Semua pundi hempedu

Pada hari Rabu, Vladimir Ivanovich bertugas. Soalan akan dijawab dengan kelewatan 2-3 hari.

Pentadbiran tapak menarik perhatian anda! Pesakit yang dihormati! Jangan lupa untuk mendaftar di laman web ini! Sekiranya perlu untuk bertindak secara peribadi kepada pesakit, pengguna yang tidak berdaftar tidak akan menerima respon sedemikian. Untuk permintaan yang berulang, tambahkan SEMUA surat-menyurat yang terdahulu sepenuhnya (tulis tarikh dan bilangan soalan). Jika tidak, perunding tidak akan mengenali anda. Anda boleh melengkapkan soalan atau menjawab soalan perunding dalam "Mesej" di bawah soalan anda. Mereka akan dihantar kepada perunding.
Setelah menerima jawapan, jangan lupa untuk menilai ("menilai jawapan"). Saya mengucapkan terima kasih kepada setiap orang yang mendapati mungkin dan perlu - untuk menilai jawapannya!

Ingatlah bahawa untuk jawapan (rundingan) yang anda suka, anda boleh menggunakan pilihan khusus laman "Katakanlah terima kasih", di mana anda boleh mengucapkan terima kasih kepada perunding dengan membeli beberapa bonus di laman web kami. Kami berharap bahawa bonus yang dicadangkan tidak akan menyebabkan anda sesuatu tetapi senyuman, kebodohannya.

Bantuan Sendiri dengan Kemurungan, Keletihan Kronik, IRR: Lima Kaedah Penting

Kelaziman gangguan sistem saraf pada masa ini agak tinggi. Sekurang-kurangnya 20% penduduk terdedah kepada dystonia vegetatif-vaskular (VVD), kemurungan, keletihan kronik, gangguan tidur, sensitif sensitif terhadap perubahan dalam keadaan cuaca, mempunyai tahap kecemasan atau mengalami sakit kepala. Pelanggaran ini diklasifikasikan sebagai "gangguan sempadan" dan secara rasminya dianggap tidak berbahaya. Walau bagaimanapun, sebarang gejala dari senarai di atas boleh menjejaskan kualiti hidup dan dengan itu dapat berfungsi sebagai debut untuk penyakit yang lebih serius. Pada masa yang sama, kedua-dua pengesanan gangguan sempadan dan kualiti rawatan perubatan tidak begitu mendesak mengenai masalah di kawasan ini.

Semua ini memaksa orang yang mempunyai gangguan yang sama untuk menghubungi pusat perubatan serantau atau republikan atau mencari bantuan daripada pelbagai "penyembuh" dan "spoiler". Pencarian semacam itu dan kesengsaraan yang tidak berguna dapat dielakkan jika anda mempunyai pengetahuan mengenai cara yang ada di mana anda boleh menghapuskan banyak gangguan saraf atau psikologi.

Peraturan nombor 1: Rawatan gangguan saraf adalah mustahil tanpa menghapuskan sebab-sebab bagi mereka, secara terang-terangan atau rahsia. Segala-galanya adalah tiruan rawatan.

Banyak penyakit yang agak biasa di dalam organ-organ dalaman telah membuktikan untuk mengganggu aktiviti sistem saraf pusat dan autonomi dan dengan itu berfungsi sebagai penyebab langsung kemurungan, IRR dan banyak gangguan lain. Aktiviti terjejas organ-organ dalaman dan disfungsi sistem saraf yang disebabkan olehnya adalah penyelidikan dan penerbitan saintifik yang serius.

N.K. Bogolepov, ahli neurologi dalam negeri, pengikutnya dan pengikutnya (Yu S. Martynov, 1964-1978, E. V. Malkova, 1969; L. S. Egorova, 1970; L. O. Badalyan, 1975; Erokhina, 1974, I. A. Suchkova, 1977, Yu. I. Koshelev, 1976, dan lain-lain. Ia menunjukkan bahawa bukan sahaja disebut, tetapi juga disfungsi dan disfungsi disfungsi organ-organ dalaman yang menunjukkan gangguan neuropsychiatri (asthenic syndrome, dystonia vegetatif-vaskular, kemurungan, dan lain-lain)

Sebagai contoh, kami memberikan satu petikan daripada kerja kolektif di bawah bimbingan prof. Yu.S. Martynov: "Dalam kes disfungsi organ yang memastikan keadaan normal homeostasis, gangguan yang berlaku, walaupun terdapat halangan otak darah, akan merebak ke cecair cerebrospinal, cecair interstisial dan parenchyma otak. Dengan keterukan yang mencukupi dan tempoh perubahan ini, perkembangan sejenis gangguan neuropsychik sekunder adalah hampir tidak dapat dielakkan. "Perlu menambahnya, tanpa menghiraukan penyelidikan sains domestik, ide yang sama serupa telah dibangunkan dalam perubatan Cina, dan sebagai konsep utama, utama.

Ia menjadi jelas bahawa hanya pemulihan fungsi normal organ-organ dalaman dapat menghapuskan "komplikasi" yang menyebabkan mereka dalam sistem saraf (sudah tentu, peraturan ini terpakai sehingga tidak dapat dipulihkan, perubahan struktur berlaku di struktur otak). Pada masa yang sama, prinsip ini tidak dapat dielakkan amalan digunakan lebih kerap daripada yang sepatutnya. Salah satu sebab utama penyebaran ini adalah penyebaran pandangan yang terlalu primitif dan salah mengenai tujuan dan fungsi badan-badan ini. Malangnya, pembawa primitivisme itu sering menjadi pekerja perubatan sendiri.

Pertimbangkan, sebagai satu ilustrasi, penyakit hanya satu organ - pundi hempedu dan lihat apa yang sebenarnya berada di belakang diagnosis biasa seperti "hempedu bertakung", "kolesistitis strok tanpa kronik" atau "pundi hempedu yang cacat" (selepas ini - berdasarkan bahan-bahan A. Tornova "Anatomi daya vital. Rahsia pemulihan sistem saraf")

Sekiranya pundi hempedu kontrak perlahan, tidak sepenuhnya, maka biasanya ada stagnasi hempedu. Bile, dalam kes ini, tidak lama lagi memperoleh sifat toksik. Tidak lebih lagi - ini bermakna bahawa organisma dan sel-sel sistem saraf akan secara teratur menjalani autointoxication (keracunan diri) Pada satu masa, contohnya, eksperimen dilakukan apabila merpati eksperimen disuntik dengan hempedu yang diambil dari orang yang mengalami kesesakan di pundi hempedu. Dalam semua individu eksperimen, ini menyebabkan kematian dalam masa 2-3 jam. Pada masa yang sama, hempedu yang sihat, diberikan kepada burung dalam kuantiti yang sama, tidak menyebabkan sebarang bahaya kepada mereka (Prof. Paunescu-Podianu)

Juga, disebabkan oleh kontraksi pundi hempedu yang lemah, terdapat kekurangan hempedu untuk pencernaan dalam usus, yang mengganggu penyerapan beberapa bahan penting dan mengurangkan pembentukan hormon steroid (seks). Kami menambah bahawa aliran normal hempedu adalah keadaan yang sangat diperlukan untuk berfungsi dengan betul hati (!)

Sekiranya pundi hempedu berubah dari semasa ke semasa (contohnya, sesebuah jam "jenis jam" sering dijumpai di dalamnya), maka hampir selalu (dalam 87% daripada kes) ini menyebabkan gangguan keluarnya hempedu dan semua akibat negatifnya. Jika pundi hempedu mempunyai proses keradangan kronik (membara), maka hempedu juga mengubah sifat fizikokimianya. Oleh kerana itu, ia menjadi lebih agresif, menyebabkan kerengsaan tisu dan saraf pundi hempedu. Tetapi, kerana nod saraf ini dikaitkan dengan struktur otak yang sepadan, keseimbangan keseluruhan sistem saraf autonomi menderita sebagai akibatnya. Pengesahan yang jelas bahawa keradangan pundi hempedu yang berubah menjadi lebih buruk ialah hakikat bahawa keupayaannya untuk menghancurkan mikroorganisma parasitizing di dalamnya dan, pertama sekali, Giardia, hilang. Pada masa yang sama, diketahui bahawa produk kehidupan Giardia mempunyai kesan negatif yang ketara pada sistem saraf, dan dalam diri mereka bertindak sebagai alasan untuk keletihan yang cepat, kecekapan yang dikurangkan dan nada emosi. Oleh itu, penemuan mikroorganisma ini, D. F. Lyambl, menamakannya "parasit rindu dan kesedihan"

Ia juga telah ditubuhkan (JV Ganitkevin) bahawa hempedu dan asid hempedu mempunyai kesan yang spesifik, menghalang sel-sel saraf otak. Kemurungan ini berlaku apabila terdapat lebihan hempedu dalam badan (dengan keraguan dalam pundi hempedu, ini adalah apa yang berlaku). Kerja-kerja perubatan menerangkan akibat yang sangat ketara dari penyakit pundi hempedu yang digambarkan di atas untuk pelbagai organ dan sistem badan. Secara khususnya, di bahagian sistem saraf, berikut ini diperhatikan: "... Ini ditunjukkan oleh kemurungan, kerengsaan, keresahan, keraguan, pengasingan, yang disebut" watak bilious "yang dibentuk (lihat, contohnya, Marinich TV," penyakit kronik saluran empedu, 2004) Asthenia fizikal dan saraf (kelemahan, kelesuan) dan ketidakstabilan emosi sering diperhatikan, sering bermula dari zaman kanak-kanak.

Untuk kesempurnaan, kami perhatikan bahawa sebagai tambahan kepada gangguan saraf, cholecystitis kronik juga boleh menyebabkan:

 1. Gangguan gastrointestinal;
 2. Masalah sistem kardiovaskular (yang dipanggil "topeng jantung" cholecystitis kronik);
 3. Alahan, denyutan nadi, sakit otot, sendi, ("topeng reumatik") dan beberapa gejala lain.

Secara umum, maklumat tentang jenis ini harus selalu dikomunikasikan kepada pesakit apabila terdapat patologi yang diberikan kepadanya. Terdapat beberapa keraguan bahawa ini berlaku dalam amalan.

Ramai pesakit telah mencatatkan peningkatan dalam nada keseluruhan dan peningkatan yang signifikan dalam keadaan dalaman, psikologi mereka selepas prosedur pendengaran duodenal, di mana, seperti yang diketahui, jumlah hempedu yang banyak dikeluarkan dari tubuh (terutamanya jika hempedu bertakung). Seiring dengan itu, hasil yang serupa dapat dicapai dengan melakukan buta-buta di rumah (tuba)

Dalam versi klasik, prosedur ini adalah seperti berikut:

Pada waktu pagi, pada perut kosong, minum 15-20 ml 33% larutan magnesia sulfat yang dipanaskan hingga 40-50 darjah Celsius (bukan magnesia, anda boleh menggunakan 1-2 kuning telur, minyak zaitun panas, 10% larutan xylitol, sorbitol atau segelas jus bit. Ini harus ditempatkan di sebelah kanan, meletakkan pemanas panas selama kira-kira satu setengah jam di kawasan hypochondrium yang betul. Semasa prosedur keseluruhan, anda perlu mengambil 2-3 nafas dalam setiap 5 minit (untuk melonggarkan injap yang menyekat aliran hempedu) Prosedur yang mudah dan berkesan ini hanya tiga oppo zaniya: batu karang, hempedu stasis dalam hati (yang dikenali sebagai "cholestasis") dan "overexcited" pundi hempedu ( "bentuk hyperkinetic dyskinesia").

Dalam semua kes lain, dan ketersediaan petunjuk tubi perlu dilakukan 1-2 kali seminggu. Perubahan yang menggalakkan untuk sistem saraf tidak lama akan datang, tetapi anda harus tahu bahawa untuk menyembuhkan pundi hempedu lengkap, prosedur ini sahaja tidak akan mencukupi. Langkah-langkah yang ada yang membolehkan menyelesaikan masalah ini secara kualitatif disenaraikan dalam "Anatomi daya vital..." Organ-organ yang paling lemah badan juga digambarkan di sana, yang boleh mencetuskan rantaian perubahan negatif dalam badan dan sistem saraf. Maklumat disediakan pada tanda-tanda apa yang mereka muncul dan bagaimana ia dapat dihapuskan - termasuk kaedah bebas dadah. Pengetahuan ini akan sangat penting untuk membantu diri sendiri dan untuk menghapuskan halangan yang sering timbul di jalan peningkatan diri. Jika perlu, maklumat ini akan membolehkan anda bertanya soalan pepejal kepada doktor atau psikoterapi anda.

Nombor peraturan 2. Untuk mengenal pasti sebab-sebab gangguan saraf tidak cukup kaedah pemeriksaan konvensional. Di samping itu, sangat penting untuk mengetahui apa yang "ciri" tubuh anda bermakna. Pengenalpastian dan tafsiran "ciri" ini dalam perubatan besar-besaran hanya dilakukan sekali-sekala.

Penyakit organ-organ dalaman selalunya tidak mempunyai gejala-gejala yang jelas dan jelas, oleh itu ramai orang tidak menyedari bahawa mereka mempunyai penyakit kronik. Pada masa yang sama, institusi perubatan umum (poliklinik) meninggalkan sebahagian besar daripada penyakit tersebut yang tidak dapat dikesan. - Memandangkan mana-mana daripada mereka secara signifikan dapat menjejaskan aktiviti sel-sel pulpa dan menyebabkan pelbagai gejala gangguan saraf.

Contohnya, jantung mungkin lemah oleh penyakit ini, tanpa menyebabkan kesakitan atau sensasi lain yang tidak menyenangkan. Tetapi dalam kes ini, pecahan serebrum dari output jantung boleh dikurangkan, - bahagian darah yang dihantar oleh jantung ke otak, kerana metabolisme di dalamnya tidak dapat dielakkan. Nampaknya kelemahan ini dapat dikesan dengan bantuan kardiogram konvensional, tetapi satu masalah "kecil" mengganggu: "ECG, yang diambil pada rehat dan di luar serangan jantung, tidak membenarkan mengesan sekitar 70% penyakit jantung" (dipetik dalam penerbitan: "Standar diagnostik dan rawatan "St Petersburg, 2005). Tetapi majoriti kad kardiogram dilakukan dengan tepat "bersendirian dan di luar serangan jantung," yang mana salah satu kemungkinan penyebab gangguan sistem saraf tersembunyi "dalam bayangan". Faedah kardiogram yang sebenar dapat dijangkakan, pada dasarnya, apabila dilakukan setelah tes latihan, yang dapat dilakukan secara fisik atau pengenalan obat khusus ke dalam darah yang sengaja merumitkan kerja jantung (misalnya, "menguji dengan suara"). Walau bagaimanapun, secara besar-besaran, peristiwa-peristiwa seperti itu tidak dipegang sama ada untuk jantung atau untuk diagnosis organ-organ dan sistem lain.

Kami mengurungkan diri kita kepada contoh lain: "Seringkali tidak mungkin untuk mengenal pasti pyelonephritis kronik dan tepat menentukan bentuk kursusnya, terutamanya dalam keadaan poliklinik, kerana pelbagai manifestasi klinikal penyakit dan kursus rahsia yang agak kerap". pada penerbitan: "Penyakit Ginjal" ed. S. Trofimova, 2010)

Bagaimana buah pinggang dan penyakit mereka (termasuk pyelonephritis) mempengaruhi sistem saraf dan sejauh mana aktiviti saraf yang lebih tinggi bergantung kepada patologi organ-organ lain adalah topik yang berasingan dan agak luas. Dalam "The Anatomy of Life Force..." ia dibincangkan dalam persembahan yang konklusif, boleh diakses dan popular. Satu lagi ciri buku ini ialah ia menyatukan dan menerangkan banyak gejala tidak langsung atau tidak penting, yang dapat mewujudkan pelanggaran dalam pelbagai organ dan sistem tubuh - semacam "ciri" badan. Khususnya, apakah kemerosotan keadaan umum, jika ia terus berlaku "pada perut kosong"? Apa yang dimaksudkan dengan kaki sejuk? Sebagai contoh, cinta manis atau masam; Apakah punca kebisuan atau, sebaliknya, sikap tidak bertoleransi terhadap haba?

Pengetahuan tentang jenis ini boleh memberikan bantuan yang tidak ternilai, kerana mereka menunjukkan arah keutamaan untuk kedua-dua diagnosis dan kesan terapeutik. Perubahan yang jelas dan bermanfaat dalam sistem jiwa dan saraf akan memberi kesaksian kepada ketepatan langkah-langkah yang diambil.

Kemungkinan fenomena dalam mengenal pasti penyakit tersembunyi mempunyai diagnostik electropuncture dengan kaedah R. Voll. Walau bagaimanapun, diperhatikan bahawa kaedah ini, dikenali kepada orang ramai sebagai "diagnostik komputer", telah direndahkan dengan serius oleh semua jenis pedagang ubat, oleh itu pemerolehan sebarang ubat dan makanan tambahan di tempat diagnostik.

Nombor peraturan 3. Penerimaan antidepresan sintetik harus diterima hanya dalam kes yang melampau. Dadah, yang sepatutnya disukai di tempat pertama - sama ada persediaan herba, atau yang hanya mengisi kekurangan bahan yang diperlukan untuk operasi penuh otak.

Preskripsi medis mengenai pengambilan antidepresan sintetik bermakna, sekurang-kurangnya, mencari penyebab kegagalan otak tidak akan dilakukan.

Antidepressants adalah "artileri berat" yang digunakan psikiatri untuk merawat pesakit dengan cacat mental yang ketara dan teruk. Untuk kategori pesakit yang lain, termasuk mereka yang mengalami gangguan sempadan, antidepresan juga ditetapkan terlalu meluas, tetapi preskripsi ini sering tidak berasas atau pramatang. Biasanya, pelantikan antidepresan diandaikan hanya dalam tiga kes:

 • bentuk kemurungan teruk ("Jangan menggali sumur semasa kebakaran");
 • terbukti tidak berubah (organik) perubahan dalam otak;
 • ketidakupayaan lengkap untuk mengenal pasti atau menghapuskan faktor-faktor yang mempunyai kesan buruk terhadap proses otak;

Terdapat ubat-ubatan yang, tidak seperti antidepresan, tidak mempunyai sebarang kesan sampingan, tetapi mereka bertindak dengan berkesan, secara semula jadi dan boleh diramalkan. Di samping itu, ubat-ubatan ini boleh didapati di kaunter di farmasi.

Berikut adalah dua daripada mereka:

 1. Cortexin. Ia adalah kompleks lengkap asid amino, polipeptida dan mikroelemen yang memainkan peranan yang penting dan tidak dapat digantikan dalam kehidupan sel-sel otak. Ia mempunyai asal yang semulajadi. Diperkenalkan secara intramuskular. Ia mempunyai kesan yang normal dalam banyak gangguan sistem saraf, termasuk - dengan asthenia (kelemahan), kemurungan, gangguan kecemasan, peningkatan kepekaan terhadap perubahan cuaca. Di samping itu, dadah memastikan aktiviti normal sel-sel saraf, ia meningkatkan proses penyembuhan diri mereka. Sekiranya dikehendaki, Cortexin boleh digunakan dalam kursus 10 hingga 20 suntikan pada selang 3-6 bulan. Contraindications dikurangkan kepada kes-kes yang jarang terjadi hipersensitiviti kepada komponen ubat ini.
 2. "Ginkgo Biloba" (sinonim "Bilobil", "Tanakan" dan lain-lain). Ia adalah ekstrak dari daun pokok dengan nama yang sama. Termasuk dalam banyak ubat sebagai ramuan utama. Menguatkan peredaran darah serebral dan renal, serta metabolisme secara langsung di dalam otak. Berkesan dalam banyak kes, disertai dengan kemurungan, kelemahan mental dan fizikal (asthenia), sakit kepala, tinnitus, dan lain-lain. Perubahan positif dalam sistem saraf dan pemulihan psikologi diperhatikan terutamanya selepas kursus bulanan mengambil ubat.

Kesannya berterusan selama kira-kira dua bulan. Kursus berkemungkinan berulang.

Selebihnya ubat-ubatan yang membentuk persaingan yang serius terhadap antidepresan disenaraikan dalam "The Anatomy of Vitality..."

Nombor peraturan 4. Adalah dinasihatkan untuk menggunakan kaedah fizikal untuk mempengaruhi sistem saraf. Ini sahaja mungkin cukup untuk menghapuskan gangguan saraf ringan dan sederhana. Walau bagaimanapun, kaedah ini boleh membawa manfaat besar dan mempercepatkan proses pemulihan.

Sesetengah prosedur atau langkah-langkah terapeutik lain boleh menyebabkan perubahan dalam badan yang sukar atau mustahil disebabkan oleh sebarang cara lain. Akibat perubahan ini akan meningkatkan aktiviti otak dan menormalkan nada sistem saraf. Di samping itu, kelebihan yang tidak dapat dipertikaikan dari aktiviti tersebut adalah ketersediaan dan kemudahan pelaksanaannya di rumah. Kami hadir di sini salah satu kaedah, menunjukkan prestasi konsisten dalam banyak kes:

Kaedah ini terdiri daripada memohon ais kiub ke titik di mana belakang kepala berakhir dan vertebra serviks bermula pada garis tengah kepala. Ais untuk tujuan ini dibekukan dalam peti sejuk di mana-mana acuan yang sesuai (contohnya, dalam tutup botol plastik) dan digunakan di tempat yang ditentukan selama 20-25 minit. Harian, 1-2 kali sehari selama sebulan. Kursus ini berulang kali. Untuk satu prosedur, anda memerlukan beberapa kiub ais. Kesan pelaksanaannya adalah disebabkan oleh peningkatan refleks aliran darah tempatan di otak, di mana kawasan ini paling mudah diakses oleh kesan, serta pengaruh serentak pada salah satu mata yang sangat berkesan yang digunakan dalam akupunktur (titik FGF, VG-16)

Ramai yang mengalami kaedah ini mengalami sakit kepala, kemurungan, keletihan kronik hilang, tidur dan penunjuk lain kembali normal (ini tidak membatalkan apa yang dikatakan sebelumnya tentang keperluan untuk menubuhkan penyebab gangguan saraf. Jika tidak, punca-punca yang tidak dapat diselesaikan ini boleh menyebabkan kejutan yang tidak menyenangkan pada masa akan datang)

Anda boleh mencari tafsiran moden tentang kaedah ini di Web, tetapi tradisi sumber berbahasa Rusia kembali ke salah satu doktor Rusia yang paling terkenal, Ustaz Zalmanov, yang mengesyorkan melakukan prosedur ini dua kali sehari, untuk rawatan dan untuk menjaga kesihatan.

Kaedah lain untuk mencapai kesan segera atau tertangguh dari segi mencapai keharmonian batin dan "lampu hidup lampu" memerlukan beberapa prefas dan penjelasan yang paling mudah. Diuraikan dalam "Anatomi daya hidup..."

Nombor peraturan 5. Impak yang amat penting di bawah sedar. Ini memerlukan pengetahuan mengenai mekanisme yang boleh dipengaruhi oleh bidang ini.

Ramai orang melihat kehadiran kualiti psikologi yang tidak diingini, ciri-ciri watak atau pelbagai kompleks. Dengan bantuan prinsip yang digariskan di atas, adalah mungkin untuk memusnahkan tanah di mana kecacatan tersebut berkembang. Seiring dengan itu, mereka boleh berakar untuk masa yang lama di bawah sedar, mewujudkan diri mereka dengan harga diri, cara pemikiran dan tindakan.

Pada masa yang sama, percubaan untuk menyingkirkan sifat-sifat negatif sifat mereka sendiri dengan bantuan pujukan, tuan-tuan diri atau perintah sendiri, paling kerap, akan tidak berkesan. - Argumen bawah sedar akan sentiasa menjadi lebih menarik. Secara umum, ini adalah perkara yang sama seperti cuba "memerintahkan" diri anda untuk tidur dalam kes-kes tersebut apabila mimpi tidak datang untuk beberapa sebab.

Peluang besar untuk membantu diri dan pembangunan diri tersembunyi dalam kaedah yang boleh "menghapus dan menulis semula" program-program yang ditetapkan di kedalaman alam bawah sedar. Salah satu cara sedemikian adalah untuk berdiri di bawah pancuran paling sejuk selama 3-5 minit, dan sepanjang masa ini cuba memperlihatkan diri anda tenang, kuat dan yakin diri. Untuk semua kesederhanaan kaedah ini, tindakannya didasarkan pada salah satu prinsip asas sistem saraf, yang dikenali sebagai "perencatan luar". Ringkasnya, intinya adalah fakta bahawa apabila faktor-faktor yang tidak biasa bertindak pada tubuh atau situasi yang mungkin menimbulkan ancaman, semua pemikiran dan pengalaman biasa segera hilang (contohnya, dua orang anak muda di jalanan berhujah tentang sesuatu yang meriah. Tiba-tiba, mereka melihat bahawa seekor anjing menghampiri mereka dengan tanda-tanda pencerobohan yang diketahui. Selepas keadaan tidak standard ini, para pelukis biasanya tidak dapat mengingat semula subjek kontroversi yang terganggu.

Oleh itu, semasa berada di bawah pancuran sejuk, semua pemikiran biasa dan penilaian diri berada dalam keadaan yang sangat lemah, sepenuhnya digantikan dengan kesan yang menghasilkan air sejuk. Secara sedar dibangkitkan pada masa ini imaginasi kekuatan sistem sarafnya memperoleh keupayaan untuk menembusi secara mendalam tanpa kesukaran. Untuk beberapa waktu selepas tamat prosedur ini, ada perasaan sara diri, keyakinan dan ketenangan. Perasaan ini diperbaiki dan diperkuat selepas pengulangan teknik ini berulang, bergantung pada keadaan awal sistem saraf dan kehadiran sebab dalaman yang menghalang aktiviti normalnya. (Amaran am: penyakit kardiovaskular, gangguan peredaran otak, patologi broncho-pulmonari)

Penggunaan prinsip di mana sistem saraf berfungsi berdasarkan kaedah lain yang lebih berkesan untuk mempengaruhi proses bawah sedar. Di samping itu, mandi sejuk untuk ramai mungkin terlalu banyak tekanan. Mengikut tradisi perubatan yang sama, "Perubatan tidak sepatutnya lebih sukar daripada penyakit itu sendiri." Perbincangan tentang kaedah ini juga sedang dijalankan di halaman buku saya, Anatomi Vitality. Rahsia pemulihan sistem saraf "

Isu untuk mendapatkan keseluruhan teks buku dalam format Word boleh dihantar ke e-mel: [email protected]

© A.G. Tornov, 2013
© Diterbitkan dengan kebenaran jenis pengarang.

Apakah dystonia pundi hempedu itu?

Dyskinesia pundi hempedu dan gangguan nada sphincter Oddi

Gangguan fungsi saluran empedu hanya terdapat dua penyakit: gangguan motilitas (dyskinesia) dari pundi hempedu dan nada cacat (dystonia) dari sphincter Oddi.

Kaedah pemeriksaan moden tidak membenarkan untuk menilai motilitas jabatan-jabatan lain dari saluran empedu dan nada spincters lain. Berdasarkan hasil ultrasound, kurang kerap - cholecystography, kita dapat dengan tepat bercakap hanya tentang keadaan motilitas pundi hempedu.

Gallbladder dyskinesia paling sering merupakan manifestasi disfungsi autonomi. Gangguan motilitas boleh berlaku apabila mengubah komposisi hempedu, batu, dan keradangan pundi hempedu.

Tanda dyskinesia pundi hempedu

Aduan semasa dyskinesia pundi hempedu - ketidakselesaan atau rasa sakit di hipokondrium yang betul (kusam atau tajam, selepas makan atau selepas senaman atau tekanan emosi), rasa mual, kepahitan di dalam mulut, rasa sakit dalam unjuran pundi hempedu.

Untuk mengesahkan diagnosis menggunakan ultrasound, x-ray (cholecystography), intubasi duodenal.

Adalah penting. Alokasikan dyskinesia hypomotor (hypokinetic) dan hypermotor (hyperkinetic) dari pundi hempedu.

Rawatan dyskinesia bilier

Apabila pundi hempedu rendah aktif (hypomotor) pundi hempedu disyorkan untuk dimasukkan ke dalam roti diet dengan dedak atau roti rai hitam, banyak buah-buahan dan sayur-sayuran, sayuran dan mentega, krim, krim masam, telur yang renyah.

Pesakit dengan pundi hempedu hypermotor disyorkan untuk mempunyai 4-5 hidangan dengan sekatan atau pengecualian produk yang mengandungi lemak haiwan (lemak babi, babi, kek, pai, krim, krim masam), serta telur. Ia tidak digalakkan untuk memakan makanan sejuk, yang boleh menyebabkan kekejangan penghancur saluran empedu.

Dalam kedua-dua kes, pelanggaran tidak harus memasukkan makanan goreng, coklat, koko, kopi, sup kuat, daging asap, minuman berkarbonat, bir. Lihat butiran Diet untuk penyakit pundi hempedu dan hati.

Kolesterol

Choleretics merangsang pengeluaran empedu:

• persiapan yang mengandungi komponen empedu lembu - Allohol, Holenzim, Liobil dan lain-lain;
• sterol tumbuhan yang merupakan sebahagian daripada herba choleretic.

Cholekinetics

Cholekinetics merangsang fungsi pundi hempedu dan mengurangkan tekanan pada saluran empedu - magnesia sulfat, alkohol polihidrat, holosas, sampai tahap tertentu, domperidon.

Cholespasmolytics

Cholespasmolytics adalah komponen penting dalam rawatan dyskinesia bilier. Sebagai contoh, mebeverin (Duspatalin) adalah 20-40 kali lebih berkesan daripada papaverine dalam keupayaan untuk melonggarkan sphincter Oddi.

Ephedra tumbuhan (Ma Huang, dalam bahasa Cina) mengandungi alkaloid # 8212; ephedrine, norephedrine dan pseudoephedrine. Alkaloid dari 0.5 hingga 3%. Dalam ephedra horsetail dan ephedra tumbuh lebih daripada ephedrine, dan dalam ephedra purata # 8212; pseudoephedrine. Pada musim gugur dan musim sejuk, kandungan alkaloid adalah maksimum. Sebagai tambahan kepada alkaloid dalam ephedra, sehingga 10% tanin dan minyak pati.

Ephedrine, norephedrine dan pseudoephedrine adalah serupa dengan adrenalin. # 8212; merangsang adrenoreceptor alpha dan beta.

Buku ini bertujuan untuk pemula yang suka menanam penanam galian di ladang-ladang swasta dan petani ginseng yang memulakan kerja mereka di ladang-ladang perindustrian buat kali pertama. Pengalaman yang semakin meningkat dan semua saranan diberikan dengan mengambil kira ciri iklim Kawasan Bukan Hitam Bumi. Bersiap sedia untuk menggambarkan pengalaman anda ginseng semakin meningkat, saya telah lama berfikir tentang bagaimana untuk memulakan pembentangan data terkumpul dan membuat kesimpulan bahawa ada rasa yang ringkas dan konsisten menggambarkan semua lulus saya cara zhenshenevoda yang pembaca dapat menimbang kekuatan dan keupayaan mereka dalam ini intensif buruh perniagaan

Benih labu mengandungi perkara cucurbitin, yang melumpuhkan beberapa parasit - pinworms, cacing pita, ascaris, dan cacing pirus dan ulat buluh. Selepas cacing melonggarkan cengkaman mereka, ia mudah dikeluarkan dari usus dengan mengambil julap - sebagai contoh, minyak kastor.
Untuk minuman pembunuh dari cacing yang anda perlukan: 3 sudu biji labu mentah (tidak goreng), separuh bawang kecil, 1 sudu teh madu. cawan susu, pengisar.

Dr. Popov remedi kaum terhadap penyakit Crohn dan kolitis ulser (UC): kolitis kronik penawar adalah sangat mudah, jika pada waktu pagi semasa perut kosong untuk mengambil satu sudu teh biji psyllium, dan dalam sudu teh petang benih warna merah bata.

Setiap musim bunga salah satu pucuk pertama muncul jelatang. Jelatang adalah hadiah pertama musim bunga. Teh nettle akan menyembuhkan, meremajakan, meningkatkan imuniti dan membangkitkan badan pada musim bunga.

Sudah tiba masanya untuk menghilangkan gusi berdarah dan menguatkan gusi. Pada musim bunga, rumput unik dicipta dipanggil sverbig. Jika anda makan sekurang-kurangnya seminggu, gusi berdarah akan membawa anda selamanya.

Mahu menyingkirkan gusi berdarah dan menghilangkan penyakit periodontal # 8212; mengunyah cawangan oak.

Diskinesia biliary - gejala, sebab, rawatan.

Dyskinesia biliary

Disksinia bilier adalah pelanggaran terhadap aktiviti pundi hempedu disebabkan oleh pencabulan fungsi motor (motor) dari pundi hempedu itu sendiri dan saluran empedu hati. Sebagai akibat daripada penyakit ini, proses pembentukan hempedu, rembesan hempedu terganggu pada manusia, genangan empedu berlaku. Yang seterusnya membawa kepada gangguan saluran gastrousus.

Disksinia biliard secara langsung dikaitkan dengan penyerapan nutrien terjejas dalam usus dan duodenum. Pertama sekali, vitamin larut lemak tidak diserap.
Untuk memahami bagaimana dyskinesia bilier berlaku, mari kita menyegarkan anatomi.

Hati menghasilkan hempedu dan dari sana hempedu mengalir melalui saluran hempedu ke dalam pundi hempedu. Pundi hempedu melakukan tiga fungsi yang berlainan: pengumpulan hempedu dalam tempoh antara pencernaan, penyerapan air dan elektrolit, dan pengecutan yang mana hempedu diberi makan dalam bahagian duodenum.

Pembebasan hempedu dipermudahkan oleh penguncupan dinding empedu dan penyambungan sphincter Oddi (sphincter Oddi adalah otot licin) mengawal aliran empedu dan jus pankreas ke duodenum dan menghalang kandungan usus daripada memasuki saluran empedu dan pankreas. Dalam fasa relaksasi pundi hempedu, sphincter ditutup dan rembesan berhenti empedu.

Terdapat dua bentuk utama dyskinesia pundi hempedu:

 • Hypertensive (hyperkinetic) - peningkatan nada pundi hempedu
 • Hypotonic - nada pundi hempedu rendah

Apa yang menyebabkan dyskinesia biliary:
Penyebab penyakit ini banyak. Mari kita tinggalkan yang utama:

 • disfungsi sistem saraf autonomi (dystonia neurocirculatory)
 • neurosis umum dan keadaan seperti neurosis
 • penyakit endokrin kelenjar tiroid, obesiti, diabetes mellitus
 • penyakit keradangan pelvis
 • untuk wanita - penggunaan kontraseptif hormon
 • sifat kuasa. penggunaan berlebihan makanan berlemak, pengambilan makanan pedas, makanan goreng, makanan yang tidak teratur, penggunaan alkohol, penggunaan serat makanan yang tidak mencukupi, selang waktu yang besar antara makanan
 • reaksi alergi, termasuk makanan
 • kecenderungan keturunan keluarga
 • dysbacteriosis
 • hepatitis virus
 • penyakit organik saluran empedu, duodenum, pankreas
 • Jangkitan parasit (giardiasis dan sebagainya.)

Apakah penyakit berbahaya - dyskinesia bilier
Diskinesia biliaria boleh menjadi penyakit yang menyumbang kepada perkembangan kolesistitis. Proses radang kronik dalam pundi hempedu menyumbang kepada perubahan dalam metabolisme asid hempedu dan, akibatnya, gangguan proses metabolik yang berkaitan dengannya, yang paling sering menyebabkan perkembangan cholelithiasis.
Bagaimana terwujud:

Di dyskinesia hipertensi hipertensi, sakit pinggang yang parah, yang agak sengit adalah ciri. Serangan dicetuskan oleh pengambilan makanan berlemak, goreng, kaya dengan makanan atau fizikal. Kadang-kadang rasa sakit muncul dan bertambah kuat apabila berjalan dan pantas berjalan. Palpasi abdomen menandakan kesakitan pada hipokondrium yang betul, rasa sakit pada titik unjuran pundi hempedu. Serangan yang menyakitkan sering berpanjangan dan mudah dikeluarkan dengan mengambil antispasmodik dan cholespasmolytics, menggunakan haba ke kawasan hati.

Di dyskinesia hipotonik dyskinesia, membosankan, merasakan sakit di perut, kadang-kadang memanjang ke bahu kanan, payudara kanan, tahan dari beberapa jam hingga beberapa hari, mengganggu anda. Mungkin ada kepahitan di dalam mulut, belching, dan kadang-kadang loya dan kehilangan selera makan. Terdapat peningkatan dalam hati yang berkaitan dengan stasis hempedu.

Di pihak jiwa, tanda-tanda kemurungan, kelemahan emosi dan fizikal berlaku pada pesakit dengan dyskinesias. Seorang lelaki mengadu keletihan yang berterusan, mood buruk, tidur dan selera makan, sering kali lelaki menurunkan keinginan seksual mereka, wanita mempunyai masalah dengan kitaran haid. Kadang-kadang serangan kolik biliari disertai dengan sensasi penangkapan jantung atau, sebaliknya, peningkatan degupan jantung, kebas pada tangan dan kaki, rasa ketakutan, dan sebagainya.

Boleh diungkapkan dengan pasti dyskinesia ultrasound saluran empedu (AS) rongga perut, ujian darah. Untuk menjelaskan sifat disfungsi saluran empedu (peningkatan atau penurunan aktiviti kontraksi) melakukan intubasi duodenal atau ultrabunyi dengan sarapan choleretic.

Rawatan
Apabila diet dyskinesia disahkan ditetapkan, batasan wajib beban psiko-emosi dan tekanan, juga penting untuk menghapuskan faktor-faktor yang menyebabkan penyakit ini. Jika perlu, rawatan giardiasis, patologi gastroduodenal, disfungsi autonomi dan sebagainya.

Adalah penting untuk diingat bahawa disksinia utama pundi hempedu adalah penyakit psikosomatik, oleh itu, langkah psikoterapi sangat penting dalam penyakit ini.

Ia juga perlu mengikuti diet untuk sekian lama, sekurang-kurangnya satu setengah tahun. Peralihan ke jadual biasa sepatutnya beransur-ansur.

Sukan, yang memerlukan penekanan dan tekanan fizikal yang lebih tinggi, adalah lebih baik untuk menghadkan. Pada masa yang sama, gaya hidup yang tidak aktif menyumbang kepada genangan hempedu, dan, dengan itu, jangka panjang penyakit ini. Penyelesaian terbaik ialah latihan pagi dan berjalan kaki.

Makanan mestilah biasa dan lebih kerap (5 kali sehari).
Dalam fasa remisi (semasa penyakit ini tanpa eksaserbasi), satu kaedah yang berkesan untuk mengekalkan kesihatan akan mengambil makanan tambahan, yang sepatutnya mempunyai ciri-ciri berikut: metabolisme anti-radang, bakterisida, antispasmodik, sedatif, choleretik, cholekinetic dan normal (terutamanya lipid).

Mempunyai termasuk VISION diet tambahan dalam diet anda, seperti - Pax Forte - kesan penghapusan spasm, Antiox - perlindungan antioksidan, Ursul - formula anti-radang, Coopers Neo - sokongan untuk saluran hati dan hempedu, LS-Balance - kolesterol seimbang, anda pasti tidak ternilai bantu pundi hempedu, hati dan seluruh badan anda.

Rawatan dystonia vegetatif-vaskular (VVD)

Rawatan dystonia vegetatif-vaskular (VVD)

Dystonia vegetatif-vaskular (VVD) adalah diagnosis yang biasanya diberikan kepada pesakit dengan aduan berikut: kelemahan umum, sakit kepala yang kerap, pusing, penurunan tekanan darah, sakit di bahagian jantung (dengan elektrokardiogram normal), ketidakseimbangan umum badan, dan t.d

Adalah dipercayai bahawa dystonia vegetatif-vaskular tergolong dalam kategori penyakit kronik, yang tidak boleh diubati. Iaitu, dystonia vaskular kekal dengan seseorang untuk hidup. Apakah misteri "ketidakupayaan" seperti ini dan apakah diagnosis ini benar-benar bermakna?

Nama "dystonia vegetatif-vaskular" menunjukkan bahawa ia timbul disebabkan oleh pengaruh sistem saraf vegetatif pada organ-organ dalaman (ketidakseimbangan vegetatif).

Peranan sistem autonomi dalam badan

Dalam keadaan normal (sihat), sistem saraf autonomi boleh diwakili sebagai pembantu, di mana badan mengawal organ dalaman (vesel, jantung, usus, pundi hempedu dan saluran, kelenjar peluh, dan lain-lain).

Ingat diri anda semasa melakukan senaman fizikal, keadaan tekanan - jantung mula merosot lebih cepat, peningkatan pengeluaran peluh, peningkatan tekanan darah, kemerahan kulit, naik suhu tubuh, dan sebagainya. Di sisi fisiologi, ini boleh dijelaskan seperti berikut:

 • sistem saraf autonomik teruja dan memerintahkan otot-otot salur darah seluruh tubuh untuk berkontrak - tekanan darah meningkat;
 • dalam tempoh yang sama, terdapat arahan kepada jantung untuk meningkatkan bilangan kontraksi untuk meningkatkan pergerakan darah melalui tubuh manusia - denyutan jantung;
 • kenaikan pertukaran haba dan kelenjar peluh menjadi aktif - peluh muncul;
 • Kelenjar adrenal menghasilkan adrenalin - kecemasan muncul, atau sebaliknya - ketiadaan ketakutan.

jadi. Tubuh telah mempersiapkan diri untuk bekerja di bawah keadaan yang melampau (peningkatan darah dan bekalan nutrien ke organ dan tisu). Semua perubahan ini muncul pada masa yang tepat dan lulus, apabila badan tidak lagi memerlukannya - sistem saraf vegetatif menenangkan.

Gangguan dalam sistem saraf vegetatif

Tetapi dalam beberapa kes, sistem saraf mula berperilaku berbeza daripada yang sepatutnya - kegembiraan timbul dengan sendirinya, iaitu. kerana tiada sebab yang jelas, keresahan, berdebar-debar, sakit kepala, pening, peluh. Kejadian keadaan sedemikian dan dipanggil "dystonia vegetatif-vaskular." Pada masa yang sama, tekanan darah sering turun, kemudian naik, menjadi sukar untuk bernafas (seolah-olah ada sesuatu yang dimampatkan di dada dan tidak memungkinkan untuk bernafas sepenuhnya), ia menyakitkan di kawasan jantung. Kadang kala dystonia vegetatif-vaskular menyebabkan peningkatan suhu badan hingga 38 ° C dan ia tidak berkurang apabila mengambil ubat antipiretik. Kadang-kadang seseorang perlu segera berlari ke tandas, kerana kontrak otot pundi kencing dan mesti dikosongkan. Dan sebagainya dan sebagainya. Jadi ada serangan klasik penyakit "dystonia vegetatif-vaskular".

Tetapi mengapa ini berlaku? Kenapa sistem saraf autonomi begitu teruja? Apa yang menyebabkan penyakit ini?

Punca-punca gangguan sistem saraf autonomi

Soalan ini dijawab oleh bertahun-tahun pengalaman praktikal doktor Doktor Didevich Clinic. Mengamati banyak pesakit dengan diagnosis dystonia vegetatif-vaskular, memeriksa keadaan bukan sahaja sistem saraf, tetapi juga semua organ dan sistem, kita perhatikan bahawa, sebagai peraturan, bersama dengan manifestasi klasik dystonia, terdapat beberapa keluhan lain:

 • secara berkala bimbang tentang hati, pundi hempedu (terdapat berat dan rasa sakit di hipokondrium yang betul, rasa kepahitan pada waktu pagi) 30% daripada yang dikaji;
 • tidak semua betul dengan usus (kembung, sembelit atau cirit-birit) 20%;
 • perut menderita (secara berkala terdapat sakit, pedih ulu hati);
 • lehernya sakit dan di bahagian bilah bahu, tangan pergi mati rasa (urut memberi kesan sementara sahaja) 25%;
 • penyakit tiroid dan sejenisnya

Terdapat hubungan langsung antara tahap, bilangan penyakit kronik, proses keradangan organ-organ dalaman dan keadaan sistem saraf autonomi. Ya Penyakit yang lebih berlainan ada di dalam badan, lebih banyak sistem saraf vegetatif bertindak dengan tidak betul.

Ini disebabkan oleh keradangan dalam mana-mana organ menghasilkan pelepasan toksin (dari nasofaring, saluran pernafasan atas, pankreas, pundi hempedu, usus, sistem kencing, dan lain-lain), dan toksin bukan sesuatu yang abstrak, mereka adalah racun. Semua racun ini biasa harus mengeluarkan hati kita. Sekiranya ia tidak berfungsi dengan baik dan toksin tidak dihapuskan secara penuh, maka terkumpul, mereka "meracuni" sistem saraf vegetatif lebih. Ia juga memberi kesan kepada kapal, keadaan umum dan kerja-kerja organ-organ lain. Sering kali, proses ini juga mengandungi gangguan dan penyakit sistem endokrin (tiroid, ovari, kelenjar adrenal).

Menganalisis data-data ini, kita dapat menyimpulkan bahawa dystonia vegetatif-vaskular bukanlah penyakit yang berasingan, tetapi hanya akibat (ujung gunung kecil) masalah yang seseorang telah berjaya berkumpul selama bertahun-tahun hidup. Ini adalah akibat keracunan kronik kekal sistem saraf akibat proses keradangan organ-organ dalaman, kehadiran jangkitan yang serius, gangguan hormon. Oleh itu, rawatan dystonia vegetatif-vaskular perlu dijalankan secara komprehensif.

Rawatan dystonia vegetatif-vaskular di klinik Doktor Didevich

Rawatan dystonia vegetatif-vaskular di Klinik Doktor Didevich tidak bertujuan berbangkit (iaitu, tidak menenangkan sistem saraf, melegakan sakit kepala, tekanan darah rendah, dll.), Tetapi kepada sebab-sebab yang menyebabkan dystonia vaskular. Proses radang kronik organ-organ dalaman sembuh, jangkitan patogen dikeluarkan, sistem endokrin dinormalisasi. Homeopati moden memungkinkan untuk mengalihkan banyak penyakit kronik dari tubuh pesakit, walaupun dalam kes-kes apabila ia bersifat tersembunyi, atau pada peringkat awal pembangunan, dan tanpa beban kimia yang sedikit di badan.

Oleh itu, pakar klinik kami secara menyeluruh merawat seluruh badan, bukan hati, perut, pernafasan, sistem kencing, dan lain-lain secara berasingan. Dengan mengurangkan sebanyak mungkin proses peradangan di dalam badan, menghapuskan keracunan, menormalkan kerja semua organ dan sistem, menguatkan sistem imun, kita mencapai penjagaan lengkap dan akhir penyakit ini dari kehidupan seseorang.

Untuk maklumat lanjut tentang kaedah diagnosis dan rawatan yang digunakan di klinik Dr Didevich, anda boleh membaca di bahagian "Rawatan".

Malfungsi hati - penyebab IRR

Organ yang tugasnya menyaring bahan-bahan berbahaya diselaraskan dengan kerja sistem saraf. Dia, pada gilirannya, secara langsung berkaitan dengan penyakit IRR. Doktor menasihati bukan sahaja orang yang kurang sihat, tetapi juga seluruh penduduk negara-negara CIS untuk menggunakan pembersihan hati. Di wilayah bekas USSR persekitaran yang baik untuk perkembangan neurosis. Digabungkan dengan kerosakan hati, tekanan menimbulkan perkembangan dystonia vegetatif-vaskular. Terdapat beberapa faktor yang mampu menimbulkan kemunculan neurosis itu sendiri terhadap latar belakang jumlah hempedu yang dihasilkan oleh hati.

Bagaimana serangan panik dan kerja hati?

Ia diketahui bahawa serangan panik nyata dalam organisma emosi yang tidak stabil. Pembawa gangguan mental ini mempunyai kebarangkalian tinggi untuk menjadi pemilik IRR. Masalah manifestasi penyakit sering disembunyikan dalam kecenderungan genetik, gangguan sistem saraf dan ketidakseimbangan tubuh.

Seperti yang diterangkan di atas, hati memainkan peranan penting dalam membersihkan darah dari sanga yang telah muncul dari luar tubuh. Hasil daripada penapisan, sehingga satu liter asid empedu dihasilkan setiap hari. Selanjutnya adalah kerja usus, mengeluarkan bahan berbahaya. Cara untuk menyusun proses yang betul ini - banyak. Antaranya: gangguan metabolik, cholecystitis, bakteria dan virus, kehamilan, gastritis.

Apapun alasannya, hasilnya adalah satu - genangan hempedu, disedut kembali ke dalam darah manusia. Menjadi tepu dengan komponen negatif, aliran darah tidak dirasakan oleh otak sebagai proses semulajadi. Kapal condong, dan pesakit merasakan kegelisahan umum, akibat sakit kepala dan tekanan tekanan. Refleks itu menimbulkan kemunculan serangan panik, yang meramalkan gejala IRR. Pesakit dengan IRR dinasihatkan untuk memberi perhatian kepada fungsi hati: pembersihan berkala dengan ubat-ubatan, makanan dan herba yang baik.

Diet semasa membersihkan hati

Kita adalah apa yang kita makan, jadi kebanyakan masalah kesihatan adalah berdasarkan kekurangan zat makanan, kekurangan nutrien dalam makanan yang dimakan. Ia harus dikeluarkan dari diet, semua pencipta terkenal ketidakseimbangan organ dalaman, iaitu: makanan berlemak, produk tepung, asin, asap. Semasa prosedur, pesakit mesti menolak alkohol selama sebulan. Menggantikan makanan biasa. Peningkatan penggunaan: sayur-sayuran, buah-buahan, jus dan ikan.

Cara membersihkan hati

Antara penstabil adalah bahan kimia yang mengawal aliran dan aliran empedu. Doktor tidak menasihati untuk membeli ubat tersebut tanpa janji temu. Bagi ubat-ubatan rakyat, jumlah semua jenis herba yang memberi kesan positif terhadap fungsi hati, agak besar. Sesetengah daripada mereka boleh menyebabkan kemudaratan dalam patologi manusia individu. Sebagai contoh, resepi yang mengandungi sukrosa adalah dilarang untuk pesakit kencing manis. Orang yang tidak mempunyai intoleransian terhadap komponen, adalah dinasihatkan untuk melakukan pemeriksaan ultrasound, untuk berjumpa dengan doktor dan membuat pemeriksaan ujian.

Pemulihan rakyat untuk membersihkan hati

Hasilnya memberi infusions herbs: mawar liar, dandelion, Jelatang. Juga, dari pudina, chicory, immortelle. Kesan tambahan dibuat oleh set herba, halia dan gandum. Tempoh penyambut tetamu: kira-kira dua puluh hari dengan rehat seminggu.

Inframerah herba sangat memerlukan, kerana mereka menjalankan pencegahan penyakit hati. Campuran ini dipanggil teh herba. Pertimbangkan beberapa daripada mereka:

 • 50 gr. daisies;
 • 50 gr. immortelle;
 • Tunas Birch;
 • Hypericum;
 • 0.5 liter air mendidih;
 • Prosedur infusi malam dengan penambahan sudu madu.

Memasak selama 10 minit dari infusi berikut, dilakukan dengan tambahan bahan-bahan di bawah:

 • Paul Art. sudu knotweed dan hypericum;
 • Bearberry, stigma jagung.

Ambil 100 ml sebelum setiap hidangan. Selepas berehat seminggu, double dos.

Bacalah yang sama

Terapi daya tarikan Myorelaxation

Osteochondrosis serviks. Adakah senaman membantu?

Terapi senaman untuk scoliosis

Penyakit Scheuermann Mau (kyphosis remaja)

Diagnosis scoliosis

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada doktor yang indah Zolotarev Yevgeny Yuryevich. Saya berjumpa dengannya lebih dari setahun yang lalu, menangani masalah leher dan tulang belakang yang berkaitan dengan kecederaan di peringkat awal. Selepas sesi, saya merasakan masa sekarang.

Dia datang ke klinik dengan seorang kanak-kanak, kerana pemeriksaan am, torticollis dan displasia (dia 3 bulan) didiagnosis di klinik, mereka diperiksa sekali lagi, dan diagnosis itu telah disahkan, tetapi selepas beberapa minggu rawatan hasil yang sangat baik dapat dilihat, sekarang kita.

Selepas kelahiran isterinya yang sukar (hypoxia di dalam bayi), pakar neurologi dinasihatkan menghubungi Dr Balabanova, Zhanna Nikolaevna (klinik di Mitino). Selepas 2 sesi pertama, bayi mengalami peningkatan yang ketara, dan pada tahun ini ahli neurologi menyatakan bahawa kanak-kanak itu tidak mempunyai apa-apa.

Ramai terima kasih kepada doktor yang indah Zolotarev Yevgeny Yuryevich! Lebih banyak terima kasih atas profesionalisme yang tinggi! Ini adalah doktor luar biasa yang melihat dengan tangannya. Di klinik Bobyr di Alekseevskoy terkena peluang, kami mencari Internet untuk doktor.

Ramai terima kasih kepada Sergey Dmitrievich Sorokin untuk profesionalisme, kepekaan dan keinginan yang besar bukan sahaja untuk membantu, tetapi juga untuk mengajar diri anda untuk membantu diri anda dan menjaga diri anda dalam bentuk fizikal dengan latihan mudah, yang cukup asas.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Alexander A. Skorichenko. Awesome doktor. Dua tahun lalu, dia mengalami sakit di bahunya - dua sesi dan tidak ada masalah. Beberapa minggu lalu, siku saya sakit. Memohon janji temu. Selepas sesi pertama, kesakitan.