian masalah ini dalam pemilihan ubat-ubatan yang mengawal pengujaan adalah mungkin untuk beberapa tempoh penggunaan beta-blockers dan, tentu saja, lagi pembetulan dos, terma penggunaan dan pelbagai penceramah. Latihan terlalu banyak harus dirawat seperti mana-mana penyakit lain dengan cara yang sesuai. Jika anda lulus maklumat ini kepada doktor anda, maka saya fikir ini hanya akan memberi manfaat.
  Oligospermia
  Beralih ke masalah "di bawah tali pinggang." Apabila mengambil steroid, spermatogenesis terganggu dan jumlah spermatozoa dalam sperma menurun dengan ketara, kerana sebagai tambahan kepada testosteron, hormon luteinizing (LH) memainkan peranan penting dalam spermatogenesis. Ia adalah hormon pituitari anterior yang merangsang testis dan mempromosikan pertumbuhan dan fungsi mereka, pengeluaran testosteron dan pembentukan sperma. Apabila sejumlah besar testosteron memasuki badan dari luar, pengeluaran LH jatuh. Ini tidak bermakna bahawa masalah dengan pengeluaran sperma tidak dapat dipulihkan. Ia semua bergantung kepada ciri-ciri individu organisma. Sesetengah mengambil masa 2-3 bulan untuk memulihkan sepenuhnya fungsi pembiakan dan profil hormon, beberapa 2-3 tahun dan rawatan tambahan. Saya tahu kes-kes apabila segala-galanya dipulihkan selepas kursus berterusan 3-gram selama 2-3 gram AAS seminggu.
  Selalunya, pengguna AAS demi mempercepatkan proses pemulihan sedar dengan penuh semangat dan mula membuang diri dengan ubat pemulihan seperti Nolvadex, Clomid, Proviron dan Gonadotropin. Penggunaan ubat-ubatan tersebut biasanya mempunyai akibat yang tidak dapat diramalkan, jadi secara peribadi saya tidak mengesyorkan mengambil omong kosong ini, sebagai pilihan terakhir, untuk membatasinya untuk persiapan herba seperti spanyol dan tribestan. Sekiranya tidak lebih baik, ia tidak akan menjadi lebih buruk. Satu-satunya petunjuk untuk menerima gonadotropin adalah kursus AAS yang panjang dalam dos yang tinggi. Dan bawa ke 500 unit. 1 kali dalam 3 minggu untuk pencegahan atrofi testis. Untuk memulihkan profil hormon sudah cukup untuk berhenti mengambil AAS. Dalam kes yang teruk, anda boleh minum metana selama 2-3 minggu pada waktu pagi (dari 7 hingga 9 jam) setiap hari.
  Gynecomastia
  Saya tidak tahu apa kebenarannya dalam kata-kata saya, kerana saya dan wad saya tidak mempunyai apa-apa, terima kasih Tuhan, saya tidak pernah mempunyai apa-apa, dan semua alasan saya tidak disahkan oleh amalan. Satu perkara yang saya tahu pasti, ini tidak boleh diabaikan dan, saya fikir, ia bernilai bermula dengan peperiksaan menyeluruh fungsi hati, kerana aromatisasi dos kurang dari 1500 mg. seminggu sangat sering dikaitkan dengan masalah organ vital ini.
  Kemandulan
  Ia adalah testosteron yang telah diuji dan digunakan sekarang sebagai kontraseptif. Lebih tepat - testosteron enanthate pada dos 250 mg seminggu. Hanya spermatogenesis yang "tersekat" tidak serta-merta, tetapi selepas 4-5 minggu, supaya pada bulan pertama kursus itu agak mungkin untuk menjadi seorang bapa.
  Diabetes
  Penggunaan berpanjangan dosis tinggi hormon pertumbuhan (GH) tanpa insulin boleh mencetuskan gambar diabetes yang hilang selepas pemberhentian GH. Apapun yang berlaku, walaupun kanak-kanak yang menerima rawatan GH sentiasa menjalani ujian gula darah, dan apabila penunjuk ini tumbuh, mereka mula menerima insulin.
  Imuniti dikurangkan
  Masalah pengurangan imuniti mesti ditangani secara komprehensif.
  1. Beralih kepada kursus pendek, atau mulakan terapi anticortizol aktif dengan phosphatidylserine ditambah aminoglutethimide 1 tablet sehari atau setiap hari dari minggu ke 5.
  2. Untuk pencegahan selesema, otsillococcinum disyorkan dengan baik, 1 kali seminggu sekali.
  3. Pembetulan status imun yang rosak perlu dilakukan dengan tepat. Untuk melakukan ini, anda perlu menderma darah untuk status interferon, dan kemudian imunomodulator akan dipilih untuk anda di makmal. Ia perlu ditembusi dan sesuai dengan cadangannya. Ulangi prosedur ini harus 1-2 kali setahun berdasarkan ujian darah dan kesihatan.
  Memandangkan fakta bahawa AAS masih bukan immunodeficient yang sangat kuat, taktik ini membolehkan anda mengimbangi kesan sampingan negatif ini terhadap terapi steroid.
  Heartburn
  Heartburn dari metana dan bentuk tablet lain disebabkan oleh fakta bahawa AAS merangsang rembesan jus gastrik yang mengandung asid hidroklorik. Yang paling aktif dalam hal ini adalah mandiandi, yang, dengan cara ini, digunakan untuk mengubati gastritis dengan keasidan yang rendah. Semakin kuat kesan anabolik, semakin kuat pedih ulu hati! Anda boleh mengatakan seberapa banyak perkataan yang anda mahu mengenai bahan itu, tetapi kami mengambil metana dan anabolik untuk kesan anabolik. Jika tidak, maka ketiadaan pedih ulu hati tidak akan meyakinkan saya bahawa ini adalah ubat yang lebih baik. Saya fikir sebaliknya, ini adalah palsu golimy! Dengan cara ini, jika anda tidak mahu mempunyai ulser steroid semasa mengambil steroid oral, hentikan pedih ulu hati dengan pariet. Jika pedih ulu hati tidak kuat, 10 mg sehari cukup, jika teruk, maka 20. Membangunkan gastritis steroid semasa mengambil metana dan lain-lain seperti mereka hampir dapat meneutralkan kesan bukan sahaja pil, tetapi juga bentuk suntikan yang diambil selari. Apakah "massa" gastrik?
  Rambut kelabu
  Rambut kelabu yang ditentukan secara genetik, yang ditunjukkan oleh pemberhentian pembentukan pigmen di rambut, sama sekali tidak berkaitan dengan penuaan dan pengambilan steroid. Selain kecacatan kosmetik (yang boleh dengan mudah diperbetulkan), tidak ada bahaya. Adik kakak saya sudah setengah kelabu sudah berusia 20 tahun, sama seperti neneknya yang telah pergi (Tuhan memberkati dia), sudah sepuluh kesembilan.
  Saya berharap cadangan mudah ini dapat membantu anda mencapai kejayaan dalam sukan, mengekalkan kesihatan dan menjalani kehidupan yang bahagia. Saya berharap anda semua kesihatan yang baik!

  Topik Berkaitan

  15 komen

  Selamat siang
  Melalui biokimia darah dan menunjukkan ALT dan AST yang berlebihan
  ALT 444, AST 225, bilirubin adalah normal. HRT - 60.
  Sepanjang kerjaya sukan saya, saya makan 300 tab metana, 300 turinabol, dan Winstrol 100. Saya tidak pernah membersihkan hati saya setelah mengambilnya. Doktor secara semulajadi menimbulkan panik mengenai hati. Sekarang saya minum Heptral. Persoalannya sama ada penunjuk seperti itu biasa bagi seseorang yang mengambil steroid dan tidak dibersihkan.
  Terima kasih terlebih dahulu.

  Hi! Saya mempunyai ALT 621, AST 250. Ultrasonography, semuanya boleh diterima.
  Di belakang saya 3 kursus, semua dengan metana. Pada kursus terakhir, PKT menghabiskan tamoxom. Selepas itu, ia melempar ke dalam panas pada waktu petang, dan secara umum ia sukar.
  Bagaimana anda? Pulih dalam 4 tahun? Tolong jawab. Semoga berjaya!

  Ya, kadar transaminase adalah tinggi, kesan cytolysis adalah jelas. Ya hati runtuh. Fenomena ini mungkin dikaitkan dengan penggunaan steroid, tetapi di tempat anda ia patut diperiksa untuk penanda hepatitis B, C. Ia mungkin untuk melakukan elastometri hati. Persoalannya juga jenis gaya hidup yang anda jalani, sama ada anda tidak menyalahgunakan alkohol, berapa lama anda mengambil steroid, dengan apa gangguan, sama ada terdapat penyakit genetik dan sebagainya. Dalam sebarang kes, ubat terbaik untuk hati adalah diet khas. Hati adalah organ yang mempunyai sumber regeneratif yang sangat besar.

  Berat 18 tahun 63 ketinggian 175, saya tidak boleh bergerak dari jisim ini, saya mahu mengambil 1-2 tablet metana setiap hari bersama-sama dengan protein dan peningkatan pemakanan dan senaman. Pertanyaan yang paling penting ialah jika saya akan mengambil metana selama sebulan, adakah saya akan kehilangan anak? Dan secara umum, belakang akan menjadi kuat?

  Dobriy Den 'Mikhail.

  Menya zovut eduard.

  Mne 32 goda. Ya kachayus 'uzhe okolo 12 let. Anda juga boleh membeli 95 KG pri 10% zhirovoi tkani.

  Mikail, u menya k vam vopros.

  Steroidov ya nikogda ne prinimal, tak kak tam gde ya zhivu net takih vrachei professionalov, kotorie znayut o chem govoryat i chto delayut.

  Nedavno ya puteri natural'niy preparat "Jack 3D". Ponachalu pada zaman purba yang pertama di nego prosto v vostorge. Cherez kakoe-to vremya u menya nachali sipatsya volosi, i interview wawancara k sexu. Mne prosto nehotelos '... Ya ponyal chto chto-to zdes' netak i stal delat 'penyelidikan on-line. Okazhivaetsya eto vpolne chato sluchaetsya jadi vsemi kto ispol'zuet etot preparat.
  Ya permaisuri ego ispol'zovat 'i cherez kakoeto vremya vse vernulos' na svoi mesta.

  Anda akan mendapat lebih banyak maklumat dan pengetahuan tentang tahap prestasi anda dalam tahap ini. Moi level testosterona bil namnogo nizhe chem dolzhen bit 'u parnya moego vozrosta. Anda boleh menggunakan 350 (1000 - 1000) untuk ujian testosteron pada kadar 270ng.

  Ona vzyala u menya povtrno krov 'na analiz, chto bi uznat' prichinu ot chego u menya eto, i propisala mne ukoli "testosteron - 200 mg"

  Odin ukol v dve nedeli, vsego 6 ukolov.

  Mikhail, ya hotel ini ', yang mana' testosterone level 'yang tinggi. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila hubungi kami. i chto mogzhet posluzhit 'takomu nizkomu levelu testosterona v krovi. Mne 32 goda.

  Zhdu vashego otveta,

  s Uvazhinem, Eduard M.

  Hello Saya berumur 15 tahun. terdapat berat badan yang berlebihan, tetapi saya bekerja di gim, dan sekarang saya ingin tahu sama ada saya mempunyai tablet metana, jika saya mengambilnya seminggu sekali, masih ada penyelewengan, doktor mengatakan tidak ada terapi gyneco, tetapi untuk sebab tertentu payudara besar dan putingnya besar, Jurulatih mengatakan pil ini akan membantu saya menyingkirkannya dan meningkatkan metabolisma saya, yang dengan cara ini juga sedikit daripada perintah.

  Buang berat dengan metana apa yang tidak masuk akal? Berhati-hati untuk makanan. Karbohidrat bersih dan meningkatkan protein

  Vlad, buangkan pemikiran ini dari kepala anda dan sekurang-kurangnya sehingga 18 tahun dan 3 tahun goyang, jangan berfikir tentang kursus. Ya, dan anda tidak akan mempunyai banyak berat sebelum 18 tahun, terutama jika anda mempunyai masalah dengan metabolisme anda.

  25 tahun, saya mula minum Danabol (KRS pertama adalah 30 mg setiap satu, pada hari ke-3 tekanan meningkat dan kepala saya sakit, saya minum 0.25 cavor, menjadi lebih mudah, saya berhenti minum danabol, tetapi sekarang untuk hari kelima saya berasa buruk, kepala saya berputar, Pergi ke doktor atau adakah itu danabol gejala akan keluar tidak lama lagi?